Beste Matras Consumentenbond in 2023, 2022 én 2021!

Beste matras Consumentenbond? De Consumentenbond publiceert jaarlijks testresultaten van diverse matrassen en bekroont ieder jaar weer één matras tot ‘Beste Matras’. Welk matras biedt de beste ondersteuning, heeft een lange levensduur en reguleert het vocht uitstekend? Ook dit jaar heeft de Consumentenbond maar liefst 74 matrassen getest. Hieronder vind je alles over het beste matras volgens de Consumentenbond in 2023, 2022 én 2021!

Wat is de Consumentenbond?

De Consumentenbond is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die zich inzet voor de belangen van consumenten. De organisatie bestaat al sinds 1953 en heeft meer dan 400.000 leden. De belangrijkste doelstelling van de Consumentenbond is het beschermen van consumentenrechten en het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van producten en diensten.

De Consumentenbond voert verschillende activiteiten uit om deze doelstellingen te bereiken, zo ook in de Beste matras Consumentenbond test. Zo publiceert de organisatie regelmatig onafhankelijke product tests en vergelijkingen van verschillende producten en diensten, zoals stofzuigers, wasmachines, verzekeringen en telecom aanbieders. Deze tests zijn gebaseerd op objectieve criteria en worden uitgevoerd in een eigen laboratorium.

Daarnaast houdt de Consumentenbond zich bezig met belangenbehartiging en lobbywerk. De organisatie onderhandelt bijvoorbeeld met bedrijven en overheden om consumentenrechten te versterken, en dringt aan op wet- en regelgeving die de consumentenbescherming verbetert. Ook biedt de Consumentenbond individuele consumenten juridisch advies en hulp bij klachten en geschillen. Dit kan variëren van een telefonisch advies tot het voeren van een rechtszaak.

Hoe gaat de Consumentenbond te werk? 

De onderzoekers van de Consumentenbond testen elke matras uitgebreid in de beste matras Consumentenbond test. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Voor deze tests krijgen ze geen geld van bedrijven of de overheid. Deze tests worden betaald met de bijdrage van de aangesloten leden. 

De Consumentenbond test jaarlijks diverse matrassen. Hierbij kijkt het panel naar hoe het matras de verschillende slaaphoudingen ondersteunt, de levensduur en hoe duurzaam de matrassen zijn en hoe goed ze vocht doorlaten. 

Vooral belangrijk in de test zijn goede ondersteuning, drukverdeling en levensduur.
Een matras voor rugslapers ondersteunt zij- of buikslapers niet altijd even goed. Zo kijkt de Consumentenbond welk matras jouw ligpositie het best ondersteunt. Ook kijkt de organisatie naar de ligeigenschappen van een matras en meten ze hoe de druk op het lichaam verdeeld is over het matras. Een goede matras ondersteunt goed, ligt lekker én gaat lang mee. In de levensduurtest van de Consumentenbond wordt gekeken hoe lang het betreffende matras meegaat en hoe weerbarstig het is.. 

Beste matras Consumentenbond 2023

Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2023 het Emma O2 matras gekroond tot ‘beste uit de test’. Het Emma O2 matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Emma O2 matras gemiddeld een 6,2. Het matras scoort wel hoog op het gebied van ‘lig eigenschappen’. Als tweede beste uit de test komt het Meradiso Lidl 7-zones koudschuim matras. Je betaalt voor dit matras 109 voor de kleinste maat (90×200 cm). Dit matras is zo hoog uit de ‘beste matras Consumentenbond test’ gekomen omdat het matras heel goedkoop is en niet per se omdat het zo’n goed matras is. 

Kanttekeningen Consumentenbond test

De Consumentenbond hanteert diverse criteria bij het testen van de matrassen en zo ook in de beste matras Consumentenbond test. Zo wordt er gebruikgemaakt van een klein panel en is er heel veel aandacht voor de prijs van het matras en is er uiteraard veel aandacht voor de persoonlijke voorkeuren van de leden. Er wordt niet grondig gelet op bepaalde lichamelijke klachten, gewicht, nachtelijk zweten, temperatuurschommelingen en de klantenservice. Dit zijn allemaal belangrijke criteria die niet worden meegenomen in de test. 

Opvallend is ook dat ‘vochtdoorlatendheid’ voor slechts 5% meetelt in het eindcijfer, terwijl goede vochtregulatie zeer belangrijk is en de levensduur van een matras waarborgt. Vochtdoorlatendheid voorkomt vochtophoping in het matras en schimmelvorming. Daarnaast wordt hiermee voorkomen dat het matras vochtig of warm aanvoelt. Dit criterium is dus een belangrijk onderdeel van het matras en telt vrijwel niet mee bij de matrascijfers voor het beste matras Consumentenbond.

Als we het Emma 02 matras en het Lidl matras vergelijken met andere matrassen op de markt, dan zijn dit niet de beste matrassen. Deze matrassen ondersteunen te weinig en scoren voornamelijk hoog door de scherpe prijs (vaak kortingen) bij de Consumentenbond. Ook wanneer we kijken naar de reviews op Trustpilot, Kiyoh en Google dan scoort voornamelijk Emma Sleep zeer laag op het gebied van klantenservice, wat juist een belangrijk aspect is wanneer je een nieuw matras wil kopen. Veel klanten klagen over slechte bereikbaarheid, uitstel van levering en beschadigde producten. 

