fbpx

Boxspring zonder matras kopen? Ontdek de stijlvolste optie

Een boxspring zonder matras aanschaffen? Een boxspring is een populair type bed dat bekend staat om zijn comfort en luxe uitstraling. Het bestaat uit een gestoffeerde box met veren en een matras er bovenop. Hoewel dit type bed vaak als een geheel wordt verkocht, is het ook mogelijk om een boxspring zonder matras aan te schaffen. Dit kan handig zijn als je al een geschikt matras hebt of als je op zoek bent naar een specifiek type matras dat niet standaard bij een boxspring wordt geleverd. In dit artikel gaan we dieper in op wat een boxspring zonder matras is, waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring zonder matras en de beste opties in de markt.

Wat is een boxspring zonder matras?

Een boxspring zonder matras is in principe hetzelfde als een normale boxspring, maar zonder het matras. Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een gestoffeerde box met veren, die vaak op pootjes staat. Op de boxspring wordt een matras geplaatst, die zorgt voor de ondersteuning en het comfort tijdens het slapen.

Een boxspring zonder matras wordt vaak gebruikt als er al een geschikt matras aanwezig is dat kan worden gebruikt in combinatie met de boxspring. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een matras hebt dat je comfortabel vindt, maar dat niet geschikt is voor de lattenbodem of ander type bed dat je momenteel gebruikt.

Het is belangrijk om erop te letten dat niet alle matrassen geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met een boxspring. Het is dus raadzaam om eerst te controleren of het matras dat je wilt gebruiken geschikt is voor gebruik op een boxspring voordat je deze aanschaft.

Wat zijn de voordelen van een boxspring zonder matras?

Er zijn enkele voordelen van een boxspring zonder matras, waaronder:

 1. Maatwerk: Boxsprings zonder matras bieden je de mogelijkheid om een matras te kiezen dat specifiek bij jouw slaapbehoeften past. Dit kan vooral handig zijn als je last hebt van rugpijn, nekpijn of andere lichamelijke klachten.
 2. Kostenbesparend: Een boxspring zonder matras kan in sommige gevallen minder duur zijn dan een volledige boxspring met matras, vooral als je al een goede matras hebt die je kunt gebruiken.
 3. Duurzaamheid: Boxsprings zonder matras zijn over het algemeen duurzamer dan volledige boxsprings, omdat het matras het meest vervangbare onderdeel is. Als jouw matras versleten raakt, hoef je alleen het matras te vervangen en niet de hele boxspring.
 4. Aanpasbaarheid: Boxsprings zonder matras zijn ook zeer aanpasbaar, omdat je verschillende soorten matrassen kunt gebruiken om jouw slaapervaring te optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een matras van traagschuim gebruiken voor extra comfort of een steviger matras als je behoefte hebt aan extra ondersteuning.

Hoewel er enkele voordelen zijn van een boxspring zonder matras, is het belangrijk op te merken dat de keuze van een boxspring afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeur en slaapbehoeften. Het is dus aan te raden om verschillende opties uit te proberen voordat je een beslissing neemt.

Wat zijn de nadelen van een boxspring zonder matras?

Er zijn ook enkele nadelen van een boxspring zonder matras, zoals:

 1. Minder ondersteuning: Een boxspring zonder matras biedt minder ondersteuning dan een volledige boxspring met matras, omdat het matras normaal gesproken verantwoordelijk is voor het bieden van ondersteuning en comfort. Als je een matras van slechte kwaliteit gebruikt, kan dit leiden tot een verminderde slaapkwaliteit en eventueel zelfs tot lichamelijke klachten.
 2. Beperkte garantie: Als je een boxspring zonder matras koopt, loop je het risico dat de garantie van de boxspring niet geldt als je er een matras van een andere fabrikant op legt. Controleer daarom altijd de garantievoorwaarden voordat je een boxspring zonder matras koopt.
 3. Minder esthetisch: Een boxspring zonder matras kan er minder esthetisch uitzien dan een volledige boxspring met matras. Als je het belangrijk vindt dat jouw bed er mooi uitziet, kan het toevoegen van een matras de algehele uitstraling van jouw slaapkamer verbeteren.
 4. Minder comfortabel: Een boxspring zonder matras kan minder comfortabel zijn dan een volledige boxspring met matras, vooral als je geen matras van goede kwaliteit hebt. Het kiezen van een matras van mindere kwaliteit kan leiden tot een verminderde slaapkwaliteit en lichamelijke klachten.

Het is belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen van een boxspring zonder matras af te wegen voordat je een beslissing neemt over welk type boxspring je wilt kopen. Het is ook belangrijk om jouw persoonlijke slaapbehoeften en -voorkeuren in overweging te nemen.

Boxspring zonder matras 90×200

Een boxspring zonder matras 90×200 is een bedframe dat speciaal is ontworpen om te worden gebruikt zonder matras en een afmeting heeft van 90×200 centimeter. In plaats van een matras heeft de boxspring een stevig oppervlak waarop je jouw eigen matras kunt plaatsen om jouw slaapervaring aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Een boxspring zonder matras 90×200 biedt enkele voordelen, zoals:

 1. Maatwerk: Het stelt je in staat om jouw slaapervaring te personaliseren door de mogelijkheid om een matras te kiezen dat bij jouw specifieke behoeften past.
 2. Kostenbesparend: Het kan in sommige gevallen minder duur zijn dan een volledige boxspring met matras.
 3. Duurzaamheid: Het kan duurzamer zijn dan volledige boxsprings, omdat je alleen het matras hoeft te vervangen als deze versleten is en niet de hele boxspring.
 4. Aanpasbaarheid: Het is zeer aanpasbaar, omdat je verschillende soorten matrassen kunt gebruiken om jouw slaapervaring te optimaliseren.

Als je overweegt om een boxspring zonder matras 90×200 te kopen, moet je er rekening mee houden dat het belangrijk is om een goede kwaliteit matras te kiezen die geschikt is voor jouw slaaphouding en persoonlijke behoeften. Ook is het belangrijk om het frame van de boxspring te controleren op kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid, omdat deze factoren van invloed zijn op jouw slaapcomfort en de levensduur van je bed.

Boxspring zonder matras 120×200

Een boxspring zonder matras 120×200 is een bedframe dat is ontworpen om te worden gebruikt zonder een matras en een afmeting heeft van 120×200 centimeter. In plaats van een matras heeft de boxspring een stevig oppervlak waarop je jouw eigen matras kunt plaatsen om uw slaapervaring aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Boxspring 140×200 zonder matras

Ben je op zoek naar een twijfelaar bed zonder matras? Dit formaat boxspring is geschikt voor één persoon, maar ook als stel kun je er prima op slapen. Dit soort bedden bestaan uit beklede boxen van hout of draad. Ze bestaan meestal uit veren die in het materiaal zijn geplaatst om het matras te ondersteunen. Als je kiest voor een boxspring zonder matras zal dit je geld besparen, omdat je niet ook nog een matras erbij bestelt. 

Boxspring zonder matras 160×200

Een boxspring 160×200 zorgt ervoor dat je makkelijk in bed kunt stappen en je wat verder van de grond af ligt. Ook mensen met een lichamelijke beperking die hun bed op een bepaalde hoogte moeten hebben, kunnen hiervan profiteren. Ook als je kinderen of huisdieren hebt die graag regelmatig op jouw bed komen, is een boxspring 160×200 een geweldig bed omdat het veel gewicht aankan. 

Boxspring zonder matras 180×200

Een boxspring 180×200 zonder matras bestaat meestal uit een houten frame, bekleed met stof en bevat een reeks veren of spoelen die het gewicht gelijkmatig over het bed oppervlak verdelen. Al met al kan een boxspring 180×200 een uitstekende investering zijn voor iedereen die zijn bedbodem wil upgraden. Bij het kiezen van een boxspring 180×200 is het belangrijk om rekening te houden met jouw budget, behoeften en productkwaliteit. 

Beste boxspring zonder matras

boxspring zonder matras
Original Boxspring van Matt Sleeps. Credit: Matt Sleeps

De beste boxspring die je zonder matras kunt aanschaffen is de Matt Original boxspring. We hebben hierbij gekeken naar reviews op Google, Trustpilot en eigen onderzoek. Matt Sleeps is een bekend matras merk dat betaalbare, duurzame en aanpasbare matrassen aanbiedt. Het bedrijf biedt ook stijlvolle boxsprings voor elk huis. Je kunt bij dit merk dus zowel een los matras of boxspring kopen, maar ook volledige combinaties. De Matt Original boxspring is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen die lang meegaan. Het is de meest robuuste boxspring in de markt. Elke boxspring wordt op maat gemaakt in Nederland, waardoor het bedrijf als een van de weinigen in de markt een echt Nederlands bedrijf is.

De boxspring wordt geleverd met 12 poten: je kunt kiezen tussen een ronde vorm of een kegel ontwerp. De opstelling bestaat uit 500 pockets met zeven verschillende comfortzones om andere delen van je lichaam op te vangen. Tot slot bestaat de bekleding uit premium, duurzaam textiel dat OEKO-TEX gecertificeerd en allergievriendelijk is. 

Klantenservice

Het beste van alles is dat Matt Sleeps een geweldige klantenservice heeft. Je hoort binnen drie weken van de leveringspartner van het bedrijf, die je in staat stelt jouw leveringsdatum en -tijd te kiezen. Matt Sleeps stuurt vervolgens monteurs naar jouw huis om de boxspring te monteren. Bij Matt Sleeps krijg je volledige garantie van 25 jaar, zodat je kunt rekenen op een veilige aankoop. Daarnaast biedt het merk maar liefst 120 dagen proefslapen aan en een flexibele retourgarantie.

Tijdloos design

De Original boxspring heeft een tijdloos design en is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met in principe elk matras. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen om ervoor te zorgen dat hij uitstekende ondersteuning en comfort biedt. De Matt Sleeps Original boxspring is voorzien van een stevig houten frame en een duurzame hoes die ontworpen is om slijtage te weerstaan. Deze boxspring is ook verkrijgbaar in verschillende maten om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Overall is het belangrijk bij het kiezen van een boxspring zonder matras dat je let op de kwaliteit van het frame, de poten en de afwerking. Daarnaast is het van belang om te kijken naar de afmetingen en de gewenste kleur. Op basis van deze factoren kun je een weloverwogen keuze maken voor een boxspring zonder matras van Matt Sleeps.

Boxspring zonder matras Ikea

Ikea heeft een aantal boxsprings zonder matras in het assortiment, zoals de ‘Nordli’ en ‘Malm’. Deze bedden zijn ontworpen om te worden gebruikt zonder een matras en hebben in plaats daarvan een stevig oppervlak waarop je jouw eigen matras kunt plaatsen om jouw slaapervaring aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Betaalbaar

Een van de voordelen van het kopen van een boxspring zonder matras bij Ikea is dat je kunt profiteren van het brede assortiment en de betaalbare prijzen. Ikea biedt verschillende modellen in verschillende afmetingen, zodat je de perfecte boxspring voor jouw behoeften kunt vinden. Heb je wat meer te besteden? Dan is het aan te raden om voor een ander merk te gaan dan Ikea, waar je een betere kwaliteit én klantenservice krijgt. 

Een ander voordeel van de boxsprings zonder matras van Ikea is dat ze meestal verkrijgbaar zijn met een verscheidenheid aan accessoires, zoals bijpassende hoofdeinden en opbergruimtes, die kunnen helpen om jouw slaapkamer te upgraden.

Bij het kiezen van een boxspring zonder matras bij Ikea is het belangrijk om de afmetingen van jouw kamer te overwegen. Het is ook van belang om de kwaliteit van het frame te beoordelen en ervoor te zorgen dat het stevig en duurzaam genoeg is om jouw gewicht en dat van jouw matras te ondersteunen. Zorg er bovendien voor dat je een goede kwaliteit matras kiest die bij jouw slaapgewoonten past om ervoor te zorgen dat je comfortabel slaapt en optimaal ondersteund wordt. 

Elektrische boxspring zonder matras

Een elektrische boxspring zonder matras is een bedframe met een verstelbaar systeem dat elektrisch wordt bediend om jouw slaaphouding aan te passen voor extra comfort. Dit type boxspring heeft meestal een elektrisch aangedreven motor die de hoofd- en/of voeteneinden van het bed kan verhogen of verlagen om je in een comfortabele positie te plaatsen. Het heeft in plaats van een matras, een stevig oppervlak waarop je jouw eigen matras kunt plaatsen.

Extra comfort

Een van de belangrijkste voordelen van een elektrische boxspring zonder matras is dat het verschillende comfortniveaus en slaaphoudingen biedt, zoals het lezen in bed, tv kijken of simpelweg ontspannen in bed. Bovendien is het zeer nuttig voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals rugpijn of ademhalingsproblemen, die een verstelbaar bed nodig hebben om in een comfortabele positie te kunnen slapen.

Elektrische boxsprings zonder matras zijn er in verschillende afmetingen en stijlen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van het frame en de motor om te zorgen dat deze stevig en duurzaam is. Bovendien is het van belang om de juiste maat matras te kiezen die past bij jouw lichaam en jouw specifieke slaapbehoeften.

Gemakkelijk te onderhouden

Een ander voordeel van elektrische boxsprings zonder matras is dat deze over het algemeen zeer gemakkelijk te onderhouden zijn en het frame eenvoudig schoon te maken is. In sommige gevallen zijn elektrische boxsprings zonder matras ook voorzien van extra functies, zoals massage functies, waardoor ze nóg comfortabeler worden.

Duurder dan een ‘gewone’ boxspring

Het nadeel van een elektrische boxspring zonder matras is dat het over het algemeen duurder is dan een gewone boxspring zonder matras. Ook moet je ervoor zorgen dat je een goede kwaliteit matras kiest die past bij jouw slaapgewoonten en behoeften om ervoor te zorgen dat je comfortabel slaapt en goed ondersteund wordt. Er zijn een aantal merken, zoals Matt Sleeps, Auping, Tempur en M Line, die elektrisch verstelbare boxsprings aanbieden. 

0 Points