fbpx

Waarom zijn matrassen zo duur?

Waarom zijn matrassen zo duur? De aanschaf van een nieuw matras kan zeker een deuk in uw portemonnee slaan. Voor een goed matras of compleet bed zal in veel gevallen een redelijk budget moeten worden vrijgemaakt. Bij matrassen geldt ook, goedkoop is duurkoop. Goedkopere matrassen zijn over het algemeen minder duurzaam en dus ook sneller aan vervanging toe.

Of je nu je aankoop onder de  400 euro  moet houden of dat je bereid bent om te investeren in een budget van 5.000 euro, de beslissing om een ​​matras te kopen is geen kleine.

Matrassen zijn duur!

Matrassen zijn duur in vergelijking met andere huishoudelijke artikelen omdat ze zijn gemaakt om bijna tien jaar mee te gaan. Als je de prijs van een matras zou nemen en deze zou delen door het aantal nachten dat je erop slaapt om te berekenen hoeveel elke nacht op je matras “kost”, zou je snel beseffen dat je dagelijkse kopje koffie duurder is dan je matras.

Redenen waarom een ​​matras duur is

Hoewel de consument alleen het uiteindelijke product ziet, zijn er veel factoren zoals kwaliteit van materialen, technologie, onderzoek en handarbeid die in de prijs van een matras gaan zitten.

De prijs is datgene dat de consument betaalt, maar de kosten van een matras zijn wat nodig is om het matras te produceren van het begin tot de productie tot de distributie.

Hier zijn enkele factoren die bijdragen aan de uiteindelijke prijs van een matras, afhankelijk van de samenstelling:

  • Aantal veren
  • Aanwezigheid van koeltechnologie
  • Dichtheid van schuim (SG, densiteiten of ook wel Soortgelijk Gewicht)
  • Grootte van het matras
  • Compatibiliteit
  • Eventuele verstelbaarheid
  • Dikte matras
Duur matras

Prijzen stijgen doorgaans afhankelijk van de duurzaamheid van het product, de maat van de matras en de duur van de garantie. 

Een andere grote bepalende factor voor de prijs is het merk . Kies een merk die past bij je persoonlijke budget en individuele slaapbehoeften, ongeacht de grootte van je slaapkamer of levensstijl.

Als je  verschillende merken online onderzoekt, kunt je snel prijzen vergelijken. Maar let ook goed op de verschillen in kwaliteit. 

Het kopen van een matras is een uitgave die je kunt plannen en goed kunt budgetteren, maar het maakt het niet minder moeilijk om je matras als een investering in jezelf te zien, in plaats van als een kostenpost. Immers zul je door goed slapen productiever worden. 

0 Points