fbpx

De beste IKEA-matrassen 2023

IKEA, wie kent het niet. De grote blauwe letters op gele achtergrond die langs de snelweg schitteren voor iedereen om te zien. Als winkel een gigantisch blauw blok waarin zich een doolhof aan paden bevindt. Eenmaal binnen moet en zal je eerst langs elke afdeling lopen om vervolgens uit te komen bij de onweerstaanbare balletjes in de kantine. De Zweedse gigant is dan ook niet meer weg te denken uit vele huishoudens wereldwijd. Bijna alles wat verkocht wordt in het blauwe blok moet thuis nog even in elkaar gezet worden, maar zoals ik al zei, bijna alles. Het IKEA-matras kan namelijk kant en klaar meegenomen worden! 

Inhoudsopgave

Voor- en nadelen van een matras kopen bij IKEA

Zoals ongeveer alles in onze wereld heeft alles zo z’n voor- en nadelen, en zo ook de matrassen van IKEA. Om te beginnen zijn de matrassen van IKEA redelijk goedkoop. Dit is natuurlijk een groot pluspunt en is ook een van de redenen dat veel mensen hun matras kopen bij IKEA. Daarnaast zijn er ontelbaar veel showrooms in de winkels van IKEA en kan je heel veel matrassen uitproberen op een bed. Je kunt dus zelf ter plekken het beste IKEA-matras voor jou uitzoeken. Een ander iets minder voor de hand liggend voordeel is de lange garantie dat op de IKEA-matrassen zit. De garantie is namelijk maar liefst 25 jaar. Echter gaan de meeste IKEA-matrassen niet zo lang mee. Als we namelijk kijken naar hoe lang matrassen van IKEA meegaan dan is dat maar tussen de 8 en 10 jaar. Een soort overbodige luxe dus, maar desondanks toch een luxe. Toch zijn er ook wat nadelen aan IKEA-matrassen. Zo is de bezorging bij vele beddengoed winkels gratis, bij IKEA is dit helaas niet het geval. Daarnaast zijn de matrassen over het algemeen ontzettend zwaar, dit kan met het vervoer voor problemen zorgen. Ook zijn er zó véél IKEA-matrassen. Een ruim aanbod is natuurlijk mooi, maar welke moet jij nou kiezen? De gigantische keuze zorgt voor veel lamgeslagen mensen die niet meer weten wat ze moeten. Ten slotte is de Zweedse knutsel gigant nou eenmaal geen specialist in matrassen. Dit zorgt er logischerwijze voor dat de kwaliteit van IKEA-matrassen simpelweg minder zijn dan echte specialisten. 

matras kopen bij IKEA?

Beste traagschuim matrassen van IKEA

IKEA MATRAND

Traagschuim, ook wel memoryfoam genoemd, vormt zich naar het lichaam. Ondanks dat de beoordelingen uiteenlopen is het gemiddelde meer dan voldoende. Traagschuim matrassen zijn over het algemeen vrij duur. Gelukkig voor ons mens biedt IKEA de oplossing met de betaalbare IKEA-matrassen. Het MATRAND-matras is namelijk 349,- euro. Het matras komt in de volgende maten: 80×200, 90×200, 140×200 en 160×200. De prijs verschilt natuurlijk per grootte van het matras. De dikte van het IKEA-matras is 18 cm. 

MATRAND matras IKEA
MATRAND matras IKEA

IKEA MYRBACKA 

Het MYRBACKA-matras is een soortgelijk matras. Het verschil is dat dit IKEA-matras bekleed is met lamswol, waardoor het zachte oppervlak voor een gelijkmatige temperatuur zorgt. Daarnaast is het matras 24 cm dik! Dit zorgt ervoor dat het MYRBACKA-matras wat duurder is, namelijk 499,- euro. Wederom is het matras in de maten 80×200, 90×200, 140×200 en 160×200 verkrijgbaar.

MYRBACKA matras IKEA
MYRBACKA matras IKEA

Beste koudschuim matrassen van IKEA

IKEA MALVIK

Het Malvik matras is een middelhard matras. De tijk bestaat voor 64% uit polyether en 36% uit katoen. Het schuim absorbeert bewegingen van het lichaam en biedt zo overal steun aan het lichaam. Het MALVIK-matras krijgt over het algemeen goede beoordelingen. Kwalitatief gezien is het niet het beste IKEA-matras, maar als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding scoort het matras heel hoog. Het MALVIK-matras wordt namelijk voor maar 99,95 euro verkocht. Voor deze prijs is de kwaliteit meer dan goed en daarom zeker een aanrader. Het IKEA-matras komt in de volgende maten: 80×200, 90×200, 140×200 en 160×200. Uiteraard verschilt de prijs per grootte. De dikte van dit IKEA-matras is 14 cm. 

MALVIK matras IKEA

IKEA MORGEDAL

Het MORGEDAL-matras is middelhard en absorbeert bewegingen uitstekend met dank aan het schuim. De kwaliteit van dit IKEA-matras is beter dan het MALVIK-matras, echter komt dit wel met een verandering in de prijs. Het MORGEDAL-matras wordt namelijk verkocht voor 219,- euro. Het matras komt in de volgende maten: 80×200, 90×200, 140×200, 160×200. De prijs verschilt per grootte. De dikte van het IKEA-matras is 18 cm. Je kunt ook nog kiezen tussen middelhard en stevig. Stevig is beter voor rugslapers, als u een buikslaper bent kunt u het beste een beetje zacht matras aanschaffen. 

MORGENDAL matras IKEA

IKEA MALFORS

Het MALFORS-matras is beschikbaar in middelhard en stevig. Met een prijs van maar 79,95 euro zijn de beoordeling verrassend positief. Uiteraard werd er hier door ons vooral weer gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding en ook wij zijn erg positief. Voor het kleine bedrag levert IKEA een best goed matras. Het IKEA-matras komt in de maten 80×200, 90×200, 140×200 en 160×200. De prijs verschilt per grootte. De dikte van dit IKEA-matras is 12 cm. 

MALFORS matras IKEA

IKEA retour en garantievoorwaarden van matrassen

Bij de matrassen van IKEA heb je een proeftijd van 90 dagen. Echter moet je hem wel minimaal 4 weken uitproberen, omdat het matras anders niet de tijd heeft gehad zich te vormen naar je lichaam. Als je dan toch niet tevreden bent kan je het matras terugbrengen of omruilen voor een ander IKEA-matras. Als je hem wilt ruilen voor een duurder matras moet je de extra kosten bijbetalen. Is het andere IKEA-matras goedkoper? Dan krijg je een tegoedpas die je kan besteden in IKEA. Het inruilen voor contant geld kan echter niet. Helaas geldt dit niet voor alle matrassen. De volgende matrassen komen niet in aanmerking voor het bovenstaande. 

  • JÖMNA matrassen
  • SÄBÖVIK matrassen
  • Matrassen voor slaapbanken
  • Baby- en kindermatrassen
  • Bedbodems en lattenbodems

Een matras kopen bij IKEA?

Nu natuurlijk de vraag van vandaag, wel of niet een matras kopen bij IKEA? Als je opzoek bent naar een heel goed matras dat perfect is voor jouw slaaphouding, dan ben je misschien beter af bij een echte matrassen specialist. Echter, komt dit natuurlijk ook met een flink prijskaartje. Als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding van IKEA-matrassen zijn we toch wel positief. De matrassen gaan over het algemeen voor een toch redelijke prijs over de toonbank en zijn lang zo slecht nog niet. Zoals net al een aantal keer genoemd zijn het geen perfecte hypermoderne 4 laags matrassen, maar die vind je ook nergens voor zo’n prijs. Al om al zijn het redelijke prijzen voor redelijke matrassen! 

0 Points