Heb je een hoofdbord bij je bed nodig?

Is een hoofdbord eigenlijk wel nodig? Misschien stel je jezelf deze vraag als het tijd is om een ​​nieuw bed te kopen. Het is natuurlijk prima om kosten te besparen, maar vergeet niet dat je wel een derde van je leven in bed doorbrengt. Bovendien speelt goed slapen een cruciale rol voor je algehele gezondheid en welzijn.

Hoofdbord bij boxspring

Waarom een hoofdbord?

Een hoofdbord heeft veel voordelen. Het kan de hele uitstraling van je slaapkamer totaal veranderen. Daarnaast is de functie van een hoofdbord het voorkomen van slijtage aan de muur door bijvoorbeeld je kussen of vettig haar. 

Het kan voorkomen dat je kussens ‘s nachts van het bed vallen en daarnaast zorgt het voor een gezellig gevoel. Als je iemand bent die houdt van werken, lezen, tv kijken, etc. in je bed, fungeert een hoofdbord als een mooie comfortabele rugleuning als je rechtop zit.

Zelfs het eenvoudigste hoofdbord kan ervoor zorgen dat je bed een mooi middelpunt wordt in je kamer. Hoofdborden zijn er in alle soorten en maten. Zo is er ongeacht de inrichting of sfeer van je kamer altijd iets te vinden dat bij je past. Het is de perfecte finishing touch en een opvallend middelpunt van elke slaapkamer.

Ten slotte, zijn hoofdbord erg budgetvriendelijk. Je hoeft je niet in de schulden te werken om een hoofdbord aan je bed toe te voegen, terwijl je er direct een persoonlijke tint aan je slaapkamer mee geeft!

Welke soort hoofdborden zijn er?

Hoofdborden zijn er in vele vormen, maten en materialen. Hier zijn er een paar voorbeelden:

  • Leer
  • Metaal
  • Natuurlijke vezels
  • gestoffeerd
  • Hout
  • Smeedijzer

Vind er een die bij je stijl past en er perfect uitziet, niet alleen op je bed maar in je slaapkamer als geheel.

Heeft een hoofdbord een bedframe nodig?

Ja, een hoofdbord heeft een frame nodig. Nog een voordeel van een hoofdbord: Zo zorgt een hoofdbord er bij een boxspring voor dat de twee aparte boxen met elkaar verbonden zijn en dat ze niet uit elkaar kunnen schuiven. Voor de beste boxspring kan je onze grote boxspring test 2021 bekijken.

Het bevestigen van het hoofdbord aan het bed is vaak met een stel geleverde beugels erg makkelijk. Het hoofdbord van het bed kun je ook gemakkelijk aan een muur bevestigen. Moet je nog een keus maken over welk bed in je slaapkamer komt te staan? Lees dan nog onze gids over bedframes.

3 Points