loader-logo

M line matras review

M line is een aanbieder van slaapsystemen en berucht doordat veel topsporters slapen op hun matrassen. Denk bijvoorbeeld aan een Epke Zonderland, Joop Zoetemelk en Team Jumbo-Visa. De topsporters zijn ervan overtuigd dat de M line matrassen helpen voor een snel herstel van het lichaam en de geest. M line is een van de merken van Dutch Bedding Company (DBC). DBC is een dochteronderneming van de Beter Bed Holding B.V.

Inhoudsopgave

Wave matras

De eerste op onze M line matras review lijst is het Wave matras. Wave is bijna weer een heel mini bedrijfje op zichzelf met eigen site en al. Deze vertakking van M line biedt matrassen aan die je zelf nog kunt aanpassen naar jouw eigen smaak. Het Wave matras van M line bestaat uit vijf verschillende lagen. De eerste laag is de volledig afritsbare tijk die je gemakkelijk op 60 graden kan wassen zodat hij altijd schoon en fris blijft. Als tweede laag heb je Zacht Aircomfort, deze laag kun je omdraaien. De ene kant zorgt ervoor dat je wat harder ligt, de andere kant dat je juist wat zachter ligt. De derde laag bestaat uit traagschuim, wat zich perfect vormt naar jouw lichaam. Als vierde hebben we een laag koudschuim met vijf verschillende comfortzones. Extra ondersteuning voor de schouders en heupen en, als je liever een nog ietswat steviger matras hebt, kun je ook deze laag gewoon omdraaien voor extra ondersteuning. Ten slotte heb je dan nog de onderkant tijk met een antisliplaag zodat je Wave matras netjes blijft liggen. De grote voordelen van een Wave matras van M line is dat je hem, soort van, naar eigen smaak kunt aanpassen. Hierdoor is het Wave matras geschikt voor elk type slaper. Verder heeft het Wave matras een garantie van 10 jaar. Het Wave M line matras komt met een prijskaartje van 499,- euro, maar op dit moment is het dankzij de M line matras aanbieding maar 399,20 euro. Hier hebben wij het dan natuurlijk over de kleinste maat van het matras. Als wij kijken naar een toegankelijke maat voor een tweepersoons matras kom je al snel uit op €949,- (180×200). Het Wave matras is een van de simpelste en meest goedkope M line matrassen en vandaar dat wij hem hier bespreken. In de reviews op de site is niet iedereen heel positief, dus raden wij aan bij een iets groter budget voor een andere optie te gaan.

Slowmotion 6

De tweede op onze M line matras review lijst is het Slowmotion 6 matras. Het Slowmotion 6 matras is een combinatie van pocketvering en bekende schuimlagen. Het matras bestaat uit vijf verschillende lagen met elk hun eigen speciale toevoeging aan het matras. De eerste laag bestaat uit Firm Visco-elastisch schuim wat zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam. De tweede laag is een Stevige 7-zones Pocketvering laag, met de pocketveren dus verdeeld in zeven verschillende zones. Op deze manier worden sommige delen van het lichaam extra ondersteund, waardoor je ‘s ochtends soepel opstaat. Als derde laag hebben we de Body Adapt, een laag die nauw aansluit op je lichaam. Het zorgt ervoor dat er minder druk komt te staan op de normale drukpunten, zoals je schouders en je heupen. Dan volgen nog de laag met unieke insnijdingen en de laatste laag Clima support. Beide lagen zorgen ervoor dat het Slowmotion 6 matras van M line uitstekend ventileert. Dankzij alle verschillende lagen is het matras geschikt voor elk soort slaper. Dit is ook meteen een van de grootste voordelen, en natuurlijk dat het dankzij de alle support en extra ondersteuning een matras is dat zorgt voor extra snel herstel van spieren, gewrichten en het lichaam en geest in het algemeen. Al dit geweldige spul komt daarentegen wel met een flink prijskaartje, namelijk maar liefst 1.124,25 euro. De garantie van het Slowmotion 6 matras is 5 jaar, maar wordt 10 jaar wanneer je het bij M line registreert.

Naast wat het matras aan materialen heeft is de service bij een matras vaak erg belangrijk. Verzending, garantie, retour en noem maar op. De Slow Motion 6 is nogal duur. vooral als wij het hierboven genoemde prijskaartje moeten koppelen aan de kleinste maat matras. Ik zou het in kleine letter willen schrijven maar een tweepersoons matras komt in de buurt van de €3000,- (of meer). In dit geval kan ik verwachten dat een fabrikant je voorziet van alle gemakken. echter, 5 jaar garantie? Tenzij je je registreert? 100 dagen proefslapen? Vele bedrijven bieden meer gunstige voorwaarden. Dit doet niks af aan het matras, alleen voelt dit wel raar voor een premium product. 

Iconic star 4

De derde en tevens laatste op onze M line matras review lijst is het Iconic star 4 matras. Dit matras bestaat uit drie verschillende schuim lagen. De toplaag is gemaakt van latex met verschillende hard- en dichtheden, waardoor het verschil tussen soepel en stevig goed voelbaar is. Een onderscheidend aspect van het Iconic star 4 matras van M line is de unieke Contour Support in de basis van het matras. Het matras sluit nauw aan met de contour van het lichaam en biedt op deze manier extra goede ondersteuning aan de plekken waar het lichaam dat het meest nodig heeft; de heupen en de wervelkolom. Hierdoor lijkt het alsof je op lucht slaapt, heerlijk. Daarnaast is het Iconic star 4 matras ook hypoallergeen en duurzaam (gebruik van eco-vriendelijk Lyocell) . Het Iconic star 4 matras komt met een prijskaartje van 799,- euro maar dankzij de M line matras aanbieding is het matras op dit moment 599,25 euro. De garantie op dit matras is hetzelfde als op het Slowmotion 6 matras, namelijk 5 jaar maar na registratie bij M line 10 jaar.

Welk M line matras moet ik kiezen?

De keuze voor jouw matras hangt natuurlijk erg af van je eigen smaak. Wel fijn is dat alle drie de matrassen geschikt zijn voor elke soort slaper, dus als je weet wat je wil zijn ze in ieder geval alle drie geschikt voor jou. Het fijne aan het Wave matras is dat je hem op elk moment nog een keer kan aanpassen als je smaak met de jaren verandert. Als je echt alles uit de kast haalt en de prijs voor jou geen probleem is raden we je absoluut het Slowmotion 6 matras aan vanwege alle speciale verschillende lagen. 

Zijn er aanbiedingen voor een M line matras?

Ja zeker, heel vaak zelfs. Zoals voorheen genoemd in het artikel zijn er zelfs op dit moment flinke aanbieding op elk matras. Naast het feit dat er überhaupt aanbieding zijn, zijn de aanbieding vaak ook nog eens erg goed. Zo een paar honderd euro van de prijs af scheelt toch een hele hoop, dus let erop! Volgens ons zijn er altijd wel aanbiedingen in de matrassenmarkt. 

Waarom bij M line een matras kopen?

M line biedt simpelweg gewoon goede matrassen aan die kwalitatief sterk zijn. Elk product wordt dan ook met veel zorg gemaakt. De prijzen zijn vaak aan de hogere kant zijn, zelfs als wij kijken naar de Wave (het instapmodel). Daarnaast vinden wij de voorwaarden en garanties eigenlijk te minimaal. Vooral voor zo een deskundig bedrijf dat al zo lang actief is. Dan kan je klanten en consumenten toch wat meer gemak bieden bij een van hun grootste aankopen. Al met al, als je veel geeft om het herstel van je lichaam en geest tijdens de slaap zijn de M line matrassen zeker iets om aan te denken bij het aanschaffen van je volgende matras. 

Waar komt M line vandaan?

M line maakt deel uit van Dutch Bedding Company. Dit is een dochteronderneming van Beter Bed Holding B.V., een Nederlandse onderneming opgericht door Pieter en Marc Diks. Sinds 2001 bekleed M line een behoorlijke prominente rol binnen de matrassen industrie in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk. 

Retteketet, naar M line

M line is misschien niet zo bekend als Beter Bed, maar nu je weet dat het een dochteronderneming is van Beter Bed misschien wel even betrouwbaar. Ze bieden kwalitatief goede producten aan, dat blijkt ook wel uit het feit dat veel topsporters gebruik maken van hun matrassen. Het is kwalitatief of order maar kost kwantitatief dan weer redelijk wat! Kijk goed naar wat jij zoekt in een matras en baseer daarop jouw keuze. Een matras is namelijk zo persoonlijk dat het altijd lastig is voor consumenten. Wij lichten in onze reviews slechts enkele matrassen uit van een bepaald merk. We hopen dat je wat aan ons artikel hebt gehad en dan wensen we je veel succes met je zoektocht naar jouw perfecte matras! Lees gerust nog wat andere reviews voor je een keus maakt. 

0 Points

Bruno-matras-review
Previous Article


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *