fbpx

Bruno matras review

Bruno is een bedrijf dat slaapsystemen aanbiedt sinds 2014. Het werd toen opgericht door twee duitsers genaamd Felix Baer en Andreas Bauer Bruno, hun doel: matrassen en boxsprings van hoge kwaliteit aanbieden voor een eerlijke prijs. Blijkbaar ging het ze goed af in Duitsland want op dit moment zijn ze actief in zes verschillende landen: Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Vandaag focussen we ons vooral op een Bruno matras en op een Bruno boxspring. We kijken dan kort naar de materialen, voor- en nadelen en de prijs en garantie. Daarna kijken we ook nog even kort naar andermans ervaringen!

Inhoudsopgave

Bruno matras

Laten we beginnen met het Bruno matras, een matras dat voornamelijk alleen maar hoge reviews krijgt. Het Bruno matras is een 7-zone koudschuim matras met latexlaag. De overtrek van het Bruno matras bestaat voor 50% uit polyester en voor 50% uit Tencel. Deze overtrek is gemakkelijk te verwijderen dankzij de handige rits. Op deze manier gooi je de overtrek van het Bruno matras zonder enige moeite zo in de wasmachine, waar je de overtrek op 60 graden kan wassen zodat het heerlijk fris en fruitig er weer uit komt. De vulling van het matras bestaat bijna uit alleen maar katoen, namelijk 85%. Daarnaast bestaat het uit ook nog voor 15% uit polyester. Maar, boven de matraskern bevindt zich ook nog eens een 3cm dikke laag die volledig bestaat uit natuurlatex. Dit is een van de dingen wat het Bruno matras zo speciaal maakt, want deze laag natuurlatex zorgt er namelijk voor een optimale gewichtsverdeling op het matras. Ook zitten er gaten in de kern waardoor het Bruno matras extra goed ventileert. Tenminste, deze claims hebben wij vaker gehoord. De grijs gekleurde bodem-en zijstof zijn voor 100% gemaakt uit polyester. Veel matrassen zijn enkel geschikt voor een bepaald soort slaper, zo zijn niet alle matrassen goed voor een buikslaper, rugslaper of zijslaper. En zo vertelt ook Bruno dat het matras geschikt voor elke soort slaper, wat een ontzettend groot voordeel is natuurlijk. Echter, niet het matras maar de persoon bepaald of het matras geschikt is voor elke slaappositie. De prijs van het matras hangt erg af van de afmetingen, maar als je een eenpersoonsmatras zou willen aanschaffen (200×80 cm) dan zit je op de 375,- euro. Als je toch gaat kijken naar een tweepersoonsbed (200×180 cm) dan zit je al gauw rond de 775,- euro, maar dat matras is ook ongeveer twee keer zo groot dus vrij logisch dat het dan ook flink wat meer kost. De verzending en retour zijn gratis en je krijgt 30 dagen proefslapen en 10 jaar garantie!

Metalen bed - Bruno

Dit klinkt allemaal erg positief. Alleen wij hebben zo onze bedenkingen bij de producten van Bruno. Het matras is erg goedkoop als wij het vergelijken met andere merken in de markt. En dat terwijl er zoveel “groene” materialen in zitten en het geschikt moet zijn voor elke type slaper. Verder lijkt de opbouw en vormgeving de de ventilatiegaten niet optimaal. Daarnaast zijn alle maten momenteel niet beschikbaar in Nederland. Verder is 30 dagen proefslapen aan de korte kant. Andere merken hebben soms al 4x zulke lange proefperiodes.  

