fbpx

Boxspring 90×200? Ontdek hier alles over de 1-persoons boxspring

Ben je op zoek naar een boxspring die geschikt is voor kleine ruimtes? Dan kun je het beste een boxspring 90×200 kopen voor je slaapkamer, logeerkamer of studentenkamer. Het beste matras én boxspring uitzoeken kan ontmoedigend zijn, maar dat hoeft niet als je de beste opties kent. Ontdek in dit artikel de beste boxsprings op de markt, de voor- en nadelen van de boxspring 90×200 en meer! 

Wat is een 1-persoons boxspring?

Een boxspring is de basis voor jouw bed die tussen het bedframe en jouw matras past. Een boxspring bestaat uit een houten of metalen frame met binnenspiralen en een stuk buitenstof. Een eenpersoons boxspring ondersteunt een eenpersoons matras van 90 x 200, verlengt de levensduur van het matras, biedt comfort en verlengt de levensduur van jouw matras. Een andere benaming voor een boxspring 90×200 is een eenpersoons boxspring. Er zijn tegenwoordig verschillende stijlen eenpersoons boxsprings op de markt, zoals:

Boxsprings met laag profiel

Een low-profile boxspring is vier en een halve tot vijf en een halve centimeter lang. De afmetingen van een low-profile boxspring zijn ongeveer de helft van die van een ‘normale’ boxspring. Een low-profile boxspring is perfect voor mensen die hun bed liever lager bij de grond hebben.

Standaard boxspring

Een standaard bed is ongeveer negen centimeter hoog. Dit formaat boxspring 90×200 is perfect om een matras te ondersteunen. Standaard boxsprings zijn populair bij veel mensen die op zoek zijn naar de beste 90×200 boxsprings.

Spiraal boxsprings

Een traditionele spiraal boxspring bestaat uit metalen spoelen in de boxspring, bedekt met materiaal. Spiraal boxsprings zijn ideaal voor de ondersteuning van spiraalmatrassen.

Beste boxspring 90×200

Onze experts hebben onderzoek gedaan om de beste 90×200 boxsprings te vinden door reviews, prijzen en voor- en nadelen van verschillende bedden te vergelijken. Hier zijn onze top keuzes van de beste 90×200 boxsprings op de markt:

boxspring 90x200
Credit: Matt Sleeps.

1. Matt Sleeps Original Boxspring

Onze top keuze is de Original boxspring 90×200 van Matt Sleeps, ook verkrijgbaar in diverse andere maten. De 90×200 boxspring van Matt heeft een beoordeling van 4,8 sterren op Trustpilot van tevreden klanten. De Matt Sleeps boxspring 90×200 beschikt over verschillende stijl opties, zoals hoofd- en voetborden, diverse kleuren en verschillende stijlen poten, afhankelijk van de smaak van de klant. Andere aantrekkelijke kenmerken van de Original boxspring zijn de volgende zaken:

 • Een elegante en stijlvolle uitstraling.
 • Compact formaat voor kleine ruimtes.
 • Deze boxspring bevat 1000 pocketveren voor ultiem comfort.
 • Uitzonderlijke matras ondersteuning.
 • Geweldige klantenservice. 
 • Goede kwaliteit en gebruik duurzame materialen. 
 • 25 jaar garantie.
 • Elektrisch verstelbaar.

2. Deluxe Yara boxspring

De Yara boxspring  90×200 is een uitstekende keuze voor degenen die een boxspring met opbergruimte zoeken. Deze boxspring van Yara biedt comfort en toegankelijke opbergruimte door middel van een zijklep. De Yara boxspring wordt bovendien geleverd met twee jaar garantie. Andere kenmerken van deze 90×200 boxspring zijn onder andere het volgende:

 • Deze boxspring wordt geleverd in verschillende kleuren die passen bij jouw inrichting.
 • Biedt variaties in stijl.
 • Compact formaat geschikt voor kleine ruimtes.

3. Tempur One boxspring

De Tempur One boxspring is een prima keuze op het gebied van comfort. Samengesteld uit traagschuim, bevordert de Tempur boxspring een goede lichaamsondersteuning en comfort. De Tempur boxspring 90×200 biedt een proefperiode van 90 dagen en tien jaar garantie. Andere aantrekkelijke eigenschappen van de Tempur One boxspring zijn onder andere:

 • Stijlvol.
 • Betaalbaar en duurzaam.

4. M Line Supreme boxspring

De M line Supreme is een tijdloze boxspring 90×200 met een robuust hoofdbord. De boxspring bevat stevige materialen en detail voor afwerking zodat je een fijne nachtrust ervaart. Deze boxspring heeft een reeks innovatieve functies, zoals een instelbare hardheid om je te helpen een goede nachtrust te krijgen. Wel is de boxspring een stuk prijziger vergeleken andere kwalitatieve boxspring merken in de markt. 

