fbpx

Wat je slaaphouding over jou zegt

De meeste mensen hebben een vaste routine voordat ze elke nacht in slaap vallen: je kruipt altijd aan dezelfde kant je bed in, trekt de dekens over je heen en valt in de dezelfde positie in slaap. 

De drie meest voorkomende slaapposities zijn op je rug, op je zij en op je buik. Lees wat volgens lichaamstaal expert Robert Phipps jouw slaappositie zegt over jouw persoonlijkheid en karakter.

De meest populaire slaaphoudingen

Buikslapen

Phipps constateert dat buikslapers vaker dan rug- of zijslapers angstig of bezorgd zijn over hun leven. “De vrije val” slaper, zoals Phipps ze noemt, kunnen het gevoel hebben dat hun leven om hen heen gebeurt en dat ze te weinig controle hebben over hun taken en agenda. 

Verder zijn deze slapers ook de meest extraverte groep. Om dat te helpen bestrijden, beveelt Phipps aan dat buikslapers zich richten op de volgende punten: Neem de controle over uw dag, één ding tegelijk, en vertrouw erop dat je de baas bent.

Buikslapen is goed voor je

Is buikslapen slecht?
Slapen op je buik kan langdurige schade aan je nek veroorzaken, vanwege de onnatuurlijke ademhaling positie in deze houding. Tip: Vind een hoofdkussen voor buikslapers dat helpt om deze ademhalingsprobleem te bestrijden.

Rugslapen

Op je rug slapen is ook een weerspiegeling van je persoonlijkheid, zegt Phipps. Rugslapers zijn harde werkers en hebben de neiging om de leiding te nemen. Rugslapers kunnen erg dominant of koppig zijn. Tot slot, zijn rugslapers meestal erg perfectionistisch. 

De positie van je handen kunnen je slaaphouding drastisch veranderen. Rugslapers die hun handen boven hun hoofd uitsteken, staan ​​vaak bekend als zorgzame, goede vrienden en geweldige luisteraars. Ze hebben bovendien de neiging om bescheiden en stiller te zijn dan slapers die hun armen naast zich houden.

Kussen voor rugslapers
Kussens voor rugslapers hebben een lager profiel nodig om de juiste uitlijning te behouden. 

Zijslapers

Zijslapers komen het vaakst voor en deze hond en kat slapen ook zo

Meer dan 58% van alle mensen identificeert zich als zijslaper, daarmee is deze categorie de meest voorkomende slaaphouding. 

Onder de zijslapers categoriseert Phillps de volgende houdingen:

  • “Het blok” slaper
  • “Verlangers” slapers
  • “Foetale” slapers (de foetus positie is verreweg de meest populaire) 

Interessant is dat vrouwen ongeveer twee keer zoveel als mannen melden dat ze in de foetushouding slapen. Volgens Phipps is slapen in een foetushouding een teken dat je je zorgen maakt. Deze positie kan ook betekenen dat je een stoer uiterlijk hebt, maar stiekem een gevoelig hart hebt. Mensen die slapen in de foetushouding zijn vaak warm, zorgzaam en ruimdenkend.

“Het blok”. Deze slapers, zoals de naam al aangeeft, slapen op hun zij met hun lichaam in een rechte lijn en lijken hierdoor op een blok. Phipps vindt deze groep gemakkelijk en vriendelijk, maar ook goedgelovig. Lees hier welke hoofdkussens voor zijslapers het meest geschikt zijn.

Ten slotte slapen de “Verlangers” graag op hun zij met hun armen gestrekt voor zich. “Verlangers” zijn zowel vreugdevol als enthousiast, maar worden ook cynisch en koppig bevonden.

Je slaaphouding kan dus veel zeggen over wie je bent. Dit is allemaal leuk natuurlijk, maar uiteindelijk wil iedereen gewoon lekker slapen. In welke positie je dat doet maakt niet uit! Kom er ook achter hoeveel slaap je nodig hebt.

0 Points