fbpx

Matt Sleeps vs Emma Sleep review – Matrassentest

Op zoek naar dé Matt Sleeps vs Emma Sleep review? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze twee merken zijn de grootste spelers in de matrassenmarkt, maar er is veel ruis over wat nu echt de grote verschillen zijn. Hieronder vergelijken we de twee merken in de Emma matras review vs Matt Sleeps matras review. Je vindt hier alles over de belangrijkste kenmerken per merk, de voor- en nadelen, klantenservice, de prijzen en meer! Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken als je op zoek bent naar een gloednieuw matras. 

Matt Sleeps matras review

We beginnen bij het begin in deze Matt Sleeps vs Emma review. Het concept achter het Matt matras is eenvoudig. Zo heb je de keuze uit een matras, een aanpasbaar matras, wat betekent dat je de lagen kunt omwisselen naar je eigen slaapbehoeften. Het matras bestaat uit meerdere lagen schuim (comfort- en support lagen), een hoes, 6 hardheden en een hoogte van 25 cm. Het matras wordt geleverd in comfort-optie 3, omdat de meeste mensen deze comfortoptie het fijnst vinden. Je kunt het Matt matras zo draaien dat het helemaal naar je eigen behoeften is. 

Opbouw Matt matras

Matt Sleeps vs Emma
Credit: Matt Sleeps
 • Bovenzijde hoes (1cm).
 • Hypersupport (4cm).
 • Traagschuim (4cm).
 • Koudschuim zacht (8cm).
 • Koudschuim hard (8cm).
 • Antislip / onderzijde hoes.

Densiteiten

 • Hypersupport: SG40.
 • Traagschuim: SG54.
 • Koudschuimen: SG40 (gemiddeld).

Samenstelling hoes

 • Bovenzijde/witte zijde: 19% lyocell (tencel) / 19% viscose / 62% Polyester.
 • Onderzijde met antislip: 100% Polyester.

Materialen

In deze Matt Sleeps vs Emma matras review kijken we ook naar de materialen. Het Matt matras is gemaakt van duurzame materialen, zoals Tencel, wat een natuurlijke grondstof is en volledig biologisch afbreekbaar. Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen. De toplaag met tencel is op 60° Celsius wasbaar. Daarmee houd je Matt hygiënisch en geef je huisstofmijt geen kans.

De kwaliteit van het Matt matras

Matt Sleeps is een Nederlands merk en dat is terug te zien in de kwaliteit in deze Matt Sleeps vs Emma matras review. Nederland is op dat gebied voorloper in het produceren van kwaliteit schuimmatrassen. Zo zijn alle materialen die gebruikt worden in Matt Oeko-tex® gecertificeerd.  Dit zorgt voor een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie van het matras.

Het matt matras bevat de volgende certificaten en labels:

 • CertiPur.
 • EU Ecolabel.
 • LGA certificate.
 • HygCen.
 • Body-wholesome textiles.
 • OEKO-TEX® Standard 100.

Servicevoorwaarden

Als je kijkt naar de servicevoorwaarden in deze Matt Sleeps vs Emma matras review dan springt Matt Sleeps er echt uit: 120 dagen proefslapen, 10 jaar garantie en zeer snelle levering. Bij de meeste merken krijg je slechts 90 of 100 nachten proefslapen, zoals bij Emma Sleep. Als je niet tevreden bent met het matras dan haalt Matt het matras binnen 2 weken kosteloos bij je op. Let wel op, het matras kan maximaal 3 maanden in de doos worden bewaard. De levering gebeurt rechtstreeks vanuit de fabriek, zo vermijden ze winkelvoorraad- en personeelskosten. 

En hoe zit het met de garantie in deze Matt Sleeps vs Emma matras review? Bij Matt Sleeps heb je recht op 10 jaar garantie. Doorligplekken en gebreken aan materialen of constructie vallen onder de garantie. Matt Sleeps kijkt eerst of het probleem te repareren valt. Wanneer dit niet het geval is, ontvang je een nieuw Matt matras thuis tegen gratis bezorgkosten. Als we kijken naar de beoordelingen in Trustpilot (4,8 gemiddeld) en Google dan klopt het dat het Matt matras het best beoordeelde matras van Nederland is. Klanten zijn vooral erg gecharmeerd van de snelle en adequate klantenservice. 

De prijzen

Ook kijken we naar de prijzen in de Matt Sleeps vs Emma Sleep review. Het Matt matras is zeer betaalbaar en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Er worden veel kosten bespaard omdat er geen fysieke winkels zijn en er geen verkooppersoneel nodig is. Er wordt rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd. De prijs voor een Matt matras begint bij €420 voor het kleinste formaat (80×190). Matt Sleeps biedt maandelijks kortingen aan en gratis verzending en retour. Voor de standaard maat 160×200 betaal je €915 euro. 

Voor- en nadelen Matt Sleeps vs Emma matras review

Het Matt matras heeft verschillende voor- en nadelen. Het is belangrijk om te onthouden dat de voor- en nadelen van een matras kunnen variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Hier zijn een paar voor- en nadelen uit ons eigen onderzoek:

Voordelen Matt matras

 • Mix van schuimlagen.
 • Goede hoogte matras van 25 cm.
 • Aanpasbaar matras met 6 comfortopties.
 • Gecertificeerde kwaliteit.
 • Hoes wasbaar op 60° Celsius.
 • 120 dagen proefslapen.
 • Snelste levering in Nederland.
 • Goede reviews.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Duurzaam: het schuim in het matras gaat doorgaans lang mee en behoudt zijn vorm en veerkracht goed.
 • Hypoallergeen: het schuim is van nature hypoallergeen en resistent tegen huisstofmijt, waardoor het een goede optie is voor mensen met allergieën.
 • Geschikt voor mensen tot 150kg.

Nadelen Matt matras

 • Kan lastig zijn om de juiste hardheid te vinden.
 • Iets wat prijziger dan gemiddeld.
 • Ietwat zwaar matras.
 • Geen fysieke winkels, waar je het matras kunt uitproberen. 

Wat zegt de Consumentenbond over het Matt matras?

In deze Matt Sleeps vs Emma Sleep review kijken we ook naar hoe de Consumentenbond de twee merken en de matrassen beoordeeld heeft. Het Matt matras is eerder al getest door de Consumentenbond en kreeg een goede eindscore. In januari 2017 werd Matt Sleeps door de Consumentenbond beoordeeld als beste matras van Nederland en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Op de website van de Consumentenbond vind je diverse reviews over het aanpasbare Matt matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Zo schrijft Bart Lucassen, Expert Woning & Huishouden bij de Consumentenbond het volgende over het matras: ‘Het Matt Sleeps matras bestaat uit verschillende lagen. De matras is zodanig op te bouwen dat hij past bij verschillende lichaamstypen. Daarmee zou hij perfecte ondersteuning moeten bieden voor heel veel verschillende slapers.’

Naast de Consumentenbond is Matt Sleeps meermaals in de prijzen gevallen. Zo heeft de Financial Times het matrassenmerk bekroond tot het snelgroeiende interieurbedrijf in Europa van 2022. Ook heeft het bedrijf de FD Gazellen Awards gewonnen, waarbij Matt Sleeps zeer hoog scoort op het gebied van klantenservice en innovatie.

Emma Sleep matras review

In deze Matt Sleeps vs Emma review gaan we ook verder in op de kenmerken van de Emma Sleep matrassen en de voor- en nadelen. Emma Sleep is in 2015 opgericht als dochteronderneming van Bettzeit Group in Duitsland. In december 2016 is Emma matras live gegaan in Nederland. Je hebt bij Emma de keuze uit maar liefst 4 matrassen, met elk hun eigen hoeveelheid lagen en materialen, daarover later meer.

Volgens de makers van Emma, zitten de matrassen op zo’n manier in elkaar dat het zich aanpast aan je lichaam en je gewicht zo goed mogelijk over het hele matras verdeelt. Het matras moet zich aanpassen aan jouw specifieke slaaphouding en moet steun bieden waar jij dat nodig hebt. Hieronder vertellen we je meer over de Emma matrassen in de Matt Sleeps vs Emma matras review.

Opbouw Emma 02 matras

Matt Sleeps vs Emma matras
Credit: Emma Sleep

Matraskern

 • Airgocell® schuim.
 • Visco-elastisch traagschuim.
 • HRX koudschuim

Hoes

 • Overtrekbaar en wasbaar, de bovenzijde van de hoes is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan. De zijkanten zijn gemaakt van 100% polyester, en de onderkant van de hoes bestaat voor 87% uit polyester en 13% uit polypropyleen.

Soorten matrassen

In deze Matt Sleeps vs Emma Sleep review kijken we naar de soorten Emma matrassen. Bij Emma Sleep heb je de keuze uit 4 matrassen die verschillen van prijs, materialen en functie. Hieronder vertellen we je meer over de 4 soorten matrassen en de verschillen. 

Emma 02 matras

Het Emma 02 matras is het meest verkochte Emma matras dat bestaat uit drie lagen: Airgocell-schuim, traagschuim en koudschuim. Het Airgocell-schuim heeft een open celstructuur voor ventilatie en temperatuurregulatie. Het traagschuim past zich aan de contouren van het lichaam aan voor drukverlichting en comfort, terwijl het koudschuim zorgt voor een stabiele basis. Dit matras biedt voornamelijk uitkomst voor degenen die op zoek zijn naar een zacht matras.

Emma Hybrid matras

Het Emma Hybrid matras bestaat uit vijf lagen en combineert traagschuim en pocketveren voor ondersteuning en ventilatie. Het matras heeft een dikte van 25 cm en bestaat uit meerdere lagen traagschuim, pocketveren en koudschuim. Het traagschuim past zich aan aan de contouren van het lichaam voor drukverlichting, terwijl de pocketveren zorgen voor ondersteuning en ventilatie. Het koudschuim zorgt voor een stabiele basis.

Emma Hybrid Premium matras

Het Emma Hybrid Premium matras is een geavanceerdere versie van het Emma Hybrid matras. Het matras heeft een dikte van 25 cm en bestaat uit zeven lagen: airgocell-schuim, pocketveren, traagschuim en koudschuim. Het Premium matras heeft meer pocketveren dan het standaard Hybrid matras, waardoor het matras extra ondersteuning en stabiliteit biedt. Daarnaast heeft het Premium matras een afneembare en wasbare hoes die zachter is dan de hoes van het Emma Hybrid matras.

Emma Easy matras

Het nieuwste Emma Sleep matras is het Emma Easy matras. Dit is een budget matras dat al verkrijgbaar is voor € 229,00 in de kleinste maat en moet concurreren met de matrassen van Lidl en Ikea. Het Easy Matras is een middel stevig matras bestaande uit Airgocell schuim en HRX-schuim. Bij dit matras krijg je 100 dagen proefslapen en 5 jaar garantie. 

Emma matras review: de materialen

Wanneer we kijken naar de materialen in deze Matt Sleeps vs Emma matras review dan zien we dat zowel het Emma 02 matras als het Emma Hybrid matras en het Emma Hybrid Premium matras een hoogte hebben van 25 cm. Zo bestaat het Emma 02 matras uit 3 lagen: Airgocell® schuim, visco-elastisch traagschuim en HRX koudschuim. Het Emma Hybrid matras bestaat uit 5 lagen: Airgocell® schuim, visco-elastisch traagschuim, pocketveren en twee lagen HRX koudschuim.

De polyester hoes is slechts wasbaar op 40 graden Celsius. Het Emma Hybrid Premium matras bestaat uit 6 lagen: UltraDry matras hoes, Airgocell Plus schuim, EasyBreathe microveren, Graphite-infused schuim, HRX-schuim en Aeroflex pocketvering. Als we kijken naar al deze materialen dan zijn het niet de meest duurzame materialen zoals je bijvoorbeeld bij andere matrasmerken tegenkomt. 

Kwaliteit

In deze Matt Sleeps vs Emma matras review zoomen we in op de kwaliteit. Emma matrassen zijn voornamelijk gemaakt van synthetische materialen, waardoor het een nadelig slaapklimaat kan veroorzaken. Zo zijn de hoezen gemaakt van 99% polyester waardoor het niet heel geschikt is voor degene die veel transpireren gedurende de nacht. Polyester is ook niet in staat om lucht vast te houden voor goede warmte-isolatie. Emma Sleep biedt matrassen aan met één hardheid, die ook wel ‘one fits all’ genoemd wordt. 

Dit is merkwaardig, want ieder postuur is anders en iedereen heeft zijn eigen slaap voorkeuren. Bij Matt kun je het matras op verschillende manieren zelf aanpassen door de hoes open te ritsen en de lagen om te draaien tot je de ideale hardheid hebt gevonden. Ook kun je één helft van een tweepersoonsmatras aanpassen, perfect als je samen met je partner slaapt. 

Prijzen

Wanneer we in deze Matt Sleeps vs Emma matras review kijken naar de prijs dan zijn beide merken goedkoper dan bijvoorbeeld Auping. Qua prijsklasse verschillen de twee merken niet heel veel van elkaar, maar Emma Sleep is over het algemeen iets duurder. Het Emma 02 matras is verkrijgbaar voor €568,00 in de kleinste maat (80×200) en voor €793,30 in de maat 160×200. Het Emma Hybrid matras is een stuk duurder: €998,00 in de kleinste maat en het Emma Hybrid Premium matras voor €1.098,00 in de kleinste maat. Emma Sleep is hoogstwaarschijnlijk iets duurder omdat het nog meer op diverse marketingcampagnes focust en winkels heeft bij Beter Bed

Klantenservice Emma Sleep

Zowel Matt Sleeps als Emma Sleep kun je thuis uitproberen. Bij Emma is dit 100 dagen en bij Matt Sleeps 120 dagen. Ook hier komt Matt Sleeps beter uit de test in deze Matt Sleeps vs Emma Sleep review. Wat als het matras niet naar wens is? Beide bedrijven komen dan kosteloos je matras thuis ophalen. Emma doneert zoveel mogelijk geretourneerde matrassen aan goede doelen. Matt stuurt de geretourneerde matrassen naar goede doelen. Zo heeft Matt eerder een lading retour matrassen via Kringloopwinkel Rataplan weggegeven.

Beiden matrassen kun je bestellen en thuis laten bezorgen in een compacte doos, blijkt uit de Matt Sleeps vs Emma Sleep review. Bij Matt Sleeps gaan ze nog iets verder: je kunt het tijdstip van bezorging zelf kiezen. Emma Sleep biedt net als Matt Sleeps diverse aantrekkelijke servicevoorwaarden, zoals gratis levering en retour, 10 jaar garantie en 1 euro per product naar stichting MIND. 

Matt Sleeps vs Emma
Credit: Trustpilot

Dit zijn natuurlijk mooie voorwaarden, maar Emma Sleep kan deze servicevoorwaarden meestal niet waarmaken. Wanneer je op diverse platformen kijkt naar de reviews over het merk valt het op dat de klantenservice ondermaats presteert. Uit de Matt Sleeps vs Emma Sleep review blijkt dat klanten te maken hebben met eindeloos uitstel van levering, slechte bereikbaarheid en beloftes van de klantenservice die niet worden waargemaakt. Emma Sleep scoort slechts een 3,8 op Trustpilot. De service die je ontvangt bij een nieuw matras is juist zo belangrijk, omdat je eerst thuis goed moet uittesten of het matras bij je past.

Voor- en nadelen Emma Sleep

Ook de Emma matrassen hebben verschillende voor- en nadelen. Hieronder vind je een paar voor- en nadelen uit ons Matt Sleeps vs Emma matras review:

Voordelen Emma matras:

 • Geregeld kortingen.
 • 100 dagen proefslapen.
 • Gratis levering & retour.
 • 10 jaar garantie. 
 • Redelijke kwaliteit.
 • Fysieke winkels om het matras uit te proberen.
 • Mix van schuimlagen.
 • Goede hoogte matras van 25 cm.
 • Snelle levering.

Nadelen Emma matras

 • Matrassen kunnen wat geluid maken door het pocketvering systeem.
 • Ietwat prijzig zonder kortingen.
 • Hoes slechts wasbaar op 40 graden Celsius. 
 • Onaangename geur bij uitpakken.
 • Slechte klantenservice.
 • ‘One fits all’ principe.
 • Niet duurzaam
 • Slechte klantenservice reviews. 

Wat zegt de Consumentenbond over Emma Sleep?

In deze Matt Sleeps vs Emma Sleep review blijkt dat de Consumentenbond over beide matrasmerken haar mening heeft gedeeld. Emma Sleep heeft met haar matrassen diverse onderscheidingen ontvangen van de Consumentenbond. Het Emma Hybrid Matras bijvoorbeeld is als beste uit de bus gekomen in de Consumentenbond Matrassentest 2022 met een score van 7,3. Het matras scoorde vooral hoog op de ondersteuning van het lichaam en de ventilatie. Het Emma Hybrid matras heeft verschillende andere onderscheidingen ontvangen, waaronder de ‘Beste Koop’ in 2020 en 2021 van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft het Emma O2 Matras in oktober 2022 bekroond met de Groene Keuze prijs. Waar dit precies op gebaseerd is, is niet duidelijk. 

Veel consumenten denken dat deze onderscheidingen direct een garantie geven het beste product te zijn. Dit is echter niet het geval. Eén van de redenen waarom het Emma Hybrid matras zo hoog scoorde, komt doordat het een behoorlijk stevig matras is, waardoor het de levensduur goed doorstaan heeft. De Consumentenbond kijkt te weinig naar hoe de klantenservice presteert, wat bij de aanschaf van een nieuw matras juist belangrijk is, stellen wij in deze Matt Sleeps vs Emma matras review.

Het is van belang om te onthouden dat de Consumentenbond test slechts één bron van informatie is en dat het altijd aan te raden is om meerdere bronnen te raadplegen voordat je een product koopt zoals een Emma matras.

Conclusie Matt Sleeps vs Emma Sleep review

Als we alles op een rijtje zetten, komt de Matt Sleeps review beter uit de test dan het Emma Matras review. Het Matt matras is innovatief doordat je de lagen gemakkelijk zelf kunt verwisselen en het matras dus helemaal aan kunt passen aan je eigen voorkeuren. Het ‘One Fits All Matras’ principe van Emma Sleep werkt gewoonweg niet voor elk lichaamstype en gewicht. Je krijgt hierdoor geen goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Beide merken bieden goede servicevoorwaarden blijkt uit de Matt Sleeps vs Emma Sleep review, maar Matt Sleeps maakt ze écht waar als je kijkt naar alle reviews op Google, Consumentenbond en Trustpilot. Bij Matt Sleeps kun je zelfs het tijdstip kiezen waarop het matras bezorgd wordt. Ook is het Matt matras kwalitatief beter, doordat het bedrijf gebruikmaakt van schuimen met een hogere densiteit en duurzame materialen. Verder kun je het Matt matras 120 dagen uitproberen, tegenover 100 dagen bij Emma. Qua garantie krijg je bij beide merken 10 jaar garantie. 

Als je op zoek bent naar een matras merk met een goede klantenservice, dan is Emma Sleep niet het juiste merk voor jou. Het matras merk biedt op de website diverse aantrekkelijke servicevoorwaarden aan, maar kan deze voorwaarden niet altijd waarmaken in de praktijk. Wanneer je kijkt naar de reviews van klanten in de Matt Sleeps vs Emma Sleep review zijn er veel klachten over eindeloos uitstel van levering en producten die nooit opgehaald worden. Naar onze mening kun je het beste het Matt matras aanschaffen. 

0 Points