fbpx

Swiss Sense Aeromax Review

Swiss Sense Aeromax review? Hieronder vertellen we je alles over het bedrijf Swiss Sense met specifieke focus op het Aeromax matras. Swiss Sense biedt diverse matrassen aan maar ook bijbehorende slaapproductne, zoals toppers, kussens, bed frames en beddengoed! Wat zijn de kenmerken en voor- en nadelen van de Swiss Sense Aeromax? Is het investeren waard in dit matras? Je leest het hieronder in de Swiss Sense Aeromax Review van Bed Twijfelaars! 

Over het bedrijf Swiss Sense

Swiss Sense is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het produceren en verkopen van bedden, boxsprings, matrassen en beddengoed. Het bedrijf werd in 1918 opgericht in de stad Uden door de familie Diks en is sindsdien uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in de Nederlandse beddenbranche. In de jaren 60 en 70 breidde Swiss Sense zich uit in België, Duitsland en Frankrijk. Tegenwoordig heeft Swiss Sense vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 werknemers en verkoopt zijn producten online en via meer dan 100 fysieke winkels. Maar wat kun je van de Aeromax matrassen verwachten? We vertellen het hier in de Swiss Sense Aeromax review!

Swiss Sense review

Voordat we gaan inzoomen op de Aeromax matrassen is het handig om te weten welke categorieen matrassen Swiss Sense allemaal heeft. Het assortiment van Swiss Sense bestaat uit maar liefst 26 matrassen en een reeks producten zoals kussens, boxsprings, toppers en andere slaapaccessoires.

De matrassen zijn onderverdeeld in een aantal categorieën: Gazella-matrassen, AEROMAX-matrassen, Rhythm-matrassen, Simplr-matrassen en Ivar Foam-matrassen. In deze Swiss Sense Aeromax review zullen we inzoomen op de Aeromax matrassen en de verschillen benoemen.

Swiss Sense Aeromax Review

De Swiss Sense Aeromax range bestaat uit 3 matrassen: het Aeromax Savior matras, het Aeromax Aventi matras en Aeromax Polaris matras. Hieronder zoomen we in op de drie matrassen, die elk hun eigen kenmerken hebben. Zo zijn het Aeromax Savior matras en het Aventi matras anti-allergische en anti-bacteriële matrassen. Het zijn zachte matrassen die voornamelijk bij rug-en zijslapers passen. De matrassen bevatten prima materialen, zoals Talalay latex, dat van nature anti-allergisch is en goede vochtregulatie biedt.

De twee matrassen hebben een zachte ‘Climate Control’-hoes die in de winters wat warmer aanvoelt en in de zomers juist koel. Helaas zijn de hoezen niet wasbaar, waardoor de matrassen minder hygiënisch zijn. Het Aeromax Polaris matras is voornamelijk gefocust op lichaamondersteuning door de comfortlagen en hybride schuim. Aan beide kanten kan een extra laag minipocketveren geplaatst worden. Deze zorgen voor drukverdeling over de gehele oppervlakte van het matras.

Aeromax Savior Matras

Swiss Sense aeromax review
Credit: Swiss Sense – Aeromax Savior matras

In de Swiss Sense Aeromax review behandelen we ook het Aeromax Savior matras. Dit matras is net zoals het Aeromax Aventi matras van Swiss Sense wat zwaarder en dikker. Je moet hierdoor wel iets meer je best doen om ze te keren.  Door het aangename soepele comfort is dit matras met name geschikt voor rug- en zijslapers. Wij van Bed Twijfelaars zijn van mening dat elk matras, zeker met een flinke prijs, geschikt moet zijn voor elke slaaphouding. 

Dit matras is gemaakt van pocketvering en latex en is met de 7-zones vooral gefocust op comfort en ondersteuning. Om echt genoeg comfort te kunnen bieden, zou je nog meer lagen schuim moeten combineren in één matras. Ook wordt er niet gebruik gemaakt van 100% duurzame materialen. Je hebt het Aeromax Savior matras voor een prijs van €939 op de kleinste maat (70×200).

Aeromax Aventi Matras

Swiss Sense Aeromax review 3
Credit: Swiss Sense – Aeromax Aventi Matras

Het Aeromax Aventi matras in deze Swiss Sense Aeromax review is vooral gericht op degenen die het snel warm hebben in bed en/of veel transpireren gedurende de nacht. Dit anti-allergische en anti bacteriële matras moet dan hulp bieden. De matraskern zorgt voor ondersteuning van jouw lichaam en het zachte comfort maakt het matras met name geschikt voor rug- en zijslapers. Ook dit matras is gemaakt van pocketvering en latex maar de afdeklaag is net anders dan de Aeromax Savior door aan weerszijden 3cm Talalay latex en kamelenwol wat het een upgrade van de Savior maakt. Beide matrassen zijn 26cm hoog. 

Belangrijk: op deze twee Aeromax matrassen in de Swiss Sense Aeromax review krijg je slechts 5 jaar volledige garantie, wat doet vermoeden dat de kwaliteit snel achteruit gaat. Veel klanten klagen over rug- en nekpijn na gebruik van dit type matrassen, wat natuurlijk niet hoort bij een prijs van €1.039 voor het Aeromax Aventi matras. Wél biedt Swiss Sense geregeld aanbiedingen, zoals een 1+1 actie. 

Aeromax Polaris Matras

Swiss Sense aeromax review
Credit: Swiss Sense – Aeromax Polaris matras

Het Aeromax Polaris matras is gericht op een frisse nachtrust met een stevig en stabiel ligcomfort. Het matras bestaat uit pocketvering en schuim en is 26 cm hoog. De kern bestaat uit meerlaagse verenkern met side-to-side mini-pocketveren boven op de 7-zone pocketverenkern wat het matras doet onderscheiden van de twee andere Aeromax matrassen in de Swiss Sense Aeromax review.

Ook de afdeklaag is gemaakt van 3 cm schuim. Dit matras is volgens Swiss Sense geschikt voor zij-, buik- en rugslapers en draaiers. Dit Aeromax matras heb je voor €839 in de kleinste maat (70×200) in huis. Wel staat er op de website van Swiss Sense dat dit matras niet meer leverbaar is. Het is niet duidelijk of dit matras nog leverbaar gaat zijn. 

Voordelen Swiss Sense Aeromax review matrassen

De drie Swiss Sense Aeromax matrassen hebben een aantal voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Ondersteuning: de Aeromax matrassen zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden. De matrassen zijn gemaakt van verschillende schuimlagen, waaronder airgocell-schuim, traagschuim en pocketvering, die zich aanpassen aan de contouren van je lichaam.
 2. Ademende en koelende werking: de matrassen hebben een ademende structuur die de luchtcirculatie bevordert en ervoor zorgt dat het matras koel blijft. 
 3. Geen partner bewegingen: de pocketvering systemen in de Aeromax matrassen zorgen ervoor dat bewegingen van je partner geen invloed hebben op jouw slaap. 
 4. Gratis bezorging.
 5. De matrassen zijn beschikbaar in meer dan 100 winkels.
 6. Diverse matras formaten.

Nadelen Swiss Sense Aeromax review matrassen

Hoewel er diverse voordelen zijn, bieden de Aeromax Swiss Sense matrassen ook nadelen. Hier zijn enkele van de nadelen:

 1. Hoge prijs: Swiss Sense Aeromax is geen goedkoop matras en kost meer dan sommige andere matrassen op de markt. 
 2. Matrashoezen zijn niet afritsbaar en wasbaar.
 3. Minder geschikt voor mensen met overgewicht: de matrassen zijn ontworpen om verschillende lichaamstypes te ondersteunen, maar het kan minder geschikt zijn voor mensen met overgewicht. Mensen met een hoger gewicht hebben vaak een matras nodig dat speciaal is ontworpen om hun gewicht te ondersteunen en te verdelen.
 4. Minder veerkrachtig: het traagschuim in het Aeromax matras kan minder veerkrachtig zijn dan sommige andere materialen, wat betekent dat het langer kan duren voordat het matras zijn oorspronkelijke vorm herstelt nadat je erop hebt gelegen.
 5. Zwaarder dan sommige andere matrassen in de Swiss Sense Aeromax review: de Aeromax matrassen zijn zwaarder dan sommige andere matrassen op de markt, wat kan betekenen dat het moeilijker is om het matras te verplaatsen of te draaien.
 6. Niet geschikt voor alle slaapposities: de drie matrassen zijn niet allemaal ontworpen om je in verschillende slaapposities te ondersteunen. 
 7. Niet zo duurzaam: de hoezen van de Aeromax matrassen zijn niet gemaakt van duurzame materialen. 
 8. Slechts vijf jaar volledige garantie.
 9. Slechts 90 nachten proefslapen. 
 10. Biedt producten aan op de website die niet leverbaar zijn. 

De prijzen van de Aeromax Swiss Sense matrassen

De prijzen van Swiss Sense matrassen in deze Swiss Sense Aeromax review zijn heel uiteenlopend en variëren van het type matras, de grootte en andere functies. Het Aeromax Savior matras heb je dus in huis voor €939 op de kleinste maat (70×200). Heb je een tweepersoonsbed? Dan betaal je voor dit matras €1.938 (160×200) of €1.998 (180×200). Het Aeromax Aventi matras begint bij een prijs van €1.039 op de kleinste maat. Voor een tweepersoonsmatras betaal je €2.138 (160×200) en €2.189 (180×200). Voor een tweepersoons Aeromax Polaris matras betaal je €1.738 (160×200) of €1.798 (180×200). Dit maakt het Aeromax Polaris matras de goedkoopste in het Aeromax-assortiment. 

De prijzen worden regelmatig beïnvloed door andere factoren, zoals speciale aanbiedingen, seizoensgebonden kortingen en andere promoties. Swiss Sense biedt vaak aanbiedingen, zoals 1+1. Dit zijn natuurlijk fijne kortingen, maar als je niet op zoek bent naar twee matrassen of niemand kent die ook een matras wil hebben, is het niet altijd gunstig.

Wat opvalt in deze Aeromax Swiss Sense review is dat de verschillen tussen de drie matrassen vrij klein zijn, waardoor het lastig kiezen is welk matras nu beter is. Omdat het Aeromax Polaris matras geschikt is voor alle slaaphoudingen en betaalbaarder is, dan lijkt dat de beste keuze uit de drie matrassen, kunnen we stelen in de Swiss Sense Aeromax review. Maar op de website van Swiss Sense staat dat dit matras niet meer leverbaar is. Het is niet duidelijk of dit matras nog leverbaar gaat zijn. 

Klantenservice Swiss Sense Aeromax Review 

Swiss Sense krijgt gemiddeld een 4,1 op Trustpilot. Dit cijfer is natuurlijk veelal gebaseerd op de klantenservice. Klanten klagen online veel over de lange levering en slechte communicatie. Ook zijn er geregeld klachten over pijnklachten na het slapen op een Swisse Sense matras. 

Hoewel Swiss Sense over het algemeen adequaat lijkt om te gaan met de klantenservice, krijg je bij Swiss Sense slechts 90 dagen proefslapen, wat bij de meeste matrasmerken langer is. Ook krijg je slechts 5 jaar garantie (20% afschrijving per jaar) op je Aeromax matras, wat doet vermoeden dat de kwaliteit niet zo lang meegaat. 

Swiss Sense Aeromax topper

Naast de drie matrassen vind je ook nog diverse Swiss Sense Aeromax toppers in deze Swiss Sense Aeromax review, zoals de Aeromax Breeze toppers, Aeromax Comfort toppers, Aeromax support toppers en de Split toppers. Dit zijn allemaal matrastoppers die zijn ontworpen om de ondersteuning en comfort van je bestaande matras te verbeteren. De Aeromax toppers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen eenvoudig worden bevestigd op jouw bestaande matras. De Aeromax toppers zijn gemaakt van verschillende lagen schuim en bieden een ademende en koelende werking, waardoor je de hele nacht comfortabel moet kunnen slapen.

Voordelen Swiss Sense Aeromax toppers:

 1. Drukverlagend: De Aeromax topper is ontworpen om je lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen en zo de druk op je gewrichten te verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn wanneer je last hebt van rug- of gewrichtspijn.
 2. Ademend: De Aeromax topper heeft een open structuur voor ventilatie en vochtafvoer. Dit kan helpen om oververhitting en transpiratie tijdens de nacht te verminderen.
 3. Makkelijk te onderhouden: De toppers hebben een afneembare en wasbare hoes, waardoor het makkelijk te onderhouden is.

Nadelen Swiss Sense Aeromax topper:

 1. Hoge prijs: De Swiss Sense Aeromax toppers zijn allemaal vrij duur in vergelijking met andere matrastoppers op de markt.
 2. Gewicht: De toppers kunnen relatief zwaar zijn, wat het moeilijk kan maken om ze regelmatig op te tillen en te draaien.
 3. Geen garantie: Er is geen vermelding van garantie of retourbeleid voor deze toppers, wat voor sommige mensen een risico kan zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de ervaring van een topper sterk afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Wat voor de ene persoon een voordeel kan zijn, kan voor de andere persoon een nadeel zijn. Het is daarom belangrijk om jouw eigen behoeften en voorkeuren te overwegen bij het kiezen van een matrastopper.

Conclusie Swiss Sense Aeromax Review

Bij Swiss Sense heb je heel veel keuze uit diverse matrassen en toppers, zo ook in de Aeromax-collectie. Dit maakt het ook wel lastig om de verschillen nu echt te zien. De matrassen en toppers van Swiss Sense bieden wat voordelen, zoals prima ondersteuning, ademende structuren, gratis bezorging en verkrijgbaarheid in diverse formaten. Maar we moeten toch concluderen in deze Swiss Sense Aeromax review dat de matrassen en toppers in deze collectie niet de beste keuze zijn. Het zijn over het algemeen prijzige matrassen en toppers, zonder gebruik van duurzame materialen. 

Ook krijg je slechts 5 jaar garantie en zijn de hoezen niet wasbaar. Dit doet vermoeden dat de matrassen niet heel lang meegaan. Ook zijn de matrassen minder geschikt voor mensen met overgewicht en niet allemaal gemaakt voor ondersteuning in alle slaapposities. Daarnaast biedt Swiss Sense producten aan op de website die niet leverbaar zijn, zoals het Aeromax Polaris matras. Dit kan voor verwarring zorgen. Ook krijg je bij Swiss Sense slechts 90 dagen proefslapen, wat bij andere matrasmerken hoger ligt. Je kunt een redelijk matras kopen bij Swiss Sense, maar als je echt de ideale prijs-kwaliteit wil, dan raden we aan om toch even verder te kijken bij matras merken, zoals Tempur, Matt Sleeps of M line

0 Points