loader-logo

Matt Sleeps matras review (2022)

Grote kans dat je het merk Matt Sleeps bent tegengekomen tijdens je zoektocht naar het beste matras. Naast bekende merken zoals M-Line of Auping zie je ook steevast het Matt matras voorbijkomen in reclames. Verder is Matt Sleeps bekend geworden van vele leuke evenementen. Zij organiseerde het allereerste beddenbioscoop in Nederland, hadden een Wekker Smash Store en richten de eerste hangover Bar ter wereld op vol met matrassen om op uit te brakken. Vandaar dat wij vandaag een Matt matras review gaan schrijven.

Matt Sleeps is opgericht in 2016 en is een Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam. Het Matt’s assortiment wordt online aangeboden en daarom wordt er 120 dagen de tijd gegeven om het matras gratis uit te proberen. Voor wie een matras toch eerst in het echt wilt zien en voelen, kan langsgaan bij Productpine in Amsterdam (Rokin 58, Amsterdam). Hier staat op de tweede verdieping een showroommodel.

Naast Nederland, zijn zij ook actief in België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk. In 2016 was Matt Sleeps de eerste “bed in a box” partij van Nederland. Het “bed in a box” concept houdt in dat een matras opgerold in een doos naar de eindconsument wordt verstuurd.

Inhoudsopgave

Het aanpasbare matras

Het is opvallend dat Matt eind 2018 een nieuw matras heeft gelanceerd dat kan worden aangepast naar gewenst comfort. Wij zijn achter de reden gedoken en het valt af te lezen dat Matt veel klant feedback heeft verzameld en op basis daarvan hun matras heeft geïnnoveerd.

Zo schrijft Matt:

‘’De één houdt van zacht en warm, de ander van een stevig en koel matras. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft zijn matras. Matt heeft als doel gesteld om iedereen ‘de beste tijd in de slaapkamer’ te kunnen bieden. Dat betekent onder andere lekker slapen, alleen of samen. Een bedpartner met afwijkende slaapvoorkeuren maakt het vinden van een perfect matras moeilijk. Met dit gegeven hebben we het matras dat we anderhalf jaar geleden lanceerden verbeterd.‘’

Een aanpasbaar matras dus, met 6 hardheden. Door de opbouw van het matras kun je het matras zelf harder of zachter maken en daarom hebben ze destijds ook de proefperiode verlengd van 100 naar 120 dagen. Hiermee kun je alle hardheden ongeveer 3 weken testen, mocht dat nodig zijn.

Matt heeft ook een instructievideo op de website gezet om te laten zien hoe het matras werkt:

Prijzen van het Matt matras

Matrassen zijn niet altijd heel goedkoop, maar bij Matt is de prijs-kwaliteitsverhouding aardig in balans. Dit hangt natuurlijk wel af van je budget maar met de tabel hieronder kan jezelf beoordelen wat je ervan vind:

Afmetingen Matt MatrasPrijzen
80×190 cm
80×200 cm
80×210 cm
80×220 cm
90×190 cm
90×200 cm
90×210 cm
90×220 cm
100×200 cm
100×210 cm
100×220 cm
120×190 cm
120×200 cm
140×190 cm
140×200 cm
160×190 cm
160×200 cm
160×210 cm
160×220 cm
180×200 cm
180×210 cm
180×220 cm
200×200 cm
€400
€445
€505
€525
€448
€495
€565
€585
€545
€610
€630
€595
€645
€695
€770
€795
€870
€950
€970
€970
€1.085
€1.115
€1.070
Prijzen en maten van Matt

Winkels om Matt te proberen

Je kunt het Matt matras thuis uitproberen voor 120 dagen. Maar ze hebben ook fysieke locaties om het matras te bekijken en voelen. In Nederland ligt het matras in de winkel ‘Productpine’ (Rokin 58, Amsterdam). In België kun je het matras proberen bij de “Escape Store’ (Kerkstraat 22, Blankenberge). Daarnaast zijn de Matt matrassen te bewonderen in de Supperclub. Dit is een hippe club en restaurant in Amsterdam, waar 30 Matt matrassen
zijn gebruikt in het interieur voor een luxe uitstraling.

