fbpx

Hoe kies je het juiste bedframe?

Het kiezen van het juiste bedframe is een belangrijk onderdeel voor het verbeteren van je nachtrust. Toch denken mensen niet gelijk aan een bedframe als het gaat om het verbeteren van je nachtrust. Weten hoe je een bedframe kiest, is net zo belangrijk als het vinden van het beste matras, het kiezen van het perfecte kussen of het comfortabeler maken van je kamer.

Bedframe kiezen voor in je slaapkamer

Waarom is het belangrijk om het juiste bedframe te kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​bedframe het middelpunt van je slaapkamer zou moeten zijn. 

Stijl Het is immers het eerste object waar iemands blik op valt zodra jouw slaapkamerdeur open gaat. Zonder een bedframe ziet je kamer er leeg uit, er mist iets.

Bevordert je nachtrust en dus je slaap Een bedframe kan je slaaphouding verbeteren en corrigeren, waardoor je gemakkelijker in en uit bed kunt stappen. Bepaalde bedframes, met een verstelbare bedbodem, geven de nodige ondersteuning voor jouw unieke slaapstijl. 

Dit kan slaapstoornissen zoals slaapapneu verlichten en zorgt ervoor dat je niet in een ongezonde positie slaapt. Bijvoorbeeld door het hoofdeinde wat omhoog te zetten.

Veerkracht Als je een lichte slaper bent, is het belangrijk om te investeren in een hoogwaardig bedframe. Een slecht vervaardigd bedframe kan wiebelen en kan je elke keer wakker maken wanneer jij of je slapende partner de hele nacht door beweegt.

Beschermt je matras Matrassen hebben ondersteuning nodig om hun levensduur te verlengen. Je bedframe vormt de basis van je complete bed. Zonder een adequaat bedframe, kunt je dus de levensduur van je matras verkorten, waardoor misvorming of kuilen kunnen ontstaan.

Soorten bedframes

De zoektocht naar het perfecte en beste bedframe is bijna net zo uitdagend als het vinden van het matras zelf. Hieronder lees je meer info over de verschillende soorten bedframes zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken als je besluit om een ​​nieuw bedframe te kopen.

Traditioneel bedframe
Een traditioneel bedframe bestaat uit hoofd-, voet- en zijkanten die het matras aan alle kanten versterken. Bestaande uit metaal of hout, is een traditioneel bedframe een simpel rechthoekig ondersteuningssysteem met poten. Ook wel een ziekenhuisbed.  Al zijn er natuurlijk ook een hele hoop mooie traditionele bedframes. Voor de mooiste metalen bedden raden we je aan onze top 5 te bekijken. Metalen bedframes komen namelijk helemaal terug in 2021.

Platform bedframe
Een platform bedframe is een van de meest stijlvolle bedframes waaruit je kunt kiezen. Dit type bedframe biedt vergelijkbare matras ondersteuning als een boxspring biedt. Het vermindert onvermijdelijke slijtage van het matras door een ​​stevig, vlak oppervlak te creëren waarop je matras kan worden geplaatst. Dankzij de extra hoogte vereist dit bed minder fysieke inspanning om uit te stappen. Wij schreven ook een artikel over het verschil tussen een platform bed en een boxspring.

Platform bed dat lijkt op een boxspring

Opslag bedframe
Een opbergbed frame is vergelijkbaar met een platform bedframe. Het onderscheid tussen een platform bedframe en een opslag bedframe is dat een opslag bed compartimenten of laden aan de bodem bevat voor opslag. Dit bed is optimaal voor mensen met kleine slaapkamers die de hoeveelheid meubilair in hun kamer willen beperken.

Verstelbaar bedframe
Een verstelbaar bedframe biedt de basis die nodig is voor een verstelbaar bed dat compatibel is met de bodem. Het scharnierende oppervlak ondersteunt de matrassen. Dit bedframe is het meest geschikt voor iemand die veel in bed zit. Het wordt sterk aanbevolen voor personen die hun slaap willen verbeteren. Voornamelijk omdat ze lang meegaan en elke nacht je steeds veranderende slaapbehoeften kunnen blijven ondersteunen.

Met de meeste verstelbare onderstellen kunt je de positie van het hoofd of het voeteneinde aanpassen voor meer ondersteuning dan alleen de comfortzones van het matras. De bewegingen stel je in via een bedrade of draadloze bediening, afhankelijk van de slaapstijl die je hebt of behoefte op dat moment. 

De waarschuwing voor een verstelbaar bedframe is dat je er zeker van moet zijn dat het matras dat je gebruikt geschikt is. Als dit niet het geval is, beschadig je jouw matras en maximaliseer je de investering in de verstelbare bodem dus niet.

Opklapbed
Als je af en toe een extra bed nodig hebt voor bijvoorbeeld logees, tijdens de vakantie of familiebijeenkomsten, dan voldoet een opklapbed. De sterke punten van het opklapbed liggen in het vermogen om in een oogwenk te worden opgezet en het gemakkelijk kan worden opgeborgen.

Stapelbedden
Een stapelbed is ideaal voor twee kinderen in één slaapkamer. Dit bedframe maximaliseert de speelruimte in een kleine slaapkamer en biedt tegelijkertijd stevige ondersteuning voor beide matrassen. Hiermee kan elk kind zijn eigen bed hebben met gemakkelijke toegang via een ladder.

Een bankbed
Een bankbed biedt een veelzijdige stijl die zowel als bed en als zitplaats kan functioneren. Omdat het alleen in twee maten komt, is het geen aanbevolen bedframe-optie voor personen die een bed delen met een partner. Dit multifunctionele bedframe is perfect voor een slaper met een drukke levensstijl of logees. De meeste bieden een uittrekbare uitschuif optie die meer mogelijkheden biedt voor slaapplaatsen.

Andere overwegingen bij het kiezen van een bedframe

Terwijl je de verschillende bedframe-opties voor je slaapkamer afweegt, zijn er een paar andere aspecten waarmee u rekening moet houden voordat je een aankoop doet.

De grootte van het matras
Let er bij de aanschaf van je bedframe op dat deze de juiste maat heeft voor je bestaande matras. Als je nog geen matras hebt, moet je de matras maten vergelijken om de perfecte matras en bedframe voor je behoeften te kiezen. Beide zijn langetermijninvesteringen, dus houd rekening met wat je denkt dat nu en over enkele jaren goed past. Ook is het aan te raden om een complete set aan te schaffen. Via deze weg weet je zeker dat het matras en frame goed bij elkaar passen.

Grootte van je kamer
Een bed beslaat een grote meerderheid van de gemiddelde slaapkamer. Een groot of omvangrijk bedframe kan een kamer gemakkelijk overmeesteren en onnodige ruimte innemen. Het kiezen van een eenvoudig bedframe dat minder indrukwekkend aanvoelt of kiezen voor een opberg bedframe in plaats van een dressoir, kan je ruimte maximaliseren.

Hoofdborden voor een bed
Een extra item dat je misschien wilt toevoegen aan je bed is een hoofdbord. Dit item voegt een decoratieve flair toe aan je slaapkamer en geeft extra body. 

Ten slotte kan je nieuw bedframe je slaapkwaliteit drastisch verbeteren en de levensduur van je matras verlengen. Onderschat het niet!

PS: Bekijk de nieuwste deals op

Beddenplein.nl
-1 Points