fbpx

Beste matras 2023

Beste matrassen in 2023

Beste matras gezocht? We weten natuurlijk allemaal dat goed slapen super belangrijk is voor je gezondheid en welzijn. Maar goed, zonder het beste matras kan goed slapen een uitdaging worden. Maar wat is nou het beste matras? Hoe weet je wat het beste matras voor jou is? Moet je dan echt alle matrassen uitproberen of zelf online onderzoek gaan doen? Nee hoor! Geen zorgen, in deze blog gaan we alle matrassen erg uitgebreid vergelijken en doen wij dus in feite het werk voor jou! Uit ons eigen onderzoek en de Consumentenbond test 2023 komt het aanpasbare Matt Sleeps matras als beste uit de test! Lees gauw verder om meer te ontdekken over het beste matras.

Prijs kwaliteit/verhouding in 2023

Is het beste matras ook gelijk het duurste matras? Er wordt hier dieper in gegaan op de prijs-kwaliteitverhouding van matrassen. De matrassen die hier vergeleken worden zijn de beste matrassen van 2020, 2021, 2022 en 2023. 

Dus wanneer je dringend op zoek bent naar een nieuw matras voor de beste prijs-kwaliteit, maar je door de bomen het bos niet meer ziet, lees dan dit artikel voor tips voor het beste matras. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid op matrassen jacht gaat en de juiste keuze maakt voor jouw perfecte matras en dus ook je optimale nachtrust gaat behalen. Wij helpen je graag met de juiste keuze te maken voor het beste matras.

beste matras

Beste Matras Inhoudsopgave

De beste matrassen in 2023

Ontdek de ultieme gids voor de beste matrassen van 2023! We hebben zorgvuldig geselecteerde matrassen beoordeeld op comfort, duurzaamheid en innovatieve functies. Hieronder vertellen we je alles over de beste matrassen in 2023!

Beste matras 2023: hét aanpasbare Matt Sleeps matras (Winnaar beste matras consumentenbond 2023)

Beste matras

Het beste matras volgens de Consumentenbond 2023 is het Matt Sleeps matras. Dit matras is gekroond tot ‘beste uit de test’. Het Matt Sleeps matras won eerder al de prijs “Groene Keuze” en mag nu ook “de beste uit de test” toevoegen aan hun prijzenkast. Het Matt Sleeps matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6.

Winnaar consumentenbond 2023
Aanpasbare matras Matt Sleeps (beste matras 2023)

Het Matt Sleeps matras is testwinnaar van de consumentenbond. Het matras staat op de 1e plek met een 7.7. Op de website van het consumentenbond staan ruim 60 reviews over het aanpasbare Matt Sleeps matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Eerder kreeg Matt ook door de Consumentenbond het predicaat 'duurzame keuze' en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk actie matt sleeps Koop direct!

Het aanpasbare matras

Volgens Matt Sleeps én de Consumentenbond is het Matt matras de beste keuze voor iedereen. Het beste matras past zich aan je lichaam aan, onafhankelijk van je gewicht doordat je hem harder en zachter kunt maken. Het matras is ontworpen in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit in Delft. Er lijkt dus goed over dit matras te zijn nagedacht.

Ook is er een focus gelegd op het gebruik van duurzame materialen. Matt Sleeps biedt een hoes van tencel in plaats van polyester, iets wat we nog niet eerder zijn tegengekomen bij de andere matrassen. Het matras van Matt Sleeps is 25 centimeter hoog, net als Emma. Wat uniek is aan dit beste matras is dat je het matras harder of zachter kan maken door zelf de lagen te draaien in de hoes.

Diverse comfortopties

Er zijn 6 verschillende comfortopties zoals ze dit noemen. Het matras is gemaakt van hypersupport (koudschuim), traagschuim en Tencel. Het matras begint vanaf €512 euro voor het formaat 80×190 incl. (met 30% korting €358,40)! Je krijgt gratis bezorging en kunt het Matt matras 120 dagen gratis uitproberen. Doordat het matras van Matt Sleeps aanpasbaar is en ook is gemaakt van alleen maar lokale producten is dit het beste matras volgens de consumentenbond.

Wat zegt de Consumentenbond over het Matt Matras?

In de Beste Matras Consumentenbond 2023 test is het Matt Sleeps matras gekroond tot ‘beste uit de test’. Het matras scoort vooral goed op het gebied van drukverdeling. Het Matt Sleeps matras is gemiddeld beoordeeld met een 7,7. Dit is vergeleken met de vorige winnaar (Emma Sleep) een flinke verhoging.

Emma Sleep had namelijk 6,2 gescoord op ondersteuning. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 op Levensduur en Duurzaamheid in de Beste Matras Consumentenbond 2023 test. Als tweede beste uit de test komt het Wave matras van M-Line met een 7,4 . En als derde het IKEA ÅKREHAMN matras met een 7,3. 

beste matras

Lees hier meer over de Consumentenbond test in 2021, 2022 én 2023.

Review Matt Sleeps Matras (Beste Matras Consumentenbond 2023)

Matt Sleeps staat dus met Het Matt Matras op nummer 1 bij de matrastest en scoort een 7.7 bij de Consumentenbond. En wordt hierdoor ook wel het beste matras van Nederland genoemd, volgens Matt Sleeps. Over het algemeen zijn ook de reviews van Matt Sleeps bijzonder positief. Matt Sleeps heeft een hoge Trustpilot score, dit zegt wat over de klanttevredenheid.

Slim concept

Als allergrootste voordeel wordt natuurlijk gezien dat het beste matras letterlijk aanpasbaar is aan verschillende slaapbehoeften. We lezen reviews als ‘slim concept’. In de Consumentenbond wordt het matras van Matt Sleeps aangeraden met veel sympathie. Gesproken wordt over de vriendelijke consumentenvoorwaarden en een ‘one size fits all’ matras. We lezen verder op het internet dat het soms wel even tijd kost om de juiste comfort modus te vinden. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat je het Matt Sleeps matras 120 dagen kunt proberen.

Op de website van Matt Sleeps kun je kijken welke ‘comfort optie’ van het matras het best bij je past. Over het algemeen is het sentiment van de reviews van het Matt matras op het internet positief. Wat nog meer opviel, is dat je via de site zelf het verzendmoment van het beste matras kan kiezen, waardoor je niet hoeft af te wachten wanneer het matras zal komen.

