fbpx

Hoofdkussens voor buikslapers

Buikslapers zijn een stuk zeldzamer dan de rug- en zijslapers. Het schijnt dat je slaaphouding wat zegt over je karakter. Zo wordt er over buikslapers geschreven dat ze initiatiefnemers en echte planners zijn. Klinkt als een sterke persoonlijkheid! Menig buikslaper is dan ook niet bang om zijn kussen te dumpen tijdens het slapen. Het is begrijpelijk dat ze deze keuze maken, omdat het hoofdkussen bij veel buikslapers alleen maar voor lichamelijke klachten zorgt. Misschien maar eens kijken naar een goed kussen voor buikslapers

Is buikslapen slecht?

Nou, ja en nee. Wetenschappers hebben nooit bewezen dat buikslapen altijd slecht is voor het menselijke lichaam. Echter, valt het wel op dat buikslapers vaker klachten hebben wat betreft de rug en nek. Dat is ook niet zo raar als je kijkt naar de positie van je nek- en rugwervels tijdens het slapen op de buik. Buikslapers liggen namelijk plat op de buik en met het hoofd gekanteld naar links of rechts. Dat zorgt ervoor dat er een constante spanning staat op de nek. Er is dan ook geen mogelijkheid dat de wervels netjes recht en in een ontspannen positie kunnen liggen. Ook worden er veel kussens door buikslapers gebruikt die niet passen bij hen manier van slapen. De kussens van de buikslapers zijn vaak te hoog en te hard. Hierdoor komt de nek in een nog slechtere positie in relatie tot de rug te liggen. Vaak staan buikslapers hierdoor op met pijn in de nek (en/of een stijve nek) en last van de rug. Daarnaast kun je zelfs in je knieën en schouders op den duur pijn ervaren. In sommige ernstige gevallen kan de pijn zelfs naar je benen en billen gaan. Andere gezondheidsproblemen die buikslapers met een slecht hoofdkussen kunnen ervaren zijn bijvoorbeeld dingen als brandend maagzuur en andere buikklachten.

Welk kussen voor buikslapers?

We hebben net gekeken naar de oorzaak van pijntjes en andere klachten door het buikslapen zonder goed hoofdkussen. Laten we nu kijken naar het soort kussen dat een buikslaper nodig heeft om de klachten te verminderen of te voorkomen. Zoals voorheen genoemd is een te hoog en te stevig kussen zeer slecht als buikslaper. Een goed hoofdkussen voor een buikslaper is laag, zacht en goed kneedbaar. Doordat het kussen laag is ligt het hoofd lager. Dit zorgt ervoor dat de nek minder ver omhoog komt te liggen en dus de druk op de nekwervels verminderd wordt. Daarnaast zorgt het zachte en kneedbare materiaal voor het ultieme comfort en zodat je jouw kussen kunt vormen zoals jij wilt!

De beste kussens voor een buikslaper?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten materiaal die gebruikt worden voor de vulling van buikslaap kussens. De vulling van het kussen is van groot belang. Zo bepaalt de vulling bijvoorbeeld de stevigheid en de hoogte van het hoofdkussen. Zoals voorheen genoemd zijn buikslaper kussens idealiter laag, zacht en kneedbaar. Volgens ons zijn deze twee materialen perfect als voor buikslaap kussens!

Synthetisch hoofdkussen

Synthetische kussens zijn opgebouwd uit kleine synthetische vezels. Deze losse vezels zijn goed kneedbaar zodat je het kussen naar jouw ideale vorm kunt kneden. Daarnaast zijn de kussens ook goed wasbaar. Hierdoor is het perfect voor mensen met allergieën. In de warme was is het namelijk onmogelijk om te overleven voor huisstofmijt en andere bacteriën.

Dons hoofdkussen

Een dons kussen is heel zacht en zorgt ervoor dat je hoofd er goed in kan zakken. Dit is perfect als buikslaap kussen omdat je hoofd daardoor lager komt te liggen. Het is dus een erg flexibel en kneedbaar kussen. Daarnaast is dons ook vochtregulerend. Het kussen neemt het vocht dat je tijdens de slaap verliest gemakkelijk op. Overdag wordt het vocht weer vanuit het kussen opgenomen in de lucht, dus altijd een fris en zacht kussen! 

Traagschuim kussen voor buikslapers

Het traagschuim kussen vormt zich naar jou en is dus super kneedbaar! Dit is ideaal voor buikslapers omdat de plek waar jouw hoofd rust nu lager komt te liggen. Hierdoor komen je nek- en rugwervels rechter te liggen dan wanneer je hoofd hoog ligt. Daarnaast is het ook stevig genoeg om het gewicht van het hoofd goed te ondersteunen tijdens de slaap. 

Hoe zwaar moet een kussen zijn voor buikslapers?

Het gewicht van een kussen bepaalt vooral de stevigheid en de hoogte van het kussen. Omdat een buikslaap kussen vooral laag en kneedbaar moet zijn, is het ideale gewicht van een buikslapers kussen niet erg zwaar. Het perfecte gewicht ligt zo ongeveer tussen de 400 en 600 gram. Dit is erg licht als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een hoofdkussen voor zijslapers. Die zitten vaak tussen de 800 en 1200 gram! Naast het lichte gewicht is ook de hoogte (of beter gezegd, laagte) van het kussen van groot belang. Wij raden aan om niet veel hoger te gaan dan 10 cm. Met deze afmetingen kunt u gerichter zoeken naar een goed hoofdkussen voor buikslapers! 

Het perfecte hoofdkussen voor buikslapers

Het is altijd lastig te zeggen wat nou precies een perfect hoofdkussen voor buikslapers is. Wij geloven dan ook niet dat er één universeel perfect buikslaap kussen bestaat. Er zijn veel factoren die bepalen wat voor iemand een perfect hoofdkussen. Daarnaast heeft iedereen natuurlijk ook zijn eigen smaak. Wel weten wij dat als je zoekt naar lage, zachte en kneedbare kussens met de afmetingen die wij je hebben gegeven, de zoektocht naar jouw perfecte kussen een stuk makkelijker wordt! Alleen nog voelen welk materiaal jij het lekkerst vindt en je bent klaar om weer heerlijk te slapen zonder wakker te worden met nekklachten! We hopen dat we je een stapje verder hebben kunnen helpen en veel succes met de zoektocht! 

0 Points