fbpx

Beste Matras Consumentenbond 2023 winnaar? Het Matt Matras!

Beste Matras Consumentenbond 2023? Dat is volgens het Consumentenbond-panel het Matt matras van Matt Sleeps! Het Matt matras is stipt op nummer 1 binnengekomen in de recente ‘Beste Matras’ verkiezing van de Consumentenbond. De Consumentenbond publiceert jaarlijks testresultaten van diverse matrassen en bekroont ieder jaar weer één matras tot ‘Beste Matras’. Het Matt matras komt dit jaar uit beste uit de test vanwege de beste ondersteuning, uitstekende drukverdeling en een lange levensduur!

Op het onderdeel drukverdeling scoort het Matt matras het hoogste cijfer van alle matrassen. Ook wordt het beste matras gewaardeerd door de duurzame aanpak middels het predicaat “Groene Keuze”. Na zeven jaar komt het Nederlandse matrassenmerk dan ook als beste uit de Beste Matras Consumentenbond 2023 test!

Beste Matras Consumentenbond 2023

In de Beste Matras Consumentenbond 2023 test is het Matt Sleeps matras gekroond tot ‘beste uit de test’. Het matras scoort vooral goed op het gebied van drukverdeling. Het Matt Sleeps matras won eerder al de prijs “Groene Keuze” voor de duurzame keuzes die het bedrijf maakt en mag nu ook “de beste uit de test” toevoegen aan hun prijzenkast. 

Het Matt Sleeps matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6. Dit is vergeleken met de vorige winnaar (Emma Sleep) een flinke verhoging. Emma Sleep had namelijk 6,2% gescoord op ondersteuning. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 op Levensduur en Duurzaamheid in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Als tweede beste uit de test komt het Wave matras van M-Line met een 7,4 . En als derde het IKEA ÅKREHAMN matras met een 7,3. 

Beste Matras Consumentenbond 2023 Matt matras
Het Matt Sleeps matras is gekroond tot het beste matras in de Beste Matras Consumentenbond test 2023.

Matt matras Consumentenbond 2023

Acht jaar geleden stapte Joep Verbunt, eigenaar van Matt Sleeps, de wondere wereld van matrassen binnen met als doel het kopen van een matras (weer) leuk te maken en het beste matras van Nederland te ontwikkelen met een uitstekende service voor een aantrekkelijke prijs. Jarenlang stond Matt Sleeps op de tweede, derde of vierde plek in de Beste Matras Consumentenbond test, maar niet eerder op de eerste plek. En het winnen van zo’n prestigieuze prijs is voor elke matrassenverkoper natuurlijk een droom die uitkomt. Heel Nederland kijkt immers naar de Beste Matras Consumentenbond 2023 test als men zich gaat verdiepen in het kopen van een nieuw matras.  

De afgelopen jaren heeft het Matt matras meer dan twaalf prijzen gewonnen. Eerder dit jaar werd het matras bekroond voor ‘Beste product van het jaar’, kwam het binnen op nummer 1 op Trustpilot en won het merk twee FD Gazelles. Ook stond het bedrijf zelfs in de Financial Times op plek 41 als snelst groeiende bedrijf in Europa. Sinds 2016 heeft Matt Sleeps diverse aanpassingen gedaan aan het Matt matras. Dit deden ze samen met studenten van de TU Delft, Custom8, eigen testen en het close monitoren van retouren. Sinds 2019 zijn er geen aanpassingen meer gemaakt, omdat het matras naar eigen zeggen niet meer te verbeteren viel.

Matt Sleeps Review
Matt Sleeps Matras Review

Een aanpasbaar matras met 6 hardheden. Door de opbouw van het Matt Sleeps matras kun je het matras zelf harder of zachter maken en krijg je een proefperiode van 120 nachten.


Wie is de Consumentenbond?

Nu we weten wie de winnaar is van de Beste Matras Consumentenbond 2023 test is het tijd om te kijken naar wat de Consumentenbond dan precies doet. De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van consumenten. Ze streven ernaar om consumenten te informeren, te adviseren en te ondersteunen bij het maken van weloverwogen keuzes. De organisatie bestaat al sinds 1953 en heeft meer dan 400.000 leden. De bond houdt zich, naast de Beste Matras Consumentenbond 2023 test, bezig met belangenbehartiging en zet zich in voor consumentenrechten, productveiligheid, eerlijke prijzen en transparantie. Ze voeren acties uit om consumenten te beschermen en misstanden aan te pakken.

Onafhankelijke product tests

Daarnaast biedt de Consumentenbond uitgebreide voorlichting en advies aan consumenten. De Consumentenbond voert verschillende activiteiten uit om deze doelstellingen te bereiken, zo ook in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. De organisatie publiceert regelmatig onafhankelijke product tests en vergelijkingen van verschillende producten en diensten, zoals stofzuigers, wasmachines, verzekeringen en telecom aanbieders. Deze tests zijn gebaseerd op objectieve criteria en worden uitgevoerd in een eigen laboratorium. Ze verstrekken ook financieel advies en geven tips voor het oplossen van consumentenproblemen.

Kortom, de Consumentenbond is een organisatie die consumenten bijstaat door middel van belangenbehartiging, voorlichting, advies, juridische ondersteuning en collectieve acties om een eerlijke en veilige markt voor consumenten te bevorderen.

Hoe gaat de Consumentenbond te werk?

De Consumentenbond voert regelmatig uitgebreide tests uit om consumenten te helpen bij het maken van weloverwogen aankoopbeslissingen. Voor de Beste Matras Consumentenbond 2023 test gebruikt de Consumentenbond een zorgvuldige methodologie om de prestaties van verschillende matrassen objectief te beoordelen. Allereerst selecteert de Consumentenbond een representatieve steekproef van matrassen die op de markt beschikbaar zijn. 

Selectie matrassen

Deze matrassen worden verzameld bij verschillende fabrikanten en winkels, zodat er een breed scala aan merken en modellen wordt getest. De onderzoekers van de Consumentenbond testen elke matras uitgebreid in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Voor deze tests krijgen ze geen geld van bedrijven of de overheid. Deze tests worden betaald met de bijdrage van de aangesloten leden. 

Consumentenbond matrassentest

Vooral belangrijk in de matrassentest zijn goede ondersteuning, drukverdeling en levensduur. Hiervoor maken de testers gebruik van meetinstrumenten die de drukpunten en de verdeling van het lichaamsgewicht op het matras meten. Ook kijkt de organisatie naar de ligeigenschappen van een matras en meten ze hoe de druk op het lichaam verdeeld is over het matras. Een goede matras ondersteunt goed, ligt lekker en gaat lang mee. In de levensduurtest van de Beste Matras Consumentenbond 2023 test  wordt gekeken hoe lang het betreffende matras meegaat en hoe weerbarstig het is.

Daarnaast wordt er gekeken naar het ademend vermogen van de matrassen, wat belangrijk is voor een goede ventilatie en het voorkomen van overmatig zweten tijdens het slapen. Hiervoor worden metingen uitgevoerd om de luchtstroom en de warmteafvoer van de matrassen te beoordelen. De duurzaamheid en de levensduur van de matrassen worden ook getest in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Dit omvat het uitvoeren van simulaties van langdurig gebruik, waarbij de matrassen worden blootgesteld aan herhaalde drukbelastingen om te zien hoe goed ze hun vorm behouden en hoe goed ze bestand zijn tegen slijtage.

Matt matras Consumentenbond 2023 winnaar

Op basis van diverse tests van de Consumentenbond en feedback van testers wordt een gedetailleerd rapport opgesteld waarin de prestaties van de geteste matrassen worden geëvalueerd en gerangschikt. De resultaten worden gepubliceerd in de Consumentengids, het tijdschrift van de Consumentenbond, en op hun website, zodat consumenten de beste keuze kunnen maken bij het kopen van het matras. Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2023 het Matt Sleeps matras gekroond tot ‘beste uit de test’ met een gemiddelde score van 7,7. Wat ons betreft is Matt Sleeps een zeer terechte winnaar van de Beste Matras Consumentenbond 2023 test!

Winnaar consumentenbond 2023
Aanpasbare matras Matt Sleeps (beste matras 2023)

Het Matt Sleeps matras is testwinnaar van de consumentenbond. Het matras staat op de 1e plek met een 7.7. Op de website van het consumentenbond staan ruim 60 reviews over het aanpasbare Matt Sleeps matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Eerder kreeg Matt ook door de Consumentenbond het predicaat 'duurzame keuze' en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk actie matt sleeps Koop direct!
0 Points