fbpx

Beste boxspring 140×200? De beste opties op een rij

De juiste boxspring 140×200 voor jouw matras kan jouw comfort en nachtrust aanzienlijk verbeteren. Je boxspring bepaalt de vorm, structuur, dichtheid en flexibiliteit van jouw bed en je kunt jouw boxspring kiezen op basis van jouw voorkeuren. Er zijn heel veel boxspring opties voor 140×200 matrassen, maar ook diverse materialen en variëteiten om uit te kiezen, dat sommige klanten door de bomen het bos niet meer zien. Als je op zoek bent naar de perfecte boxspring, ben je bij Bedtwijfelaars aan het juiste adres. Wij hebben namelijk deze gids samengesteld voor de beste boxsprings 140×200 om tijd en geld te besparen bij jouw zoektocht naar de perfecte boxspring voor jouw slaapbehoeften.

Wat is een boxspring? 

Als je ooit op een kaal matras op de grond hebt geslapen, weet je dat dit de kwaliteit van je slaap verstoort. En als jouw matras niet beschermd is, gaat hij minder lang mee, wat je extra geld kost. Een boxspring 140×200 zorgt voor een betere ventilatie en zorgt ervoor dat je de hele nacht rustig kunt slapen. Als je een warme slaper bent, heb je waarschijnlijk een boxspring nodig.

Het is daarom nodig om iets tussen jouw matras en de vloer te plaatsen. Er zijn verschillende opties beschikbaar. Sommigen geven de voorkeur aan platform bedden, terwijl anderen graag boxsprings gebruiken. Boxsprings bestaan uit met stof beklede boxen van hout of draad. Ze bestaan meestal uit veren die in het materiaal zijn geplaatst om het matras te ondersteunen. Het ontwerp van de boxspring 140×200 is bedoeld om het volgende te bieden:

 • Ergonomische ondersteuning;
 • Matrasbescherming en langere levensduur;
 • Extra hoogte voor comfort;
 • Absorptie van bewegingen;
 • Verbetering van de luchtstroom.

Waarom een boxspring kopen?

Er zijn verschillende redenen om een boxspring 140×200 te kopen voor je beste matras. Een boxspring verlengt de levensduur van jouw matras tot tien jaar en helpt vuil, puin en plagen te voorkomen. Je zou ook een boxspring moeten overwegen als:

 • Je een oudere matras hebt;
 • Je geld wilt besparen op de inrichting van je bed;
 • Je een gemakkelijk toegang tot je bed wilt hebben; 
 • Je een warme slaper bent.

Beste boxspring 140×200  

De beste boxsprings die verkrijgbaar zijn, zijn comfortabel, betaalbaar en van hoge kwaliteit. Bij het kiezen van jouw boxspring moet je nagaan welke eigenschappen het belangrijkst zijn. je zou het volgende kunnen overwegen:

 • Comfort: Een dikkere boxspring biedt meer flexibiliteit dan een dunnere. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een boxspring met een frame en bedbodem (bonell binnenvering of pocketvering) of een elektrische boxspring 140×200.
 • Design: Jouw boxspring moet passen bij de inrichting van je huis. De meeste bedrijven bieden verschillende boxspring ontwerpen aan om tegemoet te komen aan de verschillende kleurvoorkeuren.
 • Prijs: Jouw boxspring moet de functies bieden die je nodig hebt voor een betaalbare prijs.
 • Klantenservice: Een aankoop is zo goed als de klantenservice die erachter zit. Zorg ervoor dat je werkt met een bedrijf met een betrouwbare en responsieve klantenservice.

De beste boxspring 140×200: Original boxspring van Matt Sleeps 

De beste boxspring die we hebben gevonden is de Matt Original boxspring. Matt Sleeps is een bekend matrassenbedrijf dat betaalbare, duurzame en aanpasbare matrassen aanbiedt. Het bedrijf biedt ook stijlvolle, state-of-the-art boxsprings voor elk huis. De Matt Original boxspring 140×200 is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen die lang meegaan. Het is de meest robuuste boxspring in de markt. Elke boxspring wordt op maat gemaakt in Nederland, waardoor het bedrijf als een van de weinigen in de markt een echt Nederlands bedrijf is.

De boxspring wordt geleverd met 12 poten: je kunt kiezen tussen een ronde vorm of een kegel ontwerp. De opstelling bestaat uit 500 pockets met zeven verschillende comfortzones om andere delen van je lichaam op te vangen. Tot slot bestaat de bekleding uit premium, duurzaam textiel dat OEKO-TEX gecertificeerd en allergievriendelijk is. 

Het beste van alles is dat Matt Sleeps een uitgebreid leveringssysteem biedt dat indruk op je zal maken. Je hoort binnen drie weken van de leveringspartner van het bedrijf, die je in staat stelt jouw leveringsdatum en -tijd te kiezen. Als de datum nadert, ontvang je alle informatie die je nodig hebt om je boxspring 140×200 te installeren. Het bedrijf stuurt vervolgens monteurs naar jouw huis om de boxspring te monteren.

Elk artikel van Matt Sleeps heeft een volledige garantie van 25 jaar op frame- en veerbreuk, zodat je kunt rekenen op een veilige aankoop. Als je niet tevreden bent met jouw boxspring, kun je deze retourneren met een flexibele retourgarantie.

M-Line Elite boxspring

Een andere prima keuze is de M-Line Elite boxspring 140×200 die een verfijnd ontwerp combineert met een uitstekende kwaliteit. De M-Line boxspring heeft een slank ontwerp met mini-pocketveren, waardoor flexibiliteit mogelijk is zonder afbreuk te doen aan de integriteit. Het heeft een zeven-zone pocketvering ontwerp, net als de Matt boxspring, en bevordert drukvermindering, ventilatie en ondersteuning. 

Deze boxspring heeft volledig verstelbare hoogte- en hoek instellingen, zodat jij en jouw partner comfortabel kunnen slapen. Hij is ook geschikt voor warme slapers omdat hij uit koele luchtstroom bestaat. Elk item is verkrijgbaar in een stevige of zachte variant, die je kunt kiezen op basis van jouw voorkeur. Je kunt jouw hoofdbord, poten, bekleding en kleur aanpassen.

De boxspring wordt geleverd met een ingebouwde 3D-antislipbekleding om jouw matras te beschermen. Het bedrijf M-Line biedt gratis retourzendingen en een veilig betalingssysteem, zodat je kunt rekenen op een veilige aankoop. Je krijgt ook een omruilgarantie van 100 dagen op elke boxspring. De boxspring 140×200 is wel wat duur, dus je moet een groter budget beschikbaar hebben wil je deze boxspring kopen.

boxspring-140x200

Goedkope boxspring 140×200 

Een van de essentiële kenmerken van een boxspring is betaalbaarheid. Niet iedereen heeft veel geld te besteden aan een boxspring en je moet rekening houden met jouw budget voordat je in een item investeert.

De meeste boxsprings variëren in prijs, afhankelijk van de grootte (enkel of dubbel), de stof, de interne structuur en de kwaliteit van de materialen. We hebben hieronder de goedkoopste boxspring opties voor je matras 140×200 opgenomen, zodat je een keuze kunt maken op basis van jouw financiële gegevens.

Ikea boxspring 140×200 

Ikea is een van de grootste aanbieders van matrassen en boxsprings in Europa. Het Scandinavische meubelbedrijf combineert betaalbaarheid met een redelijke kwaliteit, waardoor de producten voor de meesten beschikbaar zijn.

De Ikea boxspring 140×200 collectie omvat veel verschillende producten met verschillende prijzen. De bekendste boxspring van Ikea is het Dunvik-model, dat gebruik maakt van een geveerde Bonell-veerbox die lichaamsbewegingen beperkt en de ventilatie verbetert. Hij is gemaakt van dennenhout, eikenhout en metaal om een lange levensduur te garanderen.

De Ikea boxspring is de meest betaalbare optie, met veel modellen verkrijgbaar voor minder dan 300 euro. Daarnaast heb je niet veel aanpassingsmogelijkheden en ligt de kwaliteit wel een stuk lager vergeleken andere merken. De Ikea boxspring 140×200 heeft een 90 dagen retour- en geld terug garantie. Bij Ikea krijg je alleen niet dezelfde hoogwaardige service zoals je dat bij andere merken zoals Matt Sleeps en M-Line krijgt.

Boxspring 140×200 met opbergruimte

Sommige mensen geven de voorkeur aan boxsprings met ingebouwde opbergruimte. Een boxspring met opbergruimte kun je meestal met één hand openen door  het slimme mechanisme. Met opbergruimte onder je bed kun je persoonlijke of dure spullen uit het zicht halen. Dit type bed biedt handige opbergruimte die erg toegankelijk is en bescherming geeft aan het bed. Ben je op zoek naar de beste boxspring met opbergruimte? Er zijn diverse merken die boxsprings met opbergruimte aanbieden, zoals Beter Bed, Ikea, Leen Bakker en Swiss Sense.

Dit zijn prima boxsprings voor redelijke prijzen, maar als je kiest voor een kwalitatieve boxspring die lang meegaat, kunnen we andere merken aanraden, zoals M-Line, Matt Sleeps, Auping, Tempur of Wave. Deze merken hebben geen boxsprings met opbergruimte, maar wel hele kwalitatieve boxsprings. Het is per persoon verschillend wat je uiteindelijk belangrijk vindt. 

Een boxspring kopen 

Een boxspring kopen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Eerst moet je nagaan welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn in een boxspring 140×200. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste kenmerken.

Waar voor je geld

Waar voor je geld en een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn cruciaal in je zoektocht naar een boxspring 140×200. Je moet streven naar een boxspring die kwaliteit combineert met betaalbaarheid. Bij de prijsstelling kun je ook kijken naar de levensduur van de boxspring, want hoe minder vaak je deze hoeft te vervangen, hoe meer waarde de boxspring biedt.

Hoogteprofiel 

Het hoogteprofiel van jouw boxspring bepaalt hoe hoog deze je matras zal liften. De meeste boxsprings zijn verkrijgbaar in: 

 • Ultra-Low Profile Boards: voegen tot 5 cm hoogte toe aan jouw matras.
 • Low Profile boxsprings: verhogen je bed met ongeveer 5 tot 15 cm.
 • Standaard boxsprings verhogen jouw bed tot 22 cm.

Jouw voorkeur hangt af van jouw toegankelijkheid en de dikte van je matras.

Semi-flex vs. gewone boxsprings

Semi-flex boxsprings hebben een houten basis en metalen draden voor extra flexibiliteit. Ze zijn het meest geschikt voor schuim- en latex matrassen en zijn vaak duurder dan andere boxspring 140×200 types.

Split of standaard boxsprings

Split boxsprings bestaan uit twee aan elkaar gesplitste boxsprings. Hiermee kun je de boxspring in een kleine ruimte manoeuvreren zonder hem uit elkaar te halen en je kunt elke kant aanpassen aan verschillende behoeften.

Klantenservice en retourmogelijkheden

Denk aan de retourmogelijkheden, want je wilt niet met de verkeerde boxspring blijven zitten. Een goede klantenservice maakt een groot verschil bij de keuze van jouw boxspring en de installatie ervan. Uiteindelijk is het kopen van een boxspring 140×200 gemakkelijk met de juiste ondersteuning. Gebruik deze gids als leidraad bij jouw zoektocht en vergeet niet te letten op de kenmerken die voor jou het belangrijkst zijn. Veel plezier met winkelen!

0 Points