fbpx

Auping matras review

De Auping matrassen staan bekend als een echt kwaliteitsmatras, maar zoals alles van kwaliteit komt dit ook met een prijskaartje. In deze Auping review gaan we kijken naar onze top 3 van Auping matrassen. Bij alle 3 de matrassen die aan bod komen bespreken we beknopt wat hun grootste voor- en nadelen zijn en bespreken we meer informatie over het matras zelf. Voordat we beginnen aan onze Auping review vertellen we eerst even kort wat over de geschiedenis van Auping. 

Inhoudsopgave

Geschiedenis van Auping

Auping is een familiebedrijf dat in 1888 is opgericht door Johannes Albertus Auping. Johannes, die destijds in een gasthuis in Deventer werkte, kreeg de opdracht hygiënische bedden te leveren. Hij ontwikkelde zelf een nieuw soort matras wat blijkbaar goed in de smaak viel aangezien hij enkele jaren later de eerste steen legde van zijn grote Auping fabriek. Nog steeds staat de Auping fabriek in Deventer en worden dus al hun matrassen hier in Nederland gemaakt. 

Auping matrassen

Auping Evolve

De eerste op de lijst van onze Auping review is de Auping Evolve. Dit Auping matras bestaat uit staal, polyester en pocketvering. Het polyester bevindt zich vooral in de bovenste laag. Deze bovenste laag wordt ook wel de comfortlaag genoemd en bestaat uit gebreide elastische polyester. De Auping Evolve heeft op zowel de schouder- als de heupzone een extra zachte laag. Hierdoor is het matras extra geschikt voor mensen met wat bredere schouders en/of heupen. Verder zitten er geen vormen van schuim in het Auping Evolve matras wat ervoor zorgt dat het uitstekend ventileert. Het matras is in verschillende hardheden verkrijgbaar; soft, medium en hard. Als je niet in je eentje slaapt maar met een partner is het ook mogelijk om jullie tweepersoons matras in verschillende hardheden te krijgen. Als jij bijvoorbeeld liever wegzakt terwijl je partner het liefst op een plank ligt, kun je een Auping Evolve matras bestellen dat aan één kant zacht is en aan de andere kant hard. De Auping Evolve komt met een prijskaartje van 1.095,00 euro en wordt gratis bezorgd binnen 5-6 weken. Wat betreft de garantie geldt: 5 jaar productgarantie, 30 dagen niet goed geld terug en 90 dagen omruilgarantie op de matras hardheid. 

Auping Evolve Review

Auping Vivo

De tweede op onze Auping review lijst is het Auping Vivo matras. Dit matras met extra hoge pocketveren heeft een comfortlaag gemaakt van uniek natuurlatex. De Auping Vivo heeft maarliefst vijf verschillende zones die elk speciaal gemaakt zijn om bepaalde lichaamsdelen optimaal te ondersteunen. De verschillende zones zijn: hoofd, schouders, onderrug, heupen en taille. Ook dit matras is wederom verkrijgbaar in verschillende hardheden, namelijk soft, medium en hard. Vanwege alle verschillende aanpasbare zones is het Auping Vivo matras geschikt voor elke soort slaper. Wat dit matras dus vooral zo speciaal maakt zijn de verschillende zones en dat de comfortlaag bestaat uit uniek natuurlatex. Naast de vijf zones beschikt het Auping Vivo matras ook nog over twee andere extra speciale ondersteuning zones, namelijk die van de schouder en de heup. Het Auping Vivo matras wordt momenteel verkocht voor 1.595,00 euro en wordt gratis bezorgd binnen vijf tot zes weken. Wat betreft de garantie geldt ook hier: 5 jaar productgarantie, 30 dagen niet goed geld terug en 90 dagen omruilgarantie op de matras hardheid. 

Auping Vivo Review

Auping Cresto

De laatste op onze Auping review lijst is het Auping Cresto matras. Dit matras heeft wederom maarliefst vijf verschillende zones die elk speciaal gemaakt zijn om lichaamsdelen optimaal te ondersteunen. Daarnaast heeft het Auping Cresto matras nog extra soepele ondersteuning voor de schouders. Ook het Auping Cresto matras is verkrijgbaar in de verschillende hardheden soft, medium en hard. Omdat ook dit matras beschikt over de verschillende hardheidszones en verkrijgbaar is in verschillende hardheden is ook het Auping Cresto matras geschikt voor elke soort slaper. Omdat dit matras niet uit het unieke duurzame natuurlatex bestaat en omdat het de extra ondersteuning aan de heupen ontbreekt kost het matras maar 1.095,00 euro. Ook hier geldt 5 jaar productgarantie, 30 dagen niet goed geld terug en 90 dagen omruilgarantie op de matras hardheid.

Auping Cresto Review

Hoelang gaat een Auping matras mee?

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat voor Auping matras je in huis hebt, maar over het algemeen raadt Auping hun klanten aan het matras na ongeveer 8 tot 10 jaar te vervangen voor een nieuwe. De reden hiervoor is omdat het matras op een gegeven moment zijn stevigheid verliest waardoor het minder lekker zal liggen. 

Wat kost een Auping matras?

Een Auping matras kost gemiddeld meer dan matrassen die je bijvoorbeeld kan kopen bij Ikea. Daar tegenover staat wel dat de kwaliteit van een Auping matras vele malen hoger is dan dergelijke matrassen. Als we kijken naar onze top drie in onze Auping review ligt het gemiddelde rond de 1.200/1.250 euro. 

Wat is het beste Auping matras?

Het beste Auping matras is wat ons betreft het Auping Vivo matras. Dit vanwege zijn unieke duurzame natuurlatex, zijn vijf verschillende ondersteunings zones en nog de twee extra soepele zones voor de heupen en schouders. Echter komt het Auping Vivo matras wel met een flink prijskaartje, dus als we gaan kijken naar prijs-kwaliteitverhouding valt onze keuze eerder op het Auping Cresto matras. Dit vanwege zijn vergelijkbare ondersteuning zones en omdat zijn prijs dus flink scheelt vergeleken met het Auping Vivo matras. 

Evolve, Vivo, Cresto

Al om al zijn de Auping matrassen vaak aan de dure kant, maar de matrassen zijn van uitstekende kwaliteit. Een reden voor de duurdere prijs is ook dat de geproduceerd worden in Nederland in plaats van een derde wereld land. Dit garandeert echter wel degelijkheid en kwaliteit. Dus, goed matras voor een redelijke dure prijs. 

0 Points

Bed Robuust Amsterdam
Previous Article