fbpx

Elektrische boxspring? Alles wat je erover moet weten en de beste optie

Een elektrische boxspring biedt uitkomst wanneer je je boxspring wil verstellen, zoals het hoofd- en voeteneinde omhoog of omlaag zetten. Dit kan helpen bij het verlichten van gezondheidsklachten, snurken verminderen en extra comfort bieden bij het lezen of televisiekijken in bed. Elektrische boxsprings worden vaak op maat gemaakt, zodat ze perfect passen bij de slaapbehoeften van de gebruiker. Een elektrische boxspring kopen kan een revolutie zijn voor jou, je bed en je nachtrust. Hieronder vind je alle benodigde informatie over dit type boxspring en de beste modellen!

Wat is een elektrische boxspring?

Voordat je begrijpt hoe een elektrische boxspring je kan helpen, is het essentieel te begrijpen wat het precies is en hoe het werkt.

Elektrische boxsprings, ook wel verstelbare boxsprings genoemd, zijn het fundering deel van jouw bed dat onder het matras gaat voor extra ondersteuning en flexibiliteit. In tegenstelling tot traditionele boxsprings kunnen elektrische boxsprings zowel aan het hoofd- als voeteneind versteld worden, met een bewegingsbereik van 40 tot 70 graden. 

Deze bedbodems zijn verstelbaar met behulp van een afstandsbediening, die de hoeken van jouw bed met één druk op de knop kunnen veranderen zonder dat je hoeft op te staan of te bukken. Je kunt de boxspring moeiteloos in bed bedienen voor maximaal comfort en gemak!

Voordelen van een elektrische boxspring

Nu je de basisprincipes van een elektrische boxspring kent, volgen hieronder enkele voordelen van de aanschaf van jouw eigen elektrische boxspring.

Verlicht pijn

Als je vaak wakker wordt na een hele nacht slapen met een pijnlijke rug of andere lichaamspijn, kan een verstelbare boxspring helpen! Voor sommige mensen kan volledig plat slapen meer problemen veroorzaken dan helpen.

Gelukkig kun je met een elektrische boxspring zowel het voetgedeelte als het hoofdgedeelte van het bed verstellen, of zelfs beide tegelijk! Deze kleine aanpassingen zijn innovatief en kunnen een groot verschil maken in hoe jouw lichaam zich voelt na het ontwaken. 

Voor die extra verlichting van spierpijn kun je zelfs specifieke bed verstellingen vinden die alle spieren in jouw lichaam laten ontspannen. De populairste daarvan wordt ‘zero gravity’ genoemd. Je hoeft dan alleen maar het hoofd- en voetengedeelte van het bed zo in te stellen dat wanneer je op jouw rug ligt jouw benen, ruggengraat en hoofd iets hoger liggen dan jouw maag en hart. NASA biedt zelfs specifieke berekeningen om deze gewichtloosheid te bereiken.

Helpt bij brandend maagzuur

Wist je dat langdurig op de rug slapen kan bijdragen tot brandend maagzuur? Dit komt meestal voor bij mensen na het eten en na het liggen. Als je vaak ongemakken van brandend maagzuur ervaart terwijl je slaapt, kan het verhogen van het hoofdgedeelte van jouw elektrische boxspring helpen om jouw slokdarm vrij te houden.

Veelzijdig

Ben je iemand die graag verschillende activiteiten in bed doet? Als je ooit hebt geprobeerd rechtop in bed te lezen, tv te kijken of een tablet te gebruiken, heb je misschien gemerkt dat je rug- of nekpijn krijgt. Gelukkig betekent de veelzijdigheid van een elektrische boxspring dat deze net zo flexibel is als jijzelf. Of je nu graag ontbijt op bed of een boek leest voordat je gaat liggen, het verstelbare karakter van deze boxsprings betekent dat je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen.

Helpt bij mobiliteitsproblemen

Als mensen aan elektrische boxsprings denken, hebben ze misschien een heel specifiek idee van het soort mensen dat er baat bij heeft. Het is bekend dat deze verstelbare bedden oudere mensen kunnen helpen in en uit bed te komen zonder hun spieren en gewrichten te belasten. Maar niet alleen ouderen hebben baat bij dit type bed!

Ook veel jongere mensen kunnen moeite hebben met hun mobiliteit. Voor mensen die een operatie hebben ondergaan, kan het de herstelperiode verlichten door de aangetaste gebieden te ontlasten. Het kan ook mensen met een handicap helpen om ’s morgens comfortabeler op te staan. 

Bovendien kunnen deze bedden zwangere vrouwen helpen om comfortabel te slapen. Een traditionele combinatie van een matras en bedveer kan bij een zwanger lichaam op alle verkeerde plaatsen druk uitoefenen. De overgang van plat naar rechtop kan zonder hulp een hele opgave zijn. Gelukkig kunnen verstelbare bedden zich gemakkelijk aanpassen om de ochtenden soepel te laten verlopen.

Een elektrische boxspring is duurzaam

Omdat elektrische boxsprings misschien niet zo goedkoop zijn als traditionele bedden, zijn ze een investering. Die investering is echter voor de lange termijn! Deze bedden kunnen enkele jaren langer meegaan dan hun traditionele tegenhangers.

Nadelen van een elektrische boxspring

Met alles wat elektrische boxsprings te bieden hebben, ben je misschien nieuwsgierig naar de nadelen ervan. Er zijn een paar verschillende zaken die je moet overwegen voordat je in dit type boxspring investeert.

Duurder

Elektrische boxsprings zijn een investering. Sommige merken kunnen honderden euro’s kosten, dus ze kunnen duur lijken. Gelukkig wordt de prijs vaak gecompenseerd door de duurzaamheid! 

De prijs van een elektrische boxspring hangt grotendeels af van het aantal motoren waarmee hij verstelbaar is. Dus als je naar een goedkoper product kijkt, gebruikt het waarschijnlijk minder motoren. Het aantal motoren staat gelijk aan de verstelbaarheid en controle over de boxspring, dus hoe meer je betaalt, hoe meer je jouw comfort kunt aanpassen.

Vereist compatibele accessoires

Niet elke matras is hetzelfde. Sommige matrassen zijn steviger, andere matrassen zachter, en sommigen zijn oud of nieuw. Het is dus logisch dat niet elke matras compatibel is met een elektrische boxspring. Verschillende matrassen gebruiken ook verschillende materialen. Het is belangrijk om te controleren of een elektrische boxspring goed werkt zonder jouw bed te beschadigen. 

Er zijn drie verschillende soorten matrassen te koop: binnenvering, hybride en schuimrubber. Over het algemeen is elk bed dat geen binnenvering heeft, compatibel met een elektrische boxspring. Hieronder vallen traagschuim, koudschuim, latex en zelfs sommige hybride matrassen. 

Als je een elektrische boxspring hebt en een bed dat daar niet op past, kun je jouw matras en eventueel jouw boxspring ernstig beschadigen. Als jouw bed niet goed past op de boxspring die je hebt, kan het jouw investering ruïneren en je ongemak bezorgen. Zorg ervoor dat je onderzoek doet voordat je een grote aankoop doet!

Een elektrische boxspring is zwaar

Een elektrische boxspring met een beste matras met extra functies kan zwaar zijn. Als jouw boxspring wordt geleverd met alle toeters en bellen, wil je ervoor zorgen dat je een plan maakt voor waar het past in jouw inrichting. Als je jouw bed wilt verplaatsen, moet je ervoor zorgen dat je de tijd en energie hiervoor hebt. Als je vaak verhuist of verwacht dat jouw huis regelmatig opnieuw wordt ingericht, moet je misschien al jouw opties overwegen voordat je een beslissing neemt.

Unieke maten

Soms zijn standaard maat categorieën voor bedden niet van toepassing op elektrische boxsprings. Ze kunnen tot op zekere hoogte afwijken van de traditionele bed opstellingen en dat heeft niet alleen gevolgen voor de ruimte die ze in jouw kamer innemen. 

Als je besluit te investeren in een niet-traditionele boxspring, moet je misschien ook overwegen nieuwe lakens te kopen. Lakens met traditionele afmetingen passen misschien niet over het nieuwe matras of verstelbare boxspring, wat betekent dat je ook jouw accessoires moet aanpassen.

Lakens ontworpen voor een elektrische boxspring kunnen meer kosten dan hun traditionele tegenhanger. Zorg ervoor dat je alle producten binnen jouw budget bekijkt om er zeker van te zijn dat je de beste producten vindt! 

De beste elektrische boxspring

Het vinden van de juiste elektrische boxspring voor jouw behoeften en budget vereist een beetje onderzoek. Er zijn een paar opties op de markt die producten bieden voor elk budget. Je moet echter meer checken dan alleen de prijs van het product dat je koopt. 

Klantenservice is essentieel wanneer je gaat investeren in jouw woninginrichting. Als je jouw product niet kunt monteren of er een probleem mee hebt, moet je contact kunnen opnemen met het personeel van het bedrijf. Zonder die diensten sta je er misschien alleen voor met een product dat je niet volledig kunt gebruiken. 

Toch zijn er enkele merken die kwaliteit producten en -diensten leveren, zoals de Matt sleep boxsprings. Matt Sleeps biedt boxsprings aan die in evenwicht staan tussen kwaliteit en steengoede service. 

Elektrische boxspring 90×200

Heb je een kleine kamer maar wil je alsnog een heerlijk bed? Dan is de elektrische boxspring 90×200 perfect voor jou! Door de maat is de boxspring ook een stuk goedkoper. Daarnaast heb je ook nog diverse elektrische boxsprings in de markt met opbergruimte, zodat je de kleine ruimte helemaal optimaal gebruikt! 

Elektrische boxspring 120×200

Een boxspring 120×200 wordt ook wel een twijfelaar boxspring genoemd en bezorgt je een optimale nachtrust. Heb je weinig ruimte in je slaapkamer, studentenkamer of logeerkamer, maar wil je wel ultiem comfort? Dan is een elektrische boxspring 120×200 ideaal. Dit type boxspring past gemakkelijk in alle kamers en is nét geen tweepersoonsbed, maar je past er met z’n tweeën wel prima op. 

Elektrische boxspring 140×200

Slaap je alleen of lekker warm naast elkaar en ben je op zoek naar een nieuw bed? Dan is een elektrische boxspring 140×200 een goede optie. Dit is een knusse maat boxspring die ook wel twijfelaar bed genoemd wordt. De boxspring 140×200 cm kan namelijk door twee personen gebruikt worden, maar ook als een ruim eenpersoonsbed. Als je samen in een boxspring 140×200 slaapt heb je niet heel veel ruimte. Dan is een elektrische boxspring heel fijn, want dan kun je elke bedhelft instellen op jouw persoonlijke voorkeuren. 

Elektrische boxspring 160×200

Een boxspring 160×200 is een standaard tweepersoons maat en de meest verkochte boxspring maat. Je hebt met z’n tweeën voldoende ruimte om goed op je eigen deel te liggen en de boxspring zelf neemt niet teveel ruimte in je slaapkamer in beslag. Perfect als je lekker ruim alleen wil liggen of samen met je partner. Een elektrische boxspring 160×200 maakt het nóg comfortabeler in bed. 

Elektrische boxspring 180×200

Een brede boxspring in de maat 180×200 is nog comfortabeler, zodat je altijd uitgerust wakker wordt. Een boxspring in 180×200 is een gangbare maat voor een tweepersoonsbed en breed genoeg voor twee personen. Waarom een elektrische boxspring 180×200 cm? Vooral wanneer je lichaam aanpassingen nodig heeft of als je bepaalde activiteiten in bed wil kunnen doen is een verstelbare boxspring ideaal. Denk aan lezen, een film of serie kijken, werken of eten/drinken zijn dingen waarvoor een elektrische boxspring 180×200 zich uitstekend leent. 

Elektrische boxspring met opbergruimte

Naast het comfort en het stijlvolle ontwerp van een elektrische boxspring, kan deze nog meer functionaliteit bieden voor jou. Verschillende modellen bevatten compartimenten voor opbergruimte eronder. Met deze extra opbergmogelijkheden hoeft de ruimte onder je bed geen verspilde ruimte te zijn. Meestal komt de opslag onder een elektrische boxspring in de vorm van lades, die onder het bed te plaatsen zijn. Met deze laden kun je de ruimte in elke kamer optimaal benutten!

Elektrische boxspring Ikea

Als je onderzoek hebt gedaan naar de juiste elektrische boxspring voor jouw behoeften, ben je waarschijnlijk de merken tegengekomen waar ze worden aangeboden. Ikea in het bijzonder heeft veel keuzes voor woninginrichting en andere artikelen. Hoewel Ikea een prima basis boxspring aanbiedt, betaal je niet alleen voor de boxspring of een matras. Je betaalt voor het product, een leger werknemers en hun dure showrooms. Dit kan de prijs van elk product doen toenemen om aan de winstmarge van het bedrijf te voldoen. 

Bovendien, gebaseerd op beoordelingen van klanten, is de Ikea elektrische boxspring moeilijk te monteren en is er gebrek aan klantenservice. Ook al bieden grotere winkels gemak en een heleboel verkopers, je wilt jouw opties afwegen en ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt voor jouw behoeften!

Conclusie elektrische boxspring

Met alle opties die er zijn voor slaapkamer producten is het eenvoudiger dan ooit om de informatie te krijgen die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over het upgraden van jouw bed! Maar wij begrijpen als geen ander dat door de hoeveelheid opties in de markt je niet meer weet waar je moet beginnen. Investeren in een elektrische boxspring, en eventueel een compatibele matras helpt om jouw slaap diep en rustgevend te houden op de lange termijn. 

Met een elektrische boxspring ervaar je al het comfort dat je verdient. Het biedt een groot aantal voordelen en kan jouw algehele slaapkwaliteit verbeteren, waaronder het verlichten van de mobiliteit, lichaamspijn en algemeen ongemak. Wij raden dan ook de boxsprings van Matt Sleeps aan, omdat het merk geweldige reviews heeft, duurzame producten biedt voor een redelijke prijs en een uitstekende klantenservice die je vrijwel bij geen enkel ander merk tegenkomt. 

Waarom wachten met het plannen van jouw nieuwe slaapkamer met alle beschikbare keuzes? Er zijn zoveel manieren om de rust te krijgen die je nodig hebt voor jouw budget…  Te beginnen met de basis van jouw bed!

0 Points