Uitstekende servicevoorwaarden

Mocht je ervoor kiezen om het matras zo snel mogelijk te ontvangen, zal het matras binnen vier werkdagen bij je bezorgd worden. Het beste matras van Matt Sleeps wordt bezorgd via normale bezorgservices, zoals PostNL. Ookal zorgt het matras volgens Matt Sleeps voor een groot slaapcomfort, wordt hun beste matras bezorgd in een vrij schappelijke doos van 109cm x 45cm x 45cm.

En het beste matras van 2022?

Ook in 2022 heeft de Consumentenbond een matrassen test uitgevoerd. In deze test zijn verschillende matrassen met elkaar vergeleken en de kenmerken ligcomfort, levensduur en ventilatie vergeleken. Het beste matras volgens de Consumentenbond in 2022 was het Auping Vivo matras. Dit beste matras werd geprezen om de goede ondersteuning, ventilatie en duurzaamheid. Andere matrassen die hoog scoorden in de test waren het Emma Original matras en het Tempur Cloud matras. Wel is het belangrijk om te letten op je eigen persoonlijke voorkeuren zodat je hét beste matras vindt dat bij je past!

Het Lidl matras: goedkoop of duurkoop?

LIDL verkoopt verschillende soorten matrassen in verschillende prijscategorieën. Maar over het algemeen zijn de matrassen van Lidl erg goedkoop vergeleken met andere matrassen. Volgens Lidl bieden zij verschillende matrassen aan, omdat mensen verschillende wensen hebben als het op slapen en comfort aankomt. Ze bieden comfort schuim matrassen, koudschuim matrassen, pocketvering matrassen en polyester matrassen.

Pocketvering matras

Dit is dan ook een andere insteek dan het Matt matras waarbij meerdere standen in één matras zitten. Volgens Lidl biedt het pocketvering matras goeie ventilatie en vochtafvoer, en wordt je gewicht goed over het matras verdeeld. Bijvoorbeeld bij je schouders of bekken veert het matras meer mee. Dit is dan ook het beste matras van de Lidl.

Opvallend is dat Lidl vrij weinig vermeld over de comfort schuim matrassen en de polyester matrassen. Over het beste koudschuim matras zegt Lidl dat het matras de drukverlaging op je lichaam verlaagd, zich compleet aan je lichaam aanpast en het een goede prijs kwaliteit heeft.

Koudschuim matras

Je vindt bij Lidl al een koudschuim matras vanaf €119 euro. Ook komt het beste matras in verschillende hardheden (H1, H2, H3). Hoe hoger de H-waarde van het schuim, hoe steviger het matras is. De enige vraag bij dit soort matrassen is hoelang het matras meegaat. En op welke zaken is bespaard om het beste matras van Lidl zo goedkoop te kunnen maken? Je wil natuurlijk voorkomen dat je bij de aankoop van jouw beste matras erachter komt dat je na anderhalf jaar al een nieuwe nodig hebt.

Lidl Livarno home/ Meradiso 7-zones koudschuim matras

Lidl heeft diverse matrassen, zoals Livarno. Voorheen heette dit beste matras de Meradiso. Dit is een stevig koudschuim matras van 11.5 kg en 19 cm hoog en greepbanden aan de zijkanten. De hoes is wasbaar op 60 graden. Volgens de Consumentenbond werkt het vooral goed voor rugslapers en minder goed voor zijslapers. De drukverdeling is wel erg slecht met een gemiddeld 4.2 score voor de stevigheid van het matras. 

Met een 3.8 (op een schaal van 10 zacht en 1 stevig) is het dan ook een zeer stevig matras. In de reviews van de klanten zien we dan ook terug dat het beste matras niet wordt ervaren als comfortabel. Maar als je van een stevig matras houdt, kan dit een prima optie zijn.

Verder zie je wel dat bij andere koudschuim matrassen het matras dikker is en ook uit meerdere lagen schuim bestaat. Hieruit is dus wel af te leiden waarom dit matras goedkoper is dan bijvoorbeeld het beste matras van Matt Sleeps.

Lidl Hn8 zones pocketvering matras

Dit beste Lidl-matras bestaat uit een toplaag van 3 cm koudschuim, 1.8cm polyether schuim en 12.5cm pocketveren. De hoes is wasbaar op 40 graden met een richtprijs vanaf €199. Het beste matras is aan de zware kant maar komt niet met handgrepen. De vocht doorlatendheid is over het algemeen slecht en dus niet geschikt voor mensen die veel transpireren. 

Het beste Lidl-matras bestaat uit ca. 16 cm hoge 7-zones pocketverenkeren met ongeveer 500 veren en aan beide zijden 3 cm hoge koudschuimlaag. Dankzij de comfortabele hoogte van 25 cm en een pocketveren kern, die is afgestemd op de betreffende lichaamszones, wordt het lichaam goed ondersteund en de druk wordt daar opgevangen waar deze ontstaat. Tegelijkertijd ligt de nadruk op een aangenaam slaapklimaat gedurende het hele jaar.

Je hebt 90 dagen de tijd om het beste matras terug te sturen. Op de hoes krijg je 2 jaar garantie en op de kern 5 jaar. Binnen 15 dagen wordt het matras bij je thuis geleverd en kun je kiezen uit diverse formaten tot 160×200.

Lidl matras reviews

Over het koudschuim matras zijn mensen niet erg te spreken. “Het zou voor op de camping nog wel kunnen” zegt C. Nederhorst op matras.info. De reviews op de site van de Consumentenbond zijn verschillend, maar neigen meer naar negatieve comments. Er wordt ook gezegd dat de matrassen niet geschikt zijn voor wat zwaardere personen en dat er snel kuilen in komen.

Waarschijnlijk omdat de schuimkwaliteit een stuk lager is. Ook blijkt dat je in de cover van het beste matras snel een scheur trekt. De vraag hoe het beste matras van Lidl zo goedkoop kan zijn, wordt hiermee deels beantwoord. Er wordt waarschijnlijk bespaard op de densiteit van het schuim dat ervoor zorgt dat de levensduur een stuk korter is dan bij de concurrenten. Ook zijn de meeste matrassen van de Lidl dunner dan die van concurrenten. Uiteraard is dit ook een post waar ze op kunnen besparen.

beste matras

Matrassen van Emma Sleep: 100 dagen thuis uitproberen

Als je op zoek bent naar het beste matras van het merk Emma Sleep in 2023, dan is het Hybrid matras de beste optie volgens de Consumentenbond. Bij Emma Sleep heb je de keuze uit 5 matrassen: het Emma Hybrid Premium matras, het Emma Hybrid matras, het Emma Hybrid Lite matras, het Emma Hybrid II Adjustable en het Emma Hybrid AirGrid matras. Emma Sleep is een Duits bedrijf en is een half jaar na Matt Sleeps op de Nederlandse markt gekomen in december 2016.

