loader-logo

De online matrassentest van 2021

We weten natuurlijk allemaal dat goed slapen super belangrijk is voor je gezondheid. Maar goed slapen kan niet zonder een goed matras. Hoe weet je nou welk matras perfect bij jou past? Moet je dan echt alle matrassen uitproberen of zelf online onderzoek gaan doen? Nee hoor! Geen zorgen, in deze blog gaan we alle matrassen erg uitgebreid vergelijken en doen wij dus in feite het werk voor jou! We kijken naar de voor en nadelen van zowel het matras zelf, als de service die de matras-fabrikanten bieden.

Op zoek naar de beste prijs kwaliteit verhouding voor een matras

Ook kijken we naar de prijs kwaliteit verhouding en eerdere recensies. De matrassen die hier vergeleken worden zijn het Lidl matras, het Hema matras, het Emma matras, Het Matt Sleeps matras, het Decupré matras en een M line matras. Dus wanneer je dringend op zoek bent naar een nieuw matras voor de beste prijs-kwaliteit, maar je door de bomen het bos niet meer ziet, lees dan dit artikel. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid op matrassenjacht gaat en de juiste keuze maakt voor jouw perfecte nachtrust.

Zoeken naar een matras in bed

Het Matt Matras: een bijzonder aanpasbaar matras

Volgens de Matt fabrikanten is Matt een matras is voor iedereen. Het past zich aan je lichaam aan, onafhankelijk van je gewicht doordat je hem harder en zachter kunt maken. Het matras is ontworpen in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit. Er lijkt dus goed over dit matras te zijn nagedacht. Ook is er een focus gelegd op het gebruik van duurzame materialen. Ze hebben een hoes van tencel ipv polyster. Dat zijn we nog niet tegengekomen bij de andere matrassen. Het matras is 25 centimeter hoog net als Emma. Wat uniek is aan dit matras is dat je het matras harder of zachter kan maken door zelf de lagen te draaien in de hoes. Er zijn 6 verschillende comfortopties zoals ze dit noemen. Het matras is gemaakt van traagschuim, latexschuim, koudschuim en Tencel. Het matras kost 400 euro en je kan matt 120 dagen uitproberen. Dat is de kleinste maat.

Review Matt Matras

Over het algemeen zijn de reviews van Matt positief. Als allergrootste voordeel wordt natuurlijk gezien dat het matras letterlijk aanpasbaar is aan verschillende slaapbehoeften. We lezen reviews als ‘slim concept’. In de consumentenbond wordt het matras van Matt aangeraden met veel sympathie. Gesproken wordt over de vriendelijke consumentenvoorwaarden en een ‘one size fits all’ matas. We lezen verder op het internet dat het soms wel even tijd kost om de juiste comfort modus te vinden. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat je het matt matras 120 dagen kunt proberen.

Op de website van Matt kun je kijken welke ‘comfortoptie’ het best bij je past. Over het algemeen is het sentiment van de reviews van het Matt matras op het internet positief. Wat nog meer opviel is dat je via de site zelf het bezorgmoment van het matras kan kiezen, waardoor je niet hoeft af te wachten wanneer het matras zal komen.

Het Lidl matras: goedkoop is duurkoop?

LIDL verkoopt verschillende soorten matrassen in verschillende prijscategorieën. Maar over het algemeen zijn de matrassen van LIDL erg goedkoop vergeleken met andere matrassen. Volgens LIDL bieden zij verschillende matrassen aan, omdat mensen verschillende wensen hebben als het op slapen en comfort aankomt. Ze bieden comfortschuimmatrassen, koudschuim matrassen en pocketvering matrassen en polyester matrassen. Volgens LIDL biedt het pocketvering matras goeie ventilatie en vochtafvoer, en wordt je gewicht goed over het matras verdeeld. Bijvoorbeeld bij je schouders of bekken veert het matras meer mee.

Opvallend is dat LIDL vrij weinig vermeld over de comfortschuimmatrassen en de polyester matrassen. Over het koudschuim matras zegt LIDL dat het matras de drukverlaging op je lichaam verlaagd, zich compleet aan je lichaam aanpast en het een goede prijs kwaliteit heeft. Het koudschuim matras kost namelijk maar 100 euro. Ook komt het matras in verschillende hardheden (H1, H2, H3). Hoe hoger de H waarde van het schuim hoe steviger.

Lidl matras reviews

Over het koudschuim matras zijn mensen niet erg te spreken. “Het zou voor op de camping nog wel kunnen” zegt C. Nederhorst van Matrasseninfo.com. De reviews op de site van de consumentenbond zijn verschillend, maar neigen meer naar negatieve comments. Er wordt ook gezegd dat de matrassen niet geschikt zijn voor wat zwaardere personen en dat er snel kuilen in komen. Waarschijnlijk omdat de schuimkwaliteit een stuk lager is. Ook de cover van het matras trek je zo een scheur in blijkt bij enkele reviews te lezen.

Het Hema matras: wederom een matras “voor iedereen”

Er zitten veel luchtkanalen in dit matras waardoor er snel kuilen in kunnen komen. En waardoor het weinig steun biedt. Het schuim is verder ook niet erg elastisch. Als je over het matras wrijft versnippert het schuim. Voor de prijzen moet je je verwachtingen natuurlijk ook wel een beetje aanpassen. Ook kwam uit de recensies dat dit matras niet geschikt is voor zwaardere mensen. En viel er te lezen dat de informatie die op de Hema-site staat over dat er materiaal traagschuim niet correct wordt gebruikt. Best raar. Het bedrijf is daar al voor gewaarschuwd door de consumentenbond. Het matras van Hema bestaat namelijk enkel uit koudschuim. Als je naar de kwaliteit van dit matras kijkt is het goed te vergelijken met het Lidl matras.

Reviews Hema matras: Versnipperd

Ook Hema benadrukt dat de matrassen zich aanpassen aan iedereen. En dat ze helpen het lichaam te ontspannen. Het matras zou ook goed liggen zowel op je buik, rug of zij. Je kunt de matrassen kopen in 5 verschillende afmetingen. 80 x 200, 90 x 200, 140 x 200, 160 x 200 en 180 x 200. De matrassen bestaan uit vijf verschillende lagen die er uiteindelijk voor zorgen dat je geen last hebt van drukpunten, maar wel de juiste ondersteuning krijgt. De matrassen zijn vochtregulerend, ventilerend en ondersteunend volgens Hema. Ook kan je op het Hema-matras 100 dagen proefslapen. Het Hema matras kost tussen de 200 en de 600 euro.

ligcomfort van een matras uitproberen

Het Emma matras: 100 dagen thuis proberen

Volgens de makers van het Emma matras past het matras zich aan je lichaam aan en wordt je gewicht zo goed mogelijk over het hele matras verdeeld. Het matras past zich dus aan de specifieke slaaphouding aan en geeft steun waar nodig. Het Emma matras is gemaakt van Airgocell schuim, Traagschuim, en HRX-schuim. Deze materialen zijn gekozen met als doel een duurzaam matras te bieden. Er is vandaag de dag nog maar één variant over van het Emma matras en dat is de Emma 02. De Emma O2 is 25 centimeter hoog en bestaat uit 3 lagen. Ook bij Emma kan je het matras 100 dagen uitproberen wat erg consumentvriendelijk is. De prijzen van Emma verschillen per matras en vallen wat hoger uit dan LIDL en HEMA maar je krijgt er een beter materiaal voor terug.

Reviews Emma Matras: goed matras

Bij de consumentenbond is het Emma Matras al een aantal keer als beste uit de test gekomen. Maar is dat sinds eind 2018 niet meer. De reden waarom ze niet meer in de testen zijn opgenomen is onbekend. Een aantal mensen vinden het Emma matras te zacht en niet ademend genoeg. Ook over de service zijn de recensies niet altijd lovend. Uit veel recensies blijkt dat de klantenservice van Emma niet heel erg soepel verloopt. Ook schijnt het Emma matras voor zwaardere mensen niet erg ideaal te zijn en hangt er een chemische geur aan het matras. Maar dit trekt meestal wel weg. De makers van het Emma matras zeggen dat de matrashoes gemaakt is van vochtregulerend materiaal, maar eigenlijk is het gewoon gemaakt van polyester, zoals bij de meeste matrassen, wat niet per definitie vochtregulerend is.

Over het algemeen is het matras beter beoordeeld dan het matras van Hema en Lidl, maar de prijs is ook veel hoger. Het matras wordt ook maar in één hardheid gemaakt. Met een prijs van 500 euro is het Emma matras wel wat prijziger dan Lidl en Hema, maar dit zie je wel terug in de betere kwaliteit. Dat is de kleinste maat.

Waar je bij het Emma matras rekening mee moet houden is dat dit bedrijf erg slim gebruik maakt van marketing. Zo werken zij bijvoorbeeld samen met influencers die een matras krijgen als ze er reclame voor maken. Ook verdienen zij aan deze matrassen per verkochte matras. Hou hier dus rekening mee wanneer je besluit dit matras aan te schaffen. Het Hema matras hebben we ook voorbij zien komen bij influencers.

Het Decupré matras: het matras uit de zorg

De vijfde op de lijst van onze matrassentest zijn de matrassen van Decupré. Dit is een bedrijf dat tot voorkort alleen maar matrassen verkocht aan de zorg. Hun speciale matrassen met veel verschillende soorten lagen werken namelijk uitstekend tegen doorligwonden. Hun matrassen bestaan uit combinaties van koud-en traagschuim die zo zorgen voor de perfecte comfort en drukte punten uitstekend weten te verhelpen. Pas enkele jaren geleden kwamen de Decupré matrassen ook op de markt voor de consument en kunnen nu ook jij en ik er eentje in de slaapkamer hebben. Iets anders wat Decupré goed doet is hun prijs zo “voordelig” mogelijk houden. Ze verkopen namelijk alleen via hun site en niet via andere winkels. Ondanks deze tactiek zijn de matrassen nog steeds ontzettend duur. Wel zijn wij altijd voorstander van direct kopen bij de producent. De prijzen lopen vrij uiteen. Zo is de meest simpele met 4 lagen 540,- euro, maar de meest uitbundige met 7 lagen en meer 2335,- euro. De matrassen zijn uitstekend en misschien wel de beste matrassen op de markt voor mensen met medische problemen, maar logischerwijze dus ook vrij duur.

Decupré matras reviews 

De reviews van de matrassen zijn over het algemeen vrij positief. We lezen regelmatig dat mensen wel schrokken van de prijs (logisch, zou ik ook doen), maar dat ze redelijk positief verrast zijn met het matras. Sommige gaan zelfs zover dat ze zeggen dat het matras daadwerkelijk hun rug of andere klachten heeft verholpen. Andere zeggen juist dat, ondanks de klachten niet verdwijnen, het matras prima slaapt en er een fijne nachtrust aan over houden. Wij zien een Decupré matras meer als een marathon matras. Een matras dat mensen uitstekend kan helpen bij medische problemen en als zij langere tijd in bed moeten blijven. Voor de normale “sprint” nachten raden wij niet een wegzak matras als Decupré aan. Dit is voor mensen zonder lichamelijk klachten ook niet nodig, aangezien die meer hebben aan een betere ondersteuning en tegendruk.

Matrassen test 2021 - Bedtwijfelaars

M line iconic star 3

Het laatste matras in onze matrassentest is de Auping M line iconic star 3. Dit matras bestaat uit 3 verschillende lagen. De contour support basislaag is een van de lagen en ondersteunt je lichaam precies op de plekken waar nodig. Zo biedt het bijvoorbeeld extra ondersteuning bij de rug en heupen. De andere twee lagen van het matras zijn de HR laag en de Talalay laag. Ook deze bieden ondersteuning waar nodig en bieden veel comfort. Het gehele matras ventileert uitstekend en neemt zo het nachtelijke vochtverlies met gemak op. Het matras is in veel verschillende maten verkrijgbaar. De kleinste maat is 70×200 en de grootste maat is 200×200. Uiteraard verschilt de prijs per matras. Als we kijken naar de normale afmetingen, dus 80×210, dan kost het matras momenteel met aanbieding 599,- euro (zonder 799,- euro). Op het matras zit na aankoop 10 jaar garantie! Ten slotte schijnt het matras uitstekend te zijn voor elk soort slaper. 

M line iconic star 3 review

Helaas zijn er niet echt recensies te vinden over dit matras. Als we kijken naar het feit dat het via verschillende bedrijven (bijvoorbeeld fastsleep en Beter Bed) verkocht wordt kunnen we er vanuit gaan dat het kwalitatief goed zal zitten. Zowel de duurzaamheid, de kwaliteit van de lagen in het matras en de garantie die erop zit zien er allemaal goed uit. Het enige wat bij ons negatief binnenkomt is de prijs van het matras. In onze zoektocht naar het beste matras van 2021 leggen we de nadruk namelijk vooral op de prijs-kwaliteitsverhouding. De kwaliteit is goed, maar de prijs is toch echt aan de hoge kant. 

Waar moet je op letten? Focus op jouw matras voorkeuren

Waar je bij het kopen van een matras vooral op moet letten zijn je eigen persoonlijke voorkeuren. Hou je van een hard matras, dan is het ene matras beter voor jou dan voor iemand die van een zacht matras houdt. Ook is erg opvallend dat al deze matrasfabrikanten één ding met elkaar gemeen hebben. Ze zeggen allemaal “Ons matras is het beste matras voor iedereen”. Dit is een vrij harde claim aangezien slaapvoorkeuren toch echt voor iedereen persoonlijk verschillen. Het Matt matras gaat hier wel slim op in doordat je de hardheid per kant nog kan aanpassen.

Ik raad dus vooral aan om alle matrassen zelf uit te testen. De online matrassen bieden hiervoor mooie uitprobeergaranties van 100 dagen of meer.

Matras uitzoeken in de winkel of online een matras kopen?

Investeer voor de lange termijn

Ook is een matras een investering voor een langere tijd. Je slaapt er 1/3 van je leven op! En het is prettig dat je er de komende 10 jaar goed op ligt. Kijk daarom ook naar de garantietermijn. Hierdoor neig ik ertoe om te zeggen dat het beter is om een kwalitatief bewezen goed matras te kopen, dan een matras van de prijsvechters. Maar zoals ik zei, deze afweging is verschillend voor iedereen. Waar ga jij voor? Matt, Emma of een Decupré matras? Of de goedkopere matrassen? Laat het ons weten in de comments en deel eventueel jouw ervaring! Bekijk ook trouwens de onderstaande video van de jongens van Handig. Laatste tip is om onze matrassen koopgids door te nemen!

0 Points


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *