fbpx

Robuust Amsterdam Bedframe

Het robuust bed van Robuust Amsterdam is een mooi gedesigned bed. Na onderzoek blijkt alleen dat het een imitatie bed is van Matt Sleeps.

Inhoudsopgave

Waar komt het bedden design vandaan?

In 2016 heeft dit design van Matt zijn opwachting gemaakt in het pop up concept: Enter de Loft van Playing Circle en is het gepubliceerd in Elle Decoration. 

Robuust bed Amsterdam - Matt Sleeps de Loft
Foto van het Matt Design in Elle

In dit artikel nemen we beide bedden onder de loep. Zodat jij je weloverwogen keuze kan maken tussen deze mooie design bedden. 

Wat zijn de verschillen tussen de twee bedframes?

Robuust Amsterdam maakt allerlei meubels van staal waarbij Matt gespecialiseerd is in het ontwerp van bedden en matrassen.

Als je bij Matt het bed koopt samen met het matras dan kost een 140×200 bed bij Matt €895,5. Een 140×200 bed bij Robuust Amsterdam kost €990.

Matt bed
Matt

Bij Matt kun je een extra design element toevoegen dmv zijstagen die het gehele bed ook nog een stuk steviger maken. Ook is het bed zowel in het zwart als wit te verkrijgen. Het Robuust bed is alleen in het zwart te verkrijgen. Beide bedden hebben een mogelijkheid van een hemelbed en een hoofdbord.

Robuust Amsterdam bed frame
Robuust

Afmetingen

Het Robuust Amsterdam stalen bed is te verkrijgen in 6 verschillende maten. Het bed van Matt is te verkrijgen in 16 verschillende maten. Bij Robuust Amsterdam ontbreken met name de 220 lengtematen voor de lange slapers. Daarnaast is hun breedste bed 180. Bij Matt is er ook de mogelijkheid om voor de 200cm te gaan.

Leveringstijden Robuust bed vs Matt

Voor de prijs van €895,5 installeert Matt het bed en eventueel ook het matras kosteloos in je slaapkamer. Bij Robuust is dit ook mogelijk maar dan komt er €59 bij. Je komt dan uit op €1.049 voor een 140×200 Robuust bed, een verschil van €153,50.

MerkLeveringstijden
Matt3 weken
Robuust6 weken

Garantie Robuust Amsterdam vs Matt 

Op de website van Robuust Amsterdam is er geen informatie te vinden over de garantie. Navraag bij Robuust zit er standaard fabrieksgarantie van 3 jaar op. Bij het stalen bed van Matt zit 25 jaar garantie.

Retourvoorwaarden

Op de website van Robuust Amsterdam ontbreken de retourvoorwaarden.Navraag bij Robuust Amsterdam geven ze aan dat het retourneren van het bed niet mogelijk is. Als reden geven ze aan: Dit is niet mogelijk omdat bepaalde onderdelen op aanvraag worden geproduceerd.

Dat ze beslissen om het product op aanvraag te maken betekent nog niet dat Robuust Amsterdam, net als alle andere internetaanbieders, wettelijk een 14 dagen bedenktijd hebben. Mocht je voor het Robuust bed gaan en je er toch na installatie vanaf wil zien weet dan dat je dit consumentenrecht wel hebt.

Matt geeft op hun website aan dat de bedden kosteloos retour mogen als bij installatie het bed toch tegenvalt. Bedenk je tot 14 dagen na installatie dat het bed toch niet helemaal naar wens is dan is het nog mogelijk om het bed bij Matt retour aan te melden.

Conclusie

Het robuust bed is vrijwel een kopie van het Matt bed. Het product is minimaal €153,50. duurder, heeft minder mogelijkheden, een langere levertijd, minder garantie en geen (duidelijk aangegeven) retourvoorwaarden. Wat ons betreft een vrij simpele keuze dus.

0 Points