fbpx

De grote metalen bedden test

Een bed is uiteraard ontzettend belangrijk voor de nachtrust, maar daarnaast is het vaak ook het pronkstuk van de slaapkamer. Het bed hoeft namelijk niet alleen lekker te liggen, het mag er ook goed uitzien! Tegenwoordig zien we een trend van veel metalen bedden. Metalen bedden hebben over het algemeen een minimalistisch design, hierdoor zien ze er vaak stoer uit, zijn ze praktisch en vaak ook niet te duur. De bedden hoeven ook niet alleen van metaal gemaakt te zijn. Zo zijn er ook metalen bedden gecombineerd met eikenhout. Omdat er zoveel verschillende soorten metalen bedden op de markt zijn, hebben wij besloten een top 5 te maken. We hopen hiermee jouw keuze makkelijker te maken en je een idee te geven van wat voor soort verschillende metalen bedden er zijn!

Inhoudsopgave

Matt Sleeps – De Loft

Een fantastisch minimalistisch design dat hier in ons eigen land wordt gemaakt. Het stalen bed bestaat volledig uit gerecycled staal. Het stalen bed frame wordt eerst gezandstraald en vervolgens wordt het voorzien van een poedercoating. Vanwege het minimalistische uiterlijk is ook het in elkaar zetten van het bed zeer eenvoudig. Je kan namelijk met maar 4 bouten het hele bed in elkaar zetten! Het stalen bed is verkrijgbaar in het zwart en in het wit. Naast het standaard stalen bed frame kan je er ook nog een zijtafeltje van 23×23 bij doen. De zijtafeltjes zijn gemakkelijk te monteren op verschillende plekken van het stalen frame. Verder heb je nog de optie om er een hemelbed van te maken en/of er nog een extra stang aan toe te voegen. De Loft komt inclusief een lattenbodem die bestaat uit 24 individuele latten. De prijs is misschien iets aan de hoge kant, maar goede kwaliteit kost nou eenmaal altijd iets meer. Een super goed en stoer bed voor een eerlijke prijs. Daarnaast komen ze het bed bezorgen en installeren ze hem gratis in je slaapkamer. Het is zelfs mogelijk om eventueel je oude bed in te ruilen voor korting! 

Matt Sleeps - De Loft - Metalen bed

Reviews de Loft

Echte beoordelingen over de Loft staan er helaas niet op de site. Er staan wel beoordelingen over de matrassen van Matt Sleeps. Hier zien we dat ze over het algemeen 5 van de 5 sterren krijgen in hun beoordelingen. Natuurlijk is een matras niet een bed, maar ik denk dat het toch wat zegt over het bedrijf in het algemeen. Al om al dus een positieve indruk.

Gussta – OAK steel

Zoals voorheen al genoemd zijn er ook metalen bedden die niet alleen maar uit metaal bestaan, maar ook andere materialen. Dit bed bestaat voornamelijk uit eikenhout en heeft een stalen bed frame aan de voor- en achterkant. Een eikenhouten en zwart metalen bed, klinkt stoer toch? Het hout is maar liefst 4 cm dik en is echt rustiek eiken. Je ziet in zowel het hout als in het staal oneffenheden, dit geeft het die stoere look! Gussta is dan ook een echte specialist in het maken van houte bedden. Ze maken de bedden ook hier in Nederland met echte meubelmakers. Optionele toevoegingen zijn het hoofdbord van 80 cm en/of aanhaak nachtkastjes. Beide zijn wederom volledig gemaakt van hout. De montage van het bed is volgens Gussta goed te doen, maar ken je jezelf en weet je niet eens hoe je de SKRUTT van Ikea in elkaar zet? Dan is er ook de optie om het door Gussta te laten doen! Ten slotte kijken we nog even naar de prijs. Laten we er niet omheen draaien, er hangt een flink prijskaartje aan. Echter, is het door echt vakmanschap gemaakt en is het van uitstekende kwaliteit. Liever nog even het bed in het echt zien voordat je hem aanschaft? Dat kan. Je kan namelijk op de site een afspraak maken om een kijkje te nemen in hun showroom!

Gussta - OAK Steel - Metalen bed

Reviews OAK Steel

Het OAK Steel bed krijgt uitstekende beoordelingen. Gemiddeld een 9.1/10! Ook alle reacties zijn lovend over zowel het bed als de bezorging ervan. Gussta reageert ook op alle beoordelingen. Zo zie je bij ongeveer de enige slechte beoordeling een hulpvolle reactie. Ze maken een goede en betrouwbare indruk. 

Beter Bed – bed Milano

Bed Milano is een simpel minimalistisch stalen bed. Het stalen biedt volgens Beter Bed een heerlijke nachtrust, wat natuurlijk belangrijk is. Daarnaast heeft het vanwege het zwart metalen bed frame een gezellig en landelijk uiterlijk. Omdat het een stalen bed frame heeft is het makkelijk schoon te houden met een nat doekje. Bed Milano komt zonder bedbodem en matras. Ook bij bed Milano is er de mogelijkheid om er nachtkastjes aan toe te voegen voor een handig plekje voor bijvoorbeeld je boek en je telefoon. We kunnen eerlijk zeggen dat bed Milano geen pronkstuk is zoals de vorige twee metalen bedden. Echter keken we hier vooral naar de prijs-kwaliteit verhouding. Het stalen bed kost relatief gezien heel weinig. Toch biedt het een goede nachtrust en heeft het ook nog een gezellig en landelijk uiterlijk. Het bed kan besteld worden in verschillende maten, de grootst verkrijgbare afmeting is 180×210 cm. Het in elkaar zetten moet je bij bed Milano zelf doen, maar dat moet lukken! 

Beter bed - Milano - Metalen bed

Reviews bed Milano

De gemiddelde beoordeling is 4.2 sterren van de 5. Als we kijken naar de reacties zien we veel mensen die zeggen: goed genoeg. Veel mensen gebruiken het al een bed voor bijvoorbeeld in de logeerkamer. Het is dus geen pronkstuk, maar zeker een prima bed!

IKEA – Sagstua

Ikea staat natuurlijk bekend om haar goede prijs-kwaliteit verhouding. De Zweedse gigant kon uiteraard niet missen in onze top 5. De Sagstua is een minimalistisch stalen bed met een zwart metalen frame. De ontwerper Paulin Machado zegt dat hij zich heeft laten inspireren door het sierlijke smeedijzer van oude hekken. Dit is goed terug te zien als je kijkt naar de vormen van het stalen bed frame. Door het hoge hoofdeinde kan je ook lekker zitten in je bed als je er wat kussentjes tegenaan legt. Ook is het bed lekker hoog zodat je genoeg opbergruimte hebt onder je bed. Het bed komt exclusief lattenbodem en matras. Daarnaast moet je het zelf in elkaar zetten, maar dat kan natuurlijk ook niet anders als je iets bij Ikea koopt! Sagstua is het goedkoopste bed in onze top 5 metalen bedden en aangezien het van Ikea is kan je ervanuit gaan dat de kwaliteit goed is. Zowel Ikea als Machado hopen dat het bed je ‘eigen persoonlijke toevluchtsoord’ zal worden. 

IKEA - Sagstua - Metalen bed

Reviews Sagstua

De Sagstua wordt gemiddeld beoordeeld met 4.8 sterren van de 5. De reacties zijn over het algemeen heel positief over de gemakkelijkheid waarmee het bed in elkaar gezet kan worden. Iets wat bijna vanzelfsprekend is als je iets koopt bij Ikea. Daarnaast vinden ze het stevig en mooi om te zien. 

Bruno – het Bruno metaalbed

Bruno is sinds kort ook in Nederland gevestigd, namelijk in de mooie stad Utrecht. Wederom hebben we een strak en stevig minimalistisch stalen bed. Het zwarte stalen bed frame is helemaal mat en geeft het een elegante look. Ook is het stalen bed frame met de hand gelast en heeft een profielbreedte van maar liefst 3 cm. Dit zorgt ervoor dat het grootste model bijna 40 kg weegt! We kunnen dus wel stellen dat het in ieder geval een onwijs stevig metalen bed is. Het Bruno metaalbed komt inclusief een lattenbodem en geeft de optie om er een matras bij te bestellen. Qua prijs is het Bruno metaalbed een echte middenmoter. Na de bestelling van het bed wordt tot aan de slaapkamer bezorgd. Het in elkaar zetten kost vanwege het minimalistische uiterlijk van het bed maar een kleine 15 minuten. 

Bruno - Metalen bed

Reviews het Bruno metaalbed

Op de site zijn eigenlijk alleen maar algemene beoordelingen of alleen over het matras van Bruno. Maar wederom is de gemiddelde beoordeling 4.8 sterren van de 5. De klanten zijn over het algemeen vooral heel tevreden over de hoge kwaliteit voor de relatief lage prijs. Ook de klantenservice schijnt erg goed te zijn!

Conclusie: Knap staaltje werk

Al om al zijn het dus allemaal stevige metalen bedden. Ook bestaan ze bijna allemaal uit een zwart metalen bed frame. Nog iets anders wat we veel terugzien is het minimalistische uiterlijk van de bedden. De prijs-kwaliteit verhouding is bij allemaal uitstekend, je krijgt echt waar voor je geld. Kijk goed naar je budget en het belang van je bed. Zoek je naar een elegant bed voor in een logeerkamer? Kies dan misschien eerder voor Beter Bed of Ikea. Ga je echt voor een pronkstuk voor bij jou in de slaapkamer? Dan raden we aan naar de andere drie te kijken! Tenslotte kunnen we toch wel zeggen dat het allemaal mooie metalen bedden zijn en tegen de designers zeggen we: knap staaltje werk!

0 Points

Mevrouw slaapt op een pocketvering matras
Next Article