loader-logo

Matt Sleeps matras review (2021)

Grote kans dat je het Matt matras bent tegengekomen tijdens je zoektocht naar het beste matras. Naast bekende merken zoals M-Line of Auping zie je ook steevast het Matt matras voorbij komen in reclames. Verder is Matt Sleeps bekend geworden van vele enorm leuke evenementen. Zij creëerde Nederlands aller eerste beddenbioscoop, hadden een Wekker Smash Store en richten de eerste Hangover Bar ter wereld op vol met matrassen om op uit te brakken. Vandaar dat wij vandaag een review schrijven over het matras van Matt.

Het Matt matras is een “bed in a box”, het bedrijf is sinds 2016 actief. Matt Sleeps is een Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam. Ze hebben ook een showroom op het Rokin bij de winkel Productpine, zoals valt af te lezen op hun website.

Ze zijn naast Nederland ook actief in Duitsland, België en sinds kort ook in Frankrijk. In 2016 was Matt Sleeps de eerste “bed in a box” partij van Nederland. Met “bed in a box” wordt dus verstaan een merk waarbij het matras opgerold in een doos naar de eindconsument wordt verstuurd. 

Inhoudsopgave

Het aanpasbare matras

Opvallend is dat Matt eind 2018 een nieuw matras heeft gelanceerd welke je kunt aanpassen. Als we verder duiken in de reden waarom valt af te lezen dat Matt veel klantfeedback heeft verzameld en op basis daarvan hun matras hebben geïnnoveerd.

Zo schrijft Matt:

‘’De één houdt van zacht en warm, de ander van een stevig en koel matras. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft zijn matras. Matt heeft als doel gesteld om iedereen ‘de beste tijd in de slaapkamer’ te kunnen bieden. Dat betekent onder andere lekker slapen, alleen of samen. Een bedpartner met afwijkende slaapvoorkeuren maakt het vinden van een perfect matras moeilijk. Met dit gegeven hebben we het matras dat we anderhalf jaar geleden lanceerden verbeterd.‘’

Een aanpasbaar matras dus, met 6 hardheden, die je kunt maken door de opbouw van het matras te veranderen. Je kunt het matras dus zelf harder of zachter maken en daarom hebben ze destijds ook de proefperiode verlengt van 100 naar 120 dagen, zodat je alle hardheden ongeveer 3 weken kunt testen, mocht dat nodig zijn.

Matt heeft ook een instructievideo op de website om te laten zien hoe het matras werkt:

Prijzen van het Matt matras

Matrassen zijn niet altijd heel goedkoop, maar bij Matt is de prijs-kwaliteitsverhouding aardig in balans. Dit hangt natuurlijk wel af van je budget maar met de tabel hieronder kan jezelf beoordelen wat je ervan vind:

Afmetingen matrasPrijzen
80×200 matras
80×210 matras
80×220 matras
90×200 matras
90×210 matras
90×220 matras
100×200 matras
100×210 matras
100×220 matras
120×200 matras
140×200 matras
160×200 matras
160×210 matras
160×220 matras
180×200 matras
180×210 matras
180×220 matras
€445
€505
€525
€495
€565
€585
€545
€610
€630
€645
€770
€870
€950
€970
€970
€1085
€1115
Prijzen en maten van Matt

Winkels om Matt te proberen

Je kunt het Matt matras thuis uitproberen voor 120 dagen. Maar ze hebben ook fysieke locaties om het matras te proberen. In Amsterdam ligt het matras in de winkel ‘Productpine’. In België kun je het matras proberen bij de “Escape Store’.

De Consumentenbond en Matt Sleeps

Het Matt matras is eerder getest door de consumentenbond en kreeg daar een goede score. Matt werd namelijk in januari 2017 door de Consumentenbond beoordeeld als beste online matras van Nederland en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid. Het aanpasbare matras heeft nog geen testresultaten, dat kan kloppen omdat ze eigenlijk 6 matrassen apart moeten testen. Maar dan valt ons op dat in september 2018 het aanpasbare Matt matras oppopt in de consumentengids van de consumentenbond. De redactrice van de consumentenbond schrijft erover:

‘’Dit bedrijf is de eerste met uiterst consumentvriendelijke voorwaarden, zoals een ‘thuis proberen en niet goed, geld terug’ garantie. Bovendien ontwikkelen ze hun aanbod constant verder aan de hand van de feedback van hun klanten. Dit soort bedrijven zijn een aanwinst en veel beter voor de markt dan de matrasmakers die alleen maar uit zijn op flinke winsten over de rug van de consument.’’

Noëlle van der Weel
Redacteur & matras onderzoeker consumentenbond sept. 2018

In deze gids staat opmerkelijk dat er geen ‘one size fits all’ matras bestaat omdat iedereen verschilt in zijn of haar slaapvoorkeur. Het Matt matras lijkt hier dus goed op in te spelen.