 • 100 dagen proefslapen.
 • Prima kwaliteit.
 • 25 jaar garantie.
 • Gratis verzending.

5. Auping Original boxspring

De Auping original boxspring 90×200 heeft een tijdloos design. Verkrijgbaar in acht stijlen hoofdborden en 14 stoffen is deze boxspring ideaal voor elke kamer inrichting. De Auping original boxspring is een populaire keuze ondanks dat er een stevig prijskaartje aan deze boxspring hangt. De reviews over Auping zijn weliswaar minder denderend, het merk scoort slechts een 2,3 op Trustpilot. Zo klagen veel klanten over de slechte klantenservice. 

 • Comfort.
 • Optionele elektrisch-slimme bedbodem.
 • Tien kleuren poten.

Voordelen van een boxspring 90×200

Bij de aanschaf van een boxspring zijn verschillende voor- en nadelen het overwegen waard voordat je tot aanschaf overgaat. Hier volgt een opsomming van enkele voordelen van de aanschaf van een 90×200 boxspring:

Comfort

Een boxspring van 90×200 voegt comfort toe aan jouw matras en bevordert een optimale nachtrust. De spoelen bij de boxspring bieden bovendien verkoeling tijdens warme nachten.

Ondersteuning

Een eenpersoons boxspring geeft meer steun aan jouw bedframe en matras en helpt de levensduur van jouw bed te verlengen. Een boxspring helpt ook om schokken te absorberen en is ideaal voor actieve kinderbedden.

Compact

Een boxspring 90×200 is compact en perfect voor kleine kamers en ruimtes, woonwagens, logeerkamers en kinderkamers.

Verscheidenheid

Eenpersoons boxsprings zijn er in diverse stijlen die passen bij elke inrichting en ruimte, zoals de traditionele boxspring met veren of een door schuim ondersteunde boxspring met fundering.

Prijs

De boxspring 90×200 is de goedkoopste boxspring op de markt in vergelijking met grotere boxsprings. Vergeet echter niet dat je nog steeds een matras moet kopen voor bovenop jouw boxspring.

Nadelen eenpersoons boxspring 

Bij de aanschaf van een nieuwe boxspring is het van cruciaal belang om de nadelen in overweging te nemen, zodat je een beter geïnformeerde beslissing kunt nemen voordat je tot aanschaf overgaat. Hier volgt een opsomming van enkele nadelen van het kopen van een boxspring 90×200:

Geluid

Boxsprings kunnen meer geluid maken dan andere bedsteunen en een piepend geluid maken als je beweegt. Voordat je een nieuwe boxspring koopt, is het aan te raden om deze uit te proberen in de winkel of er een aantal dagen op proef te slapen thuis. 

Prijs

Boxsprings zijn over het algemeen duurder dan een bedframe dat een matras ondersteunt. Dit alternatief is echter niet zo duurzaam als een boxspring.

Gewicht

De meeste boxsprings zijn zwaar en vereisen twee personen om ze te vervoeren en op te zetten. Andere soorten bedframes kunnen lichter zijn om te dragen. Neem deze factor in overweging bij het kiezen van de perfecte boxspring 90×200 voor jouw behoeften.

Boxspring met opbergruimte 90×200

De aanschaf van een boxspring met opbergruimte is een uitstekend alternatief voor kleine ruimtes. Er zijn verschillende merken boxsprings op de markt met opbergruimte die comfort, stijl en duurzaamheid bieden. Enkele opties voor 90×200 boxsprings met opbergruimte zijn van de volgende merken:

Ikea boxspring 90×200

Heb je een budget waarmee je rekening moet houden? Ikea biedt een aantal betaalbare varianten van 90×200 boxsprings aan, waaronder de Malm en Brimnes. Beide boxsprings bieden comfort en opschroefbare metalen poten. Ikea boxsprings hebben ademend materiaal dat helpt de lucht te laten circuleren, de lichaamstemperatuur op peil te houden en een comfortabele slaap te bevorderen. Ikea biedt ook een uitgebreide selectie van andere soorten 90×200 bedframes en matrassen voor een nieuwe slaapkamer inrichting. Deze boxsprings beiden alleen niet de hoogstaande kwaliteit en service als bij andere merken, zoals Matt Sleeps, Tempur en M Line.

Boxspring zonder matras 90×200

Sommige boxsprings worden geleverd zonder matras. Boxsprings zonder matras bieden de flexibiliteit om een matras van jouw voorkeur te kiezen. Hoewel een boxspring zonder matras op het eerste gezicht goedkoper is, kan het op de lange termijn juist meer geld kosten als je op een later moment nog een los matras moet kopen. Boxsprings zonder matras zijn er in verschillende stijlen die bij elke inrichting passen en zijn er ook in verschillende maten.

Elektrische boxspring 90×200 

Een elektrische boxspring wordt aangedreven door een motor die met een druk op de knop de hoogte en de hoeken van het bed kan verstellen. Elektrische boxsprings zijn duurder dan andere boxsprings op de markt, maar ze zijn ideaal voor mensen die veel tijd in bed doorbrengen, zoals ouderen, zieken of lichamelijk gehandicapten. Hoewel elektrische boxsprings duur kunnen zijn, bieden ze verschillende voordelen, zoals:

 • Verstelbare hoogtes en matras posities.
 • Verbetert de doorbloeding en bevordert het comfort.
 • Vermindert doorligwonden en spierpijn.
 • Ideaal voor rechtop zitten in bed.
 • Bevordert een grotere mate van onafhankelijkheid voor bedlegerige mensen.

Goedkope boxspring 90×200 

Als je op zoek bent naar een betaalbare bedvering zijn er verschillende opties voor je beschikbaar. Hoewel je geld bespaart door een goedkope boxspring te kopen, kan het je op de lange termijn juist weer geld kosten. Een goedkope boxspring is vaak niet zo comfortabel als een duurder en kwalitatiever merk op de markt. 

Naast het gebrek aan comfort zijn goedkopere boxsprings ook minder duurzaam dan de duurdere boxsprings op de markt. Controleer prijzen, reviews en opties voordat je tot aankoop overgaat. Na afweging van de voor- en nadelen van de aanschaf van een goedkope boxspring, zijn hier enkele winkels die ze verkopen:

 • Ikea.
 • Leen Bakker.
 • Beter Bed.
 • Praxis.
 • Hornbach.

Een boxspring kopen 90×200

Hoewel shoppen voor nieuw slaapkamermeubilair altijd spannend is, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij een boxspring kopen. Hier is onze lijst met nuttige suggesties om te overwegen voordat je een overhaaste aankoop doet:

Afmetingen

Voordat je voor een bepaald bedframe kiest, moet je de afmetingen van jouw kamer opmeten om er zeker van te zijn dat het nieuwe bedframe perfect in de gewenste ruimte past. Er is niets erger dan een dure aankoop doen en het dan terug te moeten sturen omdat het niet in de gewenste ruimte past. De grootte is ook cruciaal bij het kiezen van de juiste maat boxspring 90×200 voor een volwassene, kind of stel.

Kleur

Kleur is een andere belangrijke factor om over na te denken voordat je een boxspring koopt. Denk zorgvuldig na over de inrichting van jouw kamer, de kleur van je muren, vloeren en beddengoed, zodat je de juiste kleur bedvering kiest die de inrichting van jouw slaapkamer ten goede komt.

Stijl

Er zijn verschillende stijlen boxsprings op de markt, dus kijk goed naar jouw eigen smaak. Er zijn ook verschillende soorten boxspringbodems, zoals elektrische boxsprings of boxsprings met opbergruimte voor kleine kamers.

Budget

Het budget dat je wilt uitgeven is een andere cruciale factor waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar de beste boxspring 90×200 voor jouw behoeften. Kijk rond in verschillende winkels en online en vergelijk de prijzen. Sommige winkels hanteren zelfs prijsvergelijkingen, dus kijk goed rond voordat je jouw aankoop doet.

Reviews

Als je niet zeker weet welke boxspring voor jou het meest geschikt is, kijk dan bij klantbeoordelingen wat andere mensen over de betreffende boxspring zeggen. Boxsprings met meerdere uitstekende recensies zijn het overwegen waard, maar boxsprings met weinig goede reviews zijn riskant.

Garantie

Garantie is een andere cruciale factor om te overwegen bij de aankoop van een boxspring, vooral als het een van de duurdere merken op de markt is. Het is altijd verstandig om jouw investering te beschermen door ervoor te zorgen dat jouw aankoop een goede garantie heeft.

Conclusie

Tot zover ons artikel over de beste boxspring 90×200. We hopen dat we je van nuttige informatie hebben voorzien, zodat je jouw boxspring aankoop eenvoudig en doordacht kunt maken. Wij bevelen de Matt Sleeps Original boxspring aan als onze topkeuze van boxsprings om verschillende redenen, zoals het prachtige design, de stijlvolle opties en de uitstekende matras ondersteuning. Maar test de boxspring zelf uit voordat je tot aankoop overgaat. Met zoveel boxspring merken op de markt is het aan te raden om de prijzen goed te vergelijken en de reviews te lezen, zodat jij de optimale nachtrust krijgt met je nieuwe boxspring 90×200. 

0 Points