Matt Sleeps – Het assortiment in 2023

Het juiste matras kiezen kan een lastige opgave zijn. Volgens de makers van Matt Sleeps hebben zij daar de perfecte oplossing voor gevonden: het aanpasbare matras. Dit houdt in dat het matras uit 6 verschillende lagen bestaat, wat naar eigen comfort en smaak aan te passen is. Hoe ideaal is dat!

Dit matras is ontwikkeld tijdens een 15-maanden traject in samenwerking met studenten van de TU Delft. Hier zijn verschillende fabrikanten en proefpersonen voor ingezet, om zo tot de perfecte matras te komen die aan alle eisen en wensen voldoet. Maar hoe werkt het aanpasbare Matt Sleeps matras nou precies? En welke artikelen behoren er allemaal tot het Matt Sleeps assortiment? Wij zullen alles toelichten in dit artikel.

Als je een gedetailleerde review wilt lezen over het Matt matras, dan raden we je aan om Matt Sleeps Matras Review of de matrassentest van de consumentenbond te lezen.

Wat behoort er tot het Matt Sleeps assortiment?

Naast het Matt Sleeps matras, zijn er nog meer slaap gerelateerde producten in het assortiment van Matt. Een fijne nachtrust stopt niet alleen bij het vinden van het juiste matras, maar de juiste slaap accessoires kunnen hier ook extra aan bijdragen. Wij zetten alle artikelen voor jou op een rijtje!

Het Matt Sleeps Matras

Uiteraard beginnen we met het Matt Sleeps Matras. Wat het matras onderscheidt van anderen is dat het Matt Sleeps matras makkelijk aan te passen is naar de gewenste hardheidsgraad. Dit gaat verder dan alleen tussen zacht en hard kunnen kiezen, maar dat het Matt matras maar liefst 6 verschillende opties beschikbaar heeft. Het matras heeft namelijk zes verschillende lagen en om deze reden is het gratis proefslapen verlengd naar 120 dagen. Hiermee kunnen alle hardheidsgraden ongeveer 3 weken worden uitgeprobeerd. Het is fijn dat er genoeg tijd wordt gegeven om het uit te proberen, hiermee kun je goed testen welke stand het beste bij jou past.

Matt heeft een ‘bed in a box’ concept, wat inhoudt dat het Matt Sleeps matras opgerold wordt geleverd aan huis. Er zijn 23 formaten beschikbaar en de prijzen variëren van  €420 tot €1190.

Bedden

Naast het matras, kan een goed bed natuurlijk niet ontbreken. Wat aantrekkelijk om te weten is dat bij aankoop van een bed en een matras, er 10% combinatiekorting wordt gegeven. Moneysaver dus! Ook is er 25 jaar garantie op veer- en framebreuk van je Matt Sleeps boxspring of matras. Oftewel, op je relatie en koophuis na, je langste commitment volgens Matt Sleeps.

De Original Boxspring

Al aan de naam af te lezen: de Matt original boxspring is een klassieker. Het tijdloos design zorgt ervoor dat het in vrijwel elke slaapkamerstijl past. Het volledige bed is gemaakt op basis van 1000 pocketveren (500 per box) wat weer feilloos aansluit op een goede ondersteuning van je Matt matras. Tevens heeft het bed verschillende stijl opties. Zowel het hoofd- en voetbord, de kleuren en poten kunnen worden gekozen op basis van smaak. Ook kan er worden gekozen om het bed elektrisch verstelbaar te maken. De prijzen variëren op basis van de gekozen design, maar beginnen vanaf €669.

De Velvet Boxspring

Velvet? Say no more. Dit is de eyecatcher van alle Matt Sleeps bedden. In essentie hetzelfde als de Matt original boxspring, maar dan met een design twist. Dit bed heeft 4 hoofdborden, 3 poten en er kan voor worden gekozen om het elektrisch verstelbaar te maken en eventueel een voetbord toe te voegen. De prijzen zijn iets hoger dan de original boxspring en beginnen vanaf €1005.

Bedframe de Loft

Het Loft bed van Matt Sleeps wordt op bestelling gemaakt in Nederland en is verkrijgbaar in zowel het zwart als wit. Het minimalistische design is gemaakt uit gerecycled staal en is feilloos naar slijtvast afgewerkt. Daarnaast is het bed makkelijk in elkaar te zetten, dus ook helemaal geschikt voor de onhandige klussers onder ons ;). Normaal gesproken hoef je helemaal niet te klussen, want de bezorgers van Matt Sleeps zetten het metalen bed gewoon voor je in elkaar. Net zoals de andere bedden, zijn hier ook meerdere opties beschikbaar, namelijk het hemelbed, hoofdbord, dwarsstang en zijtafel. De prijzen hangen af van de gekozen opties, maar beginnen vanaf €645.

Accessoires

Zoals eerder al is vermeld, stopt het vinden van de ultieme nachtrust niet bij het Matt matras. Alle slaap essentials zijn bij Matt Sleeps te vinden. Hieronder lichten wij dit kort toe:

Het Matt Sleeps kussen

Een goed kussen bepaald voor 20% het gehele ligcomfort, daarom heeft Matt Sleeps een kussen ontwikkeld wat zowel rug als zijslapers goed ondersteunt. De meerderheid van de slapers draait zich namelijk om en hier is het kussen op afgestemd. Het kussen heeft een ontwikkelingstraject van 3 jaar ondergaan en is uitvoerig getest. Een van de ontdekkingen is dat zijslapers vaak meer aan het de zijkant van het kussen liggen en rugslapers vaak meer in het midden van het kussen. Zijslapers hebben vaak behoefte aan een wat hoger kussen en een rugslaper aan een lager kussen. Matt Sleeps heeft hier slim op ingespeeld door het midden van het kussen lager te maken dan de zijkanten. Zo biedt het de juiste ondersteuning voor rug en zijslapers. Bij aankoop van 2 of meerdere kussens, wordt er 10% combinatiekorting gegeven. Het kussen is 70 x 40 cm en de prijs is €89.

De Matt Sleeps topper

Wil je nog comfortabeler in je Matt Sleeps matras liggen? De topper is your way to go. Bestaande uit twee lagen, kan de hardheid hierdoor zelf worden bepaald. Naast comfort, kan het gebruik van een topper de levensduur van een matras verlengen. De topper kan zowel normaal of als splittopper worden besteld. De split topper is speciaal ontworpen voor een elektrisch verstelbaar bed, zodat beide kanten van het bed los van elkaar kunnen bewegen. De prijzen beginnen bij €199.

Het Matt Sleeps Cloud Dekbed

Het slaapcomfort hangt ook zeker af van de deken dat wordt gebruikt. Zo bepaalt een dekbed voor 80% de lichaamstemperatuur tijdens het slapen. Het Cloud dek bed van Matt Sleeps is gemaakt van 100% vegan materialen zoals tencel en biologisch katoen. Dit zorgt er dan ook voor dat het een zeer duurzaam dekbed is. Het dekbed van Matt Sleeps is geschikt voor 4 seizoenen en de prijzen beginnen vanaf €129.

Het Matt Sleeps Hoeslaken

Het hoeslaken van Matt Sleeps is speciaal gemaakt voor de afmetingen van het Matt Sleeps matras zodat deze er perfect omheen past. Ook is dit hoeslaken gemaakt van Oeko-Tex gecertificeerd katoen, afkomstig uit Portugal. De prijzen beginnen vanaf €40.

De Matt Sleeps matrasbeschermer

De Matt matrasbeschermer biedt optimale bescherming van het matras aan. Naast dat het gemaakt is van 100% katoen, is het waterdicht en vuilwerend. De tijk van het Matt matras is te wassen, maar de matrasbeschermer weerhoudt vuil en ongewenste geuren van in de schuimblokken te trekken. Ook is het te wassen op 90 graden. De beschermer is verkrijgbaar in de maten van het matras en de prijs begint bij €45.

Leuke events

Wellicht heb je het merk Matt Sleeps voor het eerst leren kennen door een van hun leuke acties. Zo hebben zij een Wekker Smash Pop Up Store georganiseerd, waarbij klanten langs konden komen om wekkers kapot te slaan. In ruil hiervoor ontvingen zij een kortingsvoucher voor een Matt Sleeps matras. In 2021 heeft Matt de eerste bedden bioscoop gelanceerd. Hierdoor konden belangstellenden, de gehele maand juni, in een luxe Matt boxspring genieten van de nieuwste films.

Matt Beddengoed

Matt Sleeps heeft twee verschillende categorieën binnen het beddengoed, genaamd “Percale katoen” en “Seersucker katoen”. Beide gemaakt afkomstig uit Portugal en gemaakt van duurzaam katoen. Het verschil tussen deze twee categorieën is hoe het beddengoed aanvoelt. Zo voelt de “Percale Katoen” variant een glad en zacht aan en heeft de “Seersucker” variant wat meer reliëf op het beddengoed. De prijzen van het Matt Sleeps beddengoed beginnen vanaf €89.

Onze indruk van het assortiment

Wij zijn erg enthousiast over Matt Sleeps. Het aanpasbare matras zorgt ervoor dat het voor vrijwel elke slaper perfect valt aan te passen. Verder is het een voordeel dat Matt 120 dagen gratis proefslapen aanbiedt. Hierdoor kunnen alle hardheidsgraden worden getest en kun je er goed achter komen wat bij jou past. Het verdere assortiment speelt goed in op de benodigde slaap essentials. Daarnaast is er een speciale combinatiekorting bij aankoop van een bed en een matras.

Wij vinden dat de prijs-kwaliteit verhouding goed op elkaar is afgestemd. Het matras wordt namelijk van duurzame materialen, zoals tencel, gemaakt en volledig in Europa geproduceerd. Dit zorgt dat het matras meer luchtdoorlatend is en minder warmte vasthoudt. De prijzen vinden wij, kijkend naar alle factoren, goed in balans. Om deze reden staat het Matt Sleeps matras ook op de eerste plek van onze online matrassen test 2023.

0 Points