Matt heeft verder geen fysieke winkels. Gelukkig is dat niet nodig in deze tijd. Je test een matras natuurlijk het beste in je eigen slaapkamer. Bevalt het niet? Dan stuur je het gewoon weer terug!

De Consumentenbond en Matt Sleeps

Het Matt matras is eerder al getest door de consumentenbond en kreeg daar een goede score uitgereikt. In januari 2017, werd Matt namelijk door de Consumentenbond beoordeeld als beste matras van Nederland en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Op de website van het consumentenbond staan 60 reviews over het aanpasbare Matt matras dat in 2018 is gelanceerd en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Ook valt het ons op dat in september 2018 het aanpasbare Matt matras oppopt in de consumentengids van de consumentenbond. De redactrice van de consumentenbond schrijft erover:

‘’Dit bedrijf is de eerste met uiterst consumentvriendelijke voorwaarden, zoals een ’thuis proberen en niet goed, geld terug’ garantie. Bovendien ontwikkelen ze hun aanbod constant verder aan de hand van de feedback van hun klanten. Dit soort bedrijven zijn een aanwinst en veel beter voor de markt dan de matrasmakers die alleen maar uit zijn op flinke winsten over de rug van de consument.’’

Noëlle van der Weel
Redacteur & matras onderzoeker consumentenbond sept. 2018

In deze gids staat dat er geen ‘one size fits all’ matras bestaat, aangezien iedereen verschilt in zijn of haar slaapvoorkeur. Het Matt matras lijkt hier dus goed op in te spelen, met de aanpas mogelijkheden van het matras.

Samenstelling van het Matt matras

De kwaliteit van een matras wordt bepaald aan de hand van de SG-waarde (Soortgelijk Gewicht). Hierdoor zullen we naar de samenstelling van het matras kijken:

 • Tencel (1cm)
 • Hypersupport (4 cm)
 • Traagschuim (4 cm)
 • Koudschuim zacht (8 cm)
 • Koudschuim hard (8 cm)
 • Antisliphoes
Bed in a box - Matt Sleeps matras

Densiteiten en soortgelijk gewicht (SG-waarde):

HypersupportSG40
TraagschuimSG60
KoudschuimenSG40
SG-waarde Matt Sleeps matras

In vergelijking met andere merken, is het Matt matras een van de weinigen die een Tencel tijk aanbiedt. Dit is een duurzaam materiaal. Tencel komt namelijk van de eucalyptusboom en is veel natuurlijker en laat meer lucht door dan polyester. Bij andere merk matrassen, wordt vaak een polyester tijk gebruikt, wat een synthetische vezel is.

De Hypersupport laag blijkt een nieuwe type schuimlaag te zijn die ze hebben ontwikkeld en qua eigenschappen lijkt het veel op latex. Het voordeel van de hypersupport laag is echter dat het veel lucht doorlaat en daardoor minder warm aanvoelt

Het schuim is van Duitse kwaliteit en heeft de volgende certificaten:

 • CertiPur: ‘’Verwijst naar de veiligheid, de gezondheid en de milieuprestaties’’
 • Ecolabel: ‘’geproduceerd met een lagere milieubelasting van: grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.’’
 • LGA: Dit is een label die een constante kwaliteit van het schuim aangeeft
 • Oeko-Tex: ‘’een test- en certificeringssysteem voor textiel dat garandeert dat het textiel volledig vrij is van schadelijke stoffen en dat het matras veilig is om te gebruiken voor kinderen en baby’s.’’ Dit geldt dus voor de tijk van het matras, niet voor het schuim.
 • Hygen: de schuimen zijn vrij van schadelijke stoffen.
 • Body-wholesome textiles: huidvriendelijke textielstoffen.