Beste matras zijslaper Consumentenbond

Voor een zijslaper is het heel erg belangrijk dat de schouders en de heupen goed ondersteund worden. Het beste matras Consumentenbond voor zijslapers is een matras dat soepel is en goede ondersteuning biedt. Voor zijslapers is het beste matras een hybride matras dat bestaat uit verschillende duurzame en hoogwaardige schuimen. De beste matrassen voor zijslapers volgens de Consumentenbond in 2021:

  1. Auping Vivo: Dit matras kreeg het hoogste cijfer van alle geteste matrassen. Het matras biedt volgens de Consumentenbond goede ondersteuning en ventilatie.
  2. Tempur Cloud: Dit matras vormt zich naar het lichaam en biedt goede drukverdeling. Het is wel aan de zachte kant, wat niet voor iedereen geschikt is.
  3. Ikea Hövåg: Dit matras biedt redelijke ondersteuning en is betaalbaar. Het kan echter wel wat warm aanvoelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beste matras voor een zijslaper persoonlijk kan zijn en afhangt van factoren zoals gewicht, lichaamsvorm, slaaphouding en voorkeur voor hardheid of zachtheid. 

Beste matras rug- en buikslaper Consumentenbond

Een buik- en rugslaper heeft meestal een iets steviger matras nodig. Het matras moet vooral in de onderrug ondersteuning bieden, zodat de wervelkolom op de juiste manier uitgelijnd wordt. Een goed matras voor rugslapers voorkomt op de lange termijn rugklachten. De Consumentenbond heeft in 2021 verschillende matrassen getest in de beste matras Consumentenbond test en beoordeeld op geschiktheid voor rug- en buikslapers. Hieronder staan enkele van de best beoordeelde matrassen:

  1. Auping Vivo: Dit matras biedt redelijke ondersteuning en ventilatie en heeft een lange levensduur. Dit matras is in principe geschikt voor alle slaaphoudingen.
  2. Tempur Sensation: Dit matras heeft een stevig ligcomfort en biedt goede ondersteuning voor rug- en buikslapers.
  3. M line Slow Motion: Dit matras biedt prima ondersteuning en drukverdeling voor rug- en buikslapers. 

Ook hierbij is belangrijk om te onthouden dat het beste matras voor een rug- of buikslaper persoonlijk kan zijn en afhangt van diverse factoren. 

Beste matras Consumentenbond 2022

Ook in 2022 heeft de Consumentenbond een matrassentest uitgevoerd. In deze test zijn verschillende matrassen met elkaar vergeleken en de kenmerken ligcomfort, levensduur en ventilatie vergeleken. Het beste matras volgens de Consumentenbond in 2022 was het Auping Vivo matras. Dit matras kreeg een score van 8,5 en werd geprezen om de goede ondersteuning, ventilatie en duurzaamheid. Andere matrassen die hoog scoorden in de test waren het Emma Original matras en het Tempur Cloud matras. Wel is het belangrijk om te letten op je eigen persoonlijke voorkeuren zodat je hét beste matras vindt dat bij je past!

Beste matras Consumentenbond 2021

Het beste matras volgens de Consumentenbond in 2021 was het Emma Original matras. Dit matras kreeg een score van 8,7 en werd geprezen om zijn goede ondersteuning, ventilatie en duurzaamheid. Andere matrassen die hoog scoorden in de test waren het Auping Vivo matras en het Tempur Cloud matras. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het beste matras voor jou persoonlijk kan verschillen, afhankelijk van je slaaphouding, lichaamsbouw en voorkeuren. Het is daarom verstandig om verschillende matrassen uit te proberen en te kijken welke het beste bij jou past.

Conclusie Beste matras Consumentenbond

De Consumentenbond is een organisatie in Nederland die zich inzet voor de belangen van consumenten. De organisatie publiceert regelmatig onafhankelijke product tests en vergelijkingen van verschillende producten en diensten, zoals stofzuigers, wasmachines, verzekeringen en telecom aanbieders. Deze tests zijn gebaseerd op diverse criteria en worden uitgevoerd in een eigen laboratorium. De Consumentenbond voert zo ook een Beste matras Consumentenbond test. Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2023 het Emma O2 matras gekroond tot ‘beste uit de test’ met een gemiddelde score van 7,7, wat niet heel erg hoog is. 

Een belangrijke kanttekening bij het beste matras Consumentenbond test is dat de Consumentenbond diverse criteria hanteert bij het testen van de matrassen. Zo wordt er gebruikgemaakt van een klein panel en is er heel veel aandacht voor de prijs van het matras en de persoonlijke voorkeuren van de leden. Er wordt hierdoor niet altijd grondig gelet op bepaalde lichamelijke klachten, gewicht, nachtelijk zweten, temperatuurschommelingen of klantenservice, wat juist belangrijke criteria zijn. Veel klanten klagen bij Emma Sleep bijvoorbeeld vaak over de slechte bereikbaarheid, uitstel van levering en levering van  beschadigde producten. 

Daarom is het belangrijk om de Beste matras Consumentenbond met een korreltje zout te nemen en echt te kijken naar je persoonlijke slaapbehoeften bij de aankoop van een nieuw matras. En vooral ook om te kijken naar reviews van andere klanten op Trustpilot en Kiyoh. Als het aan Bed Twijfelaars ligt dan raden wij andere matrassen aan die écht gewaardeerd worden door klanten. Merken zoals Matt Sleeps, Tempur en M Line scoren veel hoger op het gebied van klantenservice, waardering en kwaliteit! Zo is het aanpasbare Matt matras nog bekroond tot ‘Beste Product van het Jaar’ in de categorie matrassen! 

0 Points

Emma O2 matras
Previous Article