fbpx

Quiesco matras review 2023

Van alle matrassen die wij van een review hebben voorzien krijg je bij het Quiesco matras het minste waar voor je geld. Het bedrijf maakt op ons een wat frappante indruk. Ten eerste ziet hun Nederlandse als Belgische website er niet heel betrouwbaar uit. Niet geheel meer van deze tijd als je het ons vraagt. Daar komt nog bij dat zij op hun blog gedeelte, zowel Nederlandse als Belgische site, andere merken in de matrassen industrie afbranden en aanvallen. Erg verwarrend als je betrouwbaar en specialistisch wilt overkomen. Bekijk hier hun “Quiescopedia” en oordeel zelf over hun geschreven reviews van de beste matras merken van dit moment.

Maar, genoeg over het imago en uitstraling van de website van Quiesco. Wij zijn hier immers altijd om een product en in dit geval een matras te beoordelen. Alvast een kleine indicatie van hun matrasprijzen kunnen we geven aan de hand van de het 90×200 matras van Quiesco. Deze relatief kleine maar is haalbaar voor €1,169.00. Dit is een exorbitant hoog bedrag voor wat je ervoor terug krijgt. Als je kiest voor eigen leverdienst met installatie komt daar nog eens €50 bij. Deze prijs en de daarbij behorende voorwaarden zijn niet heel voordelig. Een soortgelijk matras heb je voor minder dan de helft.

Een matras kopen bij Quiesco

Bij vele huidige merken zijn er tal van voordelen, voorwaarden en deals om van in je handen te wrijven. Auping heeft vaak leuke kortingsdeals, M-line sponsort topsporters, vaak is de installatie gratis en bij Matt Sleeps kan je zelfs 120 dagen proefslapen en het product is er binnen een paar dagen. Wat kan je dan allemaal verwachten als je bij Quiesco een matras gaat kopen? Nou, het volgende:

  • Betalen voor levering & installatie (€50,-)
  • Minimaal 3 weken levertijd
  • 100 dagen uitproberen
  • Gratis retour & levering (mits je kiest voor drempelservice)
  • 10 jaar garantie (standaard voor de industrie)

De matrassen en hoofdkussen van Quiesco zijn allemaal premium geprijsd. Dit hebben wij in een review over Auping ook al eens aangehaald. Voor een premium product zijn alle voordelen en voorwaarden wel erg minimaal. De matrassen zijn zo duur dat je op zijn minst gratis levering verwacht. De combinatie van de uitstraling van de site, de vreemde blog artikelen, prijzen en voorwaarden maken ons erg schuw tegenover dit merk.

Het Quiesco matras

Hieronder zie je de opbouw van het Quiesco matras en daarbij direct het grootste nadeel. De randen van het matras zijn omringd met een polyether schuim. Dit type schuim wordt niet al te vaak meer gebruikt bij matrassen. De reden daarvoor is de slechte ondersteuning en daarbij is het materiaal erg goedkoop. Goedkoop betekend niet slecht trouwens! Alleen, er is een goede reden waarom polyether schuim niet meer wordt gebruikt bij de grote merken. Je gaat als je aan de randen van het matras ligt de juiste support en ondersteuning missen. Het valt hier op hoe slecht het matras is afgewerkt (afbeelding van hun eigen website). De latex laag loopt helemaal bol naar boven waardoor de kans op kuilvorming aanzienlijk is.

Opbouw van het quiesco matras

Nadeel van pocketveren

Pocketveren komen steeds minder vaak voor omdat ze vaak slecht komen uit de duurzaamheidstest. Bij veren kan namelijk metaalmoeheid ontstaan wat zal leiden tot kuilvorming bij een matras. 

Nadelen van latex

Daarbij heeft een latex matras nog best wat nadelen. Het houdt warmte langer vast en het kan vocht minder snel afvoeren. Verder verpulvert latex na verloop van tijd, heeft het een sterke geur en is het niet geschikt voor mensen met een latex allergie. Ook is een latex matras lastiger te recyclen dan een schuim matras. 

Wat wij erg opvallend vinden is dat Quiesco hun klanten waarschuwen voor gaten en scheuren in het latex. Latex wordt gebakken in een mal. Net zoals wafels in een wafelijzer blijven er soms resten plakken aan het ijzer. Hierdoor krijg je kleine scheurtjes dat kan leiden tot imperfecties in het kussen. Belangrijk is dat dit geen enkele impact heeft op de werking van het kussen, maar dat is helaas niet altijd het geval bij een latex kussen.

Het traagschuim van een Quiesco matras

Natuurlijke hoes met polyester

De hoes bestaat uit 65% katoen, 25% viscose en 10% polyester. Wij begrijpen deze beslissing niet goed aangezien er veel betere opties beschikbaar zijn vandaag de dag. De binnenkant van de afritsbare matrashoes bestaat uit natuurlijk materialen: wol en wildzijde. We begrijpen niet goed waarom Quesico voor deze optie is gegaan. Een hoes met wol is namelijk niet te wassen. Niet erg hygiënisch als je bedenkt dat je in je slaap gemiddeld 2 liter vocht verliest. Als je dan voor een natuur matrashoes gaat, begrijpen we niet waarom ze dan wel 10% polyester gebruiken. 

Garantie Quiesco matras

Omdat je eventueel wil beroepen op je garantie zijn wij verder ingegaan op de 10 jaar garantie claim. Wat valt er namelijk wel en niet onder de garantie? Hier is niets over terug te vinden op de website. Bij de algemene voorwaarden hebben ze het alleen over 2 jaar garantie: 

U beschikt als consument over een wettelijke garantie van 2 jaar op goederen die u bij ons koopt. Tijdens deze periode en binnen de wettelijke grenzen zorgen wij voor de kosteloze vervanging of herstelling van goederen die een gebrek vertonen dat onder de wettelijke garantie valt. Tijdens de eerste zes maanden, kan u sowieso een beroep doen op de garantie. Daarna moet u eerst aantonen dat de gebreken in het goed niet veroorzaakt zijn door abnormaal gebruik ervan.

Dit wekt bij ons alleen maar een groter gevoel van wantrouwen op bij het bedrijf.

Matras op basis van je gewicht niet op basis van je voorkeur 

Op basis van je gewicht adviseren zij een hardheidsvoorkeur:

  • Soft
  • Medium
  • Firm
  • Extra Firm


Maar ze houden geen rekening met je voorkeur of je van een hard of zacht matras houdt.
Ook wordt er geen rekening gehouden met je lichaamsbouw, slaapvoorkeuren enzovoort. Voor dit geldt mag je dit toch wel verwachten. Kijk naar andere merken in de indurstie die gehele testen hebben opgezet om het perfecte matras voor je te vinden. Zij hebben er hun passie van gemaakt om mensen lekker te laten slapen, maar geldt hetzelfde advies voor iedereen.

Conclusie Quiesco matras

Wij komen wellicht wat hard uit de hoek in deze review, maar soms moeten wij eerlijk zijn. De opbouw van het Quiesco matras is niets bijzonders en de voorwaarden komen niet in de buurt van de standaarden in de industrie. In het matras zit een latex plaat met pocketveren die niet de juiste ondersteuning biedt. Aan pocketveren zitten aardig wat nadelen, vandaar dat je tegenwoordig bijna alleen nog maar schuimmatrassen ziet. Wil je toch gaan voor een pocketveermatras dan adviseren wij voor een merk te gaan die de helft goedkoper is en waar je dezelfde kwaliteit krijgt. Bestel daarnaast altijd een matras bij een betrouwbaar ogend merk. Websites en voorwaarden als deze voldoen volgens ons niet meer aan deze tijd.

0 Points