loader-logo

Beste matras 2023

De beste prijs/kwaliteit matrassen van 2023 in één overzicht

We weten natuurlijk allemaal dat goed slapen super belangrijk is voor je gezondheid. Maar goed slapen kan niet zonder een goed matras. Wat is het beste matras? Hoe weet je nou welk matras perfect bij jou past? Moet je dan echt alle matrassen uitproberen of zelf online onderzoek gaan doen? Nee hoor! Geen zorgen, in deze blog gaan we alle matrassen erg uitgebreid vergelijken en doen wij dus in feite het werk voor jou! We kijken naar de voor en nadelen van zowel het matras zelf, als de service die de matras-fabrikanten bieden. Lees dus snel door voor meer informatie voor het beste matras 2023!

Op zoek naar de beste prijs kwaliteit verhouding voor het beste matras in 2023

Ook kijken we naar de prijs-kwaliteit verhouding en eerdere recensies. De matrassen die hier vergeleken worden zijn de beste matrassen van 2020, 2021, 2022 en 2023. 

Dus wanneer je dringend op zoek bent naar een nieuw matras voor de beste prijs-kwaliteit, maar je door de bomen het bos niet meer ziet, lees dan dit artikel voor tips voor het beste matras. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid op matrassen jacht gaat en de juiste keuze maakt voor jouw perfecte nachtrust. Wij helpen je graag met de juiste keuze te maken voor het beste matras.

beste matras

Inhoudsopgave

De beste matrassen in 2023

Het Matt Matras: een bijzonder aanpasbaar matras

Volgens Matt Sleeps is het Matt matras voor iedereen. Het beste matras past zich aan je lichaam aan, onafhankelijk van je gewicht doordat je hem harder en zachter kunt maken. Het matras is ontworpen in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit in Delft. Er lijkt dus goed over dit matras te zijn nagedacht. Ook is er een focus gelegd op het gebruik van duurzame materialen. Matt Sleeps biedt een hoes van tencel in plaats van polyester, iets wat we nog niet eerder zijn tegengekomen bij de andere matrassen. Het matras is 25 centimeter hoog net als Emma. Wat uniek is aan dit beste matras is dat je het matras harder of zachter kan maken door zelf de lagen te draaien in de hoes. Er zijn 6 verschillende comfortopties zoals ze dit noemen. Het matras is gemaakt van hypersupport (koudschuim), traagschuim en Tencel. Het matras begint vanaf €465 euro voor het formaat 80×200 incl.  Je krijgt gratis bezorging en kunt het Matt matras 120 dagen gratis uitproberen. 

Review Matt Matras

Over het algemeen zijn de reviews van Matt bijzonder positief. Matt Sleeps heeft een hoge trustpilot score, dit zegt wat over de klanttevredenheid. Als allergrootste voordeel wordt natuurlijk gezien dat het beste matras letterlijk aanpasbaar is aan verschillende slaapbehoeften. We lezen reviews als ‘slim concept’. In de Consumentenbond wordt het matras van Matt aangeraden met veel sympathie. Gesproken wordt over de vriendelijke consumentenvoorwaarden en een ‘one size fits all’ matras. We lezen verder op het internet dat het soms wel even tijd kost om de juiste comfort modus te vinden. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat je het matt matras 120 dagen kunt proberen.

Op de website van Matt kun je kijken welke ‘comfort optie’ het best bij je past. Over het algemeen is het sentiment van de reviews van het Matt matras op het internet positief. Wat nog meer opviel is dat je via de site zelf het bezorgmoment van het beste matras kan kiezen, waardoor je niet hoeft af te wachten wanneer het matras zal komen.

Het Lidl matras: goedkoop is duurkoop?

LIDL verkoopt verschillende soorten matrassen in verschillende prijscategorieën. Maar over het algemeen zijn de matrassen van LIDL erg goedkoop vergeleken met andere matrassen. Volgens LIDL bieden zij verschillende matrassen aan, omdat mensen verschillende wensen hebben als het op slapen en comfort aankomt. Ze bieden comfortschuimmatrassen, koudschuim matrassen en pocketvering matrassen en polyester matrassen. Volgens LIDL biedt het pocketvering matras goeie ventilatie en vochtafvoer, en wordt je gewicht goed over het matras verdeeld. Bijvoorbeeld bij je schouders of bekken veert het matras meer mee.

Opvallend is dat LIDL vrij weinig vermeld over de comfort schuimmatrassen en de polyester matrassen. Over het beste koudschuim matras zegt LIDL dat het matras de drukverlaging op je lichaam verlaagd, zich compleet aan je lichaam aanpast en het een goede prijs kwaliteit heeft. Het koudschuim matras kost namelijk maar 100 euro. Ook komt het beste matras in verschillende hardheden (H1, H2, H3). Hoe hoger de H waarde van het schuim hoe steviger.

Lidl Livarno home/ Meradiso 7-zones koudschuim matras

Lidl heeft tientallen soorten matrassen, zoals Livarno. Voorheen heette dit beste matras de Meradiso. Dit is een stevig koudschuimmatras van 11.5 kg en 18 cm hoog met 4 handgrepen aan de zijkanten. De hoes is wasbaar op 60 graden. Volgens de Consumentenbond scoort het matras goed voor rugslapers en minder voor zijslapers. De drukverdeling is wel erg slecht met een 4.2 score door de stevigheid van het matras. 

Met een 3.8 (op een schaal van 10 zacht en 1 stevig) is het dan ook een zeer stevig matras. In de reviews van de klanten zien we dan ook terug dat het beste matras niet wordt ervaren als comfortabel. Maar als je van een stevig matras houdt, kan dit een prima optie zijn. Het matras is verkrijgbaar in 2 verschillende hardheden, maar volgens de Consumentenbond is dit verschil nauwelijks merkbaar. 

Hn8 zones pocketvering matras

Dit beste LIDL-matras bestaat uit een toplaag van 4 cm koudschuim, 1.8cm polyetherschuim en 12.5cm pocketveren. De hoes is wasbaar op 40 graden met een richtprijs van €220. Het beste matras is aan de zware kant maar komt niet met handgrepen. De vocht doorlatendheid is over het algemeen slecht en dus niet geschikt voor mensen die veel transpireren. 

Het beste LIDL-matras bestaat uit een middenlaag pocketveren van 12,5 cm. Daarboven en -onder ligt een identieke polyetherschuim laag van 1,8 cm. Helemaal bovenop ligt een laag koudschuim van 4 cm. De bovenkant van de hoes is (volgens de fabrikant) gemaakt van 58% gerecycled polyester, waarvan 26% afkomstig is uit de oceaan. Je hebt 90 dagen de tijd om het matras terug te sturen. Op de hoes krijg je 2 jaar garantie en op de kern 5 jaar. De bezorgkosten zijn €4,99 en je betaalt daarbovenop nog een verzendkosten toeslag van €7,99. Verder vind je bij LIDL 3 verschillende soorten koudschuim matrassen van Hn8.

Lidl matras reviews

Over het koudschuim matras zijn mensen niet erg te spreken. “Het zou voor op de camping nog wel kunnen” zegt C. Nederhorst op matras.info. De reviews op de site van de Consumentenbond zijn verschillend, maar neigen meer naar negatieve comments. Er wordt ook gezegd dat de matrassen niet geschikt zijn voor wat zwaardere personen en dat er snel kuilen in komen. Waarschijnlijk omdat de schuimkwaliteit een stuk lager is. Ook blijkt dat je in de cover van het beste matras snel een scheur trekt. 

beste matras

Matrassen van Emma Sleep: 100 dagen thuis uitproberen

Bij Emma Sleep heb je de keuze uit 3 matrassen: het Emma Hybrid Premium matras, het Emma Hybrid matras en het Emma 02 matras. Emma Sleep is een Duits bedrijf en een half jaar na Matt Sleeps op de Nederlandse markt gekomen in december 2016. Ze begonnen met één beste matras: de Emma Original, die ze 4 jaar lang hebben verkocht. Het originele Emma matras bestond uit 4cm koudschuim, 4cm traagschuim en 16 cm koudschuim. Dit matras is niet meer verkrijgbaar en na de Emma Original kwam Emma 02. Het grootste verschil was dat de 2 toplagen die comfort geven aan het matras werd gereduceerd van 8 cm naar 4 cm. Als we online kijken naar de reviews dan zie je dat Emma Sleep over het algemeen zeer slecht scoort, voornamelijk op het gebied van klantenservice zijn er veel negatieve reviews te vinden. Zo krijgen klanten Emma Sleep totaal niet te pakken of hoorden ze niets meer na verloop van tijd. 

Emma 02 matras

De Emma O2 is 25 centimeter hoog en bestaat uit 3 lagen. Bij Emma kan je het matras 100 dagen uitproberen wat consumentvriendelijk is. De prijzen van Emma verschillen per matras en vallen wat hoger uit dan bijvoorbeeld het LIDL matras. Het Emma 02 matras begint bij €469 voor de kleinste maat. Het matras bestaat uit een combinatie van koudschuim en traagschuim en is beschikbaar in medium-stevig en stevig. De Emma 02 is het beste matras van 2022 volgens de Consumentenbond. Zo scoort dit matras bij de Consumentenbond goed op ondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid. Vooral de ligeigenschappen blinken uit. Zowel het Emma 02-matras als het Emma Hybrid-matras hebben een dikte van 25 centimeter. 

Als je dieper naar de reviews van consumenten kijkt op Trustpilot, Consumentenbond en Google Reviews, dan zie je dat het matras heel laag scoort, met een gemiddelde 2,8. De reviews zijn voornamelijk erg negatief over de klantenservice. Zo worden er beloftes niet nagekomen en lijken consumenten weg te zakken in het matras. Ook vind je diverse reviews waarbij men klaagt over de stank en hardheid van het matras. Qua comfort scoort het Emma 02 matras zeer laag. Als je kijkt naar wat je voor het Emma matras betaalt, is de kwaliteit en de service zeer ondermaats. Geen beste matras als je het ons vraagt.

Emma Hybrid matras

Het Emma Hybrid matras is gemaakt van pocketvering en matrasschuim, wat moet zorgen voor geweldig comfort en ondersteuning. Je hebt bij dit matras 5 ligzones voor lichaamsondersteuning en de materialen Airgocell® schuim, visco-elastisch traagschuim, pocketveren en koudschuim, wat het een ‘hybride’ matras maakt. Het matras is ook 25 cm dik. De kleinste maat begint bij €899 en de hoes is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan. 

Wanneer we kijken naar de online reviews valt het ons op dat ook deze reviews niet positief zijn met een gemiddelde score van 2,8 voor het Hybrid matras. Consumenten zijn niet blij met de service en vinden het beste matras te hard. Zo zegt J.P. van Herwijnen: “Eindeloze uitstel van levering, zonder opgaaf van duidelijke reden. Ik zit al 6+ maanden te wachten en heb geprobeerd de order te cancelen, maar men zegt dat ik de zending (als hij ooit komt) kan terugsturen en dat ik dan mijn geld pas terug krijg. Op internet zie ik dat dit een veel voorkomend probleem is bij Emma.” En zo zijn er heel veel van dit soort reviews. Geen goede prijs-kwaliteit als je het ons vraagt, en dus geen beste matras. 

Het Emma Hybrid Premium matras

Het nieuwste matras van Emma is de Hybrid Premium en is het een luxere uitvoering van het Hybrid matras. Door de enkele toevoegingen moet het matras comfortabeler zijn dan de gewone Hybrid. De kleinste maat begint bij €999, dus je betaalt honderd euro meer voor een aantal kleine aanpassingen. Zo bestaat het beste matras uit een Airgocell® schuim, micro-pocketveren HRX schuim en graphite infused schuim voor een betere temperatuurregulatie. Bij het Hybrid Premium matras zijn er twee lagen extra aangebracht in vergelijking tot de Hybrid. Er is een laag microveren voor een betere ventilatie en ondersteuning. 

Zo vinden veel consumenten de Hybrid erg warm, waardoor dit is aangepast in de Hybrid Premium. Onder deze laag microveren zit nog een schuimlaag waarin grafietdeeltjes zijn verwerkt voor een betere warmteafvoer. Daarnaast heeft de Hybrid Premium 6-zones die gerichte ondersteuning geven en de Hybrid heeft er 5. Wederom is dit matras 25 cm en kun je het 100 dagen uitproberen. Een dikke laag gemaakt van Emma’s eigen HRX-schuim zorgt ervoor dat schokken geabsorbeerd worden door slaapbewegingen.

De Hybrid Premium voelt iets minder stevig aan als de Hybrid, maar kan voor velen alsnog te hard aan voelen. Daarnaast zijn de kosten vrij hoog voor een aantal aanpassingen, die niet enorm voelbaar zijn. Ook is de klantenservice van Emma Sleep ondermaats, waardoor veel consumenten lang moeten wachten op bestellingen of problemen ervaren met retourneren. Emma Hybrid Premium is een nieuwere versie van de Hybrid, waardoor er nog weinig ervaringen over te vinden zijn.  

Conclusie review Emma Matrassen

Bij de Consumentenbond is het Emma Matras al een aantal keer als beste matras uit de test gekomen, maar als je kijkt naar de reviews van consumenten komt dit totaal niet overeen. Emma Sleep scoort gemiddeld een 3,9 op Trustpilot. Klanten zijn voornamelijk niet tevreden over de klantenservice en het comfort dat de matrassen bieden. Heel veel klanten vinden de Emma matrassen of veel te zacht of te hard en niet ademend genoeg. 

Ook over de service zijn de recensies niet altijd lovend. Uit veel recensies blijkt dat de klantenservice van Emma niet goed verloopt. Ook schijnen de matrassen voor zwaardere mensen niet ideaal te zijn en hangt er een chemische geur aan het matras, hoewel dit meestal snel wegtrekt. De fabrikanten van Emma Sleep zeggen dat de matrashoezen gemaakt zijn van vochtregulerend materiaal, maar eigenlijk is het gewoon gemaakt van polyester, wat niet per definitie vochtregulerend is.

De matrassen zijn daarnaast ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een LIDL-matras, dus je mag er meer kwaliteit van verwachten. De matrassen worden ook maar in één hardheid gemaakt. Waar je bij Emma Sleep rekening mee moet houden is dat het bedrijf erg slim gebruik maakt van marketing. Zo werken zij bijvoorbeeld samen met influencers, die gratis een matras krijgen als ze er reclame voor maken. Ook verdienen zij aan deze matrassen per verkocht matras. Hou hier dus rekening mee wanneer je besluit dit beste matras aan te schaffen en bekijk de reviews online goed!

beste matras

M line matras review

Het matras merk M Line is een merk van DBC Nederland (Dutch Bedding Company), een dochteronderneming van Beter Bed Holding B.V.. Sinds september 2001 biedt M line slaapsystemen aan in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. M line zegt zelf gedreven te worden door innovatie, doordat alle 34 soorten matrassen uitvoerig getest worden en daarom beschikken we over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en testresultaten. De M line matrassen worden door verschillende instituten getest, zoals TÜV, TNO, de Landes Gewerbe Anstalt en het Ergonomisch instituut in München. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de producten en 100 dagen omruilgarantie. Kun je zeggen dat het matras van M Line het beste matras is? We zoeken het voor je uit.

Je hebt de keuze uit 8 verschillende Cool Motion-matrassen, 9 soorten Slow Motion-matrassen, 6 soorten Iconic-matrassen, 7 soorten Green Motion-matrassen en nog de keuze uit Medic Motion, Medic Motion + en Wave by M Line. De reviews op de M Line-matrassen zijn ietwat uiteenlopend: zo scoort M Line op Kiyoh gemiddeld een 7,9 en op Trustpilot 2,6 uit 5 sterren. Vooral op het gebied van de klantenservice scoort M Line zeer laag, vooral op het gebied van levertijd, retournering, productiefouten, maar ook de kwaliteit. Klanten schrijven dat er snel diepe kuilen ontstaan in de matrassen en dat ze te stevig zijn. 

Soorten M Line matrassen

Zoals eerder genoemd heeft M Line diverse lijnen, zoals de Cool Motion-lijn met focus op een goed slaapklimaat. Cool Motion 1 en 2 zijn de goedkoopste en beginnen bij €899 op de kleinste maat beste matras. De matrassen in deze lijn bevatten visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Hierdoor nemen ze de vorm aan van de contouren van jouw lichaam. De Slow Motion-matrassen zijn gericht op ondersteuning, ventilatie en drukverdeling. Het verschil tussen Cool Motion en Slow Motion vinden we zeer klein. Slow Motion 1 en 2 beginnen bij een prijs van €899 op de kleinste maat matras. 

Dan heb je nog de Iconic-lijn matrassen die zijn ontworpen met een Talalay latex laag. Dit is een natuurlijke grondstof die zorgt voor ondersteuning en comfort. De belangrijkste eigenschappen van Talalay matrassen zijn: optimale ventilatie, voorkomt transpiratie en vermindert huisstofmijt. De Iconic Star 3 en 4 beginnen bij een prijs van €749,25 op de kleinste maat. De opbouw is wat anders dan de Cool Motion en Slow Motion en er wordt gebruik gemaakt van een aantal andere lagen zoals Talalay, maar de verschillen zijn miniem en lijkt voornamelijk uit marketingoogpunt te zijn ontwikkeld.

De Green Motion matrassen zijn gerecyclede matrassen gemaakt van pocketveren, opgedeeld in 3 comfortzones. Deze matrassen zijn slechts 22 cm hoog wat niet voor iedereen comfortabel ligt. Het goedkoopste beste matras in deze lijn is de Green Motion Circular, die begint bij €649,50 op de kleinste maat. Verder heb je nog 2 Medic Motion matrassen, die speciaal ergonomisch ontwikkeld om drukpunten te ontlasten. De beginprijs bij deze matrassen is €1.099 op de kleinste maat. 

Als laatste heb je nog de Wave by M-Line, een goedkoper beste matras met eigen website voor €411,75. Het matras scoort slechts een 3,1 in de Consumentenbond-reviews door de slechte ventilatie, hardheid en service. Overall zijn de matrassen van M Line een flinke investering en wanneer we kijken naar de reviews en de samenstelling van de matrassen kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteit niet helemaal in verhouding is. Je betaalt veel maar krijgt niet het beste comfort dat er is in de markt en een slechte klantenservice. 

PerfectMatras koudschuim Matras

Het voordelige koudschuim matras van PerfectMatras is speciaal ontwikkeld voor slapers met een lichaamsgewicht tussen de 100 en 150 kg. Het matras is gemaakt van koudschuim en is voorzien van 7 comfortzones, wat zorgt voor een goede drukverlichting en ondersteuning. De hoes van het beste matras is afritsbaar en daardoor gemakkelijk te wassen. Een voordeel van het matras is dat er veel afmetingen zijn, niet alleen in de breedte maar ook in de lengte. Daardoor kunnen ook lange gebruikers voor dit matras kiezen. Het matras wordt op Bol verkocht en is verkrijgbaar in maar liefst 41 maten.

PerfectMatras Koudschuim Matras matras Review

Er zijn nog niet veel reviews over het matras te vinden, maar de 3 reviews op de Bol website geven het matras allemaal een 5 sterren recensie. Zo wordt het matras als stevig beschreven en een aanrader voor slapers met een zwaarder gewicht. Kortom, zeker een matrassenmerk om in de gaten te houden.

Hypnia matras review

Het van origine Franse merk Hypnia biedt 9 soorten matrassen aan en een kindermatras. Het goedkoopste, beste matras in de kleinste maat begint bij €350. Je krijgt bij Hypnia 15 jaar garantie en 120 dagen proefslapen. Wanneer we kijken naar de materialen tegenover de prijs lijkt er weinig verschil te zitten tussen de verschillende matrassen. De kussens en dekbedden worden bij de handelspartners in Lille geproduceerd en de bedbodems in België en de lakens in Portugal. Waar de matrassen geproduceerd worden is niet helemaal duidelijk. Voor de prijs die je krijgt is het mogelijk dat deze in China gemaakt worden, waardoor je niet de Europese kwaliteitskeurmerken krijgt. 

Hypnia Welness Matras

We nemen het Hypnia Welness matras onder de loep. Dit beste matras is speciaal ontworpen voor gebruikers die tijdens het slapen veel bewegen. Het matras heeft namelijk een onafhankelijke ligging, waardoor je het draaien van je partner veel minder doorkrijgt. Het matras is 30 cm dik, bestaat uit 7 comfortzones en heeft een matrashoes die gemaakt is van de CoolSoft-stof. Daarnaast is het matras OEKO-Tex Standard 100 gecertificeerd wat inhoudt dat het matras vrij is van schadelijke stoffen. 

Hypnia Welzijn Supreme Matras Review

Het merk Hypnia is nog niet zo lang op de Nederlandse markt, maar is op dit moment bezig om naamsbekendheid op te bouwen. Daarom zijn er nog niet veel Nederlandse reviews, maar wel veel Franse reviews. Hierin wordt vaak geschreven dat het beste matras van goede kwaliteit is gemaakt, dat het helpt tegen rugpijn en dat Hypnia een goede klantenservice heeft. Waar de matrassen geproduceerd worden is alleen niet helemaal duidelijk, wat twijfelachtig is.

Waar moet je op letten? Focus op jouw eigen matras voorkeuren voor het beste matras

Waar je bij het kopen van een matras vooral op moet letten zijn je eigen persoonlijke voorkeuren. Hou je van een hard matras? Dan is het ene matras beter voor jou dan voor iemand die van een zacht matras houdt. Ook is het opvallend dat al deze matrasfabrikanten één ding met elkaar gemeen hebben. Ze zeggen allemaal: “Ons matras is het beste matras voor iedereen”. Dit is een vrij harde claim aangezien slaap voorkeuren toch echt voor iedereen persoonlijk verschillen. Het Matt matras gaat hier wel slim op in, doordat je de hardheid per kant nog kan aanpassen.

Ik raad dus vooral aan om alle matrassen zelf uit te testen. De online matrassen bieden hiervoor mooie uitprobeergaranties van 100 dagen of meer.

beste matras

Verschillende maten van een matras

90×200 cm matrasHet klassieke eenpersoonsmatras
140×200 cm matrasDe twijfelaar 
160×200 cm matrasHet klassieke tweepersoonsmatras
180×200 cm matrasEen ruim tweepersoonsmatras

Beste goedkope matras

Ook met een kleine portemonnee kun je een goed matras vinden. Het is hierbij vooral belangrijk om wat aspecten in je achterhoofd te houden. Het is ten eerste belangrijk om te weten naar welk type matras jouw voorkeur uitgaat. Het beste matras kan dus voor iedereen verschillend zijn. Naast de prijs is ook de matrasdikte relevant. Een matras dient namelijk een minimale dikte te hebben van 20 cm, en liever nog 25 cm, om genoeg ondersteuning te bieden aan de rug en schouders. Daarnaast zijn er ook manieren om een matras juist langer goed te houden. Denk hierbij aan een matrashoes die het matras beschermt tegen vuil. Ook is een topper een goed alternatief als je matras nog niet aan vervanging toe is, maar wel extra comfort kan gebruiken. 

Waar op te letten bij de aankoop van een goed matras?

 • Warmte-isolatie
  Dit aspect is belangrijk in een matras zodat de lichaamswarmte tijdens de nacht stabiel wordt gehouden. Als je lichaam het te warm krijgt, gaat het transpireren. Als je lichaam te koud is, dan krijg je rillingen. Beiden reacties hebben een negatief effect op de diepe slaap.
 • Conformiteit
  Het is belangrijk dat het beste matras comfortabel is en goed aansluit op je lichaam. De elasticiteit en flexibiliteit van een matras zijn hierbij belangrijke factoren. Ben je een rug- buik of zijslaper? Ook de positie waarin je slaapt moet worden meegenomen bij het vinden van het perfecte matras.
 • Vochtregulatie
  Wist je dat je tijdens je slaap zo’n halve liter aan vocht verliest? Daarom is het essentieel dat een matras het vocht kan afvoeren. Niet alleen is dit belangrijk voor een fijne nachtrust, maar ook voor de hygiëne. Een ophoping van vocht kan namelijk leiden tot huisstofmijt en andere bacteriën. 
 • Hardheid
  Met de juiste hardheid van een matras voorkom je dat je last krijgt van nek- en rugklachten. Het kan lastig zijn om de juiste hardheid te kiezen. Er zijn ‘one size fits all’ matrassen, zoals het Matt matras dat met z’n 6 hardheden kan worden aangepast naar de gewenste comfort. 

Koop jij het beste matras? Investeer voor de lange termijn

Ook is een matras een investering voor een langere tijd. Je slaapt er 1/3 van je leven op! En het is prettig dat je er de komende 10 jaar goed op ligt. Kijk daarom ook naar de garantietermijn. Hierdoor neig ik ertoe om te zeggen dat het beter is om een kwalitatief bewezen goed matras te kopen, dan een matras van de prijsvechters. Maar zoals ik zei, deze afweging is verschillend voor iedereen. Waar ga jij voor? Matt of Emma? Of de goedkopere matrassen? Laat het ons weten in de comments en deel eventueel jouw ervaring! Bekijk ook trouwens de onderstaande video van de jongens van Handig. Een goede video over het beste matras. Laatste tip is om onze matrassen koopgids door te nemen!

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn beste matras vervangen?

Er zijn een aantal factoren, die mee kunnen spelen als het matras aan vervanging toe is. Dit leidt ertoe dat de levensduur van een matras kan verschillen van gemiddeld 5 tot 10 jaar is. De kwaliteit van het matras kan bijvoorbeeld afnemen door intensief gebruik, transpiratie, gewicht of postuur. Tekenen die aan kunnen tonen wanneer het matras vervangen dient te worden, zijn bijvoorbeeld een onaangename geur van het beste matras of de vorming van kuilen in het matras. Bovendien kunnen nek- en rugpijn na een nachtje slapen indicaties zijn voor vervanging.

Wat is het beste matras bij rugklachten?

Het beste matras voor mensen met rugklachten is een drukverlagend traagschuim matras. Dit matras zorgt ervoor dat de druk op je rug, schouders, nek en heupen vermindert wordt. Bovendien kan je in zo een matras lekker wegzakken en vormt het matras zich naar het lichaam en dus ook de rug.

Wat is het beste matras voor zware mensen?

Bij zware mensen is het van belang dat zij een beste matras hebben met voldoende veerkracht, dat ervoor zorgt dat de persoon niet teveel doorzakt in het matras en uiteindelijk zelf ook voldoende ondersteund wordt. Om deze reden is het handig om een stevig matras uit te kiezen. Er zijn verschillende matrassen die voldoen aan deze eisen.

Welke maat matras heb ik nodig?

De maat van jouw beste matras hangt af van je lengte of de lengte van de langste persoon met wie je jouw matras mogelijk deelt. Het is handig om 20 cm bij deze lengte op te tellen. Wanneer je 180 cm bent, is het verstandig om een matras van 2 meter aan te schaffen (voor mensen onder de 180 cm zijn deze matrassen ook uitstekende keuzes). Mocht je langer zijn dan 180 cm, dan is het een goed idee om een matras aan te schaffen van 210 of 220 cm, aangezien matrassen van 205 cm niet voorkomen. Ook voor de breedtemaat is het postuur van belang. Echter hangt het vooral ook af van je persoonlijke keuze. Mensen met brede schouders kiezen daarom bijvoorbeeld vaker voor een breder beste matras.

Is het een goed idee om je matras online te kopen?

Het online kopen van een matras biedt verschillende voordelen. Je kunt uitgebreid zoeken naar het juiste matras zonder dat je je hoeft te begeven naar een winkel. Bovendien zijn deze matrassen meestal goedkoper en komen ze het matras thuis bij je afleveren. Het risico is dat je wel slechts af kan gaan op de beloftes over het matras die online staan, maar het matras uiteindelijk niet echt kan uitproberen door er op te gaan liggen. De online verkopers van matrassen bieden daarom vaak een bepaalde garantieperiode zonder extra betaling .

Wat is het beste matras voor rug, zij en buikslapers?

De beste matrassen voor rug-, zij- en buikslapers verschillen van elkaar. Rugslapers doen er goed aan om een comfortabel matras te gebruiken met een stabiel ligoppervlak dat de wervelkolom goed ondersteunt. Het beste matras voor zijslapers is er een met goede ondersteuning, maar waar iemand tegelijkertijd ook lekker in weg kan zakken. Vaak zijn dit zachte matrassen, die het lichaam goed ondersteunen. Buikslapers hebben een matras nodig dat een zacht oppervlak combineert met een goede ondersteuning. Door de goede ondersteuning van dit matras kan de ruggenwervel van een buikslaper in een comfortabele positie blijven liggen.

Wat is het beste matras voor mensen met een stofallergie?

De beste matrassen voor mensen met een stofallergie zijn speciale anti-allergie matrassen. Vaak is dit het koudschuimmatras met ademend materiaal en een open celstructuur. Zo blijft het matras goed geventileerd en blijven bacteriën zoals bijvoorbeeld de huisstofmijt niet op het matras zitten. Ook is het verstandig om een extra matrastijk aan te schaffen dat gewassen kan geworden op 60°C om mogelijke bacteriën te doden.

Wat is het beste matras bij artrose en reumatische klachten?

Een ideaal matras voor mensen met artrose of reuma is een drukverlagend matras, waarin iemand lekker kan wegzakken. De drukpunten worden zo namelijk verminderd en zorgen ervoor dat lichaamsdelen, zoals de heupen en schouders, verlicht worden van pijn. Bovendien zorgt een drukverlagend matras ervoor dat de bloedsomloop wordt ondersteund.

0 Points


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *