fbpx

Emma Hybrid Matras Review

Het Emma Hybrid Matras is één van de populairste producten van het matras merk Emma Sleep. Het matras bestaat uit een aantal lagen traagschuim, pocketveren en koudschuim. Zo komt het matras als beste uit de Consumentenbondtest van 2022. Het Emma Hybrid Matras is verkrijgbaar in verschillende maten en biedt een redelijke prijs. Wil je weten of het investeren waard is in een Emma Hybrid matras? Hieronder vind je al jouw antwoorden rondom het Emma Hybrid matras en het merk Emma Sleep. 

De geschiedenis van Emma Sleep 

Emma Sleep is een Duits bedrijf dat in 2015 is opgericht als dochteronderneming van Bettzeit Group. In december 2016 is Emma matras live gegaan in Nederland met het Emma Original matras, dat nu niet meer beschikbaar is. Het aanbod is per land verschillend, net zoals de prijzen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste matras verkopers in Europa en biedt haar producten aan in meer dan 20 landen wereldwijd.

De verschillende soorten Emma matrassen

Het assortiment van Emma Sleep bestaat uit 5 matrassen en een reeks producten zoals kussens, boxsprings, toppers en andere slaapaccessoires. Zo bestaat het assortiment Emma matrassen uit het Emma Hybrid matras, Emma Hybrid Premium matras, het Emma Hybrid Adjustable II, Emma Hybrid Lite en het Emma Hybrid AirGrid. In deze review zoomen we verder in op het veelverkochte Emma Hybrid matras.

Emma Hybrid Lite

Maak kennis met het Emma Hybrid Lite matras van Emma Sleep, jouw toegangspoort tot betaalbaar slaapcomfort. Voor slechts €359 (zonder korting) op het kleinste formaat, biedt dit 7-zones matras de perfecte ondersteuning voor je lichaam en geavanceerde bewegingsdemping voor een ongestoorde nachtrust.

Met zijn stevige karakter en unieke samenstelling van 5 lagen, waaronder pocketvering en schuimlagen, garandeert het Emma Hybrid Lite matras een fijne nachtrust. Ervaar zelf het comfort van dit 22 cm hoge matras gedurende 100 nachten in je eigen vertrouwde omgeving.

Emma Hybrid matras

Het Emma Hybrid matras bestaat uit vijf lagen en combineert traagschuim en pocketveren voor ondersteuning en ventilatie. Het matras heeft een dikte van 25 cm en bestaat uit meerdere lagen traagschuim, pocketveren en koudschuim. Het traagschuim past zich aan aan de contouren van het lichaam voor drukverlichting, terwijl de pocketveren zorgen voor ondersteuning en ventilatie. Het koudschuim zorgt voor een stabiele basis.

Emma Hybrid Premium matras

Het Emma Hybrid Premium matras is een geavanceerdere versie van het Emma Hybrid matras. Het matras heeft een dikte van 25 cm en bestaat uit zeven lagen Airgocell-schuim, pocketveren, traagschuim en koudschuim. Het Premium matras heeft meer pocketveren dan het standaard Hybrid matras, waardoor het matras extra ondersteuning en stabiliteit biedt. Daarnaast heeft het Premium matras een afneembare en wasbare matrashoes die zachter is dan de hoes van het standaard Emma Hybrid matras. 

Emma Hybrid II Adjustable

Ontdek het Emma Hybrid II Adjustable matras, beschikbaar vanaf €709 (zonder korting) op het kleinste formaat. Hoewel de prijs bij grotere maten kan oplopen, is de investering de moeite waard voor de talloze slaapopties die het biedt. Dit geavanceerde matras van Emma Sleep is ontwikkeld om het voortdurende dilemma van matrashardheid op te lossen. Met kenmerken van de vertrouwde Emma Hybrid matras, voegt dit matras extra veelzijdigheid toe voor een volledig aanpasbare slaapervaring. Ontdek de innovatie van Emma Sleep voor een ongeëvenaard slaapcomfort.

Emma Hybrid AirGrid Matras

Het Emma Hybrid AirGrid matras is verkrijgbaar vanaf €1.799 (zonder korting) op het kleinste formaat (90×200). Dit geavanceerde matras is beperkt beschikbaar in enkele formaten, waaronder 90×200, 140×200, 160×200 en 180×200. Bij tweepersoonsmatrassen kan de prijs aanzienlijk stijgen. Emma Sleep positioneert dit matras als hun meest geavanceerde ontwerp tot nu toe, mede dankzij de baanbrekende AirGrid-technologie. Ontdek een ongeëvenaarde ervaring van gewichtloosheid en geniet van een ideale temperatuurregeling door verbeterde luchtcirculatie. Investeer in jouw ultieme slaapervaring met Emma Sleep.

De prijzen van het Emma Hybrid matras

De prijzen van het Emma Hybrid matras in diverse standaard formaten in de Nederlandse markt zijn als volgt:

Emma Hybrid Matras:

 • 1- persoons (80×200 cm): €639
 • 1-persoons (90×200 cm): €689
 • 1-persoons (90×210 cm): €799
 • 1-persoons (90×220 cm): €799
 • 1-persoons (120×200 cm): €999
 • 2-persoons (140×200 cm): €1.289
 • 2-persoons (160×200 cm): €1.509
 • 2-persoons (180×200 cm): €1.689
 • 2-persoons (180×210 cm): €1.759
 • 2-persoons (180×220 cm): €1.799
 • 2-persoons (200×200 cm): €1.819

Houd er rekening mee dat de prijzen van het Emma Hybrid matras kunnen variëren afhankelijk van eventuele aanbiedingen, kortingen en promoties die op dat moment beschikbaar zijn.

Klantenservice Emma Sleep

Er zijn veel negatieve reviews over de klantenservice van Emma Sleep in Nederland. Sommige klanten hebben aangegeven dat het moeilijk was om contact op te nemen met de klantenservice of dat hun problemen niet goed werden opgelost. Op Trustpilot scoort Emma Sleep slechts een 3,2. Zo klagen klanten over het feit dat hun oude matras niet wordt opgehaald en contact leggen onmogelijk is. Veel mensen wachten al maanden op hun bestelde producten, maar worden hierover niet geïnformeerd. 

Als je van plan bent om een ​​matras van Emma Sleep te kopen, zoals het Emma Hybrid matras, en je je zorgen maakt over de klantenservice, is het raadzaam om contact op te nemen met het bedrijf voordat je een aankoop doet.

Emma Hybrid matras
Credit: Trustpilot
Emma Hybrid matras
Credit: Trustpilot

Emma Hybrid Matras review

Emma Hybrid Matras
Credit: Emma Sleep

Het Emma Hybrid Matras is gemaakt van pocketvering en matrasschuim dat zich moet aanpassen aan de contouren van je lichaam, zodat drukpunten worden verlicht en de bloedcirculatie verbeterd. Het matras bestaat uit 5 lagen, waaronder een Airgocell schuimlaag voor een ademend vermogen, visco-elastisch schuim voor drukontlasting, HRX-schuim en Aeroflex pocketveren voor voldoende ondersteuning en 3-zone HRX-schuim voor een stevige basis. Emma Sleep speelt met het Emma Hybrid matras in op de behoefte van consumenten naar een matras met goede luchtcirculatie en voldoende ondersteuning. 

Comfort 

Het Emma Hybrid Matras is een stevig matras dat voor iedereen comfort moet bieden. Wanneer we kijken naar de talloze reviews in Google, Consumentenbond en Trustpilot is juist dit kenmerk zo opmerkelijk. Veel klanten klagen dat het matras veel harder is dan zij gehoopt hadden.

Voornamelijk voor rug- en zijslapers blijkt het matras niet comfortabel te zijn. Emma matrassen hebben het zogenaamde ‘One Fits All Matras’ principe, wat betekent dat het Emma Hybrid matras voor iedereen werkt. Het principe werkt alleen niet heel nauw als je een zacht of juist stevig matras nodig hebt. 

Emma Hybrid matras
Credit: Consumentenbond
Emma Hybrid matras
Credit: Consumentenbond

Duurzaamheid

Hoewel het Emma Hybrid matras hoog scoort op het gebied van duurzaamheid volgens de Consumentenbond zijn er veel klachten dat er stank uit het matras komt (chemische lucht) en dat het matras erg warm is. Zo was er destijds (in 2017) een terugroepactie in Duitsland van Emma Sleep. Er zat TDI (grondstof voor het maken van schuimen) met een te hoge concentratie van de stof Dichlorbenzol in de matrassen. Deze reukloze stof is irriterend voor de huid, ogen en luchtwegen. Emma Sleep heeft toen een hoop matrassen moeten terugsturen. De vraag is nu of deze stof volledig uit alle matrassen gehaald is. 

Klantenservice

Emma Sleep biedt diverse aantrekkelijke servicevoorwaarden, zoals 100 dagen proefslapen, gratis levering en retour, 10 jaar garantie en 1 euro per product naar stichting MIND. Dit zijn natuurlijk mooie voorwaarden voor klanten, maar Emma Sleep kan deze servicevoorwaarden meestal niet waarmaken. Wanneer je op diverse platformen kijkt naar de reviews over het merk valt het op dat de klantenservice ondermaats presteert.

Klanten hebben te maken met eindeloze uitstel van levering, slechte bereikbaarheid en beloftes van de klantenservice die niet worden waargemaakt. De service die je ontvangt bij een nieuw matras is juist zo belangrijk, omdat je eerst thuis goed moet uittesten of het Emma Hybrid matras bij jouw lichaam past.

Emma Hybrid matras
Credit: Consumentenbond
Emma Hybrid matras
Credit: Trustpilot

Voordelen Emma Hybrid Matras

 • Geregeld kortingen.
 • 100 dagen proefslapen.
 • Gratis levering & retour.
 • 10 jaar garantie. 
 • Redelijke kwaliteit.

Nadelen Emma Hybrid Matras

 1. Het matras is vrij zwaar.
 2. Het matras kan wat geluid maken door het pocketvering systeem.
 3. Prijzig.
 4. Onaangename geur.
 5. Slechte klantenservice.
 6. Te stevig voor velen. 

Emma Hybrid matras Consumentenbond

Het Emma Hybrid Matras is als beste uit de bus gekomen in de Consumentenbond Matrassentest 2022 met een score van 7,3. Het matras scoorde vooral hoog op de ondersteuning van het lichaam en de ventilatie. Ook de duurzaamheid en de kwaliteit van de materialen werden als positief beoordeeld. Het Emma Hybrid matras heeft verschillende andere onderscheidingen ontvangen, waaronder de ‘Beste Koop’ in 2020 en 2021 van de Consumentenbond en ‘Beste matras 2021’ volgens het Duitse tijdschrift “Stiftung Warentest”.

Veel consumenten denken dat deze onderscheidingen direct een garantie geven het beste product te zijn. Dit is echter niet het geval. Elk jaar krijgt een matras de onderscheiding ‘Beste Koop’ en vaak is dit gebaseerd op de prijs-kwaliteitverhouding, voornamelijk als het matras goed betaalbaar is.

Beste Koop

Het begrip ‘Beste Koop’ is hierdoor een breed begrip dat direct leidt tot aannames en zelfs een verkeerde aankoop. Eén van de redenen waarom het Emma Hybrid matras zo hoog scoorde, komt doordat het een behoorlijk stevig matras is, waardoor het de levensduur goed doorstaan heeft. De Consumentenbond kijkt te weinig naar hoe de klantenservice presteert, wat bij een aanschaf van een nieuw matras juist belangrijk is.

Het is van belang om te onthouden dat de Consumentenbond test slechts één bron van informatie is en dat het altijd aan te raden is om meerdere bronnen te raadplegen voordat je een product koopt zoals het Emma Hybrid matras. Bovendien kunnen de resultaten uit de Consumentenbond test afhankelijk zijn van de specifieke criteria die zij hebben gebruikt en deze criteria kunnen afwijken van jouw eigen persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Wat is het verschil tussen het Emma Hybrid matras en het oude Emma 02 matras?

Het Emma Hybrid matras verschilt van het Emma O2 matras door de combinatie van schuim met pocketveren. Deze pocketveren zorgen ervoor dat het matras extra stevig is en je meer wordt ondersteund gedurende nacht. Voor velen kan het Emma Hybrid matras té hard zijn en het Emma 02 matras weer té zacht. Ook zorgt het matras voor drukontlasting en stabiliteit. Op deze manier wordt de wervelkolom beter uitgelijnd. 

Materialen

Het belangrijkste verschil tussen de twee matrassen is dus het materiaal dat wordt gebruikt voor de ondersteunende laag. Het Emma Hybrid matras gebruikt pocketveren, terwijl het voormalige Emma O2 matras Airgocell-schuim gebruikt. Het Emma O2 matras kan daardoor meer geschikt zijn voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen en die een matras zoeken dat een optimale luchtcirculatie en ventilatie biedt. Het Emma Hybrid matras is daarentegen meer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een matras met de ondersteunende eigenschappen van pocketveren.

Bij zowel het Emma Hybrid matras als het Emma 02 matras heb je te maken met de klantenservice van Emma Sleep die niet biedt wat het belooft. Het Emma Hybrid matras is een stuk duurder en dat komt voornamelijk doordat het matras uit 5 lagen bestaat en het Emma 02 matras uit 3 lagen. Kijkend naar het 02 matras lijkt ons dat de betere koop, aangezien deze matrassen niet veel van elkaar verschillen, maar het 02 matras wel een stuk goedkoper is.

Wat is het verschil tussen het Emma Hybrid matras en Emma Hybrid Premium matras?

Het Emma Hybrid matras en het Emma Hybrid Premium matras lijken veel op elkaar, maar hebben enkele belangrijke verschillen in ontwerp en materialen, waardoor de Hybrid Premium een geavanceerdere versie is van het Emma Hybrid matras. Het Emma Hybrid matras combineert traagschuim en pocketveren voor ondersteuning en ventilatie.

Het matras heeft een totale dikte van 25 cm en bestaat uit 5 lagen: Airgocell schuim, visco-elastisch schuim, HRX-schuim en Aeroflex pocketveren en 3-zone HRX-schuim voor een stevige basis. Het Emma Hybrid Premium matras bestaat uit 7 lagen: een UltraDry matrashoes met vochtregulerende vezels, Airgocell Plus schuim voor drukverlaging, EasyBreathe mini pocketveren voor luchtcirculatie, Graphite-infused schuim voor thermoregulering, tweemaal HRX-schuim voor comfort en Aeroflex pocketvering in 5-zones voor ondersteuning.

Marketing

Het Emma Hybrid Premium matras heeft meer pocketveren dan het standaard Emma Hybrid matras, waardoor het matras meer ondersteuning en stabiliteit biedt. Daarnaast heeft het Premium matras een afneembare en wasbare matrashoes die zachter en meer ademend is vergeleken de hoes van het standaard Hybrid matras. Het grote verschil zit ‘m voornamelijk in de marketing.

Het Emma Hybrid Premium matras heeft een aantal upgrades vergeleken zijn voorganger, maar de verschillen zijn niet heel groot. Wel is het matras een stuk duurder. Er zijn op dit moment nog te weinig reviews over het Emma Hybrid Premium matras. 

Wat is het verschil tussen het Emma Hybrid matras en het oude Emma Easy matras?

Het Emma Easy matras is nog niet zo lang geleden uitgebracht op de markt, maar is nu al uit het assortiment gehaald. Dit was een budget matras wat al verkrijgbaar was voor €229,00 in de kleinste maat. Het Easy Matras is een middel-stevig matras, waardoor het een minder stevig matras is dan het Emma Hybrid matras.

Wat direct opvalt is dat het matras 18 centimeter dik en bestaat uit twee lagen: de toplaag is gemaakt van Airgocell schuim voor comfort en de basislaag is gemaakt van innovatief HRX-schuim voor veerkracht. Als je echt comfortabel wil liggen op een matras is een minimumdikte van 25 centimeter wel vereist. Het Emma Easy matras bestaat slechts uit 2 schuimlagen wat nooit genoeg support kan bieden. 

Daarnaast kreeg je bij het Emma Easy matras slechts 5 jaar garantie, wat doet vermoeden dat het matras niet lang meegaat. Ook had je bij dit matras minder soorten formaten om uit te kiezen, waardoor het matras ook écht moet passen op je bedframe of boxspring. Goedkoop is toch vaak duurkoop als het gaat om matrassen, zeker op de lange termijn. Het Emma Hybrid matras is een betere optie dan het Emma Easy matras als je meer comfort wil en wat meer te besteden hebt. Maar het One Size Fits All principe van Emma Sleep en de slechte klantenservice is het investeren over het algemeen niet waard. 

Conclusie Emma Hybrid Matras review 

Al met al is het Emma Hybrid matras niet het beste matras in de markt. Hoewel het matras bestaat uit 5 lagen dik schuim is het matras veel te hard om aan de wensen van velen te kunnen voldoen. Vooral rug- en zijslapers kunnen moeilijk uit de voeten met dit matras. Het ‘One Fits All Matras’ principe van Emma Sleep werkt gewoonweg niet voor elk lichaamstype en gewicht.

Je krijgt hierdoor geen goede prijs-kwaliteit verhouding. Veel klanten klagen daarnaast over de stank dat uit het matras komt (chemische lucht). Uiteraard gaat de stank uiteindelijk weg, maar brengt geen goede eerste indruk met zich mee. 

Servicevoorwaarden

Als je op zoek bent naar een matras merk met een goede klantenservice, zodat diverse zaken zoals levering, bezorging of andere vragen goed en adequaat afgehandeld worden, dan is Emma Sleep niet het juiste merk voor jou en dus ook niet het Emma Hybrid matras. Het matras merk biedt op de website diverse aantrekkelijke servicevoorwaarden aan, zoals 100 dagen proefslapen, gratis en snelle levering en retour en 10 jaar garantie, maar kan deze voorwaarden niet waarmaken in de praktijk.

Wanneer je kijkt naar de reviews van klanten zijn er veel klachten over eindeloze uitstel van levering, slechte bereikbaarheid en producten die nooit opgehaald worden. Juist als je op zoek bent naar een nieuw matras is het belangrijk dat je een bereikbare klantenservice hebt die de afspraken nakomt, zodat je altijd kunt genieten van een optimale nachtrust!

0 Points