fbpx

Club 9 matras review

nieuwe jonge startups die de matrassenindustrie veranderen door een matras rechtstreeks naar de consument te sturen, ook wel de “one size fits all” matrassen genoemd of ‘bed in the box’. Deze nieuwe partijen slaan de retail over waardoor ze het matras ver onder de prijs van de retailers kunnen verkopen. Hierdoor wordt er marktaandeel van de gevestigde bedden partijen afgesnoept. Sinds afgelopen jaar zie je nu dat deze gevestigde partijen zelf komen met een “startup” die de concurrentie aan moeten gaan met deze nieuwe merken. Opvallend is dat kort achter elkaar zowel Swiss Sense als Auping (Bedzzzy) beide met een onze size fits all matras zijn gekomen die beide werken met een matras lease model.

Snelmenu

Club 9 oprichting

Het club 9 matras is in februari 2019 gelanceerd. In eerste instantie probeerde Swiss Sense te verhullen dat ze achter dit initiatief zaten. Alles werd er aan gedaan om als jonge frisse startup te boek te staan die de matrassenindustrie wil veranderen, of zoals ze het zelf noemen: Een jong bedrijf in matrassen met een vernieuwde visie op slapen. Swiss Sense is natuurlijk geen jong bedrijf maar onderdeel van de gevestigde orde.  De familie Diks is zelfs ook oprichter van Beter Bed. Gelukkig komen ze er nu wel vooruit en staat het logo van Swiss Sense sinds kort op de website.

Prijs Club 9 matras

Een 90×200 Club 9 matras kost €9.90 per maand en is inclusief gratis verzending. Een 1800×200 Club 9 matras kost €18,99, per maand en komt ook met gratis verzending. Na 5 jaar kost je het 90×200 Club9 matras dus €594 en de 180×200 kost je €1.139.40.

Voor een offline kwaliteits matrassenmerk zijn dit geen rare prijzen. Retailers vragen vaak een marge van 300% waardoor deze prijzen vaak wat hoger liggen. Aangezien Club9 de retail overslaat en rechtstreeks aan consumenten levert zou je er van uit kunnen gaan dat ze deze besparingen doorgeven aan de klant. Dit is helaas niet het geval, om te bepalen of Club9 zich een kwaliteitsmatras mag noemen moeten we kijken naar de materialen die in het matras zit. 

Van een kwaliteitsmatras mag je verwachten dat je er 10 jaar of langer mee kan doen. In dit geval kost een 180×200 Club9 matras na 10 jaar €2.278,8, maar let op dan ben je nog steeds geen eigenaar. 

Materialen Club 9 matras

Het club9 matras is 25cm dik en heeft 3 lagen waarvan 1 comfortlaag. De comfortlaag die je krijgt heeft te maken met de keus die je maakt wat voor slaper je bent.

  • Zachte slaper: Comfort gel
  • Medium slaper: HR-schuim
  • Harde slaper: Latex laag

Op basis van de hoogte het aantal lagen en de comfortlaag kun je stellen dat club9 matras een kwalitatief matras is. Jammer is dat club9 niets communiceert over de densiteiten van het schuim.  Een densiteit van 30 kg/m2 of lager is een stuk goedkoper dan een schuim matras met densiteiten van 40 of hoger. Of we hier echt met een kwaliteitsmatras te maken hebben kunnen we dan ook niet met zekerheid stellen. Onze ervaring is wel dat als een merk hierover niets communiceert dat deze eigenschappen vaak niet zo goed zijn.

De hardheid van een matras wordt met name bepaald in de kern van het matras. Op de website worden de verhoudingen niet omschreven. Maar de kern van het matras is vaak 80% en de comfortlaag 20%. Op basis van de foto’s op de website lijkt deze verhouding hier ook te zijn toegepast.

Het valt ons op dat het Club9 matras alleen de comfortlaag veranderd maar niet de kern. We hebben dan ook onze bedenkingen of alleen het aanpassen van de comfortlaag, echt het verschil gaat maken mbt ondersteuning van zware en lichte slapers.

Proefperiode Club 9 matras

De proefperiode is erg onduidelijk. Op de website communiceren ze een 100 dagen proefperiode maar ook een omruilgarantie. Volgens de algemene voorwaarde kan de klant het matras alleen in de proefperiode tussen de 30 en 90 dagen omruilen voor een andere hardheid, niet voor een andere maat. Alleen in artikel 5, lid 3 staat bij  herroepingsrecht: “Zolang de 100 dagen niet goed geld terug voorwaarden van toepassing zijn is er geen sprake van herroeping binnen 14 dagen. Het Lid mag tot 100 dagen het matras abonnement kosteloos annuleren.“

Verder is het goed te weten dat de klanten van club9 de overeenkomst uiterlijk 30 maanden na het aangaan van de overeenkomst, maar na het verstrijken van de 90 dagen omruilgarantie tegen een betaling van een vergoeding van €300 kunnen beëindigen. Na 30 maanden is het niet mogelijk om de lease vroegtijdig te beëindigen.

EDR creditservice – Eigenaar lease matras

Club9 blijft eigenaar van het lease matras, door middel van private lease partij. Door een derde partij EDR creditservice wordt er een credit check gedaan om te kijken of je in aanmerking komt voor een leasecontract. Wel staat in de algemene voorwaarden (artikel 15, derdenbeding bij gebruik) dat je als klant toestemming geeft dat ze de overeenkomst aan derden kunnen verpanden. Je hebt als klant niet de mogelijkheid om jezelf hierop te beroepen. Als je zelf het recht van het matras wil verkopen aan een derde partij dan mag dit niet zonder toestemming.

Is een matras leasen duurzaam? | Bed in a box

Duurzaam matras

Club 9 geeft het volgende aan met betrekking tot duurzaamheid:

Wij zijn groen – Via ons circulaire-systeem breken we oude matrassen zo goed mogelijk miliuevriendelijk af. Onze ambitie is geen afval meer maar 100% recycling.

Dit statement wordt nergens onderbouwd. De materialen die ze gebruiken zijn niet goed te recyclen. Latex is zelfs zeer slecht te recyclen. Daarnaast schrijven ze een matras na 5 jaar al af terwijl je met een goed matras zeker 10 jaar kan doen.

Contact Club 9

Club9 is alleen te bereiken op een 0900 nummer. We hebben ze gebeld en gelukkig worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Wel is het vreemd dat ze alleen tussen 08:30 en 12:30 bereikbaar zijn.

Ervaringen met Club 9 matras

Zelf hebben we geen ervaring met het Club9 matras. Club9 matras heeft wel een review pagina maar het vreemde is dat klanten zelf geen reviews kunnen achterlaten. Daarnaast zijn het allemaal 5 sterren en staat er geen datum bij. Lees hier de reviews op de club9 site.

Kortingscode Club9

We kwamen een kortingscode tegen uit juni 2019. Hiermee zou je 10% korting krijgen. De code is: PQSM-WVFZ-DFGW.

Conclusie Club 9 matras review

We vinden de prijs/kwaliteit onvoldoende. Als je uitrekent wat je na 10 jaar betaald voor een 180×200 dan betaal je duizenden euro’s te veel. Ook zit er geen extra service bij wat je bij een leasemodel wel mag verwachten. Verder zouden we graag meer informatie zien over de kwaliteiten van het schuim dat in het Club9 matras wordt gebruikt en uitleg waarom het matras duurzaam zou zijn. Daarnaast is de proefperiode ook niet duidelijk, heeft de klant nu recht op volledige retour of alleen om het matras om te ruilen. Wel is prettig dat je de mogelijkheid hebt om na 30 maanden het contract te beëindigen. Een goed matras zou je niet na 5 jaar hoeven af te schrijven en we vinden dit dan ook een verkeerd signaal naar de markt. Voor meer diepgaande informatie schreven wij een artikel over hoe het matras huren in elkaar steekt!

-1 Points

Beste matras tegen allergieën - Anti allergie matras
Previous Article

Verzwaringsdeken
Next Article