loader-logo

Matt Sleeps matras review

Grote kans dat je het Matt matras bent tegengekomen tijdens je zoektocht naar het beste matras. Naast bekende merken zoals M-Line of Auping zie je ook steevast het Matt matras voorbij komen in reclames. Vandaar dat wij vandaag een review schrijven over het matras van Matt.

Het Matt matras is een “bed in a box”, het bedrijf is sinds 2016 actief. Matt Sleeps is een Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam. Ze hebben ook een showroom op het Rokin bij de winkel Productpine, zoals valt af te lezen op hun website.

Ze zijn naast Nederland ook actief in Duitsland en België. In 2016 was Matt Sleeps de eerste “bed in a box” partij van Nederland.  Met “bed in a box” wordt dus verstaan een merk waarbij het matras opgerold in een doos naar de eindconsument wordt verstuurd. 

Het aanpasbare matras

Opvallend is dat Matt eind 2018 een nieuw matras heeft gelanceerd welke je kunt aanpassen. Als we verder duiken in de reden waarom valt af te lezen dat Matt veel klantfeedback heeft verzameld en op basis daarvan hun matras hebben geïnnoveerd.

Zo schrijft Matt:

‘’De één houdt van zacht en warm, de ander van een stevig en koel matras. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft zijn matras. Matt heeft als doel gesteld om iedereen ‘de beste tijd in de slaapkamer’ te kunnen bieden. Dat betekent onder andere lekker slapen, alleen of samen. Een bedpartner met afwijkende slaapvoorkeuren maakt het vinden van een perfect matras moeilijk. Met dit gegeven hebben we het matras dat we anderhalf jaar geleden lanceerden verbeterd.‘’

Een aanpasbaar matras dus, met 6 hardheden, die je kunt maken door de opbouw van het matras te veranderen. Je kunt het matras dus zelf harder of zachter maken en daarom hebben ze destijds ook de proefperiode verlengt van 100 naar 120 dagen, zodat je alle hardheden ongeveer 3 weken kunt testen, mocht dat nodig zijn.

Matt heeft ook een instructievideo op de website om te laten zien hoe het matras werkt:

Prijzen van het Matt matras

Matrassen zijn niet altijd heel goedkoop, maar bij Matt is de prijs kwaliteit verhouding aardig in balans. Dit hangt natuurlijk wel af van je budget maar met de tabel hieronder kan jezelf beoordelen wat je ervan vind:

Afmetingen matrasPrijzen
80×200 matras
80×210 matras
80×220 matras
90×200 matras
90×210 matras
90×220 matras
100×200 matras
100×210 matras
100×220 matras
120×200 matras
140×200 matras
160×200 matras
160×210 matras
160×220 matras
180×200 matras
180×210 matras
180×220 matras
€400
€455
€475
€448
€515
€535
€495
€560
€580
€595
€695
€795
€875
€895
€895
€985
€1015
Prijzen en maten van Matt

Winkels om Matt te proberen

Je kunt het Matt matras thuis uitproberen voor 120 dagen. Maar ze hebben ook fysieke locaties om het matras te proberen. In Amsterdam ligt het matras in de winkel ‘Productpine’. In België kun je het matras proberen bij de “Escape Store’.

De Consumentenbond en Matt Sleeps

Het Matt matras is eerder getest door de consumentenbond en kreeg daar een goede score. Matt werd namelijk in januari 2017 door de Consumentenbond beoordeeld als beste online matras en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid. Het aanpasbare matras heeft nog geen testresultaten, dat kan kloppen omdat ze eigenlijk 6 matrassen apart moeten testen. Maar dan valt ons op dat in september 2018 het aanpasbare Matt matras oppopt in de consumentengids van de consumentenbond. De redactrice van de consumentenbond schrijft erover:

‘’Dit bedrijf is de eerste met uiterst consumentvriendelijke voorwaarden, zoals een ‘thuis proberen en niet goed, geld terug’ garantie. Bovendien ontwikkelen ze hun aanbod constant verder aan de hand van de feedback van hun klanten. Dit soort bedrijven zijn een aanwinst en veel beter voor de markt dan de matrasmakers die alleen maar uit zijn op flinke winsten over de rug van de consument.’’

Noëlle van der Weel
Redacteur & matras onderzoeker consumentenbond sept. 2018

In deze gids staat opmerkelijk dat er geen ‘one size fits all’ matras bestaat omdat iedereen verschilt in zijn of haar slaapvoorkeur. Het Matt matras lijkt hier dus goed op in te spelen.

Samenstelling van het Matt matras

Eerder schreven we over hoe je bepaald of een matras van kwaliteit is of niet. Dit kun je met name bepalen aan de hand van de SG Waarde (Soortgelijk Gewicht). Daarvoor zullen we weer naar de samenstelling van het Matt matras kijken:

 • Tencel (1cm)
 • Hypersupport (4cm)
 • Traagschuim (4cm)
 • Koudschuim zacht (9cm)
 • Koudschuim hard (7cm)
 • Antisliphoes
Bed in a box - Matt Sleeps matras

Densiteiten en soortgelijk gewicht (SG-waarde):

HypersupportSG65
TraagschuimSG60
KoudschuimenSG40
SG-waarde Matt Sleeps matras

Het Matt matras is eigenlijk een van de weinige die een tencel tijk aanbiedt. Dit is een duurzaam materiaal, waar je toch bij de meeste matrassen polyesther tijken ziet. Tencel komt van de eucalyptusboom en is natuurlijker en meer luchtdoorlatend dan polyesther. 

De Hypersupportlaag blijkt een nieuw type schuimlaag te zijn, die ze hebben ontwikkeld en die lijkt op de eigenschappen van latex. Het voordeel van de hypersupport is dat deze veel luchtdoorlatender is dan latex en dus minder warm aanvoelt.

Het schuim is van Duitse kwaliteit en heeft de volgende certificaten:

 • CertiPur: ‘’Verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties’’
 • Ecolabel: ‘’geproduceerd met een lagere milieubelasting van: grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.’’
 • LGA: Dit is een label die een constante kwaliteit van het schuim aangeeft
 • Oeko-Tex: ‘’een test- en certificeringssysteem voor textiel dat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen en dat het matras veilig is om te gebruiken voor kinderen en baby’s.’’ Dit geldt dus voor de tijk van het matras, niet voor het schuim.
 • Hygen: de schuimen zijn vrij van schadelijke stoffen.
 • Body-wholesome textiles: huidvriendelijke textielstoffen.

De SG waarden van het Matt matras zijn bovengemiddeld. De SG waardes van matrassen varieren vaak tussen de 20 en de 60. 

Het Matt matras is geschikt voor iedere ondergrond. Lattenbodem, spiraalbodem of bijvoorbeeld op pallets is geen probleem. 

Beoordelingen van het Matt matras

Kijken we naar diverse beoordelingen van het Matt matras dan vinden we veelal positieve resultaten en blijkt uit de reacties dat de aanpasbaarheid ook echt zinvol is. Wat ons betreft is het Matt matras een absolute aanrader!

Zie ook de reacties bij de consumentenbond:

Recensie Matt Sleeps matras
1 Points


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *