loader-logo

De online matrassentest van 2021

Een nieuw jaar is weer van start gegaan en we bevinden ons alweer in het jaar 2021! Het begin van een nieuw jaar betekent ook dat de vorige online matrassentest bijna precies een jaar geleden is, en dus leek het ons hoog tijd voor een nieuwe! Wederom zullen we ons bezighouden met de populairste matrassen van dit moment zodat we jouw keuze hopelijk makkelijker kunnen maken. 

Op zoek naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor een matras

In deze matrassentest houden we ons vooral bezig met de prijs-kwaliteitsverhouding van de matrassen. Dit houdt in dat we ook wat kwalitatief mindere matrassen zullen behandelen die wel heel erg goedkoop zijn! Daarnaast kijken we naar zoveel mogelijk recensies van de desbetreffende matrassen om zo het beste matras voor jou te vinden! Vorig jaar kwamen Matt Matras, Simba Matras en het Emma Matras het beste uit de verf. Dit jaar zullen we gaan kijken naar Matt Sleeps, Lidl matras, Auping M line iconic star 3, Decupré en Emma 02 matras. Matrassen zijn natuurlijk belangrijk voor je nachtrust en voor je lichaam in het algemeen, laten we dus snel kijken wat het beste matras van 2021 is!

De beste matrassen vergelijken - Bedtwijfelaars

Matt Sleeps – Het aanpasbare matras

Als eerste in onze matrassentest van 2021 is het aanpasbare matras van Matt Sleeps heeft 6 hardheden. Je kunt de hardheid van het matras thuis gemakkelijk aanpassen door het matras op te ritsen! Het matras wordt geleverd in hardheid 3 (medium). Op de site keren ze het 25 cm hoge matras nog een keer virtueel helemaal binnenstebuiten. Het matras bestaat (van boven naar beneden) uit:

  • Tencel, een natuurlijke grondstof dus duurzaam
  • Rits, hierdoor kan je hem gemakkelijk wassen
  • Hypersupport, fluweelzachte laag dat ventileert en ondersteund
  • Traagschuim, ook wel NASA-schuim
  • Comfortzones, 7 unieke zones die zorgen voor de beste comfort
  • Koudschuim stevig, zorgt voor extra ondersteuning
  • Matrashoes
  • Anit-sliplaag

Het matras is te koop voor 400,- euro en kan gemakkelijk via de site bestelt worden. Daarnaast zijn de levering en eventuele retournering gratis! Ook krijg je 120 dagen de tijd om het matras goed te testen, daarna dus eventueel een gratis retournering. Het matras is in zowel 1 als 2 persoons formaat te krijgen. Ook de lengte kan nog worden aangepast tot 180×210 en 180×220. 

Reviews Matt Sleeps – Het aanpasbare matras

Specifieke reviews over ‘Het aanpasbare matras’ zijn er niet echt te vinden, er zijn wel heel veel recensies over Matt Sleeps. Zo zegt Noelle van der Weel van de consumentenbond: “Dit soort bedrijven zijn een aanwinst en veel beter voor de markt dan de matrasmakers die alleen maar uit zijn op flinke winsten over de rug van de consument.” Daarnaast zien we ook dat bijna iedereen 5 van de 5 sterren geeft als beoordeling. Als we alle recensies en beoordelingen lezen zien we over het algemeen dat de service uitstekend is. Ook is iedereen erg positief over het matras zelf en de vernieuwende manier waarop je het matras kan personaliseren naar eigen wens. Je kan dus van Het aanpasbare matras jouw beste matras maken! 

Lidl matras 

Als tweede in de matrassentest kijken we naar matrassen van de Lidl. Ik hoor je al denken, de Lidl?! Ja, de Lidl staat natuurlijk bekend om zijn goedkope spullen en zelfs namaak merken. Maar juist deze goedkope prijs is de reden waarom we vandaag kijken naar Lidl matrassen in onze matrassentest. Als we namelijk kijken naar prijs-kwaliteitsverhouding scoort Lidl heel hoog op het onderdeel prijs. Bijna alle matrassen blijven namelijk netjes onder de 100,- euro, wat voor matrassen een echt koopje is! Kwalitatief is het dus misschien niet het allerbeste matras, maar voor zo’n prijs hoeft dat ook niet! Ze verkopen matrassen gemaakt van koudschuim, polyurethaanschuim, comfortschuim en pocketvering. Het Meradiso 7-zones koudschuimmatras is zelfs tot ‘Beste koop’ uitgeroepen door de consumentenbond en is daarmee het beste matras van de Lidl.  Volgens de jury is het matras perfect voor alle soorten rugslapers. Ook kreeg het een 10 voor ‘gemakkelijk in gebruik’ en een 9.4 voor ‘levensduur’. Zo hoeft iets goedkoops niet altijd van slechte kwaliteit te zijn. Verder zijn de meeste matrassen zo rond de 17 cm dik en hebben ze hardheidsgraad 3. Nadat je het matras in huis hebt volgen er 90 dagen waarin je bedenktijd hebt. In deze periode is het retourneren van het matras gratis. 

Lidl matras reviews

Wederom zijn de reviews schaars, maar ook hier zien we dat de consumentenbond er zeer over te spreken is. En laten we eerlijk zijn, de mening van de consumentenbond is een stuk betrouwbaarder dan een aantal willekeurige mensen op het internet. Het Meradiso 7-zone matras schijnt dus het beste matras van de Lidl te zijn en kost maar 99.99,- euro. Echter zijn de reviews die we lezen van de willekeurige internet strijders niet heel positief over de Lidl matrassen. Ze schijnen voornamelijk voor campinggebruik en andere eventuele buitenhuize slaappartijen geschikt te zijn. Het beste matras van de Lidl is misschien toch niet het beste matras voor in de ‘master bedroom’.

M line iconic star 3

Het derde matras in onze matrassentest is de Auping M line iconic star 3. Dit matras bestaat uit 3 verschillende lagen. De contour support basislaag is een van de lagen en ondersteunt je lichaam precies op de plekken waar nodig. Zo biedt het bijvoorbeeld extra ondersteuning bij de rug en heupen. De andere twee lagen van het matras zijn de HR laag en de Talalay laag. Ook deze bieden ondersteuning waar nodig en bieden veel comfort. Het gehele matras ventileert uitstekend en neemt zo het nachtelijke vochtverlies met gemak op. Het matras is in veel verschillende maten verkrijgbaar. De kleinste maat is 70×200 en de grootste maat is 200×200. Uiteraard verschilt de prijs per matras. Als we kijken naar de normale afmetingen, dus 80×210, dan kost het matras momenteel met aanbieding 599,- euro (zonder 799,- euro). Op het matras zit na aankoop 10 jaar garantie! Ten slotte schijnt het matras uitstekend te zijn voor elk soort slaper. 

M line iconic star 3 review

Helaas zijn er niet echt recensies te vinden over dit matras. Als we kijken naar het feit dat het via verschillende bedrijven (bijvoorbeeld fastsleep en Beter Bed) verkocht wordt kunnen we er vanuit gaan dat het kwalitatief goed zal zitten. Zowel de duurzaamheid, de kwaliteit van de lagen in het matras en de garantie die erop zit zien er allemaal goed uit. Het enige wat bij ons negatief binnenkomt is de prijs van het matras. In onze zoektocht naar het beste matras van 2021 leggen we de nadruk namelijk vooral op de prijs-kwaliteitsverhouding. De kwaliteit is goed, maar de prijs is toch echt aan de hoge kant. 

Decupré matrassen

De vierde op de lijst van onze matrassentest zijn de matrassen van Decupré. Dit is een bedrijf dat tot voorkort alleen maar matrassen verkocht aan de zorg. Hun speciale matrassen met veel verschillende soorten lagen werken namelijk uitstekend tegen doorligwonden. Hun matrassen bestaan uit combinaties van koud-en traagschuim die zo zorgen voor de perfecte comfort en drukte punten uitstekend weten te verhelpen. Pas enkele jaren geleden kwamen de Decupré matrassen ook op de markt voor de consument en kunnen nu ook jij en ik er eentje in de slaapkamer hebben. Iets anders wat Decupré goed doet is hun prijs zo voordelig mogelijk houden. Ze verkopen namelijk alleen via hun site en niet via andere winkels. Op deze manier besparen ze veel kosten en kunnen ze hun matrassen voordeliger verkopen dan andere. De prijzen lopen vrij uiteen. Zo is de meest simpele met 4 lagen 540,- euro, maar de meest uitbundige met 7 lagen en meer 2335,- euro. De matrassen zijn uitstekend en misschien wel de beste matrassen op de markt, maar logischerwijze dus ook vrij duur. 