De SG-waarden van het Matt matras zijn bovengemiddeld. De SG-waardes van matrassen variëren vaak tussen de 20 en de 60. Het Matt matras is geschikt voor iedere ondergrond. Lattenbodem, spiraalbodem of bijvoorbeeld pallets zijn daarom geen probleem.

De verkoopvoorwaarden van Matt

Er zijn maar weinig merken die hun verkoop- en retourvoorwaarden zo goed voor elkaar hebben als Matt. Ze hebben een snelle service, want zodra je een matras aanschaft, wordt het binnen 1-3 werkdagen bezorgd. Vaak wordt dit de volgende dag geleverd en met het bezorgingskalender kun je zelf kiezen wanneer het de levering jou het beste uitkomt. Je kunt dus snel weer lekker slapen!

120 nachten proefslapen op Matt

Daarnaast is er gratis bezorging en kun je het matras voor een volle 120 dagen uitproberen. Dit geeft je voldoende tijd om alle verschillende variaties van het matras te testen. In vergelijking met bijvoorbeeldEmma, is dit maar 100 dagen.

Een matras is natuurlijk een grote aankoop en kies je niet binnen een dag. Vooral niet als je het matras op verschillende manieren kan instellen. Daarom kun je het matras kosteloos laten ophalen als het niet comfortabel genoeg is en krijg je je geld weer terug. Neem hiervoor eenvoudig contact op met de klantenservice van Matt. Zij plannen een afspraak met je in om het matras binnen twee weken bij je thuis op te halen. Ten slotte, zit er 10 jaar
volledige garantie op het matras.

10 jaar garantie op Matt

Bij normaal gebruik van het matras, zullen er geen problemen ontstaan. Maar het is natuurlijk erg fijn om op een duur product, zoals een matras, voldoende jaren garantie te hebben.

Bij Matt heb je recht op 10 jaar garantie na aankoop van het matras. Productiefouten, kuilen, vervallen materialen of doorligplekken vallen allemaal onder de garantie. Daarbij komt dat als er inderdaad schade is aan het matras, de bezorgkosten voor Matt zijn. Dat noemen wij nou service!

De bezorging van Matt

Matt is een “bed in the box” concept. Zij leveren het matras in een compacte doos, bij jouw thuis. Dit doen zij door het matras op te rollen, vacuüm te trekken en in een compacte kartonnen doos te doen. Hiermee beperken zij tevens de schade tijdens de levering.

Geur van het matras

Doordat het matras wordt ingepakt in vacuüm, kan er in het begin een nare geur van het matras afkomen. Deze geur komt af van de schuimlaag van het matras die in de vacuümverpakking is verpakt. Deze geur verdwijnt vanzelf en is niet schadelijk. Als tips raden wij aan om de matrashoes te wassen en de kamer goed te laten ventileren.

Onze ervaringen met Matt Sleeps

Uiteraard hebben wij bij bedtwijfelaars ook het Matt matras getest. Wij hebben het 200×200 cm matras uitgeprobeerd en waren vooral benieuwd naar de aanpas mogelijkheden van het matras.

Ten eerste, het bestellen van het matras ging soepel via de website. Voor de betalingspagina, kon er een leveringsdatum worden gekozen en daardoor werd het de volgende dag al bij ons bezorgd. Het matras wordt in een grote doos geleverd en is gemakkelijk uit de doos te halen. Het matras wordt zelf geleverd in comfort laag 3 en om eerlijk te zijn lag dit naar onze mening al goed. Echter doordat er zoveel verschillende hardheid opties zijn, besloten wij er een paar uit te testen. Zelf houden wij van een medium-stevig hardheidsgraad en kwamen tot de conclusie dat comfort laag 4 perfect bij ons past. Hierdoor is de hypersupportlaag de bovenste laag, die voor goede ventilatie zorgt. Het blijkt ook dat 80% van de Matt Sleeps klanten comfort laag 3 en 4 gebruiken. Wij slapen nu een maand op het bed en merken echt dat ons slaapcomfort is verbeterd. Het matras geeft een goede ondersteuning aan het lichaam en heeft onze rug- en nekklachten verminderd.
Wel zou het handig zijn als er een gebruiksaanwijzing zou worden toegevoegd aan de doos. Nu moesten we het zelf op de website zoeken. Wel is daar een configurator te vinden, waardoor dit redelijk eenvoudig is.

Het bedden assortiment

Naast het aanpasbare matras zijn er nog meer producten die het Nederlandse bedrijf in hun assortiment heeft. Het is goed om te weten dat bij aankoop van zowel een bed als een matras, er er 10% combinatie korting wordt gegeven. Wij lichten hier kort de bedden opties toe.

De Orginal boxspring

Het eerste bed in hun assortiment is het boxspring bed. De boxspring heeft een strak en minimalistisch design. Aan beiden kanten zitten er 1000 pocketveren voor de ideale ondersteuning van het matras. Daarnaast heeft deze boxspring een verbindingsstuk zodat er geen spleet ontstaat. Verder is het mogelijk om het bed elektrisch te maken. Wat tevens een voordeel is van het bed, zijn de diverse designmogelijkheden. Zo zijn er 3 verschillende poten, 4 verschillende hoofdborden, 2 verschillende voetborden en 4 verschillende kleuren. De prijzen van het bed zijn volledig afhankelijk van te extra opties die worden gekozen.

Afmetingen Original boxspringPrijzen
80×200cm
80×210cm
80×220cm
90×200cm
90×210cm
90×220cm
100×200cm
100×210cm
100×220cm
160×200cm
160×210cm
160×220cm
180×200cm
180×210cm
200×220cm
€559
€579
€599
€585
€605
€619
€609
€629
€649
€995
€1.035
€1.075
€1.045
€1.085
€1.175
Let op: de prijzen in dit tabel zijn op basis van het original hoofdbord en
kegel poten. Hier zit geen voetbord bij en het bed is niet elektrisch verstelbaar. De prijzen
variëren en daarom raden wij aan om de opties en de prijzen zelf te bekijken op
https://www.mattsleeps.com/nl/boxspring

Velvet boxspring

De velvet boxspring van Matt Sleeps springt echt uit het assortiment. De premium velvet uitstraling van het bed zorgt ervoor dat het velen slaapkamers een echte upgrade kan geven. De Velvet boxspring is een kopie van het Original bed, echter met een andere uitstraling. Ook bij dit bed zijn er verschillende mogelijkheden om te personaliseren. Zo zijn er 4 hoofdborden, 3 poten en de mogelijkheid om een voetbord en elektrisch verstelbaar
optie toe te voegen.

Afmetingen Velvet boxspringPrijzen
80×200 cm
80×210cm
80×220cm
90×200 cm
90×210cm
90×220cm
100×200cm
100×210cm
100×220cm
160×200cm
160×210cm
160×220cm
180×200cm
180×210cm
180×220cm
200×200cm
200×210cm
200×220cm
€840
€860
€880
€865
€885
€900
€890
€910
€930
€1.240
€1.280
€1.320
€1.290
€1.330
€1.360
€1.340
€1.380
€1.420
Let op: De prijzen van dit tabel zijn op basis van knopen hoofdbord, kegel
poten en zonder voetbord en elektrisch verstelbaar optie.

Loft – Metalen bed

Het strakke Scandinavische en minimalistische design maakt dit bed zo uniek. Het is een volledig op maat gesneden bed met poedercoating tegen krassen Het heeft wat minder slaaptechnologie dan de andere bedden in het assortiment maar zal zeker niet minder slapen. Het heeft wat andere personalisatie mogelijkheden dan de boxspring. Zo zijn er eigenlijk twee varianten van dit bed. Je kunt namelijk kiezen tussen het standaard bedframe
om de hemelbed variant. Daarnaast is er een optie op extra zijtafel, een extra stang aan de zijkant voor stevigheid en stijl. Dit bed is echt het bekijken waard voor als je een industrieel en minimalistisch design nastreeft in de slaapkamer.

Afmetingen Loft Metalen BedPrijzen
80×200 cm
80×210cm
80×220cm
90×200cm
90×210cm
90×220cm
140×200cm
160×200cm
160×210cm
160×220cm
180×200cm
180×210cm
180×220cm
200×200cm
200×210cm
200×220cm

€585
€605
€625
€605
€625
€625
€995
€1.045
€1.065
€1.085
€1.095
€1.115
€1.135
€1.145
€1.165
€1.185

Let op: de prijzen zijn gebaseerd op het bed zonder extra opties.

Accessoires

Naast het matras en de bedden, biedt Matt ook verschillende accessoires aan voor nog meer slaapcomfort. Hieronder zullen we dit kort toelichten:

Het kussen

Na 3 jaar testen en ontwikkelen, heeft Matt zijn eerste kussen gelanceerd. Het blijkt namelijk dat 80% van de mensen zich tijdens hun slaap omdraaien en doordat hun kussen daar niet op afgestemd is, zij nekklachten krijgen. Dit kussen is speciaal gecreëerd voor zowel zij als rug slapers en biedt dus comfort voor ‘omdraaiers’. Net zoals bij het matras, is het kussen bedekt met Tencel. Daarnaast kunnen we spreken van een 3D-ventiliatie, waardoor het kussen luchtig is. Dit komt mede door de 242 ventilatie gangen in het materiaal. Op dit kussen kun je 30 dagen gratis proefslapen. Het kussen is 70 x 40 cm en kost€89.

Het matrasbeschermer

De matrasbeschermer is gemaakt van 100% katoen en is voorzien van een polyurethaan coating, wat inhoudt dat het lucht doorlaat, maar dat het vuil en vocht tegenhoudt. Verder kan het worden gewassen op 90 graden en zijn er verschillende maten beschikbaar, zie:

AfmetingenPrijzen – Matt Matrasbeschermer
80×190 cm
80×200 cm
80×210 cm
80×220 cm
€45
90×190 cm
90×200 cm
90×210 cm
90×220 cm
€50
100×200 cm
100×210 cm
100×220 cm
€50
120×190 cm
120×200 cm
€50
140×190 cm€50
140×200 cm€55
160×190 cm
160×200 cm
160×210 cm
160×220 cm
€60
180×200 cm
180×210 cm
180×220 cm
€65
200×200 cm
200×210 cm
200×220 cm
€70

De topper

Wil je graag wat extra comfort bovenop je Matt matras? Dan kun je de Matt topper aanschaffen. De topper heeft twee lagen, waardoor de hardheidsgraad zelf kan worden bepaald. Daarnaast kun je de topper makkelijk schoonhouden door de hoes op 60 graden te wassen. Ook zijn er twee opties: normale toppers en split toppers.

Hieronder een overzicht van de normale toppers:

Afmetingen TopperPrijzen
80×200 cm
80×210cm
80×220cm
90×200cm
90×210cm
90×220 cm
100×200cm
100×210 cm
100×220cm
120×200 cm
140×200 cm
160×200cm
160×210 cm
160×220cm
180×200cm
180×210cm
180×220 cm
200×200 cm
200×210 cm
200×220 cm
€199
€215
€230
€220
€235
€250
€240
€255
€270
€265
€285
€315
€335
€355
€345
€370
€395
€395
€425
€450

Een split is ideaal wanneer je een elektrisch verstelbaar Matt bed hebt. Dit zijn de afmetingen en prijzen:

Afmetingen Split topperPrijzen
160×200 cm
160×210cm
160×220 cm
180×200cm
180×210cm
180×220 cm
200×200cm
200×210cm
200×220cm
€390
€415
€440
€420
€445
€470
€470
€500
€525

Beoordelingen van het Matt matras

Kijkend naar de diverse beoordelingen van het Matt matras dan vinden we veelal positieve resultaten en blijkt uit de reacties dat de aanpasbaarheid ook echt zinvol is. Wat ons betreft is het Matt matras een absolute aanrader!

Zie ook de reacties bij de consumentenbond:

1 Points


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *