fbpx

Matt Sleeps Topper Review (2023)

Matt Sleeps topper voor extra comfort bovenop je Matt matras? Deze topper, ofwel topmatras, matrastopper of topdekmatras, heeft twee lagen, waardoor je de hardheidsgraad zelf kan bepalen. Daarnaast kun je de topper makkelijk schoonhouden door de hoes op 60 graden te wassen. Ook zijn er twee opties: normale topper en split topper. Maar wat kun je precies van deze topper verwachten? We vertellen je het hieronder in de Matt Sleeps topper review!

Wat is een topper?

Een topper, ofwel matrastopper, is een dun matras bovenop je reguliere matras. Een topper, zoals Matt Sleeps topper, kan gemaakt zijn van diverse materialen, zoals koudschuim, traagschuim, latex of een combinatie van materialen. Met een topper houd je je beste matras langer schoon, doordat hij vuil, vocht en stof opvangt en je de tijk kunt wassen in de wasmachine. De diktes kunnen variëren van 4 tot 10 centimeter. 

Wel is er vaak verwarring over de functionaliteiten van topdekmatras. Er is namelijk een duidelijk onderscheid tussen een beste matrasbeschermer en een topper. Een matrasbeschermer gaat namelijk in zijn volledigheid om je matras heen. De voornaamste functie is om het matras te beschermen tegen stof en zorgen voor een betere hygiëne. Terwijl een Matt Sleeps topper voornamelijk helpt het ligcomfort te verbeteren. 

Waarom een topper?

Met een topmatras ontlast je jouw gewone matras, waardoor deze ook langer meegaat. Een topper is veel lichter en kun je gemakkelijk omdraaien. De tijk is kleiner en past goed in de wasmachine, wat bij een gewoon matras niet mogelijk is. 

Voordelen topmatras

 • Zachte ondersteuning.
 • Aangenamer ligcomfort.
 • Drukpunten van het matras ontlasten.
 • Helpt twee matrassen aan elkaar te koppelen.
 • Extra beschermlaag voor je matras

Nadelen topper

 • Verhelpt geen kuilen.
 • Helpt bij rugklachten.
 • Werkt verwarmend.

Een Matt Sleeps topper of van een ander merk werkt dus goed voor het verhogen van het slaapcomfort. Je ligt immers op een nog zachtere ondergrond. Daarnaast kan een topmatras drukpunten helpen verzachten. Een ander groot voordeel is als je twee matrassen aan elkaar wilt verbinden. Een topper kan je bed weer een geheel maken.

Soorten topmatrassen

Een Matt Sleeps topper is een extra comfortlaag die boven op een matras wordt geplaatst om het slaapoppervlak zachter of steviger te maken. Er zijn verschillende soorten materialen die worden gebruikt om toppers te maken, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende materialen:

 1. Koudschuim: Koudschuim is een stevig, maar veerkrachtig materiaal. Het biedt goede ondersteuning en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een stevig slaapoppervlak. Koudschuim toppers zijn ook goed in het reguleren van de temperatuur, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.
 2. Traagschuim: Traagschuim staat bekend om zijn drukverlagende eigenschappen. Het past zich aan de contouren van het lichaam aan en biedt extra ondersteuning waar dat nodig is. Traagschuim toppers, zoals de Matt Sleeps topper, zijn ideaal voor mensen met pijnlijke gewrichten of spieren, omdat ze de druk op deze gebieden verminderen. Traagschuim heeft ook een isolerende werking, waardoor het warmte afvoert tijdens het slapen.
 3. Latex: Latex is een natuurlijk materiaal dat stevigheid en veerkracht combineert. Het biedt uitstekende ondersteuning en past zich aan de contouren van het lichaam aan. Latex toppers zijn duurzaam en hebben een goede ventilatie, waardoor ze geschikt zijn voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.
 4. Microvezel: Microvezel is een synthetisch materiaal dat zacht aanvoelt en gemakkelijk te onderhouden is. Microvezel toppers zijn over het algemeen goedkoper dan andere soorten toppers.
 5. Veren: Veren toppers zijn gemaakt van een combinatie van veren en dons. Ze zijn comfortabel en bieden ondersteuning. 

Het kiezen van het juiste materiaal voor je topper, of dit nu een Matt Sleeps topper is of van een ander merk, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Overweeg wat voor jou belangrijk is, zoals stevigheid, ondersteuning en temperatuurregulering, bij het kiezen van een topper.

Matt Sleeps topper review

Het aanpasbare Matt matras is een enorm succes, maar een Matt Sleeps topper maakt je slaapervaring nog beter! De tijk van de topper is volledig gemaakt van Tencel. Een natuurlijke grondstof die biologisch afbreekbaar is. Tencel is de enige materiaal dat het Europese Ecolabel heeft. 

Het topmatras bestaat uit twee lagen waarin je zelf de hardheid kunt bepalen. Je kunt kiezen uit de puntelastische Hypersupport-laag of de ventilerende traagschuimlaag die je drukpunten ontlast. De cellen in het schuim zijn 12x meer opencellig vergeleken met andere merken, waardoor het traagschuim geen warmte of vocht vasthoudt. Daarnaast kun je ‘m 30 dagen uitproberen en gratis retourneren. 

Zo houdt Matt net als bij hun matras de mogelijkheid om alles aan te passen. Daarbij komt dat zij gebruik maken van AIR, dit zorgt ervoor dat traagschuim minder warmte en vocht vasthoudt. De Matt Sleeps topper heeft zelfs aan elke hoek de mogelijkheid om ‘m vast te maken aan je (Matt) matras. Hierdoor schuift de topper een stuk minder over het matras. Verder is deze topper ook te koop als split topper. Over het algemeen zijn we zeer positief over de topper van Matt Sleeps. Het is een duurzame en betaalbare topper vol innovatie. Je koopt de topper voor €199 in de kleinste maat (80×200) en voor €450 in de grootste maat (200×220). 

Winnaar consumentenbond 2023
Aanpasbare matras Matt Sleeps (beste matras 2023)

Het Matt Sleeps matras is testwinnaar van de consumentenbond. Het matras staat op de 1e plek met een 7.7. Op de website van het consumentenbond staan ruim 60 reviews over het aanpasbare Matt Sleeps matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Eerder kreeg Matt ook door de Consumentenbond het predicaat 'duurzame keuze' en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk actie matt sleeps Koop direct!

Voordelen Matt Sleeps topper

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Duurzame materialen en innovatief.
 • Diverse formaten en hardheden.
 • Zeer ademend door open celstructuur.
 • 30 dagen uitproberen.
 • Gratis bezorging & retournering.
 • Wasbare hoes op 60 graden Celsius. 
 • 2 jaar garantie.
 • Mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Nadelen Matt Sleeps topper

 • De tijk kan niet in de droger.

Prijzen Matt Sleeps topper

Afmetingen TopperPrijzen
80×200 cm€199
80×210 cm€215
80×220 cm€230
90×200 cm€220
90×210 cm€235
90×220 cm€250
100×200 cm€240
100×210 cm€255
100×220 cm €270
120×200 cm€265
140×200 cm€285
160×210 cm€335
160×220 cm€355
180×200 cm€345
180×210 cm€370
180×220 cm€395
200×200 cm€395
200×210 cm€425
200×220 cm€450

En de split topper? De split Matt Sleeps topper is ideaal wanneer je een elektrisch verstelbaar Matt bed hebt. Dit zijn de afmetingen en prijzen:

Afmetingen Split topperPrijzen
160×200 cm€390
160×210 cm€415
160×220 cm €440
180×200 cm€420
180×210 cm€445
180×220 cm€470
200×200 cm€470
200×210 cm€500
200×220 cm€525

2 jaar garantie en 30 dagen proefslapen

Benieuwd of de Matt Sleeps topper geschikt is voor jou? Probeer ‘m 30 dagen uit. Niet goed? Dan krijg je het gehele aankoopbedrag weer terug. Verder krijg je bij Matt Sleeps 2 jaar garantie op je matrastopper. Dat noemen wij nou service! Het gebruik van de topper zorgt dat je matras schoon blijft en verlengt de levensduur van het matras. De hoes van de topper is ook makkelijk af te ritsen en op 60 graden te wassen. Omdat de topper uit twee lagen bestaat kun je zelf bepalen welke hardheid je fijn vindt!

Conclusie Matt Sleeps topper review

De Matt Sleeps topper is een zeer goede keuze voor je bed! Hij is innovatief, duurzaam, ziet er goed uit en slaapt meer dan lekker. Daarbij komt dat hij goed geprijsd is en voor vele mensen een reële optie vormt. Verder is de topper gemaakt van duurzame materialen die biologisch afbreekbaar zijn. De Matt Sleeps topper biedt ventilerende eigenschappen en 2 lagen die je drukpunten ontlasten. De cellen in het schuim zijn zeer opencellig, wat zorgt voor goede isolatie en temperatuurregulering. 

Daarnaast kun je de Matt Sleeps gemakkelijk aanpassen door de hardheid te bepalen en heb je de keuze voor een split topper. Om het hygiënisch in bed te houden kun je de topper wassen op 60 graden Celsius, wat niet altijd mogelijk is bij andere merken. Ook krijg je fantastische servicevoorwaarden, zoals 2 jaar garantie, gratis levering en retournering en 30 dagen proefslapen. Laat ons weten wat je van jouw Matt Sleeps topper vond! 

0 Points