fbpx

Een nieuw matras kopen?

Het klinkt misschien erg logisch, maar gebruik gewoon je gezond verstand om de staat van je matras te beoordelen. Waarom heb je destijds je huidige matras gekocht? Vaak kom je dan al op voldoende redenen om je matras te vervangen. In onderstaande gevallen is het in ieder geval tijd om een nieuwe matras te kopen.

Redenen voor een nieuw matras

  1. Je matras heeft een kuil
  2. Last van je partner
  3. Je matras is te dun
  4. Je matras maakt geluid
  5. Je lichaamsgewicht is veranderd
  6. Je hebt een orthopedische matras en bent gezond

Je matras heeft een kuil

Een kuil betekent dat het schuim niet meer terug komt in zijn oorspronkelijke vorm. Het kan dus ook je lichaam niet meer de juiste ondersteuning bieden. Je ziet dat kuilen vaak ontstaan waar je lichaam het zwaarst is, je heupen en schouders. Dit gedeelte heeft namelijk het meest je matras belast.

Last van een bewegende partner

Je matras is wellicht nog in goede staat maar je hebt behoefte aan een matras met een goede puntelasticiteit. In dit geval adviseren we geen pocketveermatras maar een schuim matras, liefst met  een laag traagschuim.

Je matras is te dun

Dan is het tijd voor een nieuwe matras. Het is het duidelijkste teken dat je matras aan het eind van zijn latijn is. Normaal gezien moet je ruggengraat in een rechte lijn liggen. Een goed matras is zacht genoeg om de vorm van je lichaam te volgen, maar ook stevig genoeg om het goed te ondersteunen. 

Je matras maakt geluid

Een goed matras moet minstens 12cm zijn. Ongeacht de stevigheid en de samenstelling van je matras. Een matras die dunner is zal geen goede ondersteuning kunnen geven, met name voor zware slapers is een dikker matras aan te bevelen.

Je lichaamsgewicht is veranderd

Het is belangrijk te veranderen om een betere slaapkwaliteit te hebben. Een toe of afname van je lichaamsgewicht zal ervoor zorgen dat je matras te zacht of te hard is. Je matras biedt dan niet meer de ondersteuning die je gewend bent toen je het kocht. 

Je hebt een orthopedische matras en bent gezond

Als je lang het bed moet houden door ziekte, heb je misschien baat bij een orthopedische matras met traagschuim. Net als een waterbed zorgt die voor een maximaal contact tussen het lichaam en de matras, wat vooral goed is voor mensen die bedlegerig zijn. Maar eens je weer gezond bent, wordt dit matras minder geschikt. Een orthopedische matras is namelijk minder aan te raden voor gezonde mensen, omdat het minder bewegingsvrijheid geeft. Het zal de nachtrust dan ook niet bevorderen. 

0 Points