Samenstelling van het Matt matras

Eerder schreven we over hoe je bepaald of een matras van kwaliteit is of niet. Dit kun je met name bepalen aan de hand van de SG Waarde (Soortgelijk Gewicht). Daarvoor zullen we weer naar de samenstelling van het Matt matras kijken:

 • Tencel (1cm)
 • Hypersupport (4 cm)
 • Traagschuim (4 cm)
 • Koudschuim zacht (8 cm)
 • Koudschuim hard (8 cm)
 • Antisliphoes
Bed in a box - Matt Sleeps matras

Densiteiten en soortgelijk gewicht (SG-waarde):

HypersupportSG40
TraagschuimSG60
KoudschuimenSG40
SG-waarde Matt Sleeps matras

Het Matt matras is eigenlijk een van de weinige die een tencel tijk aanbiedt. Dit is een duurzaam materiaal, waar je toch bij de meeste matrassen polyesther tijken ziet. Tencel komt van de eucalyptusboom en is natuurlijker en meer luchtdoorlatend dan polyesther. 

De Hypersupportlaag blijkt een nieuw type schuimlaag te zijn, die ze hebben ontwikkeld en die lijkt op de eigenschappen van latex. Het voordeel van de hypersupport is dat deze veel luchtdoorlatender is dan latex en dus minder warm aanvoelt.

Het schuim is van Duitse kwaliteit en heeft de volgende certificaten:

 • CertiPur: ‘’Verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties’’
 • Ecolabel: ‘’geproduceerd met een lagere milieubelasting van: grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.’’
 • LGA: Dit is een label die een constante kwaliteit van het schuim aangeeft
 • Oeko-Tex: ‘’een test- en certificeringssysteem voor textiel dat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen en dat het matras veilig is om te gebruiken voor kinderen en baby’s.’’ Dit geldt dus voor de tijk van het matras, niet voor het schuim.
 • Hygen: de schuimen zijn vrij van schadelijke stoffen.
 • Body-wholesome textiles: huidvriendelijke textielstoffen.

De SG waarden van het Matt matras zijn bovengemiddeld. De SG waardes van matrassen varieren vaak tussen de 20 en de 60. 

Het Matt matras is geschikt voor iedere ondergrond. Lattenbodem, spiraalbodem of bijvoorbeeld op pallets is geen probleem. 

De verkoopvoorwaarden van Matt

Er zijn maar weinig merken die hun verkoop- en retourvoorwaarden zo goed voor elkaar hebben als Matt. Ze hebben een snelle service, want op doordeweekse dagen wordt het matras de volgende dag al geleverd. Kan je snel weer lekker slapen. Daarnaast is de bezorging gratis en kun je het matras voor een volle 120 dagen uitproberen. Dit geeft je voldoende tijd om alle verschillende variaties van het matras te proberen. Bij een Emma is dit bijvoorbeeld maar 100 dagen.

Enkele voorwaarden van Matt zijn de moeite waard om te bespreken. Een matras kies je namelijk niet in een dag. Vooral niet als je het matras op zoveel verschillende manieren kan instellen. Je kan het matras kosteloos laten ophalen als het niet comfortabel genoeg is en dan krijg je simpelweg je geld weer terug. Een laatste voordeel is dat er een volle 10 jaar garantie zit op het matras.

120 nachten proefslapen op Matt

Het matras wordt binnen 1 werkdag voor je deur afgeleverd.  Dat vinden wij toch vrij snel voor zo een groot product. Mocht het matras niet naar wens zijn kun je het, binnen 120 dagen, kosteloos laten ophalen door Matt. Neem hiervoor eenvoudig contact op met de klantenservice van Matt. Zij plannen een afspraak met je in om het matras binnen twee weken bij je thuis op te halen.

10 jaar garantie op Matt

Het is erg fijn om op een duur product als een matras voldoende jaren garantie te hebben. Bij Matt heb je recht op 10 jaar garantie na aankoop van het matras. Productiefouten, kuilen, vervallen materialen of doorligplekken vallen allemaal onder de garantie. Daarbij komt dat als er inderdaad schade is aan het matras de bezorgkosten voor Matt zijn. Dat noemen wij nou service!

Geen fysieke winkels voor Matt

Je kunt een Matt op verschillende plekken uitproberen. Zo liggen zij in Nederland bij de winkel Productpine en nemen zij de matrassen in de Supperclub (Amsterdam) voor hun rekening. In België kun je het matras proberen bij de “Escape Store’. Matt heeft verder geen fysieke winkels. Gelukkig is dat niet nodig in deze tijd. Je test een matras natuurlijk het beste in je eigen slaapkamer. Bevalt het niet? Dan stuur je het gewoon weer terug! 

De bezorging van Matt

Matt is een “bed in the box” concept. Zij leveren het matras, in een compacte doos, bij jouw thuis. Dit doen zij door het matras op te rollen, vacuüm te trekken en in een compacte kartonnen doos te doen. Hiermee beperken zij tevens de schade tijdens de levering. Als je het matras voor 17:00 besteld kan je hem de volgende dag al in huis hebben.

Beoordelingen van het Matt matras

Kijken we naar diverse beoordelingen van het Matt matras dan vinden we veelal positieve resultaten en blijkt uit de reacties dat de aanpasbaarheid ook echt zinvol is. Wat ons betreft is het Matt matras een absolute aanrader!

Zie ook de reacties bij de consumentenbond:

Recensie Matt Sleeps matras
1 Points


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *