fbpx

Boxspring met opbergruimte? Ontdek de beste boxspring

De juiste boxspring met opbergruimte verbetert je slaapkwaliteit en biedt je op een gemakkelijke wijze opbergruimte. Jouw boxspring verhoogt jouw matras van de vloer en beschermt je tegen allergenen, ongedierte en stof. Hij draagt ook bij aan het comfort en de ergonomische stabiliteit, waardoor jouw houding tijdens het slapen goed blijft. Een goede boxspring verlengt ook de levensduur van jouw beste matras en voorkomt dat jouw bed vies of beschadigd raakt. 

Sommige boxsprings bieden ook opbergruimte waarin je spullen kan opruimen zonder de beschikbare ruimte te beperken. Met zoveel opties op de markt kan het kiezen van de juiste boxspring voor jouw matras veel tijd kosten. Gelukkig hebben we de beste boxsprings met opbergruimte in deze gids verzameld om tijd en geld te besparen in jouw zoektocht naar de beste slaapkwaliteit.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een grote metalen of houten box met honderden kleine metalen veertjes of spiraaltjes. De box is omwikkeld met stof voor comfort en bescherming en veel boxsprings hebben unieke, toegevoegde voorzieningen om de ventilatie of stevigheid te verbeteren. Boxsprings staan bekend om hun veelzijdigheid en betaalbaarheid. 

Er zijn verschillende soorten boxsprings, zoals:

  • Spiraal boxsprings: de meeste boxsprings zijn gemaakt met metalen spoelen die flexibiliteit en ondersteuning bieden. Sommige moderne matrassen gebruiken boxsprings van schuimrubber.
  • Zero-Deflection boxsprings: zero Deflection veren zijn gemaakt van houten latten in plaats van spoelen.
  • Ultra low-profile boxsprings: ultra low-profile boxsprings zijn meestal minder dan vijf centimeter hoog en bieden een stevig gevoel.
  • Boxsprings met een laag profiel: dit type veer is tussen de 10 en 15 centimeter hoog. Dit bed biedt een gemakkelijkere toegang dan een standaard boxspring.
  • Standaardprofiel boxsprings: dit type boxsprings zijn doorgaans 20 tot 25 centimeter hoog.
  • Semi-Flex boxsprings: semi-flex boxsprings maken gebruik van houten latten en metalen bedrading om een hybride structuur te creëren die ongeëvenaard comfort biedt.
  • Split boxsprings: split boxsprings worden in tweeën gedeeld voor een toegankelijker transport en aangepaste oplossingen.
  • Boxsprings met opbergruimte: boxsprings met opbergruimte zijn ofwel verhoogd vanaf de grond, zodat je er spullen onder kunt schuiven of ze zijn gemaakt met ingebouwde laden.

De meeste mensen kiezen een van de bovenstaande boxspring modellen om hun slaapcomfort en -hoogte te vergroten. Boxsprings met opbergruimte werken goed in slaapkamers, omdat je daarmee spullen kunt opbergen. 

Voordelen van een boxspring met opbergruimte

Als je overweegt een nieuwe boxspring met opbergruimte aan te schaffen, is het goed om de voor- en nadelen te overwegen. 

Comfort

Boxsprings voegen flexibiliteit toe aan je slaapkamer en dragen bij aan het algemene comfort. Dit kan helpen bij zaken als slapeloosheid of onrustige slaap. Een boxspring met opbergruimte biedt extra comfort, omdat je essentiële spullen dicht bij je kunt houden.

Gemak 

Met een boxspring met opbergruimte kun je spullen en rommel verbergen, terwijl je sommige spullen dichtbij je hebt liggen. Met dit type boxspring heb je geen lelijke dozen of extra meubels nodig. 

Hygiëne 

Een robuuste boxspring beschermt je en jouw matras tegen stof, vuil en ongedierte. Dit kan de gezondheid ten goede komen en jouw matras beschermen tegen verontreiniging.

Levensduur

Een boxspring met opbergruimte beschermt jouw matras gedurende lange tijd en garandeert de integriteit en levensduur ervan. Dit kan je na verloop van tijd ook geld besparen.

Ontwerp

De meeste boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen die passen bij jouw inrichting. De juiste boxspring kan een vleugje kleur en design toevoegen aan jouw slaapkamer.

Kosteneffectiviteit

Het belangrijkste voordeel van een boxspring met opbergruimte is dat het een kosteneffectieve oplossing biedt voor jouw opberg- en slaapbehoeften. Met dit type boxspring profiteer je van twee meubelstukken voor de prijs van één.

Nadelen van een boxspring met opslag 

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van een boxspring met opbergruimte. Overweeg het volgende voordat je jouw investering doet.

Kosten 

Boxsprings met opbergmogelijkheden zijn over het algemeen duurder dan traditionele modellen. Je betaalt iets meer voor jouw opslagruimte dan voor een gewone boxspring, maar dat kan alsnog de moeite waard zijn voor degenen die opbergruimte willen zonder dat het te veel ruimte inneemt. 

Niet altijd genoeg opbergmogelijkheden

Als je heel veel opbergruimte onder jouw bed nodig hebt, overweeg dan alternatieve opties, aangezien een boxspring jouw opbergruimte beperkt. Zelfs een boxspring met ingebouwde opbergruimte biedt soms minder ruimte dan een traditioneel bed frame of een kast.

boxspring met opbergruimte

Beste boxspring met opbergruimte 

Er zijn veel uitstekende boxsprings met opbergmogelijkheden. Hoewel je bij aanbieders zoals Ikea, Beter Bed, Leen Bakker en Swiss Sense diverse boxsprings met opbergruimte, maar als je echt op zoek bent naar een kwalitatieve boxspring die lang meegaat en de beste service, dan kunnen we de Original boxspring of Velvet boxspring van Matt Sleeps aanraden. 

Matt Sleeps is een steeds populairder wordend merk gevestigd in Nederland dat al zijn materialen hier produceert, waardoor het een van de weinige matrasmerken gevestigd in Nederland is. Het merk gebruikt duurzame materialen van de hoogste kwaliteit voor hun matrassen, boxsprings en accessoires. 

De Velvet boxspring is een prachtige, luxe boxspring met enkele centimeters ruimte eronder. Hij is geheel bekleed met fluweel en je kunt zelf de kleur en maat kiezen die je wenst. Deze boxspring is verkrijgbaar in bijna elke maat en kleur, waardoor hij onze topkeuze is voor de meeste huizen. Hij is ook relatief betaalbaar in vergelijking met soortgelijke modellen. Daarnaast biedt Matt Sleeps een uitgebreide klantenservice en een reactief team van experts om je te helpen met alles wat je nodig hebt.

Het item heeft een flexibele garantie, zodat je het zonder risico kunt uitproberen. Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing die wat opbergruimte biedt, is de Matt Sleeps Velvet boxspring de beste optie in de markt! 

Boxspring met opbergruimte Ikea 

Als een toonaangevend Europees meubelmerk biedt Ikea veel verschillende modellen boxsprings die zijn aangepast aan de meeste budgetten. De Ikea Dunvik boxspring is populair omdat hij voordelig, robuust en duurzaam is. Hij biedt echter slechts dezelfde opbergruimte als andere modellen.

Ikea biedt een Brimnes boxspring en een Malm boxspring, inclusief een hoog profiel structuur met ingebouwde planken en laden. Beide modellen bieden bescherming tegen stof en allergenen, en er is voldoende ruimte om je waardevolle spullen naast je op te bergen.

Het beste van alles is dat Ikea-boxsprings relatief betaalbaar zijn, zodat je geld kunt besparen op een normaal gesproken prijzig artikel. Weliswaar ligt de kwaliteit van deze boxsprings een stuk lager en is de service lang niet zo goed als bij andere merken. 

Eenpersoons boxspring met opbergruimte 

Je vindt een eenpersoons boxspring met opbergruimte bij Ikea. Het merk biedt verschillende modellen voor opberg vriendelijke boxsprings. De Espevär is ideaal voor eenpersoons slapers omdat hij in een klein formaat wordt geleverd tegen een betaalbare prijs. Hoewel de Espevär niet de diverse rekken en laden heeft zoals de duurdere modellen, biedt hij een aanzienlijke ruimte tussen de boxspring en de vloer, zodat je er spullen onder kunt opbergen. Daarnaast is deze boxspring met opbergruimte zeer betaalbaar. 

Boxspring met opbergruimte 90×200

Een andere wat duurdere eenpersoons boxspring met opbergruimte komt van Auping. Deze fabrikant biedt een model dat opbergruimte onder jouw bed aanbiedt. De Criade boxspring 90×200 biedt enkele centimeters ruimte onder jouw bed om spullen op te bergen. Je kunt een koffer of groot voorwerp onder jouw bed plaatsen of een box gebruiken om er gemakkelijker bij te kunnen.

De Criade biedt veel verschillende aanpassingsmogelijkheden. Je kunt je kleur, framemaat, bekleding en hoofdbord ontwerp kiezen. Je kunt ook kiezen uit een dozijn kleuren om jouw inrichting aan te vullen. De Criade is een van de beste opties voor wie een uitgebreide oplossing zoekt voor zijn slaap- en opslag behoeften.

Boxspring 120×200 met opbergruimte 

De beste boxspring met opbergruimte in de markt is de Matt Sleeps Velvet boxspring, en dus ook voor het formaat 120×200. Deze boxspring combineert betaalbaarheid met kwaliteit, waardoor je optimaal rendement haalt uit jouw investering. 

Boxspring 140×200 met opbergruimte 

Een andere goede optie voor een boxspring met opbergruimte 140×200 is de Auping boxspring. De Kiruna boxspring is een volledig aanpasbare boxspring met veel opbergruimte. Hij staat op een set stevige en duurzame poten die je kunt aanpassen aan de kleuren in jouw slaapkamer.

Bij Auping kun je ook kiezen uit vele kleuren en stofsoorten om jouw bed aan te passen. Het bedrijf biedt een soepel retourbeleid en veel educatieve middelen om je te helpen kiezen welke boxspring je wil.

Boxspring met opbergruimte 160×200 

Zoals eerder genoemd is de beste boxspring met opbergmogelijkheden de Matt Sleeps Velvet boxspring. Dit item biedt ongeëvenaard comfort en verhoging zonder in te boeten aan kosteneffectiviteit of kwaliteit en gaat zeer lang mee. Heb je een wat kleiner budget? Dan kun je bij Ikea redelijke opbergmogelijkheden vinden. Ikea biedt verschillende modellen met opbergruimte. Kies het Malm-model voor een robuust bedframe met opbergmogelijkheden, of probeer de Espevär voor een betaalbare maar veelzijdige oplossing. Uiteindelijk kun je in deze lijst veel boxsprings met opbergmogelijkheden vinden van toonaangevende merken.

Boxspring met opbergruimte 180×200

De beste boxspring met opbergruimte 180×200 matrassen is de Matt Sleeps Velvet boxspring. Wil je nóg meer keuze in materialen, stoffen en kleur? Dan is de Auping boxspring ook een prima keuze. Het merk biedt twee modellen die opbergruimte bieden, maar het Kiruna-model is meer geschikt voor grote bedden. Veel plezier met winkelen!

0 Points