fbpx

Beste Matras Consumentenbond in 2023, 2022 én 2021? Het Matt matras!

Beste Matras Consumentenbond? De Consumentenbond publiceert jaarlijks testresultaten van diverse matrassen en bekroont ieder jaar weer één matras tot ‘Beste Matras’. Eerder schreven we al een artikel over het beste matras. Welk matras biedt de beste ondersteuning, heeft een lange levensduur en reguleert het vocht uitstekend? Ook dit jaar heeft de Consumentenbond maar liefst 74 matrassen getest. Het beste matras volgens de Consumentenbond is het Matt matras! Hieronder vind je meer over het beste matras volgens de Consumentenbond in 2023, 2022 én 2021!

Beste matras Consumentenbond 2023

Het beste matras Consumentenbond 2023 is het Matt Sleeps matras. Dit matras is gekroond tot ‘beste uit de test’. Het Matt Sleeps matras had eerder al de prijs “Groene Keuze” gewonnen en mag nu ook “de beste uit de test” toevoegen aan hun prijzenkast. Het Matt Sleeps matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6.

Beste matras Consumentenbond matt sleeps matras
Het Matt matras ‘beste matras’ in de Beste Matras Consumentenbond test van 2023.

Dit is vergeleken met de vorige winnaar (Emma Sleep) een flinke verhoging. Emma Sleep had namelijk 6,2 gescoord op ondersteuning. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 op Levensduur en Duurzaamheid. Ook maakt het matras van Matt Sleeps gebruik van comfortzones. Dit zijn dalen in het matras die ervoor zorgen dat er druk wordt gegeven op de juiste plekken en druk weg wordt genomen van bijvoorbeeld de heupen of schouders. Een topper volgens het Beste Matras Consumentenbond 2023 test!

Als tweede beste uit de test komt het Wave matras van M-Line met een 7,4. Lees meer over de Consumentenbond 2023 winnaar: Matt Sleeps. Waarom Emma Sleep zo naar beneden is gegaan ten opzichte van Matt Sleeps kan aan meerdere factoren liggen. Zo kan het zijn dat Emma Sleep de matrassen heeft aangepast of dat er anders getest wordt bij de consumentenbond.

Winnaar consumentenbond 2023
Aanpasbare matras Matt Sleeps (beste matras 2023)

Het Matt Sleeps matras is testwinnaar van de consumentenbond. Het matras staat op de 1e plek met een 7.7. Op de website van het consumentenbond staan ruim 60 reviews over het aanpasbare Matt Sleeps matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Eerder kreeg Matt ook door de Consumentenbond het predicaat 'duurzame keuze' en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk actie matt sleeps Koop direct!

Over het Matt matras: Beste Matras Consumentenbond winnaar

Het Matt matras is een matras dat voor iedereen werkt, omdat het volledig aan te passen is aan je eigen behoeftes door de 6 hardheden die je zelf thuis kan aanpassen. Hij wordt geleverd in medium stand, maar als je het matras harder of zachter wil hebben kun je ‘m gemakkelijk openritsen en de hardheid aanpassen. Hierdoor is het matras aan te passen aan verschillende slaaphoudingen en lichaamstypen en wint het de prestigieuze prijs als Beste Matras Consumentenbond 2023.

Duurzaam matras

Daarnaast maakt Matt Sleeps gebruik van hoogwaardige materialen, zoals Tencel, een biologisch afbreekbare stof. Tencel wordt namelijk gemaakt van eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen. De matrassen zijn duurzaam en gaan lang mee, wat betekent dat je investering op de lange termijn waardevol is. Zoals eerdergenoemd heeft Matt Sleeps in het verleden de “Groene Keuze” prijs gewonnen vanwege hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Dit toont aan dat het bedrijf bewust is van de impact op het milieu en actief streeft naar milieuvriendelijke praktijken.

