fbpx

Een matrasbeschermer is nodig voor elk bed

De lakens zijn fris en koel, de kussens pluizig en fris, de lichten zijn gedimd of uit. Maar als je jouw matras niet met een beschermer bedekt, gaat je matras sneller achteruit.

Matrasbeschermers zijn een win-win voor zowel mens als matras. Het beschermt je investering tegen morsen en vlekken. Matrasbeschermers houden uw slaapruimte ook schoner – ze beschermen je en jouw gezin tegen het inademen van allergenen, huisstofmijt en bacteriën die zich na verloop van tijd in uw matras kunnen ophopen.

Net zoals er verschillende soorten matrassen zijn, zijn er ook verschillende soorten beschermers. Matrasbeschermers bedekken de matras vaak als een hoeslaken, terwijl matrashoezen ritsen en afdichtingen hebben om de hele matras of boxspring te omsluiten. Ze zijn allemaal wasbaar en verlengen de levensduur van uw matras en zorgen tegelijkertijd voor een schone, gezonde slaapomgeving.

Waterdichte matrasbeschermer materialen

Een waterdichte matrasbeschermer heeft vaak een waterdichte achterkant, meestal gemaakt van een van de volgende twee materialen:

  • Polyurethaan: dit is een superdun, flexibel membraan dat wordt gebruikt om stoffen waterdicht te maken terwijl het tijdens de slaap niet detecteerbaar en stil blijft. Dit type matrasbeschermer materiaal is zeer ademend, voorkomt dat vloeistoffen de hoes binnendringen, maar laat nog steeds lucht door – waardoor u de hele nacht op een comfortabele slaaptemperatuur blijft.
  • Plastic en vinyl: dit materiaaltype zorgt voor een waterdichte barrière voor de matras, maar heeft vaak geen ademend vermogen en kan luidruchtiger zijn dan de tegenhangers van polyurethaan van hogere kwaliteit.

Matrasbeschermer vlekken

Morsen en vlekken zijn een feit, maar ze hoeven je portemonnee niet te beschadigen. Het afdekken van matrassen met een beschermer beschermt het materiaal in de matras. Blootstelling aan vocht, vooral als het langdurig is – en simpelweg ’s nachts zweten valt binnen deze categorie – versnelt de slijtage van matrassen. Dat is de reden waarom het verschijnen van vlekken vaak matrasgaranties doet vervallen.

Allergenen en huisstofmijt

Matrasbeschermers vormen een barrière tussen jou en huisstofmijt, net als een anti-allergie matras. Naar schatting 50 miljoen Amerikanen lijden aan allergieën, en een van de belangrijkste oorzaken zijn huisstofmijten en hun allergenen. De slaapkamer bevat ook het grootste aantal allergenen voor huisdieren, waardoor matrasbescherming een belangrijk onderdeel is van een gezonde slaaphygiëne.

anti huisstofmijt matrasbeschermer

De vochtbarrière die een matrasbeschermer biedt, biedt niet alleen een barrière voor huisstofmijt en allergenen, maar helpt ook voorkomen dat schimmel en meeldauw in de matras gaan groeien, waardoor je een gezondere slaapervaring krijgt.

Bescherm de matrasbeschermer

Met de juiste zorg moeten matrasbeschermers om de paar jaar worden vervangen. Zoek er een die tot wel 200 keer is gewassen, en als u de onderhoudsinstructies zorgvuldig opvolgt, kan een beschermer net zo vaak worden gewassen als dat je je lakens wast.

Matrassen zijn een belangrijke investering – u zult er een derde van de komende acht jaar op slapen. Het is essentieel om deze investering te beschermen met een beschermer die u helpt om beter te slapen gedurende de levensduur van uw matras.

0 Points