fbpx

Matrasbeschermer waterdicht: ontdek de beste matrasbeschermers

Een matrasbeschermer waterdicht is is een cruciaal aspect van elk bed. Wanneer je investeert in een goede matrasbeschermer zul je erin slagen de levensduur van jouw beste matras te verlengen en het altijd schoon en fris te houden. De beste matrasbeschermer is waterdicht en beschermt jouw matras tegen vocht. 

Wanneer je investeert in een nieuw en hoogwaardig matras is het laatste wat je wilt veel geld uitgeven aan vervelende vlekken, bacteriën of beestjes. Met een goede waterdichte matrasbeschermer kun je dergelijke problemen voorkomen. Deze gids zal je helpen een aantal topmerken overwegen van waterdichte matrasbeschermers. Blijf lezen om meer te weten te komen!

Voordelen van matrasbeschermer waterdicht

Wil je investeren in een matrasbeschermer die waterdicht is? Dan maak je de juiste keuze! Met een beschermer voor jouw bed geniet je van de volgende voordelen:

Beschermt je matras tegen hardnekkig vuil

Stofdeeltjes hebben de neiging zich met de tijd op te hopen. Stof veroorzaakt schade aan allerlei zaken en als het gaat om jouw matras is dit geen uitzondering. Het zal zich ophopen op jouw matras, waardoor het moeilijk schoon te maken is. Slapen op een stoffige matras kan leiden tot ernstige allergische reacties zoals neusverstopping, hoesten en een loopneus. Investeren in een goede matrasbeschermer waterdicht helpt dergelijke incidenten te voorkomen. Zo kun je jouw matras beschermen tegen stofdeeltjes.

Beschermt je matras tegen bedwantsen

Bedwantsen veroorzaken in veel huizen overlast. Ze tasten de goede hygiëne en levensduur van een matras aan. Deze beestjes houden van warme plaatsen en nestelen zich tussen de materialen van jouw matras. Ze bijten ook en veroorzaken ongemak tijdens het slapen. En omdat ze zo klein zijn, kan het heel moeilijk zijn om ze te verwijderen. De aanschaf van een matrasbeschermer waterdicht helpt ervoor te zorgen dat deze beestjes niet op jouw matras terechtkomen als iemand ze onbewust in huis haalt.

Helpt jouw matras lang in goede staat te blijven

Een goedkoop matras kopen betekent dat je deze sneller dan verwacht weg moet doen. Je matras beschermen door een matrasbeschermer aan te schaffen is de beste beslissing ooit. De beschermer zorgt ervoor dat jouw matras langer meegaat.

Gemakkelijk te reinigen en kostenbesparend

Verschillende mensen hebben verschillende methoden om hun matrassen schoon te maken. Sommigen gebruiken bijvoorbeeld hoogwaardige stofzuigers om beestjes te verwijderen en hun matrassen af te stoffen. Sommige van deze methoden zijn echter niet effectief genoeg om verkleuringen of vlekken uit het matras te verwijderen. 

Een matrasbeschermer waterdicht helpt dit te voorkomen en de onnodige uitgaven te verminderen, omdat hij gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is. Bovendien is investeren in een matrasbeschermer veel goedkoper dan het kopen van een nieuw matras in geval van ernstige schade.

Beschermt je matras bij bedplassen

Bedplassen komt vaak voor bij kinderen en soms ook bij ouderen. Als je geen matrasbeschermer waterdicht gebruikt, zit je met de stress van een bevlekt matras en lakens. Lakens schoonmaken is gemakkelijk, want er zijn verschillende manieren om ze fris te houden. Maar als het om jouw matras gaat, kan het een groot probleem zijn om de onaangename urinegeur te verwijderen.

Bovendien maakt urine het matras vochtig. De vochtigheid kan de productie van bacteriën bevorderen die later uitslag en andere infecties veroorzaken. In dit geval is een waterdichte matrasbeschermer jouw beste keuze. De beschermer zorgt ervoor dat je een fris en schoon matras houdt en beschermt jouw gezondheid. Het is gemakkelijker om de beschermer schoon te maken dan het hele matras.

Nadelen van matrasbeschermer waterdicht

Alles wat voordelen heeft, heeft ook enkele nadelen. Maar als het gaat om een waterdichte matrasbeschermer, wegen de voordelen wel degelijk op tegen de nadelen. Hier zijn een paar nadelen van een waterdichte matrasbeschermer om in acht te nemen.

Sommige matrasbeschermers bevatten een polypropyleen laag. Deze laag kan ongemakkelijk zijn in bed, omdat het kriebelig aanvoelt. Bovendien kan het polypropyleen afbreuk doen aan het gevoel van jouw matras. Ten tweede zal de aankoop van een nieuwe waterdichte matrasbeschermer je niet helpen om een oude of beschadigde matras te redden. Als jouw matras niet meer goed werkt, is de enige optie een nieuw matras kopen als je optimaal comfort nodig hebt.

Ten slotte vind je een matrasbeschermer waterdicht in verschillende uitvoeringen. Als je de verschillende merken niet begrijpt die matrasbeschermers aanbieden, dan zul je een product kiezen dat niet het gewenste resultaat geeft. Het laatste wat je wenst bij matrasbeschermers is een te stevig of te zacht product. 

Beste waterdichte matrasbeschermer

De beste waterdichte matrasbeschermer is gemakkelijk te gebruiken, verbetert jouw slaapcomfort en biedt alle andere voordelen die je bij de aankoop ervan mag verwachten. Hieronder vind je de beste waterdichte matrasbeschermers voor je bed.

Matt Sleeps matrasbeschermer waterdicht

Deze beste matrasbeschermer volgens ons onderzoek en de reviews in Google en Trustpilot helpt je om jouw matras de hele dag fris te houden. Deze beschermer van Matt Sleeps is ideaal om de levensduur van jouw matras te verlengen, omdat het vuilwerend, waterdicht en ventilerend is. Bovendien kun je dit product wassen op 90 graden, waardoor je huisstofmijt en bacteriën gemakkelijk op afstand kunt houden. Het product van Matt Sleeps bestaat uit 100% katoen, een ideale optie voor bewuste slapers. Deze beschermer is ook een goede optie voor matrassen met een dikte van 25 cm.

Voordelen

 • Wordt geleverd met 10 jaar garantie.
 • Verkrijgbaar in verschillende maten.
 • 100% waterdicht.
 • Bestaat uit duurzaam materiaal.
 • Mogelijkheid om het product in termijnen te betalen.
 • Biedt gratis verzending.
 • Uitstekende klantenservice.

Nadelen

 • De matrasbeschermer is een beetje prijzig.

M-Line matrasbeschermer

De Smart Cover optie van M-Line is een ventilerende beschermer, speciaal voor mensen die vaak last hebben van een warm gevoel in bed. Het product biedt namelijk een extra ventilatielaag tussen het matras en het lichaam. Daardoor kan het vocht tijdens het slapen goed worden afgevoerd, wat jouw comfort en de levensduur van het matras ten goede komt. Deze matrasbeschermer waterdicht is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je er een kunt kiezen die aan jouw behoeften voldoet.

Voordelen

 • Het bedrijf biedt een snelle levering.
 • Goede kwaliteit.
 • Komt in een breed scala van formaten.
 • Heeft een garantie van 1 jaar
 • Het bedrijf biedt een omruilgarantie van 100 dagen.

Nadelen

 • De matrasbeschermer waterdicht is enigszins prijzig.
 • Niet geschikt voor gebruik in de droger.
 • Je kunt het alleen wassen op 40 graden Celsius.
 • Het product maakt geen gebruik van duurzame materialen.

Ikea matrasbeschermer 

De Ikea-matrasbeschermer is ideaal voor wie een matrasbeschermer wil kopen maar een strikt budget heeft en niet veel geld wil uitgeven. Het merk Ikea geeft klanten meer dan 26 opties om uit te kiezen. Je kunt dus gemakkelijk een geschikte matrasbeschermer voor jouw behoeften vinden.

Bijvoorbeeld, de GRUSNARV matrasbeschermer waterdicht is prima voor degenen die op zoek zijn naar een beschermer die voorkomt dat vocht het matras binnendringt. De Ikea matrasbeschermer biedt ook gebruiksgemak omdat hij elastische banden heeft die goed aansluiten op de hoeken van jouw matras. 

Voordelen

 • Betaalbaar in vergelijking met andere merken.
 • Het product biedt gebruiksgemak.
 • Prima levensduur.

Nadelen

 • Biedt minder kwaliteit in vergelijking met de topmerken.

Kipli matrasbeschermer

Het merk Kipli is een redelijke optie voor wie op zoek is een duurzame beschermer. Deze matrasbeschermer heeft een comfortabele, dikke voering en bestaat uit 100% biologisch katoen. Met zijn dikke voering zorgt deze matrasbeschermer waterdicht voor goed slaapcomfort en verlengt hij de levensduur van jouw matras. Bovendien zul je de frisheid van deze beschermer voor een lange periode kunnen merken, je kunt ‘m namelijk niet wassen op een temperatuur van minder dan 95 graden Celsius.

Voordelen

 • De beschermer bevat geen chemicaliën.
 • Hij is sterk en duurzaam.
 • Goede klantenservice.
 • De matrasbeschermer waterdicht is gemaakt van 100% biologisch katoen, waardoor het ademend en comfortabel is.

Nadelen

 • Prijzig. 

Matrasbeschermer waterdicht 90×200

Een matrasbeschermer waterproof is er in verschillende formaten. Zo vind je er zeker een in 90×200. Dit formaat is een prima optie voor een eenpersoonsbed. Een matrasbeschermer in deze maat is vooral ideaal voor singles. Ga voor een katoenen beschermer. Katoen is namelijk goed in het opnemen van vocht. Met een matrasbeschermer van 90×200 heb je dus altijd een schoon matras.

Waterproof matrasbeschermer 120×200

Een matrasbeschermer in het formaat 120×200 is perfect voor personen met een eenpersoonsbed. Individuen noemen dit formaat ook wel de twijfelaar. Je kunt dit formaat als enigszins krap ervaren wanneer je met je partner slaapt. Toch verzekert een beschermer je nog steeds van een heerlijk slaapklimaat, omdat hij vocht buiten jouw matras houdt.

Matrasbeschermer waterdicht 140×200

Een matrasbeschermer waterdicht 140×200 is een veel voorkomende maat die je tegenkomt, vooral in logeer- en studentenkamers. Deze maat is namelijk geschikt voor kleine matrassen. Met een beschermer geniet je van het voordeel van een langere levensduur van jouw matras. Bovendien helpt hij jouw matras hygiënischer te houden.

Matrasbeschermer waterdicht 160×200

De matrasbeschermer 160×200 is de meest populaire maat die je in Nederlandse huishoudens tegenkomt. Het formaat neemt niet te veel ruimte in beslag en biedt voldoende ideale ruimte voor twee personen. Je kunt twee beschermers van dit formaat kopen om jouw matras effectief te beschermen. Wanneer je besluit de ene te wassen, kun je de andere gebruiken. Zo zorg je er altijd voor dat je jouw matras optimaal beschermt. Droog jouw beschermer na het wassen altijd goed af om te voorkomen dat je later te maken krijgt met hardnekkige schimmels.

Waterdichte matrasbeschermer 180×200

Heb je een groot bed? Dan is de matrasbeschermer 180×200 jouw beste keuze. Dit formaat bevat veel en voldoende ruimte op de breedte van het matras, zodat je zeker kunt genieten van een goede nachtrust. Bovendien kun je met een beschermer van dit formaat de levensduur van jouw matras verlengen door het bed en het matras in goede conditie te houden. Bovendien voorkomt het regelmatig wassen van deze matrasbeschermer waterdicht de ophoping van huisstofmijt, bacteriën en schimmels, waardoor het matras lang fris en schoon blijft.

Hema matrasbeschermer

Hema heeft verschillende soorten matrasbeschermers die voorkomen dat jouw matras beschadigd raakt door lichaamsvocht. Sommige varianten, bijvoorbeeld die voor een babybedje, zijn volledig waterdicht, zodat je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van jouw matras. 

Je kunt bij Hema verschillende matrasbeschermers kopen tegen betaalbare en goedkope prijzen. De meeste matrasbeschermers zijn gemaakt van polyester, katoen en polyurethaan. Je vindt ook beschermers in verschillende maten, zodat je een geschikte kunt kiezen voor jouw matras. Zo zijn er matrasbeschermers die passen bij een ruim tweepersoonsbed of een ledikant.

Bovendien kun je bij Hema kiezen uit verschillende diktes. In deze matrasbeschermers zijn elastieken verwerkt, zodat de beschermer lang op zijn plaats blijft. Je hoeft niet bang te zijn dat de matrasbeschermer waterdicht tijdens het slapen loskomt.

0 Points