Matt Sleeps, Beste Matras Consumentenbond 2023 winnaar, produceert zijn matrassen in Nederland met een beetje expertise uit Duitsland en Frankrijk. Lokale productie minimaliseert de ecologische voetafdruk omdat er minder brandstof wordt verbruikt voor transport. Het merk is zich bewust van het belang van recycling en werkt eraan om recyclebare materialen te gebruiken in de productieprocessen.

Klantenservice

Verder worden de servicevoorwaarden van Matt Sleeps alom geprezen. Zo kun je het Matt matras 120 dagen thuis uitproberen. Als je niet tevreden bent, kun je het kosteloos retourneren. Ook biedt Matt Sleeps 10 jaar garantie op hun matrassen, wat gemoedsrust geeft. Je krijgt daarnaast ook gratis bezorging en retournering in Nederland. Je hebt de mogelijkheid om je Matt Sleeps matras in 3 termijnen te betalen.

Het matras is niet alleen favoriet van de Consumentenbond, ook gebruikers prijzen het matras massaal om het comfort en de uitstekende klantenservice. Het Matt Sleeps matras scoort daarom een dikke 4,7 op Trustpilot!

Beste matras Consumentenbond 2022

Ook in 2022 heeft de Consumentenbond een matrassentest uitgevoerd. In deze test zijn verschillende matrassen met elkaar vergeleken en de kenmerken ligcomfort, levensduur en ventilatie vergeleken. Vorig jaar was het beste matras volgens de Consumentenbond het Auping Vivo matras. Dit matras kreeg een score van 8,5 en werd geprezen om de goede ondersteuning, ventilatie en duurzaamheid. Andere matrassen die hoog scoorden in de test waren het Emma Original matras en het Tempur Cloud matras.

Het Emma matras kan in twee hardheden geleverd worden en scoorde vooral goed op comfort, drukverdeling en ligeigenschappen. Wel is een groot nadeel dat je het matras niet volledig kunt aanpassen naar je eigen slaapbehoeften. Verder is het belangrijk om bij de aanschaf van een nieuw matras te letten op je eigen persoonlijke voorkeuren zodat je hét beste matras vindt dat bij je past! Nu is het Beste Matras Consumentenbond het Matt matras!

Beste matras Consumentenbond 2021

Het beste matras volgens de Consumentenbond twee jaar geleden was het Emma Original matras. Dit matras kreeg een score van 8,7 en werd geprezen om zijn goede ondersteuning, ventilatie en duurzaamheid. Andere matrassen die hoog scoorden in de test waren het Auping Vivo matras en het Tempur Cloud matras.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het beste matras voor jou persoonlijk kan verschillen, afhankelijk van je slaaphouding, lichaamsbouw en voorkeuren. Het is daarom verstandig om verschillende matrassen uit te proberen en te kijken welke het beste bij jou past. Uit het meest recente onderzoek is het Matt matras het beste matras volgens de Consumentenbond!

Wat is de Consumentenbond?

De Consumentenbond is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die zich inzet voor de belangen van consumenten. De organisatie bestaat al sinds 1953 en heeft meer dan 400.000 leden. De belangrijkste doelstelling van de Consumentenbond is het beschermen van consumentenrechten en het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van producten en diensten.

De Consumentenbond voert verschillende activiteiten uit om deze doelstellingen te bereiken, zo ook in de Beste matras Consumentenbond test. Zo publiceert de organisatie regelmatig onafhankelijke product tests en vergelijkingen van verschillende producten en diensten, zoals stofzuigers, wasmachines, verzekeringen en telecom aanbieders. Deze tests zijn gebaseerd op objectieve criteria en worden uitgevoerd in een eigen laboratorium.

Daarnaast houdt de Consumentenbond zich bezig met belangenbehartiging en lobbywerk. De organisatie onderhandelt bijvoorbeeld met bedrijven en overheden om consumentenrechten te versterken, en dringt aan op wet- en regelgeving die de consumentenbescherming verbetert. Ook biedt de Consumentenbond individuele consumenten juridisch advies en hulp bij klachten en geschillen. Dit kan variëren van een telefonisch advies tot het voeren van een rechtszaak.

Hoe gaat de Consumentenbond te werk? 

De onderzoekers van de Consumentenbond testen elk matras uitgebreid in de Beste Matras Consumentenbond test. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Voor deze tests krijgen ze geen geld van bedrijven of de overheid. Deze tests worden betaald met de bijdrage van de aangesloten leden. 

De Consumentenbond test jaarlijks diverse matrassen. Hierbij kijkt het panel naar hoe het matras de verschillende slaaphoudingen ondersteunt, de levensduur, hoe duurzaam de matrassen zijn en hoe goed ze vocht doorlaten. Om deze factoren goed in beeld te brengen, stuurt de Consumentenbond de matrassen naar een onafhankelijk lab die meerdere manieren heeft om deze te testen.

Consumentenbond lab

Maar wat gebeurt er in dit lab van de consumentenbond tijdens de Beste Matras Consumentenbond test? Er zijn meerdere manieren waarop het matras wordt getest. De consumentenbond geeft aan dat ze het matras in de maat 90×200 testen omdat dit het meest verkochte matras is. Ook geeft de consumentenbond aan dat ze de test hebben veranderd. Zo kijken ze voor de juiste ondersteuning naar de natuurlijke bolling van de ruggengraat en meten dit opnieuw als de proefpersoon op het matras ligt.

Vervolgens wordt er ook gekeken naar comfort. Dit is uiteraard moeilijk te meten omdat iedereen een eigen voorkeur heeft. De Consumentenbond doet toch een poging door te kijken naar drukverdeling. Mocht er op sommige plekken teveel druk te zien zijn, zal dit niet optimaal zijn voor het comfort van het matras.

Levensduur matras

Ten slotte kijkt de consumentenbond naar de levensduur van het matras in de Beste Matras Consumentenbond test. Dit doen ze door duizenden keren met een zware wals over het matras te bewegen. Dit moet in de buurt komen van het effect dat 10 jaar slaap op het matras heeft.

Vooral belangrijk in de test zijn goede ondersteuning, drukverdeling en levensduur.
Een matras voor rugslapers ondersteunt zij- of buikslapers niet altijd even goed. Zo kijkt de Consumentenbond welk matras jouw ligpositie het best ondersteunt. Ook kijkt de organisatie naar de ligeigenschappen van een matras en meten ze hoe de druk op het lichaam verdeeld is over het matras. Een goede matras ondersteunt goed, ligt lekker én gaat lang mee. In de levensduurtest van de Consumentenbond wordt gekeken hoe lang het betreffende matras meegaat en hoe weerbarstig het is.. 

Beste matras zijslaper Consumentenbond 2021

Voor een zijslaper is het heel erg belangrijk dat de schouders en de heupen goed ondersteund worden. Het Beste Matras Consumentenbond voor zijslapers is een matras dat soepel is en goede ondersteuning biedt. Voor zijslapers is het beste matras een hybride matras dat bestaat uit verschillende duurzame en hoogwaardige schuimen. De beste matrassen voor zijslapers volgens de Consumentenbond twee jaar geleden:

  • Auping Vivo: Dit matras kreeg het hoogste cijfer van alle geteste matrassen. Het matras biedt volgens de Consumentenbond goede ondersteuning en ventilatie.
  • Ikea Hövåg: Dit matras biedt redelijke ondersteuning en is betaalbaar. Het kan echter wel wat warm aanvoelen.
  • Tempur Cloud: Dit matras vormt zich naar het lichaam en biedt goede drukverdeling. Het is wel aan de zachte kant, wat niet voor iedereen geschikt is.

Het is belangrijk om te onthouden dat het Beste Matras Consumentenbond voor een zijslaper persoonlijk kan zijn en afhangt van factoren zoals gewicht, lichaamsvorm, slaaphouding en voorkeur voor hardheid of zachtheid. 

Beste matras rug- en buikslaper Consumentenbond 2022

Een buik- en rugslaper heeft meestal een iets steviger matras nodig. Het matras moet vooral in de onderrug ondersteuning bieden, zodat de wervelkolom op de juiste manier uitgelijnd wordt. Een goed matras voor rugslapers voorkomt op de lange termijn rugklachten. De Consumentenbond heeft net als elk jaar en dus ook in 2021 verschillende matrassen getest in de Beste Matras Consumentenbond test en beoordeeld op geschiktheid voor rug- en buikslapers. Hieronder staan enkele van de best beoordeelde matrassen:

  • Auping Vivo: Dit matras biedt redelijke ondersteuning en ventilatie en heeft een lange levensduur. Dit matras is in principe geschikt voor alle slaaphoudingen.
  • Tempur Sensation: Dit matras heeft een stevig ligcomfort en biedt goede ondersteuning voor rug- en buikslapers.
  • M line Slow Motion: Dit matras biedt prima ondersteuning en drukverdeling voor rug- en buikslapers. 

Ook hierbij is belangrijk om te onthouden dat het beste matras voor een rug- of buikslaper persoonlijk kan zijn en afhangt van diverse factoren. 

Beste Matras Consumentenbond 2023 Matt Matras
Het Matt Sleeps matras is in 2023 gekroond tot ‘beste matras’ in de Beste Matras Consumentenbond test.

Beste matras Consumentenbond gekocht? Recycle je oude!

Elk jaar worden ongeveer 1,5 miljoen oude matrassen weggegooid, wat super zonde is. Veel hiervan worden namelijk verbrand. Dit resulteert in verlies van waardevolle grondstoffen en energieverspilling. De Consumentenbond heeft twee tips voor het duurzaam afvoeren van je matras.

Matras inleveren bij de milieustraat:

Volgens de Beste Matras Consumentenbond test kun je bij de meeste gemeenten je oude matras gratis inleveren bij de milieustraat. Daar worden de matrassen in speciale containers geplaatst en vervolgens door de gemeente naar een matrasrecyclingbedrijf gebracht, zoals RetourMatras. Dit bedrijf zorgt ervoor dat 70 tot 95% van de materialen van de matrassen hergebruikt kunnen worden.

Je oude matras terugbrengen naar de verkoper:

Sommige fabrikanten en winkels nemen je oude matras terug wanneer je een nieuwe matras koopt. Hiervoor betaal je een verwijderingsbijdrage. De kosten hiervoor worden meestal apart in rekening gebracht. De beste uit de test biedt ook een recycle-service aan, wanneer ze je bed komen leveren, kunnen ze je oude bed en matras afvoeren. 

Je matras bij het grofvuil zetten

Veel mensen plaatsen hun matras bij het grofvuil, omdat dit gemakkelijk en goedkoop lijkt. Echter, dit is geen duurzame keuze volgens de Beste Matras Consumentenbond test. Recycling is alleen mogelijk met droge en schone matrassen. Matrassen die buiten hebben gelegen, eindigen vaak in de verbrandingsoven. Let hier dus goed op en leg je oude matras bij voorkeur niet bij het grofvuil!

Beste matras: onderhoud is behoud!

Heb je een keuze gemaakt uit de Beste Matras Consumentenbond test? Dan is het fijn om er goed mee om te gaan zodat je er jarenlang slaapplezier van zult beleven. Daarom enkele tips. 

Voorkom mijten, schimmels en stof in je matras

Om mijten en hun eitjes te doden, is het aan te raden om te wassen op een temperatuur van 60°C of hoger. Als je last hebt van allergieën, kies dan voor een matras met een afritsbare tijk die je op 60°C kunt wassen. Het beste matras uit de test is voorzien van een tijk die gewassen kan worden op 60°C. 

Vergeet ook niet om het beddengoed te wassen. Was echt alles wat je gebruikt. Dus hierbij gaat het niet alleen om de (hoes)lakens en slopen, maar ook om dekbedden. Pyjama’s en kussens etc. Het voordeel, dat ook blijkt uit de Beste Matras Consumentenbond test, is dat het Matt matras een tijk heeft die voor de helft afritsbaar is, waardoor je het makkelijk in de was kan doen.

Je matras luchten, luchten en luchten

Eerder schreven we al dat het belangrijk is om je matras te luchten om geur te voorkomen. Maar dit is ook van belang tegen mijten en ander ongedierte. Zorg dat je bedbodem ook goed kan ventileren. Haal je beddengoed van je matras wanneer je er niet in slaapt.

De beste soorten matrassen

De meeste matrassen bestaan uit verschillende lagen van diverse materialen, waaronder pocketvering, traagschuim en koudschuim. Deze materialen zijn veelgebruikt in de matrassenindustrie. De mate van ondersteuning, ventilatie en het gevoel van het matras worden beïnvloed door de keuze van materialen, de dikte van de lagen en de volgorde waarin ze zijn geplaatst. Het is dus een combinatie van deze factoren die bepalend is voor de prestaties van een matras op het gebied van comfort en eigenschappen, en ook dat blijkt uit de Beste Matras Consumentenbond test.

Het beste matras uit de Consumentenbond test online kopen?

Online worden steeds meer matrassen aangeboden. Ze komen vaak opgerold in een doos en bij levering vouwt het matras weer uit tot zijn originele vorm. Het online kopen van een matras heeft zo zijn voordelen. Veel aanbieders bieden een proefslaap periode. Je kunt het matras thuis laten bezorgen en testen. Bevalt het matras uit de Beste Matras Consumentenbond test niet? Dan kun je hem terugsturen.

Het beste matras uit de test, het Matt matras, heeft bijvoorbeeld 120 dagen proefslapen. Stuur je hem terug, dan krijg je het aankoopbedrag terug. Let op, niet alle aanbieders bieden een geld terug garantie. Soms moet je extra geld betalen om het matras te retourneren. Het kan ook voorkomen dat je het matras alleen kunt ruilen voor een ander exemplaar van de aanbieder. 

Online aanschaffen

Online kun je minder makkelijk advies krijgen dan in een winkel. Kijk online of de aanbieder een telefoonnummer heeft of chat die snel wordt beantwoord. Een matras opgerold in een doos kan overigens geen kwaad. De Consumentenbond heeft meerdere matrassen getest en kwam hierbij geen punten tegen waarom het minder goed zou zijn. 

Het beste matras uit de test is tevens een matras opgerold in een doos. Een groot voordeel van het Matt matras, Beste Matras Consumentenbond winnaar, is de aanpasbaarheid. Deze eigenschap is al eerder genoemd. In de meeste gevallen, wanneer je online een matras besteld, kun je niet meerdere hardheden testen. Je zult dan het matras weer terug moeten sturen om deze te 

Wat is het beste matras volgens de Consumentenbond?

De Consumentenbond is een organisatie in Nederland die zich inzet voor de belangen van consumenten. De organisatie publiceert regelmatig onafhankelijke product tests en vergelijkingen van verschillende producten en diensten, zoals stofzuigers, wasmachines, verzekeringen en telecom aanbieders. Deze tests zijn gebaseerd op diverse criteria en worden uitgevoerd in een onafhankelijk laboratorium. De Consumentenbond voert zo ook een Beste matras Consumentenbond test. Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2023 het Matt Sleeps matras gekroond tot ‘beste uit de test’ met een gemiddelde score van 7,7.

Een belangrijke kanttekening bij het Beste Matras Consumentenbond test is dat de Consumentenbond diverse criteria hanteert bij het testen van de matrassen. Check daarom ook de reviews online van andere klanten op Trustpilot en Kiyoh. Daar zul je ook zien dat bijvoorbeeld Matt Sleeps ook heel hoog scoort op het gebied van klantenservice, waardering en kwaliteit! Zo is het aanpasbare Matt matras bekroond tot ‘Beste Product van het Jaar’ in de categorie matrassen! 

0 Points