Decupré matras reviews 

De reviews van de matrassen zijn over het algemeen heel erg positief. We lezen regelmatig dat mensen wel schrokken van de prijs (logisch, zou ik ook doen), maar dat ze heel positief verrast zijn met het matras. Sommige gaan zelfs zover dat ze zeggen dat het matras daadwerkelijk hun rug of andere klachten heeft verholpen. Andere zeggen juist dat, ondanks de klachten niet verdwijnen, het matras heerlijk slaapt en de nachtrust alsnog is verbeterd. 

Emma 02 matras

De laatste op ons matrassentest lijstje is het Emma 02 matras. Emma wil naar eigen zeggen heel Nederland voorzien van het beste matras. Een mooie droom Emma, laten we even kijken wat je in huis hebt. De matrashoes is goed wasbaar en bestaat uit unieke en vochtregulerende vezels. Het matras bestaat uit een innovatieve ‘Airgocell schuimlaag’. Dit schijnt zich moeiteloos aan te passen aan jouw slaappositie. Ook neemt het bewegingen goed op en merk je er dus niks tot weinig van als je partner zich nog eens omdraait in zijn/haar slaap. Verder zorgt het schuim ervoor dat je gewicht perfect verdeeld is zodat je geen drukpunten hebt en natuurlijk kunt slapen. Het Emma 02 matras kost 399,20 euro en ook Emma biedt 100 nachten proefslapen en 10 jaar garantie na aankoop. Wederom zijn ook de bezorging en retournering gratis!

Emma 02 matras reviews

Op de site van Emma staat dat ze een prijs van de  consumentenbond hebben gewonnen voor beste matras van mei 2020. Uiteraard geloof ik dit, maar toch zien we heel veel negatieve reacties over het Emma 02 matras. Bijna iedereen vertelt dat ze een aantal slapeloze nachten hebben gehad dankzij het veel te harde Emma matras. Gelukkig hadden ze de gratis retournering en konden ze hem snel ruilen. Je zou het dus altijd uit kunnen proberen en het vervolgens terugsturen, maar is het de moeite überhaupt wel waard?

Wat is het beste matras tegen rugklachten?

Het beste matras tegen rugklachten is sowieso Decupré. Deze matrassen werden al lange tijd gebruikt in de zorg en hebben overal alleen maar goede recensies. Helaas zijn deze matrassen, en dan vooral de hele uitgebreide, simpelweg erg duur. Zo veel last van rugklachten dat de prijs het toch waard is? Zeker doen dan zeggen wij! Anders misschien Matt Sleeps uitproberen met het aanpasbare matras? Pas hem zo aan dat hij perfect voor jou ligt! 

Beste matras tegen rugklachten - Bedtwijfelaars

Wat is het beste matras?

Dan nu eindelijk de vraag van vandaag. Hetgeen waar het allemaal omgaat. Welke matras komt er het beste uit de verf tijdens de matrassentest van 2021? Naar onze mening zal dat dan toch Matt Sleeps met Het aanpasbare matras zijn. Als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding is dit gewoon de beste. De prijs is goed te doen en het matras wordt door iedereen gewaardeerd. Als we echt gaan kijken naar welk matras echt het BESTE matras is, dan zouden we liegen als we niet Decupré zouden zeggen. Dit zijn zulke goede matrassen met soms wel 7 lagen die allemaal onafhankelijk van elkaar speciale delen van het lichaam steunen. Onbetaalbaar, maar een prachtig product. Dus, nogmaals, prijs-kwaliteitsverhouding wint Matt Sleeps, maar beste matras wint Decupré! We hopen dat je er wat aan hebt gehad en wensen je veel succes met je zoektocht naar het perfecte matras! 

0 Points


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *