fbpx

Simba matras review

Het Simba matras is een bed in the box matras die in 2017 is gelanceerd in Nederland. Simba matras wordt uitgegeven door Simba Sleep. Een startup die in 2016 is gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Simba is actief in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland , IJsland, Ierland en Israël. Helaas levert Simba niet meer in de Benelux (België en Nederland).  Het Simba matras onderscheidt zich van andere bed in the box startups omdat het naast schuim ook pocketveren verwerkt in zijn matras.

Simba Hybrid original matras prijs

Het 90×200 matras van Simba kost €499 inclusief verzendkosten en het 180×200 matras kost €849 inclusief verzendkosten.

Voor een overzicht van alle maten, zie hieronder de prijzen tabel.

Afmetingen matrasPrijzen
80×200 matras€399,-
80×220 matras€449,-
120×200 matras€549,-
140×200 matras€649,-
160×200 matras€749,-
180×200 matras€849,-
200×200 matras€950,-
Prijzen tabel van het Simba matras

Simba matras kortingscode

Op dit moment is Simba niet actief aan het promoten in Nederland. Niet alleen zijn ze gestopt met adverteren ook zijn ze gestopt met het uitgeven van simba matras kortingscodes. In 2019 gaf Simba nog een gratis matrasbeschermer bij iedere bestelling, in 2020 zijn ze daar ook mee gestopt. Wil je toch graag een korting dan kun je eventueel proberen om op de Engelse website te koop: https://simbasleep.com/ daar bieden ze standaard een korting aan.

Het Simba hybride matras

Het Simba hybride matras is een vijflaags bed met een hoogte 25 centimeter. De componenten omvatten comfortlagen van geheugenschuim (traagschuim)  en simbatex, een schuim laag die het gevoel van een latex laag moet evenaren. Onder de simbatex en het traagschuim zit een 2.5cm micropocket laag. Deze wordt ondersteund door een 16cm dikke koudschuimlaag. De hoes is van 100% polyester die op 40 graden te wassen is. Het matras isoleert effectief beweging en produceert weinig geluid, waardoor het ook een goede optie is voor koppels. De Simba Hybrid is verkrijgbaar in 12 verschillende maten voor een breed scala aan klanten.

Het simba matras noemt zichzelf een Hybride matras omdat het pocketveren en schuimlagen heeft. Volgens de normen van Bedtwijfelaars valt dit niet onder een hybride matras, de pocketveren van 2.5 zijn te laag om te voldoen als Hybride.

Beschikbaarheid Simba matras

Het Simba matras is te koop op de Simba website en bij Goossens Wonen. Het laatste bericht op Facebook is van meer dan een jaar geleden (3 maart 2019). Het instagram account is niet meer actief. Ook de reviews op de website zijn per november 2019 abrupt gestopt.

De kussens zijn in zijn geheel uitverkocht op de website van Simba. Net als de volgende maten matrassen: 80×200, 90×210 en 140×200. Daarbij zijn ook het 200×200 en het 240×200 dekbed uitverkocht.

Als we meer onderzoek doen dan zien we wat er aan de hand is. In november 2019 is er een negatief artikel in de Engelse krant The Guardian verschenen. Met de verontrustend titel: ‘We bought a Simba mattress, but we’re sleeping on the sofa’. Hierin worden vele boze klanten geciteerd die hun beklag hebben gedaan bij de krant dat er een scheur in het midden van het matras ontstaat wat zorgt voor kuilvorming. Hierin wordt ook beschreven dat Simba deze klachten niet serieus neemt en dat ze de garantievoorwaarde van 10 jaar niet nakomen. Simba vraagt namelijk 30 pond (€40) vraagt om een inspecteur langs te laten komen om het matras te onderzoeken. 

Simba matras contact

De slechte klantenservice is iets waar we veel over lezen. Dit lijkt in 2019 te zijn begonnen. We lezen dat Simba telefonisch slecht tot niet te bereiken is en klantenservice in het Nederlands is ook niet mogelijk. ‘Simba matras contact’ is dan ook een van de meeste gezochte keywoorden binnen het Simba domein. De reden waarom de klantenservice zo slecht is heeft waarschijnlijk te maken met het uitblijven van de nodige investering die ze nodig hebben om het verlies van Simba te compenseren en verder te groeien. We zien in een artikel van februari 2019 dat Simba een investering zocht van  van €50 miljoen pond. Maar dat ze daar maar ⅕ van hebben opgehaald (10 miljoen pond).

In augustus 2019 wordt vervolgens bekend gemaakt dat Simba wil fuseren met Eve matras, die door een kelderende beursnotering ook in problemen is gekomen. Dit kwam naar voren in een artikel van de Telegraph in 2019.

De fusie is niet doorgegaan en Simba kan dan ook niet anders dan drastisch te bezuinigen. Ondanks dat ze niet officieel uit Nederland zijn vertrokken, iets wat Eve matras wel begin 2019 bekend heeft gemaakt. Geeft Simba geen geld meer uit aan marketing in Nederland, is hun kantoor en fulfilment in Nederland gesloten.

Op basis van negatieve publiciteit, de verliesgevendheid en de veranderende marktontwikkeling doet ons vermoeden dat Simba matras nog wel verkoopt in Nederland maar dat ze hier niet meer investeren. Navraag bij Simba versturen ze hun producten ook niet meer vanuit Nederland maar vanuit Frankrijk.

We zien dat veel partijen als Eve, Simba en Casper het zwaar hebben. Muun is eerder al failliet gegaan en Eve is geheel vertrokken uit Nederland. Ook Casper heeft deze maand bekendgemaakt hun activiteiten in Europa in het geheel te staken. Het is dan ook goed om rekening te houden of je proefperiode straks nog wel geldig is en of je nog wat hebt aan je 10 jaar garantie als Simba ophoudt te bestaan.

Simba matras review - Simba recensie

Simba ervaringen

Ondanks dat de laatste reviews van Simba meer dan een half jaar oud zijn, zijn deze allemaal positief. Kijken we verder online dan zien we op de onafhankelijke reviews een heel ander beeld. Vanaf april 2019 tot november 2019 komen we alleen maar negatieve reviews tegen.

Oordeel Simba matras review

Van de bed in the box matrassen is Simba het enige matras dat pocketveren gebruikt, al zijn deze maar 2.5cm. Zoek je dus een matras dat je gratis kan uitproberen en ben je opzoek naar een matras met pocketveren dan kun je dit matras overwegen.

Maar op basis van de reviews, het artikel in de Guardian en de onzekere toekomst van Simba raden we eigenlijk af om een Simba matras te kopen. Er zijn gelukkig veel betere alternatieven.

0 Points