fbpx

Anti-allergie matras

Er zijn een heleboel dingen die je slaap kunnen verstoren: het geluid van een brandweerauto in de verte, een snurkgeluid in de buurt of misschien een onaards krasje op het raam. Een van de meest voorkomende oorzaken van een slechte nachtrust zijn allergieën. Vervelende allergenen liggen graag op de loer in uw hele huis – op het tapijt, in uw slaapkamer en op uw matras.

Hoewel veel van deze allergieën buiten uw macht liggen, kunt u terugvechten tegen uw matras allergieën door deze handige tips te volgen.

7 tips voor het beheersen van allergieën als het op je matras aankomt

  1. Investeer in een hypoallergeen matras
  2. Overweeg welk type tijk je koopt
  3. Gebruik een matrasbeschermer
  4. Was beddengoed regelmatig
  5. Stofzuig en reinig uw kamer
  6. Zorg voor frisse lucht
  7. Houd huisdieren buiten!

Als uw matras een jeukende huid en meedogenloos niezen veroorzaakt, is het tijd om enkele opties te verkennen. Het is misschien tijd om een ​​nieuw matras te kopen. Terwijl u toch bezig bent, zijn er een paar andere dingen die u kunt doen om de omgeving van uw slaapkamer te beheersen en deze zo allergeenvrij mogelijk te maken.

Allergenen zijn niet alleen van invloed op mensen met allergieën en astma. Zelfs degenen die niet regelmatig allergie symptomen en / of astmasymptomen vertonen, kunnen een ernstig gebrek aan comfort ervaren in hun slaap arrangementen. U kunt een andere slaaphouding proberen of medicijnen nemen voor allergieën en astma – maar uw beste gok en langetermijnoplossing is het minimaliseren van de aanwezigheid van allergenen.

Investeer in een hypoallergeen matras

Hoewel er veel verschillende soorten matrassen zijn , willen mensen met allergieën er een hebben die hypoallergeen is. Dit woord met vijf lettergrepen geeft aan dat een matras veilig is voor mensen met allergieën. Stuifmeel, stof, bedwantsen en die microscopische, krabachtige wezens die huisstofmijten worden genoemd, worden meestal verhinderd om de matras binnen te dringen vanwege het materiaal – of het nu gaat om synthetisch traagschuim, latexschuim of zelfs een spiraalmatras bestaande uit een natuurlijk allergeen – zoals katoen.

Bovendien kan een hypoallergeen matras – een specifieke schuimstructuur hebben die de luchtstroom vergemakkelijkt, waardoor de binnenkant van het matras lekker droog blijft, wat op zijn beurt voorkomt dat schimmels en bacteriën wortel schieten en de ruimte onderin koloniseren waarin je slaapt. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat sommige andere bedrijven hun matrassen als hypoallergeen zullen aanprijzen, maar hun allergiebestendige karakter komt voort uit een gevaarlijke samenstelling van gewilde chemicaliën. Na verloop van tijd kunnen die verbindingen (zoals chemische brandvertragers) huiduitslag, keelpijn, tranende ogen en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken … precies die dingen die je hoopte te vermijden. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw hypoallergene matras is gemaakt van veilige materialen.

Bedenk welk type lakens je koopt

Er zijn een paar rare dingen die met je tussen de lakens proberen te komen. Eigenlijk proberen ze op je lakens of in je schuimmatras te komen. Die boosdoeners – pollen, stof en huisstofmijt – kunnen ook in de stof van uw lakens worden ingebed. Lakens met een hogere draadtelling laten minder microscopische ruimtes achter waarin deze ongewenste gasten zoals mijten kunnen landen, maar het gebrek aan luchtstroom in een te strak geweven weefsel verhoogt de warmte en het algehele ongemak.

Katoen, bamboe en Tencel-stof (gemaakt van boompulp) zijn allemaal uitstekende opties, evenals zijde – hoewel dat specifieke slaapoppervlak een behoorlijk prijskaartje heeft en chemisch moet worden gereinigd (niet het beste voor mensen met allergische gevoeligheid voor chemicaliën in schoonmaakmiddelen). Bamboe is ook een geweldige optie omdat ze een natuurlijk gevoel hebben en van nature een meer afstotend materiaal zijn – goed voor het weerstaan ​​van mijten en pollen.

Gebruik een matrashoes

Zijn uw grootouders van die types die alle meubels in plastic hoezen bedekken? Misschien vind je het een beetje benauwd of lachwekkend om een ​​woonkamer binnen te lopen die eruitzag alsof het in krimpfolie was verpakt, maar ze zullen het laatste lachen als je je realiseert dat het de meubels schoon en ongerept heeft gehouden (zelfs als het decennia oud is) . Evenzo mag iedereen met allergieën niet verlegen zijn om hun kussens en matras te bedekken met een hypoallergene hoes, zoals een matrasbeschermer. Terwijl hypoallergene matrassen en kussens de meeste boosdoeners buiten houden, zullen sommigen er toch in komen. Terwijl je in bed stapt en je omdraait, verdring je de grote, gelukkige stoffamilie, die alle allergische reacties kan veroorzaken die je wilt vermijden.

Als u allergisch bent voor latex, zorg er dan voor dat uw matrashoes of matras er niet van is gemaakt, anders zal het u niet erg goed helpen om allergische reacties te voorkomen. Mensen die extreem gevoelig zijn voor traagschuim en latex matrassen kunnen op zoek gaan naar een matrasbeschermer met een poriegrootte van 1 micron. Het is effectief in het blokkeren van allergenen, maar houd er rekening mee dat het gebrek aan luchtstroom waarschijnlijk extra warmte zal creëren en het comfort van uw matras zal verminderen.

Een matrasbeschermer – kan helpen voorkomen dat u stof, sporen of andere ongewenste materialen inademt. En zal verder helpen voorkomen dat deze allergenen überhaupt in de matras komen. Door je matras in een stevige hoes te wikkelen, voorkomt je dat er vocht in de matras komt, wat op zijn beurt voorkomt dat allergie-inducerende schimmels en bacteriën gaan brouwen. Sterker nog, matrasbeschermers verlengen de levensduur van je beddengoed door je matras schoon te houden, omdat deze vloeistoffen na verloop van tijd hun effectiviteit kunnen verminderen.

Was het beddengoed regelmatig

Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar het wassen van je beddengoed gaat een lange weg naar het elimineren van allergieën. Het kost zeker wat moeite om het bed regelmatig te ontdoen van de lakens, de lakens te wassen en ze vervolgens weer er op te doen. Als je met een dekbed slaapt, wil je dat natuurlijk ook wassen. Omdat veel dekbedden niet in uw gewone wasmachine passen, moet u deze mogelijk naar een wasserette brengen, wat een extra gedoe is. Maar al dit harde werk is het waard als je allergieën hebt! Het wassen van uw lakens, kussenslopen en dekbed in water en wasmiddel is een goede manier om vuil, pollen en microscopisch kleine organismen die zich in uw bed hebben gevestigd te verwijderen.

Zorg ervoor dat u een hypoallergeen reinigingsmiddel gebruikt, vooral als u gevoelig bent voor chemicaliën. Anders zal het wassen van je lakens slechts één vijand afstoten om vervangen te worden door een andere aartsvijand: chemische allergenen. Als u uw dekbed niet vaker dan één keer per maand kunt wassen, was dan op zijn minst uw lakens elke week. Als je een matras hebt, vergeet dan niet om die ook regelmatig te wassen. Hoewel het onder je lakens ligt, kan het nog steeds een verstopt stuk beddengoed worden dat wekelijks moet worden schoongemaakt. Zorg ervoor dat u het etiket controleert – als de matras is gemaakt van zoiets als natuurlijke latex, kan deze speciale wasinstructies bevatten.

Reinig je slaapkamer

Je kunt je matras veranderen in een fort van reinheid en comfort, maar als de rest van jouw slaap koninkrijk een varkensstal is, wordt het constant belegerd door de krachten van de duisternis (ook bekend als mijten en mogelijk de beruchte bedwantsen). Laat het geld dat u uitgeeft aan hypoallergene producten en de zorg die u besteedt aan het wekelijks wassen van uw lakens niet verloren gaan. Ruim je kamer op! Zorg ervoor dat er geen voedsel in de buurt is om insecten aan te trekken. Stofzuig het tapijt of veeg de vloer. Veeg de oppervlakken af. Minimaliseer de hoeveelheid willekeurige rommel die je hebt liggen (hint: als het echt speciaal is, bewaar het … als het ruimte in beslag neemt, zoek er dan een nieuwe ruimte voor). Stof de jaloezieën af, was de gordijnen en doe wat je kunt om de hoeveelheid vuil en stof in je kamer te minimaliseren.

Zorg voor frisse lucht

Plaats een luchtontvochtiger of luchtreiniger in uw kamer om allergenen uit uw slaapgebied te verwijderen. Dit is vooral effectief als u in een ouder huis of appartementencomplex woont. Na verloop van tijd zal het ventilatiesysteem worden beïnvloed door de aanwezigheid van stof en tijdens bepaalde seizoenen kunnen er ook pollen of schimmelsporen in de lucht zijn. Je zult versteld staan van hoe vuil het filter of de watertank wordt na slechts een dag. Zelfs als het ventilatiesysteem schoon is, kan overmatig vocht in de lucht de groei van allergenen zoals schimmels vergemakkelijken.

Houd huisdieren buiten!

Dit is moeilijk voor degenen die van hun harige vrienden houden, maar het is absoluut essentieel als je gevoelig bent voor allergieën.

Meest voorkomende allergieën in de slaapkamer - Anti-allergie matras

Meest voorkomende allergieën in de slaapkamer

stof

Stof is misschien wel het meest voorkomende allergeen. Het kan afkomstig zijn van een open raam of van vuil dat is opgespoord door vuile kleding. De meest voorkomende stofbron zijn dode menselijke huidcellen, wat gewoon onvermijdelijk is (je werpt het constant af op microscopisch niveau).

Huisdieren

Helaas kan je lieve, harige vriend een veelvoorkomende bron van allergenen zijn. Huidschilfers van huisdieren zijn afkomstig van eiwitten over het hele lichaam van uw huisdier – speeksel, vacht en urine – en zijn voor veel mensen zeer allergeen. Huidschilfers van huisdieren hebben een ongelooflijk vermogen om urenlang in de lucht te blijven, zich een weg banen door de hoeken en gaten van uw huis en landen waar het het minst gewenst is.

Stuifmeel

Ben je niet zo dol op het pollenseizoen? Dit allergeen verschijnt graag in het voor- en najaar. Stuifmeel bestaat uit sporen van plantaardig materiaal die reproductief van aard zijn. Hoewel stuifmeel kan worden opgespoord met schoenen en kleding, kan het ook gemakkelijk door openingen, ramen en deuren infiltreren.

Huisstofmijt

Deze kleine beestjes zijn onzichtbaar voor het blote oog, maar ze zijn er – en ze graven graag op stoffige plaatsen. Huisstofmijten kunnen allergie irriterend zijn, en dat geldt ook voor hun microscopisch kleine poep. Zelfs zonder jeuk en nies kan het moeilijk zijn om te ontspannen en in slaap te vallen als je je realiseert dat je omringd bent door uitwerpselen van huisstofmijt.

Schimmel en meeldauw

Schimmels zoals meeldauw wortelen onder vochtige omstandigheden en verspreiden zich snel. De sporen die ze vrijgeven in hun poging om de planeet Aarde over te nemen, komen misschien niet ver, maar ze komen ver genoeg om mensen met allergieën ernstig te irriteren. Bacteriën kunnen ook in vochtige omstandigheden groeien en mensen met allergieën irriteren. Hoewel je misschien niet het gevoel hebt dat je slaapkamer vochtig is, met alle vloeistoffen en oliën die in de donkere ruimte van je matras doordringen, bestaat de kans dat daar iets smerigs groeit.

Soms kan uw matras zelf allergische reacties veroorzaken, vooral als het schuim doordrenkt is met chemicaliën zoals parfums en vlamvertragers. Veel mensen ervaren een allergische reactie van traagschuim en zelfs natuurlijke latex kan allergie veroorzaken. Natuurlijke latex is tenslotte een organisch afgeleide verbinding en de meeste allergenen zijn afkomstig uit de natuur. Ga er niet vanuit dat een traagschuimmatras inherent allergie-afstotend is. Zoek naar een matras die specifiek wordt aangeprezen als hypoallergeen – en u wilt natuurlijk traagschuim volledig vermijden als u allergisch bent.

Wat is het beste matras tegen allergieën?

Door uw kamer schoon te houden, je matras te reinigen, uw beddengoed regelmatig te wassen en de lucht te zuiveren, kunt u veel allergenen elimineren.

Als allergenen hun weg naar hun bed vinden, worden ze koud tegengehouden door een hypoallergene beschermers.

Kijk ook of matrassen alle certificaten hebben tegen mijten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar wasbare delen. Bijvoorbeeld tijken die gewassen kunnen worden op 60 graden of meer. En of de materialen makkelijk te reinigen zijn. Zoals pocketvering of schuimdelen. Kun je er makkelijk bij? Kunnen ze uit het matras worden gehaald? Dan ben je beter in staat om te reinigen.

0 Points