Bruno boxspring

Dan is het nu tijd voor de Bruno boxspring, ook deze krijgt eigenlijk alleen maar positieve reviews. De Bruno boxspring is een behoorlijk stevige constructie met een 7-zone classificatie. De bekleding is gemaakt van uitstekend materiaal dat dankzij de robuustheid heel gemakkelijk schoon te maken is. Verder slijt het materiaal ook bijna niet en dus ziet jouw Bruno boxspring en jaren later nog steeds prachtig uit. Ook het framewerk van de Bruno boxspring is dankzij het massieve hout niet stuk te krijgen. Bruno is zelfs zo zeker van zijn zaak dat ze 10 jaar garantie aanbieden, alleen is dit wel een heel stuk minder dan de meeste merken in de markt. Is het massieve hout dan wel zo onverwoestbaar? Daarnaast maakt Bruno alleen maar gebruik van de beste pocketveren omdat deze puntelastischer en duurzamer zijn de normale Bonell-veren. En het is ook niet alsof Buno zuinig gebruik maakt van hun goede pocketveren, in een boxspring kunnen namelijk tot wel 1.000 pocketveren met een hoogte van 13 cm zitten! Nogmaals, erg standaard in vergelijking met de markt. Het is maar net hoe je het verkoopt natuurlijk. Als we dan nog even kijken naar de hoogte van de Bruno boxspring zien we dat de totale hoogte 120 cm is. De lighoogte is echter maar 60-65 cm hoog, een fijne hoogte om in en uit bed te kunnen stappen. Een boxspring is in principe meestal sowieso geschikt voor elke soort slaper, en dus de Bruno boxspring ook. De grote voordelen zijn dus de sterkte materialen waaruit de boxspring bestaat. De robuuste stof die gemakkelijk schoon te houden is en het massieve hout dat niet stuk te krijgen is. Behoorlijk onverwoestbaar dus. Waarom geeft Bruno dan niet de benodigde garantie op hun product?

bruno-boxspring-review


De Bruno boxspring komt wederom afhankelijk van zijn afmetingen met een ander prijskaartje. De eenpersoons Bruno boxspring (140×200 cm) kost 1.750,- euro. De grootste Bruno boxspring (200×200 cm) kost 2.450,- euro. De garantie is hetzelfde als bij het Bruno matras. Gratis verzending en retour, 30 dagen gratis proefslapen en 10 jaar garantie. 

Wat zijn Bruno matras ervaringen?

Als we kijken naar de beoordelingen van andere mensen zien we bijna alleen maar positieve reviews. Het gemiddelde zit dan ook rond de 4,7 sterren van de 5. Een paar voorbeelden van mensen hun beoordelingen zijn:

E.A. Bijkerk, Voorst
“Ik heb nu ruim een maand de Brunomatras. Ondanks mijn teruggekomen hernia heb ik daar ‘s nachts geen last van. Geen pijn in mijn heupen meer zoals op mijn vorige te harde matras, waardoor ik veel minder lig te draaien. Ik ben zeer tevreden.”

Gerard van der Putten, haarlemmerliefde
“Zowel voor mijn vrouw (65kg) als mijzelf (108kg) een perfect matras; stevig en comfortabel. Nauwlijks nog rugklachten. Afneemnabre en wasbare hoes is ideaal. Ik kan iedereen Bruno aanbevelen!”

En dit zijn er nog maar een paar, de hele pagina staat namelijk vol met dergelijke positieve ervaringen. Het zijn er niet meer dan 200, maar dat is een aardig begin. 

Waarom een matras of boxspring bij Bruno kopen?

De voornaamste reden om het matras te kopen is om de kosten te drukken voor nieuwe spullen in de slaapkamer. De boxspring is simpelweg gewoon heel erg duur. Neemt niet weg dat Auping een goedkoop merk is, maar er zijn vergelijkbare boxsprings te vinden met dezelfde uitrusting, die €1000,- goedkoper zijn. Die hebben dan alleen geen design award gewonnen in 2018. Kortom, Bruno is een hartstikke leuk merk en de producten zien er goed uit. Wij zijn alleen van mening dat er voor de Nederlandse consument betere keuzes zijn momenteel. Zowel op het gebied van proefslapen, kwaliteit, leveringsvoorwaarden en natuurlijk de allerbelangrijkste factor: Prijs!

0 Points

boxspring test 2021
Previous Article

M Line matras review
Next Article