fbpx

Emma O2 Matras Review

Het Emma O2 Matras is een populair en veel bekroond matras van Emma Sleep. Het Emma matras bestaat uit 3 lagen schuim: Airgocell® schuim voor thermoregulering, Halo Memory Foam dat zich naar je lichaam vormt en HRX schuim voor een stevige basis. Het Emma O2 matras is verkrijgbaar in diverse maten en prijzen. Wat kun je van het Emma O2 matras verwachten? Hieronder vind je al jouw antwoorden rondom het Emma O2 matras, zoals de materialen, kwaliteit, voor- en nadelen maar ook de klantenservice van Emma Sleep.

De oorsprong van Emma Sleep 

Emma Sleep is een van origine Duits bedrijf dat in 2015 is opgericht als dochteronderneming van Bettzeit Group. In december 2016 is Emma matras live gegaan in Nederland met het Emma Original matras, dat nu niet meer beschikbaar is. Het aanbod per land is verschillend, net zoals de prijzen. Emma Sleep verkoopt haar matrassen in 20 landen wereldwijd.

Emma matrassen

Het assortiment van Emma Sleep bestaat uit 4 matrassen, diverse andere slaap accessoires zoals kussens, boxsprings en toppers. Zo bestaat het assortiment Emma matrassen uit het Emma O2 matras, Emma Hybrid matras, Emma Hybrid Premium matras en het Emma Easy matras. In deze review zoomen we verder in op het bekende Emma O2 matras.

Emma O2 matras

Het Emma O2 matras bestaat uit drie lagen: Airgocell-schuim, traagschuim en koudschuim. Het Airgocell-schuim heeft een open celstructuur voor ventilatie en temperatuurregulatie. Het traagschuim past zich aan de contouren van het lichaam aan voor drukverlichting en comfort, terwijl het koudschuim zorgt voor een stabiele basis. 

Emma Hybrid matras

Het Emma Hybrid matras is ontwikkeld na het Emma O2 matras en bestaat uit vijf lagen. Het matras combineert traagschuim en pocketveren voor ondersteuning en ventilatie. Het matras heeft een dikte van 25 cm en bestaat uit meerdere lagen traagschuim, pocketveren en koudschuim. Het traagschuim past zich aan aan de contouren van het lichaam voor drukverlichting, terwijl de pocketveren zorgen voor ondersteuning en ventilatie. 

Emma Hybrid Premium matras

Het Emma Hybrid Premium matras is een geavanceerdere versie van het Emma Hybrid matras. Het matras heeft een dikte van 25 cm en bestaat uit zeven lagen: airgocell-schuim, pocketveren, traagschuim en koudschuim. Het Premium matras heeft meer pocketveren dan het standaard Hybrid matras, waardoor het matras extra ondersteuning en stabiliteit biedt. Daarnaast heeft het Premium matras een afneembare en wasbare hoes die zachter is dan de hoes van het Emma Hybrid matras. 

Emma Easy matras

Het nieuwste Emma Sleep matras is het Emma Easy matras. Dit is een budget matras dat al verkrijgbaar is voor € 229,00 in de kleinste maat en moet concurreren met de matrassen van Lidl en Ikea. Het Easy Matras is een middelstevig matras bestaande uit Airgocell schuim en HRX-schuim. Bij dit matras krijg je 100 dagen proefslapen en 5 jaar garantie. 

In deze Emma Sleep review zullen we ons focussen op het bekende Emma O2 matras.

De prijzen van het Emma O2 matras

Je kunt bij het Emma O2 matras kiezen uit twee hardheden: medium en hard. Je betaalt dezelfde prijs voor elk matras ongeacht de hardheid. De prijzen van het Emma O2 matras in diverse standaard formaten zijn als volgt (zonder kortingen):

Emma O2 Matras:

 • 1- persoons (80×200 cm): €568
 • 1-persoons (90×200 cm): €618
 • 1-persoons (120×200 cm): €639
 • 2-persoons (140×200 cm): €922
 • 2-persoons (160×200 cm): €1.063
 • 2-persoons (180×200 cm): €1.154
 • 2-persoons (200×200 cm): €1.266

Uiteraard biedt Emma Sleep ook andere formaten aan, maar we hebben hierbij de standaardformaten aangehouden. Houd er rekening mee dat de prijzen van het Emma O2 matras kunnen variëren afhankelijk van eventuele aanbiedingen, kortingen en promoties die op dat moment beschikbaar zijn.

Klantenservice Emma Sleep

Bij Emma Sleep kun je het Emma O2 matras 100 dagen thuis uitproberen. Het matras wordt dan gratis bij je thuisbezorgd in een compacte doos. Ben je niet tevreden met het matras, dan komt Emma ‘m weer kosteloos bij je thuis ophalen. Emma doneert zoveel mogelijk geretourneerde matrassen aan goede doelen. Het Emma O2 matras wordt na een bestelling binnen 10-20 werkdagen verstuurd. Daarnaast krijg je bij Emma Sleep 10 jaar garantie en gaat er 1 euro per product naar stichting MIND.

Het matras merk biedt mooie voorwaarden, maar wanneer je kijkt naar de diverse reviews in Google, Trustpilot en Consumentenbond dan blijkt dat Emma Sleep deze servicevoorwaarden meestal niet kan waarmaken. Zo scoort Emma Sleep slechts een 3,8 op Trustpilot. De service die je ontvangt bij een Emma O2 matras is juist zo belangrijk, omdat je eerst thuis goed moet uittesten of het matras bij je past.

Er zijn veel negatieve reviews over de klantenservice van het bedrijf in Nederland. Sommige klanten hebben aangegeven dat het moeilijk was om contact op te nemen met de klantenservice of dat hun problemen niet goed werden opgelost. Zo klagen klanten over het feit dat hun oude matras niet wordt opgehaald en contact leggen onmogelijk is. Veel mensen wachten al maanden op hun bestelde producten, maar worden hierover niet geïnformeerd. Als je van plan bent het Emma O2 matras te kopen, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Emma O2 matras review
credit: NederlandReview 

Emma O2 matras review

credit: NederlandReview 

Emma O2 matras review

Zoals bovengenoemd bestaat het Emma O2 matras uit drie lagen: Airgocell-schuim, traagschuim en koudschuim. Het Airgocell-schuim heeft een open celstructuur voor ventilatie en temperatuurregulatie. Dit matras biedt 7 slaapzones en drukverlagend matrasschuim met meer dan 100 steunpunten. Hierdoor moet jouw lichaam volledig ondersteund worden. Met het Emma O2 Matras kun je kiezen uit 2 stevigheidsgraden: medium en hard

Emma O2 matras Emma Sleep
Credit: Emma Sleep

Comfort 

Het Emma O2 matras werd eerst verkocht als hét matras voor iedereen, ongeacht je lichaamsbouw of je slaap voorkeuren. Tegenwoordig zijn er toch 2 varianten, een harde en een zachte. Dit is al een verbetering, want een ‘One Fits All’ principe werkt gewoonweg niet voor iedereen. Het principe werkt namelijk niet heel nauw als je een zacht of juist stevig matras nodig hebt. Het is de vraag of klanten met deze 2 keuzes nu wel optimaal geholpen worden. Uit diverse reviews blijkt dat het matras (in medium hardheid) alsnog vooral geschikt is voor degenen die op zoek zijn naar een zacht matras.

Emma O2 matras
Credit: Consumentenbond

Duurzaamheid

Het Emma O2 matras heeft de onderscheiding ‘Groene Keuze’ ontvangen van de Consumentenbond in oktober 2022. Zo moet het matras van hoogwaardige materialen gemaakt zijn en een ademende, vochtregulerende hoes bevatten voor betere luchtcirculatie. Als we de materialen echt goed onder de loep nemen dan zijn de Emma matrassen voornamelijk gemaakt van synthetische stoffen. Zo zijn de hoezen gemaakt van 99% polyester waardoor het niet geschikt is voor degenen die ‘s nachts veel transpireren. Ook zorgt het materiaal niet voor de ideale warmte-isolatie.

Daarnaast zijn er veel klachten over de stank (chemische lucht) die uit het Emma O2 matras komt. In 2027 was er een terugroepactie bij Emma Sleep in Duitsland. Er zat TDI met een te hoge concentratie van de stof Dichlorbenzol in de matrassen. Deze reukloze stof is irriterend voor de huid, ogen en luchtwegen. Emma Sleep heeft toen een hoop matrassen moeten terugsturen.

Voordelen Emma O2 Matras

 • Geregeld kortingen.
 • 100 dagen proefslapen.
 • Gratis levering & retour.
 • 10 jaar garantie. 
 • Geschikt voor mensen met een maximum lichaamsgewicht van 150 kg.
 • Keuze uit twee hardheden.
 • In veel formaten verkrijgbaar.
 • Korting op de matrasbeschermer.

Nadelen Emma O2 Matras

 • Zacht matras.
 • Onaangename geur bij uitpakken.
 • Slechte klantenservice.
 • Zonder kortingen toch redelijk prijzig. 
 • Hoes slechts wasbaar op 40 graden Celsius.
 • Geen duurzame materialen. 

Emma O2 matras Consumentenbond

Het Emma O2 matras van Emma Sleep is getest door de Consumentenbond en kreeg in juli 2021 een score van 7,6. Dit is een goede score, maar niet de hoogste in de test. Het matras werd geprezen om zijn goede ondersteuning van de ruggengraat, ventilatie en goede vochtregulatie. Ook werd het matras als zeer duurzaam beoordeeld. Als nadeel werd de relatief hoge prijs van het matras genoemd.

Groene Keuze

Zoals bovengenoemd heeft het Emma O2 Matras in oktober 2022 de onderscheiding ‘Groene Keuze’ ontvangen van de Consumentenbond. Dit omdat het matras volgens de Consumentenbond uit hoogwaardige materialen bestaat en je beschermt tegen kuilvorming. 

Elk jaar krijgt een matras een onderscheiding van de Consumentenbond gebaseerd op de prijs-kwaliteitverhouding, voornamelijk als het matras goed betaalbaar is. Het begrip ‘Beste Koop’ is hierdoor een breed begrip dat direct leidt tot aannames en zelfs een verkeerde aankoop. Eén van de redenen waarom het Emma O2 matras de onderscheiding ‘Groene Koop’ heeft ontvangen is omdat het matras redelijk stevig is en daardoor de levensduur heeft doorstaan. Het is van belang om te onthouden dat de Consumentenbond test slechts één bron van informatie is en dat het altijd aan te raden is om meerdere bronnen te raadplegen.

Wat is het verschil tussen het Emma O2 matras en het Emma Hybrid matras?

Deze twee matrassen van Emma Sleep zijn de meest verkochte matrassen van het merk, maar de verschillen lijken op het eerste gezicht klein. Het Emma Hybrid matras verschilt van het Emma O2 matras door de combinatie van schuim met pocketveren. Deze pocketveren zorgen ervoor dat het matras extra stevig is en je meer wordt ondersteund gedurende nacht. Voor velen kan het Emma Hybrid matras té hard zijn en het Emma O2 matras weer té zacht. 

Het belangrijkste verschil tussen de twee matrassen is dus het materiaal dat wordt gebruikt voor de ondersteunende laag. Het Emma Hybrid matras gebruikt pocketveren voor extra ondersteunende eigenschappen, terwijl het Emma O2 matras Airgocell-schuim gebruikt. Het Emma Hybrid matras is een stuk duurder en dat komt voornamelijk doordat het matras uit 5 lagen bestaat en het Emma O2 matras uit 3 lagen. Het verschil in prijs is natuurlijk ook te wijten aan de marketing. Emma Sleep investeert veel in marketingcampagnes en heeft diverse fysieke winkels bij Beter Bed

Conclusie Emma O2 Matras review 

Overall is het Emma O2 matras volgens ons onderzoek niet de investering waard. Het matras bestaat uit slechts 3 lagen, die door velen alsnog als te zacht ervaren worden. Emma Sleep heeft voor dit matras het ‘One Fits All’ principe veranderd, maar met slechts één keuze uit twee hardheden zullen alsnog niet alle klanten hét matras krijgen dat voldoet aan hun slaapbehoeften. Daarnaast is het Emma O2 matras redelijk prijzig, zeker wanneer er geen aanbiedingen zijn, waardoor het geen goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Daarnaast klagen veel klanten over de stank dat uit het matras komt (chemische lucht), voornamelijk bij het uitpakken. Hierdoor krijg je geen goede eerste indruk bij het Emma O2 matras. 

Materialen

Als we naar de materialen kijken dan is het Emma O2 matras voornamelijk gemaakt van synthetische stoffen. Zo is de hoes gemaakt van 99% polyester waardoor het niet geschikt is voor degenen die ‘s nachts veel transpireren. Ook als je op zoek bent naar een matrasmerk met een uitstekende klantenservice, dan is Emma Sleep niet het juiste merk voor jou. Emma Sleep biedt diverse aantrekkelijke servicevoorwaarden aan, zoals 100 dagen proefslapen, gratis en snelle levering en retour en 10 jaar garantie, maar kan deze voorwaarden niet altijd waarmaken. Wanneer je kijkt naar de reviews van klanten zijn er veel klachten over uitstel van levering, beschadigingen bij plaatsen en slechte bereikbaarheid. 

Uiteraard is het aan jou wat je belangrijk vindt voor een optimale nachtrust en of je wel of niet wil investeren in het Emma O2 matras. Ben je benieuwd naar het beste matras van 2023? Check het hier.

0 Points