fbpx

De koopgids: een online matras kopen!

Net als elke andere grote aankoop, vereist een nieuwe matras dat je een aantal serieuze overwegingen moet maken – en hoe je ervoor kiest om jouw matras te kopen is een van de belangrijkste elementen.

Op de huidige markt zijn matrassen online beschikbaar via een brede selectie van retailers. Bovendien bieden een groeiend aantal direct-to-consumer matras bedrijven zoals Matt Sleeps, Felix en Simba innovatieve online winkelervaringen die zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk en probleemloos te zijn.

Matrassen die online worden verkocht, zijn over het algemeen goedkoper en van hogere kwaliteit, maar het online kopen van een matras op kan ook bepaalde nadelen hebben in vergelijking met het bezoeken van een fysieke winkel.

Deze gids voor het online matras winkelen bespreekt de voor- en nadelen van het online kopen van een matras.

Online matras kopen via een laptop

Hoe vind je het beste matras voor jou?

Van materiaal, stevigheid en zelfs hoe u liever slaapt, er zijn verschillende matras aspecten die het moeilijk kunnen maken om te kiezen zonder eerst te voelen. Bekijk de volgende tips als u op zoek bent naar een nieuwe matras terwijl u winkelt in de digitale wereld. Laten we beginnen met enkele belangrijke eerste stappen voor het vinden en vergelijken van matrassen op verschillende websites.

Materiaal van het matras

De kwaliteit van het materiaal wordt moeilijk om te beoordelen als je online aan het winkelen bent voor een matras. De meeste mensen hebben al een voorkeur voor het soort matras. Binnen het soort matras zijn er kwaliteitsverschillen. Niet elk traagschuim matras of pocketvering matras is van dezelfde kwaliteit. Het is aan te raden om reviews te lezen online. Hier komt vaak waardevolle informatie naar voren over een bepaald matras. Een korte opsomming van de meest voorkomende matrassen staat hieronder.

Welk matras:

Dikte van matras

Aan het einde van de dag wil je gewoon in een bed kruipen dat precies goed aanvoelt. Of je nu de voorkeur geeft aan een stevig of een zacht model, uw lichaamsgewicht en slaaphouding kunnen u helpen de ondersteuning te bepalen die u nodig hebt van uw nieuwe matras. Neem hieronder een kijkje:

 • Licht (minder dan 60kg): dwarsliggers in deze groep geven meestal de voorkeur aan matrassen die 25 centimeter dik of korter zijn. Deze bedden bieden voldoende ondersteuning voor lichtere personen zonder overmatig te zinken. De meeste lichtere mensen vinden het ook gemakkelijker om kortere bedden in en uit te stappen.
 • Gemiddeld (60 tot 100 kg): Degenen met een gemiddeld gewicht kunnen zich comfortabel voelen op elk bed dat 20 tot 30 centimeter dik is. De meeste geven een voorkeur aan matrassen van 25 tot 30 centimeters. Deze dikte biedt een ondersteuning die optimaal is voor de meeste slapers met gemiddeld gewicht.
 • Zwaar (meer dan 100 kg): in de meeste gevallen geven slapers met een gewicht van meer dan 100 kg de voorkeur aan bedden die minstens 28 tot 30 centimeter dik zijn – en velen vinden dat meer dan 30 centimeter de beste optie is. Dikkere bedden zullen namelijk niet zo veel onder hun lichaam doorzakken als dunnere; bovendien kunnen zwaardere mensen moeite hebben met het in- en uitstappen van bedden met een lager profiel.

Hoewel deze lijst als algemene richtlijn dient, zijn voorkeuren voor stevigheid uiteindelijk subjectief. Lekker testen dus!

Prijs van het matras

Gebrek aan slaap kan je meer kosten in het dagelijkse leven dan de eenmalige uitgave voor een matras. Hoewel budget altijd een zorg en een bepalende factor is bij het winkelen voor het beste matras, zou het nooit de ultieme factor bij je beslissing moeten zijn. Al vragen vele mensen zich af: waarom zijn matrassen zo duur?

Het populairste en meestal het goedkoopste type matras is een binnenvering. Als u met chronische slaap- of pijnproblemen leeft, kunt u zelfs een traagschuim optie overwegen.

De kosten van een nieuwe matras zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder grootte, merk en samenstelling. De meeste modellen traagschuim en binnenvering van goede kwaliteit kunnen variëren van €800 tot €1200. Aangepaste ondersteuning en comfort modellen (bekend als hybriden) zullen deze basis overschrijden. Dat gezegd hebbende, de meeste matras prijzen gaan omlaag rond feestdagen. Houdt dus altijd een oogje open als het budget een grote factor is in je besluitvorming. 

Neem daarnaast de duurzaamheid, het comfort, de temperatuurregeling en zelfs de garantie van uw nieuwe matras aankoop mee. Wanneer u een goede nachtrust koopt, moet u zich concentreren op het meeste uit uw geld halen.

Overwegingen voor het kopen van een matras online

Zodra u het beste materiaal, stevigheid niveau en uw prijsklasse hebt gekozen, wilt u enkele aanvullende factoren onderzoeken, zoals proefperioden en garanties, die u kunnen besluipen als u niet voorbereid bent:

 • Levering: sommige retailers en fabrikanten bieden full-service levering op matrassen, inclusief het verplaatsen van de matras naar het huis van de koper en het assembleren. Andere matras aanbieders beperken deze service tot levering aan huis.
 • Retourkosten en beleid: de retour- en restitutie kosten voor online matras verkopers zijn meestal lager dan die van fysieke winkels. Veel direct-to-consumer bedrijven zorgen ervoor dat de matras uit uw huis wordt verwijderd en zonder extra kosten wordt vervoerd. Sommige retailers vereisen echter dat je het matras opbergt voordat deze kan worden opgehaald en verzonden.
 • Extra kosten: Het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen voor het geval dat.
 • Proefperiode: aangezien het persoonlijk testen van een matras misschien geen optie is wanneer u online een matras koopt, bieden veel retailers en direct-to-consumer bedrijven royale proefperiodes aan? in sommige gevallen twee tot drie maanden. Tijdens deze periode kunt u het matras retourneren als je niet tevreden bent en een volledige terugbetaling zonder extra kosten ontvangen.
 • Garantie: een matras garantie kan twee tot 25 jaar duren. Er zijn veel garantie gerelateerde factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals verzendkosten en evenredige / niet-evenredige dekking.

Voor en nadelen van het online matras kopen

De voordelen van het online matras kopen zijn:

 • Online matrassen kopen is handiger en minder tijdrovend dan persoonlijk winkelen.
 • Matrassen die online beschikbaar zijn, worden meestal voor een lagere prijs verkocht dan modellen in fysieke winkels.
 • De meeste online retailers en direct-to-consumer bedrijven bieden volledige productspecificaties op elke matras; deze informatie kan moeilijker te vinden zijn in een winkel.
 • Veel matras verkopers in de winkel zullen u onder druk zetten om duurdere modellen of onnodige extra’s te kopen, maar dit gebeurt niet online.
 • Online matras verkopers bieden meestal gratis levering, en u hoeft niet thuis te zijn wanneer de levering plaatsvindt. Matrassen winkels bieden daarentegen minder vaak gratis levering aan en vereisen meestal dat u aanwezig bent om toezicht te houden op de montage.

Als je er nog steeds niet helemaal uit bent is hier de grote online matrassentest 2021 om te helpen bij jouw beslissing!

1 Points