fbpx

Beste Boxspring 2023

We zijn ons er allemaal van bewust dat goed slapen enorm belangrijk is voor de gezondheid. Maar zonder een comfortabel bed kan je niet goed slapen. Hoe weet je nou welke boxspring perfect bij jou past? Na het succes van de grote online matrassentest 2022 leek het ons een goed idee om boxsprings te gaan testen. Vooral aangezien jij waarschijnlijk niet de hele dag in een beddenwinkel wilt liggen. Terwijl dat eigenlijk toch best rustgevend klinkt. Maar geen zorgen! In deze uitgebreide boxspring test voor 2023 testen wij de bedden alvast voor je. Zo kan je 2023 met een goede nachtrust beginnen. We analyseren, vergelijken en bekijken de voor en nadelen van zowel de beste boxspring als de bedden-fabrikanten.

Op zoek naar de beste prijs kwaliteit verhouding voor een boxspring

Bij het kopen van een boxspring, of elk ander bed, is de prijs kwaliteit verhouding enorm belangrijk. Daarnaast kijken wij naar eerdere recensies van het desbetreffende bed. Dit zal een redelijke inschatting geven van de kwaliteit en gebruikerservaring tezamen. De boxsprings die wij in deze test gaan vergelijken zijn de boxspring van Matt, de Auping Original, Swiss Sense Home 180, IKEA Dunvik en de Bruno boxspring. Dus als de nood hoog is voor een nieuw bed en je op zoek bent naar de beste prijs kwaliteit verhouding, lees dan vooral dit artikel. We geven je een goede start in de zoektocht naar een nieuwe bed en de perfecte nachtrust.

Zoeken naar de beste boxspring in bed

De beste Matt boxspring: Een complete en stijlvolle boxspring

Matt dat de afgelopen jaren populair is geworden door hun aanpasbare matras heeft sinds enige tijd ook een boxspring. De Matt fabrikanten vertellen dat de boxspring gemaakt is van de beste en meest duurzame materialen. Daarnaast wordt de boxspring op maat voor je gemaakt in Nederland en monteren zij hem gratis in je slaapkamer. Een Nederlands merk dat zijn producten ook nog eens in Nederland laat ontwikkelen gebeurd niet vaak.

De boxspring heeft een vrij minimalistische look en dat geeft een rustige uitstraling aan het geheel. Het bed is gestoffeerd met textiel van de hoogste kwaliteit en is volledig OEKO-TEX gecertificeerd. De boxspring wordt geleverd met 12 verschillende pootjes. Hierin heb je de keus in kegelvormige pootjes of pootjes met een ronde afwerking. Verder heeft de boxspring de beschikking over 500 pockets per box, 1000 in totaal, en zijn er 7 verschillende comfortzones. De optie is aanwezig om de elektrische variant van de boxspring te bestellen. Schrikken van de prijs bij Matt zal niet gebeuren. Tenminste, de aanschaf van een bed is altijd een vrij dure aangelegenheid. Echter, Matt valt goed in de middenmotor met betrekking tot prijs en over de kwaliteit zijn wij zeker te spreken. Wat ons betreft het proberen waard. Zeker omdat er ook nog eens 25 jaar garantie op zit! 

Beste boxspring 2023

Reviews Matt Boxspring

De meeste mensen komen bij Matt voor de aanschaf van een matras. Het was dus goed zoeken in de reviews voor opmerkingen over de boxspring. De meest reviews van de Matt boxspring zijn meer dan positief. De boxspring ziet er mooi uit, is comfortabel, materialen zijn van goede kwaliteit en de 15% korting als je het matras erbij koopt wordt ook uitermate gewaardeerd. Je kunt de boxspring geen 120 uitproberen zoals het matras. Wel is hij terug te sturen nadat de bezorgers hem hebben geïnstalleerd en krijg je het volledige aankoopbedrag weer terug. 

De beste Auping Original boxspring: Simpel en tijdloos

De boxsprings van Auping, in dit geval de Original versie, zijn zeer bekend. Net als Matt is Auping een Nederlands merk dat hun producten in Nederland laat produceren (Deventer). Ook Auping claimt gebruik te maken van duurzame materialen en zelfs een hele duurzame fabriek. Wat als eerste opvalt is de hoeveelheid aanpassingen die mogelijk zijn bij de boxspring. Er is een keuze uit 5 hoofdborden, 89 verschillende stoffen en een hele hoop kleuren. Wij weten het niet helemaal zeker, maar er is een retourtermijn van 30 dagen. En op alle spiraalbodems en boxsprings zit een garantie van 35 jaar.

De boxspring heeft een simpele maar tijdloze uitstraling. De samenstelling heb jij geheel in de hand en dat is een prettige bij komst. De box van de Original bestaat uit een spiraalbodem en een sectie pocketveren. Het onderste gedeelte is open en daar bevindt zich de spiraalbodem. Deze is open zodat de boxspring uitstekend kan ventileren. De pocketveren in de box en het matras moeten zorgen voor optimale ondersteuning tijdens het slapen. Met betrekking tot de prijs is de Auping Original aan de duurdere kant. De boxspring is beschikbaar vanaf €2,495 exclusief matras. 

Reviews van de Auping Original

Wat ons opviel in de reviews zijn een paar dingen. Ten eerste dat Auping geen reviews heeft op hun eigen website. Dit is in ons perspectief erg belangrijk en straalt een beetje zelfvertrouwen uit naar de klanten en bezoekers. Daarnaast heeft Auping op Trustpilot slecht 2,5 sterren. Hierbij komt dat de overige reviews die gemakkelijk te vinden zijn komen via Radar en Kassa. Niet heel erg positief allemaal.

Dit betekend niet dat deze reviews betrekking hebben op het bed. De Auping Original boxspring lijkt op het eerste oog een prima keus. Echter, de reviews en feedback van klanten is niet geheel optimaal te noemen. 

De beste IKEA boxspring: DUNVIK

In de lijst van geteste boxsprings kan de IKEA natuurlijk niet ontbreken. In het specifiek teste wij een veel besteld model de “DUNVIK”. Het is weer een vrij simplistisch ontwerp en dus voor velen erg toegankelijk. Wel is er een minimale keuze tussen kleur en pootjes. Niet alleen qua uiterlijk maar ook met betrekking tot prijs is de DUNVIk aantrekkelijk. Tenminste, de leveringskosten zijn €89,- en voor retour geldt hetzelfde. Een kleine side-note is dus dat je voor “proberen” al bijna €170,- verder kan zijn. Voor bedden is er net als bij de matrassen van IKEA  een retour termijn van 90 dagen. Dit is wel langer dan bij de meeste beddenmerken. 

De DUNVIK maakt gebruik van een bonell-binnenvering box. Deze vering moet ervoor zorgen dat het zoveel mogelijk lichaamsbewegingen dempt tijdens het slapen. Daarnaast is er net als bij de Auping voor een open onderkant gekozen. Dit allemaal voor optimale ventilatie en om je matras en bed langdurig goed en fris te houden. De massief grenen, eikenhouten-onderdelen en diverse metalen ondersteuningen maken een stevig en stabiel bed frame. 

Reviews van de IKEA DUNVIK

De meeste reviews over de boxspring zijn vrij positief. Over het algemeen scoort het 4+ sterren. Dit is dan wel binnen het wat lagere prijssegment. De kwaliteit is over het algemeen wat minder dan de andere boxsprings in deze test. Voornamelijk als je kijkt naar de vulling van het hoofdbord en andere accessoires. Echter, in combinatie met een goed matras is er al veel mogelijk. Enkele veel voorkomende klachten hebben te maken met de montage tijd. Dit wordt helaas niet door IKEA verzorgd. 

De Swiss Sense Home 180 boxspring: a Sensible choice?

Net als Auping en Matt is Swiss Sense een Nederlands matrassenmerk. De Home 180 is momenteel een van hun populairste boxsprings. De boxspring is in vier verschillende afmetingen te bestellen en er is een keuze uit twee kleuren. Daarnaast is er de keus uit 8 verschillende pootjes. Bij een groot merk als Swiss Sense verwacht je ook goede voorwaarde en die zijn er dan gelukkig ook. Het bed wordt gratis geleverd en gemonteerd in je slaapkamer. Er zit 25 jaar garantie op het bed en je kan hem na 90 dagen proefslapen terugsturen naar het bedrijf. 

De prijs van de Home 180 ligt rond de €1.700. Deze verkoopprijs ligt hiermee iets boven het gemiddelde in deze test. Het is een boxspring met een pocketvering vulling. De multi-pocketvering box van Swiss Sense heeft 500 veren per box. In totaal heeft deze boxspring dus 1.000 veren en 9 comfortzones. De home 180 bezit meer comfortzones dan de meeste boxsprings. Dit zegt echter niet heel veel over het ligcomfort van het bed. De boxspring heeft een solide houten frame en vandaar de 25 jaar garantie. Helaas is er geen elektrische variant van de Home 180 beschikbaar. 

Reviews van de Swiss Sense Home 180

De reviews op de website site zien er veelbelovend uit. Hier en daar een iets mindere review, maar daar heeft elk merk last van. Fouten worden nou eenmaal gemaakt, dat is ook niet erg. Alleen, kijkend naar de reviews buiten de site komen we opvallende reviews tegen. Slechte service, gebrekkige leveringen en ontevreden klanten. Zelfs aparte websites om Swiss Sense klachten op te lossen en artikelen op de Consumentenbond waarin Swiss Sense beloofd deze klachten te behandelen. Dit hadden wij niet direct verwacht te vinden. Dit zegt verder niks over de kwaliteit van de producten. Verwacht alleen wel dat je even moet wachten voor je het binnen hebt. 

De Bruno boxspring: Duits design in Nederland

Er is een nieuwe boxspring die zijn weg maakt naar de Nederlandse markt. Het merk Bruno won met zijn boxspring in 2018 de German Design Award. Bruno geeft aan op de website een showroom te openen in Utrecht. Binnen Nederland zal het merk je bestelling gratis verzenden. Bruno geeft je daarnaast 10 jaar garantie op de boxspring. Iets aan de lage kant in vergelijking met andere merken en aanbieders. Daarnaast zijn de kosten voor montage niet inbegrepen, want die zijn namelijk €50,- extra. Wel is er de mogelijkheid om 30 nachten proef te slapen op het bed. 

Het frame van de boxspring is gemaakt van massief hout. De bekleding is 100% polyester en verkrijgbaar in de vier kleuren: antraciet, lichtgrijs, beige en blauw. Alle varianten van de pootjes worden meegeleverd bij de boxspring. De box zelf is een pocketveren box met net als vele andere in deze lijst een 7-zone verdeling. In het grootste model zitten 1020 veren (200×200). De bruno matras is te bestellen voor een prijs vanaf €1.750,-.

Review van de Bruno boxspring

Gelukkig heeft Bruno reviews op de eigen website staan. Het bedrijf is nog niet echt geland in Nederland, maar dat komt wellicht nog. Momenteel zijn er 22 reviews op de bruno boxspring. De meeste reviews zijn over het bed zelfs erg positief. Wel zijn er vele klachten over de levering van de boxspring. Wellicht omdat de bedden helemaal uit Duitsland moeten komen. Daarnaast lezen wij dat bestellingen worden vergeten of in 4 verschillende leveringen gebracht. Dat is natuurlijk erg vreemd en klantonvriendelijk. Verder gaan de meeste reviews over hun slaapbank. Desalniettemin zien de reviews er goed uit en kan dit bed het proberen waard zijn. 

Waar moet je op letten? Focus op jouw boxspring voorkeur

Bij het kopen van een boxspring moet je vooral letten op je persoonlijke voorkeuren. Het ontwerp van de boxspring is belangrijk en de materialen die gebruikt worden. Daarnaast zijn er wat andere aspecten waarop gelet kan worden:

 • Bonellvering of pocketvering
 • instaphoogte van de boxspring
 • Vlak of elektrisch
 • Customizable
 • Optimale ondersteuning voor jouw lichaam
 • Prijs kwaliteit verhouding
 • Voorwaarde van de verkoper.

Investeer voor de lange termijn

Het kopen van een boxspring is een investering voor de lange termijn. Je slaapt er namelijk een groot gedeelte van je leven op. Vergeet daarom geen blik te werpen om het garantietermijn van de verkoper. Een combinatie van de juiste prijs kwaliteit, voorwaarde van de verkoper, ligcomfort en uitstraling van het bed bieden vaak de uitkomst van de beslissing. Wij zijn erg benieuwd naar jullie keus en welk bed jullie in de slaapkamer te hebben staan. Laat dat vooral achter in de comments en deel je ervaring met andere.

Hieronder nog een korte en simpele video over waarop te letten bij het kopen van een boxspring:

Veelgestelde vragen

Waaruit bestaat een boxspring?

Een boxspring is, letterlijk vertaald uit het Engels, een box met veren. Het voordeel van een boxspring is dat het een geheel slaapsysteem is en je eigenlijk alleen slaap accessoires nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Het aanschaffen van een boxspring heeft verschillende voordelen:

 • Hogere instaphoogte: dit maakt het zeer makkelijk om in en uit het bed te stappen.
 • Luxueuze uitstraling: er zijn veel verschillende boxsprings en mogelijkheden om het af te stylen naar eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld het hoofdbord aanpassen naar een favoriete kleur en materiaal om het eigen te maken.
 • Hygiënisch: het is zeer makkelijk om een boxspring schoon te maken. Eigenlijk hoef je alleen de buitenkant schoon te maken met een vochtig doekje. De binnenkant van de bedbodem is volledig dicht en hoeft daardoor bijna niet schoongemaakt te worden. 
 • Elektrisch: Een elektrische boxspring biedt verschillende verstelmogelijkheden om het bed nog comfortabeler te maken. Zo kun je precies instellen in welke positie je lekker tv kijkt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Bij de aanschaf van een boxspring is het vooral van belang dat je naar je persoonlijke smaak kijkt. Het ontwerp en de materialen zijn bovendien ook essentieel. Daarnaast kunnen de volgende punten ook meegenomen worden:

 • Bonellvering of pocketvering
 • Instaphoogte van de boxspring
 • Vlak of elektrisch
 • Customizable
 • Optimale ondersteuning voor jouw lichaam
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Verstelbaarheid van de boxspring

De levering en garantievoorwaarden zijn ook belangrijke punten om rekening mee te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Check dus goed of de levering (tot aan de installatie) is inbegrepen en hoeveel jaar je garantie hebt op de boxspring.

Wat is een goed merk qua boxsprings?

Wij hebben in onze grote online boxspring test 2023 verschillende boxsprings getest en met elkaar vergeleken. Een boxspring is een investering voor de lange termijn. Met die gedachten hebben wij de winnaar uitgekozen, namelijk: de Matt boxspring. Deze boxspring is gemaakt van duurzame materialen en is volledig OEKO-TEX gecertificeerd. Ook zijn er diverse styling opties en is er de mogelijkheid om het bed elektrisch te bestellen. Qua prijs valt het in het middensegment in vergelijking met concurrenten en hebben zij een aantrekkelijke combinatiekorting: als je ook een matras erbij koopt, ontvang je 10% combinatiekorting.

Hoelang gaat een boxspring mee?

Dit is afhankelijk van hoe je omgaat met de boxspring, maar gemiddeld gaat een boxspring mee voor 20 à 25 jaar, een topper 5 jaar en een matras ongeveer 10 jaar. Het is verstandig om vooraf goed in te lezen wat de garantievoorwaarden zijn. Mocht er dan toch onverhoopt iets gebeuren, dan kun je alsnog met een gerust hart naar bed.

Hoeveel veren zitten er in een bonellvering?

Een bed met Bonell veren bestaat voor het grootste gedeelte uit veren. Hierdoor kan het bed goed ademen. Gemiddeld zitten tussen de 80 tot 150 veren per m2. Hoe meer veren in het matras zitten, hoe beter het matras is.

Wat voor matras is er geschikt voor op een boxspring?

Er zijn veel soorten matrassen passend op een boxspring. De meest voorkomende soorten zijn de pocketvering, schuim en traagschuim matrassen. Het is hierbij belangrijk dat je een matras kiest wat bij jou past. Wij hebben in ‘de online matrassentest van 2022’ alle matrassen uitgebreid getest en met elkaar vergeleken.

0 Points

Beter bed review
Previous Article

Bruno-matras-review
Next Article