Emma Original

Ze begonnen met één beste matras: de Emma Original, die ze 4 jaar lang hebben verkocht. Het originele Emma matras bestond uit 4cm koudschuim, 4cm traagschuim en 16 cm koudschuim. Dit matras is niet meer verkrijgbaar en na de Emma Original kwam het Emma 02 matras. Het grootste verschil was dat de 2 toplagen die comfort geven aan het matras werd gereduceerd van 8 cm naar 4 cm. Als we online kijken naar de reviews dan zie je dat Emma Sleep over het algemeen zeer slecht scoort, voornamelijk op het gebied van klantenservice zijn er veel negatieve reviews te vinden. Deze matrassen zijn niet meer verkrijgbaar.

Zo krijgen klanten de klantenservice van Emma Sleep totaal niet te pakken of hoorden ze niets meer na verloop van tijd. Het is uiteraard belangrijk om goed advies te krijgen bij het kiezen van je matras. Mocht je bijvoorbeeld besluiten dat het beste matras toch niet de beste keuze voor je is binnen de proefperiode, dan is het belangrijk welke servicevoorwaarden hieraan verbonden zijn. Het kan heel vervelend zijn als je de desbetreffende partij niet of nauwelijks kan bereiken.

Emma Hybrid matras

Het beste matras van Emma Sleep in 2023 is het Emma Hybrid matras. Het Emma Hybrid matras is gemaakt van pocketvering en matras schuim, wat zorgt voor goed comfort en ondersteuning. Je hebt bij dit matras 5 ligzones voor lichaamsondersteuning en de materialen Airgocell® schuim, visco-elastisch traagschuim, pocketveren en koudschuim, wat het een ‘hybride’ matras maakt. Het matras is ook 25 cm dik. De kleinste maat matras begint bij €639 (zonder korting) en de hoes is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan. 

Review

Wanneer we kijken naar de online reviews valt het ons op dat ook deze reviews niet positief zijn met een gemiddelde score van 2,8 voor het Hybrid matras bij de Consumentenbond en een 3,9 score op Trustpilot. Consumenten zijn niet blij met de service en vinden het beste matras te hard. Zo zegt J.P. van Herwijnen: “Eindeloze uitstel van levering, zonder opgaaf van duidelijke reden. Ik zit al 6+ maanden te wachten en heb geprobeerd de order te cancelen, maar men zegt dat ik de zending (als hij ooit komt) kan terugsturen en dat ik dan mijn geld pas terug krijg. Op internet zie ik dat dit een veel voorkomend probleem is bij Emma.”

Keer op keer komt er naar voren dat de klantenservice faalt. En zo zijn er heel veel van dit soort reviews. Geen goede prijs-kwaliteit als je het ons vraagt, en dus geen beste matras. 

Het Emma Hybrid Premium matras

Een upgrade van het standaard Emma Hybrid matras is het Emma Hybrid Premium matras. Door de enkele toevoegingen moet het matras comfortabeler zijn dan de gewone Hybrid. De kleinste maat begint bij €1.159 (zonder korting), dus je betaalt flink meer meer voor een aantal kleine aanpassingen. Zo bestaat het beste matras uit een Airgocell® schuim, micro-pocketveren HRX schuim en graphite infused schuim voor een betere temperatuurregulatie. Bij het Hybrid Premium matras zijn er twee lagen extra aangebracht in vergelijking tot de Hybrid. Er is een laag microveren voor een betere ventilatie en ondersteuning. 

Warmteafvoer

Zo vinden veel consumenten de Hybrid erg warm, waardoor dit is aangepast in de Hybrid Premium. Onder deze laag microveren zit nog een schuimlaag waarin grafietdeeltjes zijn verwerkt voor een betere warmteafvoer. Daarnaast heeft de Hybrid Premium 6-zones die gerichte ondersteuning geven en de Hybrid heeft er 5. Wederom is dit matras 25 cm en kun je het 100 dagen uitproberen. Een dikke laag gemaakt van Emma’s eigen HRX-schuim zorgt ervoor dat schokken geabsorbeerd worden door slaapbewegingen.

Klantenservice

De Hybrid Premium voelt iets minder stevig aan vergeleken de gewone Hybrid, maar voor velen kan dit beste matras nog steeds te hard aanvoelen. Daarnaast zijn de kosten vrij hoog voor een aantal aanpassingen, die niet enorm voelbaar zijn. Ook presteert de klantenservice van Emma Sleep ondermaats, waardoor veel consumenten lang moeten wachten op hun bestellingen van het matras of problemen ervaren met retourneren van het matras. Emma Hybrid Premium is een nieuwere versie van de Hybrid, waardoor er nog weinig ervaringen over te vinden zijn. 

Emma Hybrid Lite

Emma Sleep biedt ook een instapmodel aan: het Emma Hybrid Lite beste matras voor een scherpe prijs van €359 (zonder korting) op het kleinste model. Dit is een 7 zones-matras voor optimale lichaamsondersteuning en een geavanceerde bewegingsdemping voor een rustige slaap. Het matras is een stevig matras en bestaat uit 5 lagen, waaronder pocketvering en schuimlagen. Het matras heeft een hoogte van 22 cm en kun je 100 dagen zelf thuis uitproberen.

Edge-to-edge technologie

Wat dit matras echt anders maakt is de edge-to-edge technologie. Hierbij worden kwalitatieve stalen pocketveren gebruikt in de kernlaag, waardoor het matras veel duurzamer moet zijn dan een matras op basis van schuim. Verder is de bovenzijde van de matrashoes gemaakt van 100% polyester, niet het fijnste materiaal. De zijkanten zijn gemaakt van 100% polyester, en de onderkant van de hoes bestaat voor 83% uit polyester en 17% uit polypropyleen. Een prima instapmodel als je liever niet te veel geld kwijt bent aan een beste matras.

Emma Hybrid II Adjustable

Het volgende matras is het Emma Hybrid II Adjustable matras. Dit beste matras kost €709 (zonder korting) op het kleinste formaat. Als je een groter matras wil dan kan de prijs al flink oplopen. Dit matras is ontwikkeld om een einde te maken aan het dilemma van matras hardheid. Het matras lijkt op de Emma Hybrid, maar moet nog meer veelzijdigheid bieden.

Aanpasbaarheid

Het Emma Hybrid II Adjustable matras is aanpasbaar aan beide zijden. Zo is het beste matras onafhankelijk instelbaar, ideaal voor koppels die van andere hardheden houden. Met dit matras speelt Emma Sleep in op de behoefte naar aanpasbaarheid. Je kunt makkelijk tussen de harde en zachte kant kiezen dankzij de verstelbare schuimlaag. Deze is in tweeën gesplitst zodat beide slapers hun voorkeur voor liggevoel en dus de perfecte nachtrust kunnen hebben. Hoewel het een innovatief matras is, gaat de aanpasbaarheid niet zo ver zoals het bij Matt Sleeps mogelijk is.

Emma Hybrid AirGrid Matras

Het laatste matras dat Emma Sleep aanbiedt is het Emma Hybrid AirGrid matras. Dit beste matras kost €1.799 (zonder korting) op het kleinste formaat (90×200). Dit type matras is alleen verkrijgbaar in een aantal formaten, zoals: 90×200, 140×200, 160×200 en 180×200. Als je een tweepersoonsmatras wil dan kan de prijs flink oplopen. Emma Sleep noemt het Emma’s meest geavanceerde matras tot nu toe. Middels de AirGrid-technologie moet je een ongeëvenaarde gewichtloosheid voelen en biedt het matras naar eigen zeggen ideale temperatuurregeling door verbeterde luchtcirculatie.

Warme nachten zijn verleden tijd

Emma Sleep belooft met dit matras geen warme en zweterige nachten meer. Het AirGrid-materiaal voelt koel aan, wat helpt om te ontspannen en sneller in slaap te vallen. De luchtkanalen in de toplaag verbeteren de luchtstroom om warmte af te voeren. Van wat voor materiaal de AirGrid precies is gemaakt dat is alleen niet helemaal duidelijk.

Conclusie review Emma Matrassen

Als we kijken naar de Consumentenbond dan is het Emma Matras al een aantal keer als beste matras uit de test gekomen, maar als je kijkt naar de reviews van consumenten komt dit totaal niet overeen. Emma Sleep scoort gemiddeld een 3,2 op Trustpilot. Klanten zijn voornamelijk niet tevreden over de klantenservice en het comfort dat de matrassen bieden. Heel veel klanten vinden de Emma matrassen of veel te zacht of te hard en niet ademend genoeg. 

Vochtregulatie

Ook over de service zijn de reveiws niet altijd lovend. Uit veel reviews blijkt dat de klantenservice van Emma niet goed verloopt. Ook schijnen de matrassen voor zwaardere mensen niet ideaal te zijn en hangt er een chemische geur aan het matras, hoewel dit meestal snel wegtrekt. De fabrikanten van Emma Sleep zeggen dat de matrashoezen gemaakt zijn van vochtregulerend materiaal, maar eigenlijk is het gewoonweg gemaakt van polyester, wat niet per definitie vochtregulerend is.

Betaalbaarheid

De matrassen zijn daarnaast ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een Lidl-matras, dus je mag er meer kwaliteit van verwachten. De meeste matrassen worden ook maar in één hardheid gemaakt. Waar je bij Emma Sleep rekening mee moet houden, is dat het bedrijf erg slim gebruik maakt van marketing. Zo werken zij bijvoorbeeld samen met diverse influencers, die gratis een beste matras krijgen als ze er reclame voor maken. Hou hier dus rekening mee wanneer je besluit dit beste matras aan te schaffen en bekijk de reviews online goed!

beste matras

M line matras review

Het matras merk M Line is een merk van DBC Nederland (Dutch Bedding Company), een dochteronderneming van Beter Bed Holding B.V.. Sinds september 2001 biedt M line slaapsystemen aan in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. M line zegt zelf gedreven te worden door innovatie, doordat alle 34 soorten matrassen uitvoerig getest worden en daarom beschikken we over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en testresultaten.

10 jaar garantie & 100 dagen uitproberen

De M line matrassen worden door verschillende instituten getest, zoals TÜV, TNO, de Landes Gewerbe Anstalt en het Ergonomisch instituut in München. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de producten en 100 dagen omruilgarantie. Kun je zeggen dat het matras van M Line het beste matras is? We zoeken het voor je uit.

Je hebt de keuze uit 8 verschillende Cool Motion-matrassen, 9 soorten Slow Motion-matrassen, 6 soorten Iconic-matrassen, 8 soorten Green Motion-matrassen en nog de keuze uit Medic Motion, Medic Motion + en Matras TEAMNL.

De reviews op de M Line-matrassen zijn ietwat uiteenlopend: zo scoort M Line op Kiyoh gemiddeld een 7,5 en op Trustpilot 3,8 uit 5 sterren. Vooral op het gebied van de klantenservice scoort M Line zeer laag, maar ook op het gebied van levertijd, retournering, productiefouten en de kwaliteit. Klanten schrijven dat er snel diepe kuilen ontstaan in de matrassen en dat ze te stevig zijn. 

Soorten M Line matrassen

Zoals eerder genoemd heeft M Line diverse lijnen, zoals de Cool Motion-lijn met focus op een goed slaapklimaat. Cool Motion 1 en 2 zijn een van de goedkoopste en beginnen bij €899 op de kleinste maat beste matras. De matrassen in deze lijn bevatten visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Hierdoor nemen ze de vorm aan van de contouren van jouw lichaam. Het verschil tussen deze twee matrassen is de toplaag. Bij het Cool motion 1 matras is de toplaag zacht en bij de Cool motion 2 matras is dit een firm toplaag.

M Line Cool motion 5 en 6

Een keuze maken tussen de M line Coolmotion 5 en 6 kan een moeilijke keuze zijn. Het is raadzaam om beide matrassen uit te proberen en te ervaren welke het comfortabelste aanvoelt voor jouw specifieke behoeften. Veel winkels bieden proefperiodes aan waarin je de matrassen kunt testen voordat je een definitieve beslissing neemt. Daarnaast kun je ook de specificaties en technische details van elk beste matras vergelijken om een weloverwogen keuze te maken.

M Line Slow Motion-matrassen

De Slow Motion-matrassen zijn gericht op ondersteuning, ventilatie en drukverdeling. Het verschil tussen Cool Motion en Slow Motion vinden we zeer klein. Slow Motion 1 en 2 beginnen bij een prijs van €899 op de kleinste maat matras. 

Dan heb je nog de Iconic-lijn matrassen die zijn ontworpen met een Talalay latex laag. Dit is een natuurlijke grondstof die zorgt voor ondersteuning en comfort. De belangrijkste eigenschappen van Talalay matrassen zijn: optimale ventilatie, voorkomen transpiratie en verminderen huisstofmijt.

Iconic Star-matrassen

De Iconic Star 3 en 4 beginnen bij een prijs vanaf €999 op de kleinste maat. De opbouw is wat anders dan de Cool Motion en Slow Motion en er wordt gebruik gemaakt van een aantal andere lagen, zoals Talalay, maar de verschillen zijn miniem en de matrassen lijken voornamelijk uit marketingoogpunt te zijn ontwikkeld.

Green Motion-matrassen van M Line

De Green Motion matrassen zijn gerecyclede matrassen gemaakt van pocketveren, opgedeeld in 3 comfortzones. Deze matrassen zijn slechts 22 cm hoog wat niet voor iedereen comfortabel ligt. Het goedkoopste en beste matras in deze lijn is de Green Motion 1, die begint bij €1.299 op de kleinste maat.

Uiteraard is het een mooi initiatief om geteste varianten van een matras niet bij het oud vuil neer te zetten maar voor een goedkopere prijs de matrassen weer te verkopen. Dit zie je echter ook bij het beste matras van Matt Sleeps. Verder heb je nog 2 Medic Motion matrassen, die speciaal ergonomisch ontwikkeld zijn om drukpunten te verminderen. De beginprijs bij deze matrassen is €999 op de kleinste maat (zonder korting). 

PerfectMatras koudschuim Matras

Geeft de naam van PerfectMatras de juiste belofte? Het voordelige koudschuim matras van PerfectMatras is speciaal ontwikkeld voor slapers met een lichaamsgewicht tussen de 100 en 150 kg. Het beste matras van PerfectMatras is gemaakt van koudschuim en is voorzien van 7 comfortzones, wat zorgt voor een goede drukverlichting en ondersteuning.

De hoes van het beste matras is afritsbaar en daardoor gemakkelijk te wassen. Een voordeel van het matras is dat er veel afmetingen zijn, niet alleen in de breedte maar ook in de lengte. Daardoor kunnen ook lange gebruikers voor dit matras kiezen. Het matras wordt op Bol verkocht en is verkrijgbaar in maar liefst 41 maten. Dit kan dus voor vrij lange mensen misschien de beste matras optie zijn.

PerfectMatras Koudschuim Matras matras Review

Er zijn niet heel veel reviews over het beste matras van Perfect Matras te vinden, maar de reviews op de Bol.com-website geven het matras een hoge score van 5 uit 5 sterren. Zo wordt het matras als stevig beschreven en een aanrader als beste matras voor slapers met een zwaarder gewicht. Kortom, zeker een matrassenmerk om in de gaten te houden.

Hypnia matras review

Het van origine Franse merk Hypnia biedt 8 soorten matrassen aan, waaronder een babymatras. Het goedkoopste, beste matras in de kleinste maat begint bij €188. Je krijgt bij Hypnia 15 jaar garantie en 120 dagen proefslapen. Wanneer we kijken naar de materialen tegenover de prijs lijkt er weinig verschil te zitten tussen de verschillende matrassen, wat een keuze maken voor het beste matras ingewikkeld maakt.

Productieland

Want, hoeveel ga je ervan merken en is het het extra geld waard? De kussens en dekbedden worden bij de handelspartners in Lille geproduceerd en de bedbodems in België en de lakens in Portugal. Dit matrassen merk houdt dus wel van lokaal produceren. Echter, waar de matrassen nu echt geproduceerd worden, is niet helemaal duidelijk.

Voor de prijs die je krijgt is het mogelijk dat deze in China gemaakt worden, waardoor je niet de Europese kwaliteitskeurmerken krijgt. Een Chinese productie hoeft niet altijd slecht te zijn, maar kan in veel gevallen wel wat zeggen over de levensduur en kwaliteit van het beste matras.

Hypnia Supreme Wellness Matras

We nemen het Hypnia Supreme Wellness matras onder de loep. Dit beste matras is speciaal ontworpen voor gebruikers die tijdens het slapen veel bewegen. Het matras heeft namelijk een onafhankelijke ligging, waardoor je het draaien van je partner veel minder doorkrijgt. Het beste matras is 30 cm dik, bestaat uit 7 comfortzones en is een 2-in-1-matras met inbegrepen topper. Daarnaast is het matras OEKO-Tex Standard 100 gecertificeerd wat inhoudt dat het matras vrij is van schadelijke stoffen. 

Reviews

Het merk Hypnia is inmiddels gevestigd in de Nederlandse markt, maar er zijn niet heel veel Nederlandse reviews, maar vooral veel Franse reviews. Hierin wordt vaak geschreven dat het beste matras van goede kwaliteit is gemaakt, dat het helpt tegen rugpijn en dat Hypnia een goede klantenservice heeft. Waar de matrassen geproduceerd worden is alleen niet helemaal duidelijk, wat twijfelachtig is. Een aspect waarmee je rekening kunt houden bij je keuze voor het beste matras.

Waar moet je opletten bij kopen van het beste matras?

Waar je bij het kopen van een matras vooral op moet letten zijn je eigen persoonlijke voorkeuren. Hou je van een hard matras? Dan is het ene matras beter voor jou dan voor iemand die van een zacht matras houdt. Hierom is het Matt matras het beste matras in de markt, je kunt het matras gemakkelijk thuis helemaal naar je eigen slaapbehoeften aanpassen!

Bijna alle matras fabrikanten zeggen het volgende: “Ons matras is het beste matras voor iedereen”. Dit is een vrij harde claim, aangezien slaap voorkeuren toch echt voor iedereen persoonlijk verschillen. Het Matt matras gaat hier wel slim op in, doordat je de hardheid per kant kan aanpassen. Hierdoor is de kans groter dat jij het beste matras voor jezelf weet te vinden.

Wil je de matrassen zelf uittesten? De online matrassen bieden hiervoor mooie uitprobeer garanties van 100 dagen of meer.

beste matras

Verschillende maten van een matras

90×200 cm matrasHet klassieke eenpersoons matras
140×200 cm matrasDe twijfelaar 
160×200 cm matrasHet klassieke tweepersoons matras
180×200 cm matrasEen ruim tweepersoons matras

Het beste matras voor de laagste prijs

Ook met een kleine portemonnee kun je een goed matras vinden. Het is hierbij vooral belangrijk om een aantal aspecten in je achterhoofd te houden. Het is ten eerste belangrijk om te weten naar welk type matras jouw voorkeur uitgaat. Het beste matras kan dus voor iedereen verschillend zijn. Naast de prijs is ook de matras dikte relevant. Een matras dient namelijk een minimale dikte te hebben van 20 cm, en liever nog 25 cm, om genoeg ondersteuning te kunnen bieden aan je rug en schouders.

Daarnaast zijn er ook diverse manieren om jouw matras langer goed te houden, wanneer je jouw beste matras hebt gevonden. Denk hierbij aan een matrashoes die het matras beschermt tegen vuil. Ook is een topper een goed alternatief als je matras nog niet aan vervanging toe is, maar wel extra comfort kan gebruiken. Een topper is echter wel écht een toevoeging aan je matras.

Winnaar consumentenbond 2023
Aanpasbare matras Matt Sleeps (beste matras 2023)

Het Matt Sleeps matras is testwinnaar van de consumentenbond. Het matras staat op de 1e plek met een 7.7. Op de website van het consumentenbond staan ruim 60 reviews over het aanpasbare Matt Sleeps matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Eerder kreeg Matt ook door de Consumentenbond het predicaat 'duurzame keuze' en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk actie matt sleeps Koop direct!

Waar op te letten bij de aankoop van een goed matras?

 • Warmte-isolatie
  Dit aspect is belangrijk in een matras zodat de lichaamswarmte tijdens de nacht stabiel wordt gehouden. Als je lichaam het te warm krijgt, gaat het transpireren. Als je lichaam te koud is, dan krijg je rillingen. Beide reacties hebben een negatief effect op de diepe slaap. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de beste keuze voor jou een matras is met een goede warmte-isolatie.
 • Conformiteit
  Het is belangrijk dat het beste matras comfortabel is en goed aansluit op je lichaam. De elasticiteit en flexibiliteit van een matras zijn hierbij belangrijke factoren. Ben je een rug-, buik- of zijslaper? Ook de positie waarin je slaapt moet worden meegenomen bij het vinden van het perfecte matras.
 • Vochtregulatie
  Wist je dat je tijdens je slaap zo’n halve liter aan vocht verliest? Daarom is het van belang dat een matras het vocht kan afvoeren. Niet alleen is dit belangrijk voor een fijne nachtrust, maar ook voor de hygiëne. Een ophoping van vocht kan namelijk leiden tot huisstofmijt en andere bacteriën. 
 • Hardheid
  Met de juiste hardheid van een matras voorkom je dat je last krijgt van nek- en rugklachten. Het kan lastig zijn om de juiste hardheid te kiezen. Er zijn ‘one size fits all’ matrassen, zoals het Matt matras dat met z’n 6 hardheden kan worden aangepast naar de gewenste comfort. 

Koop jij het beste matras? Investeer voor de lange termijn

Ook is het vinden van het beste matras een investering voor een langere tijd. Je slaapt er 1/3 van je leven op! En het is prettig dat je er de komende 10 jaar goed op ligt. Kijk daarom ook naar de garantietermijn. Hierdoor neig ik ertoe om te zeggen dat het beter is om een kwalitatief bewezen goed matras te kopen, dan een matras van de prijsvechters.

Maar zoals ik zei, deze afweging is verschillend voor iedereen. Waar ga jij voor? Wij kunnen je het aanpasbare Matt Sleeps matras aanbevelen. Laat het ons weten in de comments en deel eventueel jouw ervaring! Bekijk ook de onderstaande video van de jongens van Handig. Een goede video over het beste matras. Laatste tip is om onze matrassen koopgids door te nemen!

Het beste matras: veelgestelde vragen

Op zoek naar het beste matras, maar zit je nog met een aantal brandende vragen? Geen zorgen, we hebben de antwoorden voor je! Hieronder vind je een handige lijst met veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het vinden van het perfecte matras voor jouw slaapbehoeften. Dus leun achterover, ontspan en laat ons al je twijfels wegnemen terwijl we de meest voorkomende vragen beantwoorden.

Wat is het beste matras voor mij?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een nieuw matras. Een van de belangrijkste overwegingen is de stevigheid. Sommige mensen geven de voorkeur aan een zachtere matras die nauw aansluit op het lichaam, terwijl anderen houden van stevigere matrassen die stevige ondersteuning bieden. Je ideale stevigheid hangt waarschijnlijk af van je lichaamstype en favoriete slaaphouding. Het Matt Sleeps matras biedt voor iedereen de juiste hard- of zachtheid doordat je het matras thuis gemakkelijk kunt aanpassen.

Ademende materialen

Als je het beste matras deelt met iemand die een andere hardheidsvoorkeur heeft, dan is een matras met twee hardheden, die aan elke kant een ander gevoel heeft, wellicht het meest geschikt. Als je het snel warm hebt tijdens het slapen, is een matras gemaakt van ademende materialen, die de luchtstroom bevordert en weerstand biedt tegen het vasthouden van warmte, waarschijnlijk de beste optie. Als je de neiging hebt om dicht bij de randen van je bed te slapen, dan heb je misschien een matras nodig met sterke randondersteuning in plaats van een matras die doorbuigt langs de rand als er druk wordt uitgeoefend.

Drukpunten verlichten

Als je scherpe drukpunten langs de wervelkolom voelt, raden we je aan matrassen te zoeken die zich aanpassen aan het lichaam, zoals traagschuim. Ten slotte moet je natuurlijk ook rekening houden met de prijsstelling. Een nieuw en beste matras kan een paar honderd euro’s kosten. De constructie van een matras bepaalt vaak de prijs. Schuimmatrassen en traditionele binnenvering zijn meestal de betaalbaarste opties. Als je het gevoel hebt dat je extra tijd nodig hebt om het matras uit te testen voordat je besluit of je hem wilt houden, kun je overwegen om te kopen bij een merk dat lange proefperiode aanbiedt.

Wanneer moet ik mijn beste matras vervangen?

Is jouw beste matras na een aantal jaar niet zo best meer? Er zijn een aantal factoren die mee kunnen spelen als het matras aan vervanging toe is. Dit leidt ertoe dat de levensduur van een matras kan verschillen van gemiddeld 5 tot 10 jaar is. De kwaliteit van het matras kan bijvoorbeeld afnemen door intensief gebruik, transpiratie, gewicht of postuur.

Tekenen die aan kunnen tonen wanneer het matras vervangen dient te worden, zijn bijvoorbeeld een onaangename geur van het beste matras of de vorming van kuilen in het matras. Bovendien kunnen nek- en rugpijn na een nachtje slapen indicaties zijn voor vervanging. Deze nek- en rugpijn kan afkomstig zijn van het verlies van ondersteuning dat je matras biedt. Bij zowel schuim als pocketveer matrassen kan het zo zijn dat het matras mee gaat geven op de plekken waar het meeste gewicht op komt. Dit kan in de loop van tijd ervoor zorgen je hier klachten van ervaart.

Wat is het beste matras bij rugklachten?

Het beste matras voor mensen met rugklachten is een druk verlagend traagschuim matras. Dit matras zorgt ervoor dat de druk op je rug, schouders, nek en heupen vermindert wordt. Bovendien kan je in zo’n matras lekker wegzakken en vormt het beste matras zich naar het lichaam en dus ook de rug. Een andere factor die goed helpt bij het verlagen van de druk op rug, schouders, nek en heupen zijn comfortzones. Dit zijn ruimtes in het matras waar inkepingen zijn gemaakt waardoor de bovenstaande plekken wat meer comfort krijgen.

Wat is het beste matras voor zwaardere mensen?

Bij zwaardere mensen is het van belang dat zij het beste matras hebben met voldoende veerkracht, dat ervoor zorgt dat de persoon niet doorzakt in het matras en uiteindelijk zelf ook voldoende ondersteund wordt. Om deze reden is het handig om een stevig matras uit te kiezen. Er zijn verschillende matrassen die voldoen aan deze eisen. Een andere reden om voor een steviger matras te kiezen, is dat zwaardere mensen vaker last hebben van kuilvorming. Een steviger matras biedt meer tegendruk en zal daarom voor zwaardere mensen ook langer meegaan.

Beste matras: welke maat heb ik nodig?

De maat van jouw beste matras hangt af van je lengte of de lengte van de langste persoon met wie je jouw matras mogelijk deelt. Het is handig om 20 cm bij deze lengte op te tellen. Wanneer je 180 cm bent, is het verstandig om een matras van 2 meter aan te schaffen (voor mensen onder de 180 cm zijn deze matrassen ook uitstekende keuzes).

Mocht je langer zijn dan 180 cm, dan is het een goed idee om een matras aan te schaffen van 210 of 220 cm, aangezien matrassen van 205 cm niet voorkomen. Ook voor de breedtemaat is het postuur van belang. Echter hangt het vooral ook af van je persoonlijke keuze. Mensen met brede schouders kiezen daarom bijvoorbeeld vaker voor een breder beste matras.

beste matras stapel

Kan ik het beste matras online bestellen?

Het online kopen van een matras biedt verschillende voordelen. Je kunt uitgebreid zoeken naar het juiste matras zonder dat je je hoeft te begeven naar een winkel. Bovendien zijn deze matrassen meestal goedkoper en komen ze het matras thuis bij je afleveren. Bij Matt Sleeps en andere matras fabrikanten krijg je lange proefperiodes om het matras thuis uit te proberen. Daarnaast hoef je niet te betalen voor de retournering als het matras toch niet helemaal naar wens is.

Proefperiodes

Zoals eerder genoemd is het grote voordeel van online bestellen de proefslaap periode. Het uitproberen in een winkel heeft vrij weinig zin. In een winkel liggen de meeste mensen maximaal een kwartier op een matras. Dit is te kort om een keuze te maken en je weet dan niet of je 8 uur lang ook lekker op het matras ligt. Je komt er eigenlijk pas echt achter of je het beste matras hebt en er een aantal nachten op hebt geslapen. Ook kan het beste matras voor jou aan het begin zorgen voor wat extra klachten doordat jouw lichaam hier aan moet wennen.

Beste matras voor rugslapers

Slapers die op zoek zijn naar het beste matras voor rugslapers, willen misschien een matras dat een combinatie van comfort en ondersteuning biedt. Terwijl rugslapers baat hebben bij comfortzones en drukverlichting (vooral in de onderrug), hebben ze misschien ook een matras nodig dat goede evenwicht biedt tussen stevig en zacht. Dit zal ervoor zorgen dat de rugslaper geen last krijgt in de onderrug en uitgerust wakker kan worden.

beste matras rugslaper

Beste matras voor zijslapers

Voor veel mensen is er geen fijnere slaaphouding dan wanneer ze op hun zij liggen met een deken of kussen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ongeveer 75% van de Nederlandse bevolking op hun zij slaapt. Het beste matras voor zijslapers moet hun lichaam helpen met een mix van drukverlichting en ondersteuning, zodat hun ruggengraat in een neutrale positie blijft. Dit zal ervoor zorgen dat het beste matras voor een zijslaper zorgt voor het beste slaap resultaat.

Helaas zijn veel matrassen niet gebouwd om te voldoen aan de specifieke behoeften van de zijslaper. Ze zijn ofwel te stevig (waardoor er druk ontstaat op de schouders en heupen) of te zacht (resulterend in een algeheel gebrek aan ondersteuning). Dus wat moeten deze zijslapers doen? Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws voor degenen die voornamelijk op hun zij slapen, want er zijn genoeg fantastische matrassen die zijn ontworpen voor hun slaap voorkeuren.

beste matras ligging

Beste matras voor buikslapers

Sommige van ons slapen af ​​en toe op onze buik, maar buikslapers die dit het grootste deel van de nacht doen, komen niet vaak voor. Van alle slaaphoudingen komt buik slapen het minst vaak voor, en sommige onderzoeken suggereren dat slechts 16% van ons routinematig op de buik slaapt. Meerdere fysiotherapeuten vertellen ons dat de houding ook lastig kan zijn als het om je gezondheid gaat. Daarom is het zo belangrijk om jezelf te matchen met het juiste bed als je een buikslaper bent.

Beste matras voor combinatieslapers

Het slapen in verschillende posities kan een uitdaging zijn voor combinatieslapers. Deze term verwijst naar mensen die ’s nachts verschillende slaapposities aannemen, zoals op de rug, zij of buik. Het kan lastig zijn om het beste matras te vinden die al deze posities comfortabel ondersteunt, omdat ze elk verschillende niveaus van stevigheid vereisen. Rug- en buikslapers hebben doorgaans een steviger matras nodig voor stabiliteit en ondersteuning van hun onderrug, om hun lichaam in een neutrale uitlijning te houden. Aan de andere kant hebben zijslapers vaak een zachter matras nodig om drukverlichting te krijgen rond gevoelige gebieden, zoals schouders en heupen.

Als je een combinatieslaper bent en je bevindt je in al deze posities tijdens het slapen, is het begrijpelijk dat je het beste matras zoekt die aan al je behoeften voldoet. Gelukkig zijn er matrassen op de markt die specifiek zijn ontworpen om comfortabel te zijn in meerdere slaapposities, net zoals het Matt matras. Dit matras kun je thuis helemaal zelf aanpassen, zodat je kunt kiezen uit verschillende opties.

Wat is het beste matras voor mensen met een stofallergie?

De beste matrassen voor mensen met een stofallergie zijn speciale anti-allergie matrassen. Vaak is dit het koudschuim matras met ademend materiaal en een open celstructuur. Zo blijft het matras goed geventileerd en blijven bacteriën, zoals huisstofmijt, niet op het matras zitten. Ook is het verstandig om een extra matras tijk aan te schaffen dat gewassen kan geworden op 60°C om mogelijke bacteriën te doden.

Wat is het beste matras bij artrose en reumatische klachten?

Een ideaal matras voor mensen met artrose of reuma is een druk verlagend matras, waarin iemand lekker kan wegzakken. De drukpunten worden zo namelijk verminderd en zorgen ervoor dat lichaamsdelen, zoals de heupen en schouders, verlicht worden van pijn. Bovendien zorgt een druk verlagend matras ervoor dat de bloedsomloop wordt ondersteund.

Wat is het beste topper matras?

De beste topper matras is van Matt Sleeps. De tijk van de topper is volledig gemaakt van Tencel. Een natuurlijke grondstof die biologisch afbreekbaar is. Verder bestaat de topper uit koudschuim en traagschuim. De topper is 5 centimeter dik. Je kan de topper aanpassen aan je wensen door hem om te draaien. Zo biedt Matt net als bij hun beste matras de mogelijkheid om alles aan te passen.

Daarbij komt dat zij gebruik maken van AIR, dit zorgt ervoor dat traagschuim minder warmte en vocht vasthoudt. Hiervoor hebben zij samengewerkt met een bekende fabriek in Italië. De topper heeft zelfs aan elke hoek de mogelijkheid om hem vast te maken aan je beste matras. Hierdoor schuift de topper een stuk minder over het matras. Als laatste is deze topper ook te koop als split topper. Ideaal als je een elektrisch bed hebt en je de rechter- en linkerkant afzonderlijk van elkaar kunt bewegen.

Over de topper van Matt zijn wij erg positief. Niet alleen zitten er biologische materialen in, de topper is ook nog eens innovatief.

Wat is het beste matras voor koppels?

Het kopen van het beste matras voor koppels kan een hele uitdaging zijn. Je bent niet alleen op zoek naar een matras dat het beste bij jouw slaaphouding en gewicht past, maar je wilt er ook een vinden die past bij de behoeften van jouw partner. Voor de meeste koppels zijn de belangrijkste factoren bij het kopen van een matras voor twee het vermogen om vrij te bewegen zonder dat je de ander stoort. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het verschil in gewicht. In sommige gevallen is het zelfs beter om twee eenpersoons matrassen te kopen.

Bij het vinden van het beste matras voor jou en je partner speelt gewicht en gewenning een grote rol. Het kan natuurlijk zijn dat je partner van heel zacht slapen houdt en jij van heel hard. Dan wordt het moeilijk om een matras te vinden dat voor jullie beiden geschikt is. Het matras van Matt Sleeps biedt hier echter wel een oplossing voor. Bij dit matras is het namelijk mogelijk om de hardheid per kant aan te passen. Zo kan je jouw kant in een van de zes hardheden instellen en je partner ook en heb je nog steeds het genot van een tweepersoons matras.

Beste matras voor kinderen

Wat is het beste matras voor kinderen? Het kiezen van het beste matras voor kinderen lijkt misschien een eenvoudig proces, maar er is eigenlijk best veel waar je rekening mee moet houden. Slaapgewoontes kunnen variëren tussen kinderen van alle leeftijden. Mogelijk moet je er ook voor zorgen dat het bed groot en ondersteunend genoeg is om een ​​gezonde groei te bevorderen.

Beste matras voor als je veel zweet?

Heb je veel last van warmte gedurende de nacht? Dan zijn er een aantal opties die kunnen helpen om het zweten en de warmte te verminderen.

 • Zorg voor een matras dat niet al te zacht is. Wanneer je op een matras ligt dat erg zacht is, zakt je lichaam weg in het matras. Hierdoor ben je omringd met materiaal van je matras waardoor je het sneller warm krijgt.
 • Zorg voor een tijk/hoes die goed ventileert. Het is belangrijk dat je jouw lichaamswarmte kwijt kan. De hoes van je matras speelt hierin een grote rol. Materialen die goed ademen zijn bijvoorbeeld bamboe of tencel. Maar houd ook zeker rekening met je beddengoed. Een dunne molton ventileert bijvoorbeeld beter. De meeste matrasbeschermers ventileren juist niet.
 • Zorg dat je bodem goed kan ventileren. Ligt je matras bijvoorbeeld op de grond, dan kan de warme lucht moeilijk zijn weg naar onder vinden en zal het weerkaatsen tegen je lichaam.
 • Kies voor ademend beddengoed en een ademende pyjama wanneer je die draagt.

Welke type matras ligt het comfortabelste?

Of je een beste matras al dan niet comfortabel vindt, is zeer persoonlijk en heeft te maken met factoren zoals je lichaamsvorm en gewenste slaaphouding. Een rugslaper die meer dan 80 kilo weegt, zal bijvoorbeeld meestal de voorkeur geven aan een aanzienlijk steviger matras dan iemand die minder dan 80 kilo weegt en op zijn zij slaapt.

Matrassen kunnen ook op korte termijn comfortabel aanvoelen, maar na enkele uren of zelfs dagen oncomfortabel aanvoelen, waardoor het moeilijk wordt om het juiste matras te kiezen zonder erop te slapen. Naast het vinden van een matras dat “comfortabel” aanvoelt, raden we aan om goed na te denken over wat je lichaam nodig heeft voordat je een nieuwe matras koopt. Het is handig om een matras met een proefperiode te kiezen, omdat je hiermee kunt controleren of je nieuwe matras comfortabel ligt voordat je tot aankoop overgaat.

Beste matras Consumentenbond

Wat is het beste matras volgens de consumentenbond? Jaarlijks test de consumentenbond verschillende matrassen. De consumentenbond test onder andere op ondersteuning, comfort, levensduur en onderhoud. Op basis van deze criteria wordt het testoordeel bepaalt.

Sinds juni 2023 staat het matras van Matt Sleeps op nummer 1 als beste matras uit de test. Op de 2e plaats staat het M-line matras en de Ikea Akrehamn op nummer 3.

0 Points