loader-logo

Decupré matras review

Decupré is de hedendaagse marktleider in de zorg wat betreft matrassen en kussens. Ze hebben gepatenteerde anti-decubitus matrassen en kussens die tot enkele jaren geleden alleen werden gebruikt in de zorg. Decubitus is een ander woord voor doorligwonden. Dit zijn wonden die worden veroorzaakt wanneer iemand gedurende een lange periode zit of ligt. Doordat het lichaam constant in dezelfde houding is vermindert de doorstroming van het bloed waardoor er zuurstoftekort ontstaat in delen van de huid en het weefsel. Gelukkig zijn de Decupré matrassen voorzien van meerdere lagen koud-en traagschuim. Traagschuim is ook wel bekend onder de namen NASA schuim en geheugenschuim. Ondanks dat koud-en traagschuim op elkaar lijken zijn ze toch verschillend. Door het samenvoegen in verschillende lagen in Decupré matrassen worden beiden soorten schuim optimaal benut. Decupré matrassen zorgen met hun HR-waarde van 55 (HR-waarde zegt wat over de hoeveelheid koudschuim per kubieke meter) voor perfect comfort!

Wat kost een Decupré matras?

Decupré matrassen zijn pas enkele jaren op de markt voor consumenten. Voorheen werden ze alleen gebruikt in, en verkocht aan, de zorg. Decupré leeft volgens het motto: “slapen is leven”. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze dromen van iedereen voorzien van een goed matras. Om deze reden proberen ze de prijs van hun Decupré matrassen en kussens zo laag mogelijk te houden. Doordat Decupré een hoog inkoopvolume heeft weten ze de matras en kussen prijzen met maar liefst 70% voordeliger te maken. Daarnaast verkopen ze de Decupré matrassen ook niet via winkels, wat ook reden is voor de lagere prijzen. Er zijn veel verschillende soorten Decupré matrassen die geschikt zijn voor verschillende soorten slapers. Het aantal verschillende lagen in een Decupré matras bepaalt logischerwijze over het algemeen ook de prijs van het matras. Daarnaast wordt elk Decupré matras individueel ingesteld op jouw lichaam. Het klinkt goed al die lage prijs garanties en beloftes voor de consument. Echter, Decupré komt uit de zorg en weten dus heel goed hoe je marge ergens op kan pakken. In vergelijking met andere merken zijn ze verre van de goedkoopste. De consumenten denken wellicht dat zij voor kwaliteit betalen aangezien Decupré afkomstig is uit de zorgsector. Echter, er zijn voldoende merken die kwaliteit bieden en iedereen heeft andere voorkeuren. Betaal dus niet zomaar de hoofdprijs voor een bedrijf uit een betrouwbare sector. Maar maak gebruik van de 30 dagen proefslapen voor je een beslissing neemt.

Decupré Multi-layer traagschuim slaapsystemen voor thuis:

 • Quad Core Individual matras (385,- euro). Bevat 4 lagen.
 • Quin Core Individual matras (620,- euro). Bevat 5 lagen.
 • Sei Core Individual matras (775,- euro). Bevat 6 lagen.
 • Sept Core Individual matras (930,- euro). Bevat 7 lagen.  
 • Sept Core Adaptable Air matras (1.525,- euro). Bevat 7 lagen en schuim gevulde instelbare luchtbanen in de schouder-en heupzone. Het matras kan keer op keer opnieuw naar eigen wens worden ingesteld. 
 • Sept Core Adaptable Air Plus matras (2.335,- euro). Naast de 7 lagen en schuim gevulde instelbare luchtbanen in de schouder-en heupzone, heeft het een alternerende lucht pomp die de banen paarsgewijs vol en leeg pompt waardoor de slaaphouding elke ca. 10 minuten licht wordt aangepast.

Decupré Full Core Boxsprings voor thuis:

 • Boxspring set aanbieding (boxspring + hoogwaardig multilayer traagschuim matras) (1.085,- euro)
 • Losse Full Core boxspring (alleen de bedbodem – geschikt voor alle matrassen) (765,- euro)

Traagschuim hoofdkussens voor thuis:

 • Orthopedische OP500 traagschuim hoofdkusen (69,- euro)
 • Orthopedisch OP1000 traagschuim hoofdkussen (109,- euro)
 • Adaptable instelbare traagschuim hoofdkussens (149,- euro)

Decupré traagschuim toppers en babymatrassen:

 • Traagschuim topper (305,- euro)
 • Babymatras (145,- euro)

Sommige van de bovenstaande prijzen zijn aanbiedingen, de prijs zou dus soms nog kunnen verschillen. Zoals je ziet zijn er veel verschillende producten die Decupré aanbiedt. Naast de Decupré matrassen en kussens zijn er ook Decupré boxsprings, toppers en babymatrassen. Voor de kwaliteit en het slaapcomfort dat Decupré biedt met hun uiterst moderne matrassen, zijn de prijzen relatief laag. Daarnaast heb je een proefperiode van 30 dagen waarin je kunt kijken of het matras je bevalt. Ook bieden ze bij Decupré gratis advies zodat jij jouw beste matras uit kunt kiezen! 

Waar kan ik een decupré matras kopen?

Zoals voorheen al genoemd houdt Decupré de prijs van hun producten, vinden zij zelf, relatief laag door hun matrassen en kussens niet via andere winkels te verkopen. De reden dat de prijs hierdoor “laag” blijft is omdat je eigen producten via andere winkels verkopen altijd meer geld kost. Ten eerste omdat de winkel het product goedkoper inkoopt dan een consument dat zou doen omdat de winkel er zelf ook aan moet verdienen. Ten tweede betalen grote winkels veel geld aan huur en personeel waardoor zij het product voor nog meer geld moeten verkopen. Je kan de matrassen in principe dus alleen bij Decupré kopen. Het is heel gemakkelijk via de site decupre.com te bestellen. Op de site staat ook een telefoonnummer dat je kan bellen voor gratis advies. Als je de Decupré matrassen toch liever even in het echt ziet kan je ook gemakkelijk een afspraak maken om te komen kijken in hun showrooms in Didam en Rotterdam! 

Is een Decupré matras te warm?

Sommige mensen ervaren koud-en traagschuim matrassen als te warm. Op de site van Decupré geven ze wat tips in het geval jij daarbij hoort. Zo kan je de deken dichtvouwen na het slapen zodat de warmte kan ontsnappen uit je matras. Ook warm douchen voor het slapengaan schijnt goed te helpen. Verder noemen ze nog wat kleine tips die zouden kunnen helpen, maar alle tips zijn eigenlijk overbodig bij een Decupré matras. Decupré matrassen zijn namelijk zo opgebouwd in lagen dat ze ondanks het koud-en traagschuim niet te warm worden. De Decupré matrassen zijn namelijk heel erg vocht- en warmteregulerend en zijn dus perfect voor mensen die wel willen slapen op koud en/of traagschuim en een niet te warm matras willen! 

Conclusie en andere Decupré matras reviews

Al om al hebben de Decupré matrassen dus een goede reputatie. Dat blijkt ook maar aan het feit dat ze veel in de zorg gebruikt werden. In de zorg zouden ze namelijk nooit slechte matrassen voor hun patiënten gebruiken. Ook als we kijken naar Decupré matras reviews zijn de woorden lovend. We zien veel reviews waar mensen eindelijk weer kunnen slapen na veel rugklachten. Ook Decupré matras reviews waar mensen eindelijk kunnen slapen zonder snelle kuilvorming in hun matras. Zo schrijft Sanne van laviesanne.nl bijvoorbeeld: “Eindelijk een goed matras gevonden: Decupré” Ook onder referenties op decupre.com zien we veel goede reviews. 

Max Ramali: “Al enkele dagen geen spier-en rugpijn meer bij het opstaan.”

Wessel van Dijk: “We slapen nu 3 maanden op onze Decupré boxspring. Zeer tevreden over de adviezen vooraf, de fijne matrassen en de service voor, tijdens en na de aankoop. We zijn echt blij met dit heerlijke bed, een aanrader voor iedereen.”

Iedereen geeft de Decupré matrassen en boxsprings overigens ook 5 van de 5 sterren. Ik denk dat we dus kunnen concluderen dat Decupré matrassen niet slecht zijn, maar het blijven matrassen die ontwikkeld zijn voor de zorg. Gemaakt voor patiënten die ergens last van hebben. En dus hebben sommige matrassen niet de juiste functionaliteiten en ondersteuning voor een gezond lichaam. Ondanks dat het goede matrassen zijn, vinden we ze aan de prijzige kant. Wellicht door de vele tv reclames. Daarom hebben ze de top 5 niet gebaald. We hopen dat we je met deze Decupré matrassen review wat verder hebben kunnen helpen in je zoektocht. Laat ons weten wat jij van ervan vindt en succes! 

0 Points


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *