fbpx

Beter Bed matras review

Beter Bed heeft filialen door het hele land en verkoopt daar vooral bedden en matrassen. Vandaag gaan we het vooral hebben over hun matrassen en vergelijken we onze top drie in deze Beter Bed matras review. We zullen kort uitleggen wat voor matrassen het precies zijn en wat hun voor-en nadelen zijn. Voordat we beginnen aan onze Beter Bed matras review kijken we eerst even kort naar de geschiedenis van Beter Bed.

Inhoudsopgave

Geschiedenis van Beter Bed

De Nederlandse holding Beter Bed kent zijn begin in het jaar 1981, toen oprichters Pieter en Marc Diks bedden verkochten in twee filialen. Later in 1995 hadden zij geld nodig om uit te breiden. Toen dit dankzij een investeerder mogelijk werd konden ze in 1996 naar de beurs, waar ze meteen veel geld ophaalden. Vanaf toen zijn ze groter en groter geworden, soms weer even wat kleiner, maar tot op de dag vandaag zijn één van de, of de, grootste bedden en matrassen verkoper in ons land met een jaarlijkse omzet van ongeveer 300 miljoen. Zo, weer wat geleerd. Dan is het nu toch echt tijd voor de Beter Bed review!

BeterBed matrassen

Gold Pocket Foam

De eerste op onze Beter Bed review lijst is het Gold Pocket Foam matras. Het Gold Pocket Foam matras is een pocketveermatras met cilindrisch geharde pocketveer. De tijk (matrashoes) bestaat voor 12% uit viscose en voor 88% uit polyester. Doordat de kern van het matras bestaat uit pocketveren krijgt het een hele open structuur wat ervoor zorgt dat het matras uitstekend ventileert. Het Gold Pocket Foam matras heeft extra veel pocketveren (maar liefst 440 per vierkante meter) en geeft daardoor een nóg betere ondersteuning. Alle pocketveren bieden namelijk ondersteuning aan de ledematen. Daarnaast heeft het matras 7 verschillende comfortzones, die naast je hoofd, nek, schouders en heupen ook je taille goed ondersteunen. Hierdoor is het matras geschikt voor zowel rug, buik- als zijslapers. Een groot voordeel van een pocketvering matras is dat het zo goed ventileert. Vooral mensen die bijvoorbeeld veel transpireren in hun slaap zullen hier dus veel baat bij hebben. Aan de andere kant kan het ventileren ook een nadeel zijn, als je het bijvoorbeeld vaak koud hebt in bed. De prijs hangt erg af van de maat van het matras. Als je een eenpersoons matras koopt van 80×200 cm zit je rond de 700,- euro, maar als je gaat kijken naar een tweepersoons matras van 180x200cm zit je al gauw rond de 1.600,- euro. Bij Beter Bed geldt voor elk soort matras dezelfde garantievoorwaarden, deze staan allemaal netjes op hun site. De garantie voor hun matrassen is 5 jaar. 

Gold Pocket Foam - Beter Bed
Gold Pocket Foam – Beter Bed

Silver Pocket Deluxe Foam 

De tweede op onze Beter Bed matras review lijst is het Silver Pocket Deluxe Foam matras. Dit matras is wederom een pocketveringmatras, ditmaal met thermisch geharde pocketveren. De tijk van het Silver Pocket Deluxe Foam matras bestaat voor 100% uit polyester. Ook dit matras ventileert dankzij de kern met open structuur heel goed en is dus geschikt voor mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben en daardoor overmatig transpireren. Daarnaast heeft het Silver Pocket Deluxe Foam matras ook nog eens een extra toplaag wat zorgt voor een extra koel en zacht slaapklimaat. Omdat ook dit matras uit heel veel pocketveren bestaat is het matras weer geschikt voor alle soorten slapers; rug, zij- en buikslapers. Grote voordelen zijn dus de ventilatie voor mensen die het vaak warm hebben in bed en de goede ondersteuning die het matras biedt. Nadelen zijn dan weer de andere kant van het verhaal, als je het juist altijd koud hebt in bed. Ook als je een zacht matras met goede ondersteuning minder lekker vindt liggen dan een wat harder matras is pocketvering misschien niet geschikt voor jou. De prijs van het Silver Pocket Deluxe Foam matras is iets lager dan het vorige matras en verschilt wederom per afmeting. Voor een eenpersoonsbed van 80x200cm betaal je 580,- euro en voor een tweepersoonsbed van 180x200cm betaal je 1.318,- euro. Wederom heb je 5 jaar garantie volgens de Beter Bed garantie voorwaarden. 

Silver Pocket Foam - Beter Bed
Silver Pocket Foam – Beter Bed

Bamboo Cool Deluxe

De derde en tevens laatste op onze Beter Bed matras review lijst is het Bamboo Cool Deluxe matras. Het Bamboo Cool Deluxe matras is een traagschuim matras waarvan de kern bestaat uit koudschuim. Traagschuim is van zichzelf vrij hard, maar wanneer het in contact komt met lichaamswarmte verzacht het. Dit zorgt er dus voor dat het matras zich vormt naar jouw lichaam. Hierdoor wordt de druk op je lichaam heel erg verminderd waardoor niet alleen je spieren en gewrichten ontlast, maar zelfs je vaten en zenuwbanen. Het ventilerende materiaal waaruit het Bamboo Cool Deluxe matras bestaat zorgt ervoor dat je matras fris en schoon besluit dankzij het minimale transpireren ‘s nachts. Ook de verlichting van drukpunten is één van de grootste voordelen van een traagschuim matras. Echter is het lekkere gevoel van wegzakken in je matras wel erg persoonlijk. Sommige mensen vinden dit namelijk helemaal niks, dus als jij hier één van bent is het misschien verstandiger om een ander matras aan te schaffen! De prijs verschilt, zoals altijd, per afmetingen van het matras. Van dit matras zijn er maar 3 verschillende maten, in vergelijking met ongeveer 20 verschillende bij de vorige matrassen. De kleinste maat (80x200cm) kost in dit geval 379,- euro en de grootste maat (140x200cm) 549,- euro. Ook hier geldt 5 jaar garantie volgens de Beter bed garantie voorwaarden. 

Bamboo Cool Deluxe - Beter bed
Bamboo Cool Deluxe – Beter bed

Wat zijn de voordelen van kopen bij Beter Bed?

Een heel groot voordeel van kopen bij Beter Bed is natuurlijk het ruimte assortiment dat ze aanbieden. De keuze uit ontelbaar veel matrassen in elke soort en maat. Daarnaast zijn ze dankzij al hun jaren aan ervaring uiterst betrouwbaar en kunnen ze goed helpen bij de keuze van een matras. Ook bieden ze natuurlijk een goede garantie voor in het geval het matras je niet bevalt. Wat ook fijn is is dat ze 84 filialen hebben verspreid door heel Nederland. Dus als je het webshoppen een keertje zat bent kun je ook gemakkelijk naar een winkel bij jou in de buurt. 

Levertijden en garantie bij Beter Bed?

De garantie bij Beter Bed zijn vrij voor de hand liggend. Natuurlijk moet je beschikken over een aankoopbewijs, dus een bonnetje of iets dergelijks. Verder mag het matras vanzelfsprekend niet beschadigd zijn. De levertijden verschillen per matras en hangt puur af van het soort matras en in welke maat je dit matras wilt kopen. De levertijd kan verschillen van een paar dagen tot enkele weken. 

Een matras kopen van Beter Bed?

Er zitten weinig nadelen aan een matras kopen bij Beter Bed. Alleen als je opzoek bent naar een heel specifiek soort matras en daar het beste van het beste van zoekt zou je eventueel op zoek kunnen gaan naar een echte specialist, maar de matrassen van Beter Bed zijn over het algemeen kwalitatief erg goed en qua prijs ook vaak betaalbaar. 

Beter of Slechter Bed

Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat Beter Bed uitstekende en betrouwbare matrassen verkoopt. Meer dan 35 jaar ervaring in deze business zorgt ervoor dat Beter Bed de naam Beter Bed dubbel en dwars heeft verdiend, dus retteketet … 

0 Points

Auping matras review
Previous Article

boxspring test 2021
Next Article