fbpx

De beste matrasbeschermers

Je matras is de plek waar je elke dag ongeveer een derde van je tijd doorbrengt. Dit betekent dat je matras logischerwijze wel eens een beetje vies kan worden. Gelukkig zijn er veel dingen op de markt om dit tegen te gaan, bijvoorbeeld matrasbeschermers. Maar wat zijn matrasbeschermers en wat zijn de beste matrasbeschermers?

Inhoudsopgave

Is een matrasbeschermer nodig?

Een matrasbeschermer beschermt letterlijk je matras voor dingen als vuil en vocht. Omdat je elke avond op je matras slaapt wil je dat de hygiëne van je matras zo goed mogelijk is. Iedereen verliest vocht en huidschilfers in zijn slaap en om een vies matras te voorkomen kun je het beste een matrasbeschermer aanschaffen.

Als je het matras niet goed schoon houdt kun je last krijgen van allergische reacties op bijvoorbeeld huisstofmijt. Daarnaast kunnen er zelfs schimmels ontstaan die je vervolgens via de lucht inademt. Dit kan zorgen voor gezondheidsproblemen, en dat willen we natuurlijk niet. Het is dus zeker van groot belang dat je een goede matrasbeschermer hebt. 

Hoe leg je een matrasbeschermer neer?

Matrasbeschermers zijn heel simpel in een paar stappen te bevestigen aan je matras. Dit is natuurlijk handig omdat je de matrasbeschermer regelmatig wil wassen. Je hebt verschillende gemakkelijke manieren om je matrasbeschermer vast te maken aan je matras. Een manier om dit te doen is met vier elastieken, die uiteraard al gemonteerd aan je matrasbeschermer zijn, waarmee je goed plooien kunt voorkomen.

Het is wel handig om ervoor te zorgen dat er dan antislip aan de onderkant van je matrasbeschermer zit. Verder bestaat er ook een hoes voor over je matrasbeschermer. Deze hoes trekt je dus gewoon over je matrasbeschermer en je matras heen zodat het zo goed als één ding wordt. Ten slotte heb je ook nog de matrasbeschermer met rits. Deze rits je dus gemakkelijk dicht, maar net zo makkelijk weer open als je hem gaat wassen. 

Hoe vaak was je een matrasbeschermer?

We raden je toch wel aan om regelmatig je matrasbeschermer even te wassen, anders verliest het natuurlijk ook een beetje zijn doel. Laten we dus zeggen dat je de matrasbeschermer elke maand even een keertje wast. Kijk uiteraard van te voren even goed naar het waslabel van de matrasbeschermer voordat je het in de wasmachine doet. Je wil het natuurlijk niet te warm wassen.

Het is wel belangrijk dat je weet waarom je de matrasbeschermer wast. Een belangrijke reden van een matrasbeschermer is ook het beschermen tegen huisstofmijt. Om huisstofmijt te doden in de wasmachine moet je de matrasbeschermer wassen op minimaal 60 graden, anders overleven die kleine beestjes het gewoon. 

Welke matrasbeschermer kiezen?

Er zijn een aantal verschillende soorten matrasbeschermers op de markt tegenwoordig. Naast de voorheen genoemde verschillen tussen de manier van monteren heb je ook een aantal verschillende materialen. Om te beginnen heb je matrasbeschermers gemaakt van katoen. Deze matrasbeschermers zijn vochtabsorberend en ook nog eens duurzaam. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel goed te wassen op 60 graden. Verder heb je ook matrasbeschermers gemaakt van microvezels. Deze matrasbeschermers absorberen nog veel meer vocht dan katoen! Ten slotte heb je nog scheerwol. Dit is zeer ecologisch en is een natuurlijk product. Daarnaast is het heerlijk warm, dus perfect voor tijdens koude winterdagen. Het is ook waterafstotend, dit maakt het helaas wel ook slecht wasbaar.

Wat is de beste matrasbeschermer?

Het is belangrijk dat je kijkt naar welke soort matrasbeschermer het beste bij jou past. Weet je van jezelf dat je veel zweet in je slaap en daardoor veel vocht verliest? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar microvezel matrasbeschermers, deze zijn precies hiervoor gemaakt! Of kijk naar katoenen matrasbeschermers, die nemen wat minder vocht op, maar zijn wel duurzaam. Heb je het vaak koud tijdens de winter en houdt je van de natuur? Kijk dan eens naar een scheerwollen matrasbeschermer, een warme winter dankzij schapen uit Nederland!

Onze top 3

Als laatste hebben we onze top 3 beste matrasbeschermers nog even op een rijtje gezet!

Matt Sleeps

De Matt Sleeps matrasbeschermer is gemaakt van 100% katoen. Het heeft een polyurethaan laag die ervoor zorgt dat vuil en vocht buiten blijven maar dat lucht doorgelaten wordt. De matrasbeschermer is daarnaast ook nog eens wasbaar op 90 graden zodat je hem extra schoon kunt houden en al het huisstofmijt kunt doden! Voor 60,- euro is het een absoluut koopje, vooral wetende dat je hierdoor je matras minder snel hoeft te vervangen!

Emma

De Emma matrasbeschermer is 100% polyether. Dankzij de waterdichte EmmaGuard-laag is jouw matras beschermt tegen morsen en ander soort vuil. De anti allergeen matrasbeschermer is gemakkelijk te wassen en komt met een uitstekende grip laag. De matrasbeschermer is 99 euro. 

Unificato

De Unificato matrasbeschermer is gemaakt van 100% katoenen badstof. Het is houdt water tegen, maar laat vocht goed door. Dankzij de stof is het goed wasbaar op 90 graden Celsius. De matrasbeschermer is te bestellen via bol.com vanaf 14,99 euro! 

0 Points

hypersomnia
Previous Article

soorten matrassen
Next Article