fbpx

Levensduur matras

Helaas vervangen mensen hun matrassen meestal alleen als ze daartoe gedwongen zijn. Bijvoorbeeld:

  • Ze verhuizen van hun ouders of de eerste studentenkamer naar hun eigen plek.
  • Ze verhuizen naar de andere kant van het land en een matras sjouwen is niet logisch.
  • Van samen tussen de lakens naar alleen.

Ja, uit elkaar gaan is een grote reden waarom mensen plotseling een nieuw matras nodig hebben. Maar wacht niet tot een grote verandering in het leven om je matras te vervangen. Probeer om de 7 tot 8 jaar een nieuwe matras te krijgen, afhankelijk van het type matras (of eerder als je een aanzienlijke vermindering van het comfort opmerkt).

Snelmenu

Verhuizen van een matras en bed

Hoe weet je wanneer het tijd is om je oude matras te vervangen?

Het beste advies over wanneer je een matras moet vervangen, is ook verstandig advies: als het matras ongemakkelijk voelt, kan je overwegen om te schakelen.

Wanneer dat zal gebeuren, is moeilijk vast te stellen. De houdbaarheidsdatum van een matras hangt af van wie het gebruikt. Je gewicht, hoeveel je beweegt als je slaapt, het klimaat waarin je woont – dit kan allemaal invloed hebben op hoe lang je matras comfortabel blijft. Vind je het onmogelijk om te weerstaan om uw matras als trampoline te gebruiken? Dan kan de levensduur van je matras snel achteruit gaan.

Levensduur van matrassen

Het verouderingsproces van een matras is afhankelijk van het type matras dat u koopt en hoe het matras wordt vervaardigd. Sta je op het punt een nieuw matras te kopen? Vergeet onze matrassen koopgids en matrassentest niet door te nemen.

Hoe lang gaat een matras mee?

Hoe lang gaat een pocketvering matras mee?

Het pocketvering matras werd uitgevonden in de jaren 1870. De levensduur van een pocketvering matras moet ongeveer tien jaar zijn. Maar dat hangt af van hoe u het behandelt, en de kwaliteit van de constructie van de matras.

De veren zijn de sleutel. Matrassen van hogere kwaliteit hebben dikke spoelen met materialen die minder snel verslechteren. In theorie zou een duurdere matras spoelen van hogere kwaliteit moeten gebruiken, maar niet van elk matras bedrijf is bekend met welke materialen ze werken.

Hoe sterk de spoelen ook zijn, ze zullen sneller afbreken als ze veel gewicht of onnodige stress absorberen. Als je begint te zinken in je pocketvering matras, is dat een teken dat de spoelen falen en is tijd om een ​​nieuwe matras te kopen.

Hoe lang gaat een traagschuim matras mee?

Een traagschuim matras is gemaakt van materiaal dat NASA in de jaren 70 heeft ontwikkeld. Dus als iemand je vertelt dat ze hun traagschuim matras al meer dan 50 jaar hebben, is dat zelfs niet mogelijk!

De levensduur van een traagschuim matras is ongeveer 8-10 jaar. De levensduur van een traagschuim matras is afhankelijk van de dichtheid van het schuim en het gewicht van de persoon die erop slaapt. Schuim matrassen met een lagere dichtheid zijn minder duur, maar ook meer vatbaar voor doorzakken.

Traagschuim moet zich aanpassen aan uw lichaam en dan terugveren nadat u klaar bent met slapen. Als het materiaal zijn geheugen verliest en niet meer terugkaatst, is het tijd om een ​​nieuwe matras te kopen.

Hoe lang gaat een latex matras mee?

Latex matrassen zijn gemaakt van verschillende materialen, met verschillende productieprocessen. Sommige latex matrassen zijn gemaakt van volledig natuurlijke materialen, terwijl anderen zijn gemaakt van synthetische latex.

De levensduur van een latex matras is sterk afhankelijk van welke latex matras u koopt. Sommige fabrikanten bieden garanties tot 25 jaar, maar controleer de kleine lettertjes – tegen het jaar 25 krijgt u misschien niet de volledige prijs voor een defect matras, alleen een korting voor een nieuwe.

Hoe lang gaat een Futon mee?

Een futon is een type matras dat zijn oorsprong in Japan heeft. Het kan direct op de vloer worden geplaatst, of op een houten of metalen frame.

De levensduur van een futon matras is tien jaar of langer. Maar het katoenen materiaal erin zal na verloop van tijd samendrukken, waardoor de futon moeilijker wordt.

Als je op zoek bent naar een zeer zachte slaapsituatie, ga je waarschijnlijk toch niet voor een futon, want na verloop van tijd kan de futon te hard worden. Dat is wanneer het tijd is om een nieuwe matras te kopen.

Hoe lang gaat een luchtbed mee?

Het luchtbed is volledig uniek, omdat je de ‘filler’ elke avond vervangt. Zolang er lucht is, heb je elke keer dat je je hoofd neerlegt, nieuwe frisse demping.

De levensduur van een luchtbed varieert enorm, afhankelijk van hoe je het behandelt. Als je teveel gewicht op een luchtbed legt, veel beweegt terwijl u slaapt of in de buurt van scherpe voorwerpen komt, kan de levensduur drastisch worden verkort.

Hoe voorzichtig je ook bent, gaten en achteruitgang van de naden zijn onvermijdelijk. Op een gegeven moment moet je de matras repareren om dit te repareren. Luchtbedden kunnen ook schimmel gevoelig zijn. Als je merkt dat je veel lekken repareert of als je lucht matras een funky geur heeft, is het tijd om een nieuwe matras te kopen.

Hoe lang gaat een waterbed matras mee?

Een waterbed matras is eigenlijk gewoon een plastic bak voor water, net zoals een luchtbed een plastic conditioner voor lucht is. Beide soorten matrassen hebben onderhoud nodig.

Als je er goed voor zorgt, moet de levensduur van een waterbed matras 10-20 jaar zijn. Die zorg is echter cruciaal. Je moet iets kopen dat “waterbed conditioner” wordt genoemd om het water in het bed te behandelen. Anders kunnen microben of mineralen in het water de vinyl matras afbreken.

U zult waarschijnlijk ook af en toe een lek moeten repareren. Als je waterbed regelmatig lekt, is het tijd om een nieuwe matras te kopen.

Onderhoud tips voor matrassen

Geloof het of niet, een beetje onderhoud en verzorging kunnen een goede manier zijn om een matras in goede staat te houden en de levensduur ervan te verlengen.

Koop een matrasbeschermer – Een van de eenvoudigste manieren om een matras te beschermen en de levensduur te verlengen, is door een matrasbeschermer te gebruiken. Het voegt gewoon een extra beschermingslaag toe tussen uw matras en de buitenwereld. Een matrasbeschermer doet meer dan uw matras beschermen tegen morsen en slijtage. Het voorkomt ook dat bacteriën, huisstofmijt en zweet het matras bereiken. En als er een ongeluk gebeurt (of het nu een ondeugend huisdier is dat wraak op je kussen neemt of een ijsje in de nacht dat iets rommeliger was dan verwacht), je zult echt blij zijn als je alleen maar uw lakens en matrasbeschermer in de wasmachine hoeft te gooien.

Niet springen op het bed – Je weet wat ze zeggen: mama heeft altijd gelijk. Ze probeerde je jeugd plezier niet te verpesten toen je niet op het bed mocht springen. Hoe verleidelijk het ook is, springen op je matras zorgt ervoor dat spoelen, veren, schuim en andere materialen sneller worden afgebroken. Laat het springen over aan trampolines.

Springen op een bed en matras

Regelmatig schoonmaken – Voeg matras reinigen toe aan je driemaandelijkse takenlijst. Het hoeft niets ingewikkelds te zijn. Zelfs als je er gewoon overheen stofzuigt en vlekken met zeep en water behandelt, kan je matras vers en schoon blijven.

Was lakens regelmatig – Als je erover nadenkt, zijn onze lakens echt de eerste verdediging die ons matras heeft tegen de buitenwereld. Wat betekent dat lakens het eerste zijn dat zweet, lichaamsoliën, haar, bacteriën en morsen opneemt. Was deze dan ook regelmatig.

Krijg de juiste ondersteuning – Hoewel een matras van kwaliteit mogelijk geen boxspring vereist, moet het toch worden ondersteund. Investeer in een stevig bedframe dat is ontworpen om het gewicht van het matras en de mensen die erop slapen te dragen. Als je begint te merken dat je matras uitzakt, is het tijd om een ​​nieuw frame te kopen. Een goed ondersteunend matras leidt ook tot een goed ondersteunde rug, dus je kunt ons bedanken als je niet regelmatig wakker wordt met willekeurige pijn.

Regelmatig roteren – Niet alle matrassen hoeven te worden gedraaid, maar dat betekent niet gelijk dat het slecht is om te doen. Zoals je de banden van je auto wissel moet je af en toe de kant van het matras wissel en dus je matras omdraaien.

Je oude matras kan je pijn doen

Of je matras de hierboven genoemde levensduur heeft bereikt of niet, elke vorm van pijn die je voelt, dient als een hint dat het tijd is om een ​​nieuwe matras te kopen. Misschien voel je je beter. Weten hoe je je oude matras kwijt kunt, kan de overgang vergemakkelijken.

Wellicht een eindje over de grens, maar een onderzoek van 62 mensen van Oklahoma State University vonden een significante slaapverbetering na het vervangen van oude matrassen.

De voordelen die deelnemers ondervonden tijdens de studie:

  • Verminderde rugpijn (62,8%)
  • Verminderde schouderpijn (62,4%)
  • Verminderde rugstijfheid (58,4%)
  • Verbeterde slaapkwaliteit (64,4%)
  • Verbeterd slaapcomfort (69,9%)

Wacht niet op een specifieke datum om uw matras te vervangen – goede slaap is te belangrijk om op te wachten.

0 Points