fbpx

Je matras omdraaien?

Hoe vaak moet je je matras omdraaien? Veel mensen weten niet dat het omdraaien of draaien van je matras de levensduur aanzienlijk kan verlengen. Hoewel de frequentie van het draaien van je matras afhangt van de matras in kwestie, is een goede vuistregel het om de zes maanden te draaien.

Wat oudere matrassen moeten mogelijk iets vaker worden omgedraaid, zoals elke drie maanden.

Waarom is het goed om je matras te draaien?

Het is slim om je matras om te draaien, zodat je niet constant druk uitoefent op dezelfde plekken, waardoor je hem verslijt. Dit geldt vooral voor mensen die meer dan gemiddeld wegen. Door jouw gewicht over een lange periode over alle delen van je matras te verdelen, wordt de druk gelijkmatig verdeeld, zodat deze langer in betere conditie blijft. De matras levensduur verleng je hiermee met enkele jaren.

Een matras omdraaien of draaien?

Laten we eerst onderscheid maken tussen ‘omdraaien’ en ‘roteren’. 

Een matras omdraaien betekent dat je hem omdraait, zodat de kant die direct tegen je bedframe rust, nu naar boven ligt. Om te roteren, moet je het daarentegen 180 graden draaien, dus de kant waar je hoofd gewoonlijk ligt, is nu waar je voeten zullen liggen. 

Omdraaien en draaien zijn beide nuttige tactieken om voor je matras te zorgen . Als het erom gaat hoe vaak je een matras moet omdraaien of helemaal niet, is dit sterk afhankelijk van het type matras in kwestie.

Een matras met een toplaag voelt bijvoorbeeld niet hetzelfde aan als hij op zijn rug wordt gedraaid, dus hij mag alleen worden geroteerd. Aan de andere kant is het de bedoeling dat een binnenveringmatras wordt omgedraaid en geroteerd.

Voordat je het matras omdraait, moet je controleren of deze dubbelzijdig is. Raadpleeg de instructies van de fabrikant als je het niet zeker weet. Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat recentelijk gefabriceerde matrassen niet zijn ontworpen om te worden gedraaid, dus je moet ze in plaats daarvan draaien.

Bovendien is het omdraaien of draaien van een zware matras niet altijd een eenvoudige taak, maar dat betekent niet dat het niet mag worden gedaan. Laat iemand je helpen het te verplaatsen, zodat je  rug niet bezeert. Als je het alleen wilt omdraaien, zorg er dan voor dat je in een goede fysieke conditie bent om dit te doen. 

Wanneer je matras draaien?

Hoe vaak moet je een traagschuim matras omdraaien?

Een traagschuim matras moet net zo vaak worden gedraaid als elk ander matras :ongeveer elke zes maanden.

Maar omdat traagschuim meestal maar aan één kant van het matras zit, wordt omdraaien niet aanbevolen. Draai in plaats daarvan uw traagschuimmatras twee keer per jaar 180 graden.

Om slijtage aan jouw matras te verminderen, kun je ook overwegen om te investeren in een matrasbeschermer. Deze extra laag beddengoed vermindert niet alleen de druk die je op jouw matras uitoefent, maar beschermt deze ook tegen vlekken en verhoogt het comfort en de luxe.

Kortom, voor een langere levensduur van je matras is het noodzakelijk om eens in de zoveel tijd je matras om te draaien

0 Points

Bedzzzy matras review - Het lease matras
Previous Article

Simba matras review
Next Article