fbpx

Matras 200×200? Ontdek de beste 2-persoons matrassen

Matras 200×200 kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Een matras in formaat 200×200 is een extra groot formaat matras dat vaak wordt gebruikt in slaapkamers met veel ruimte en voor mensen die graag wat extra ruimte hebben ’s nachts omdat ze alleen slapen of met hun partner. Het is ook wel bekend als een kingsize matras! Hieronder vind je alle voor- en nadelen van een matras 200×200 en de beste opties op de markt. 

Wat is een matras 200×200?

Een 200×200 matras is een matras met de afmetingen van 200 centimeter breed en 200 centimeter lang. Dit formaat wordt ook wel een tweepersoonsmatras genoemd, omdat het geschikt is voor twee personen om op te slapen. Een 200×200 matras wordt gekenmerkt door een aantal eigenschappen, afhankelijk van het type matras en de gebruikte materialen. Over het algemeen biedt een matras in dit formaat een ruim slaapoppervlak voor twee personen, zodat beiden voldoende ruimte hebben om comfortabel te liggen in bed. Een matras 200×200 is verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, zoals traagschuim, latex, pocketvering, koudschuim of een combinatie van materialen. 

Elke materiaalsoort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo kan traagschuim bijvoorbeeld extra drukverlagend zijn, terwijl pocketvering een betere ondersteuning biedt. Daarnaast kan een 200×200 matras ook verschillende hardheden hebben, variërend van zacht tot stevig. Dit kan worden bepaald door de persoonlijke voorkeur van de slaper en eventuele slaapproblemen of medische aandoeningen. Ook zijn er matrassen in de markt die je volledig kunt aanpassen naar je eigen slaapbehoeften, zoals het Matt matras. Over het algemeen is een 200×200 matras een uitstekende keuze voor stellen die op zoek zijn naar een ruim en comfortabel slaapoppervlak. 

Typen matras 200×200

Je hebt bijvoorbeeld een 200×200 matras in traagschuim. Dit schuim biedt bijvoorbeeld een hoog niveau van drukverlichting, ondersteuning en comfort. Dit komt doordat het zich vormt naar het lichaam van de slaper en drukpunten op de schouders, heupen en knieën verlicht. Dit maakt het ideaal voor mensen met rug- of gewrichtsproblemen.

Latex en pocketveren

Een latex matras 200×200 is daarentegen heel duurzaam en veerkrachtig. Het is een natuurlijk materiaal dat hypoallergeen en antibacterieel is, wat het geschikt maakt voor mensen met allergieën of astma. Het biedt ook goede ondersteuning en ventilatie, wat bijdraagt aan een koelere slaapomgeving.

Een pocketveren matras 200×200 biedt uitstekende ondersteuning en ventilatie. Het is gemaakt van individuele veren die in zakken zijn verpakt en onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor het zich aanpast aan de vorm van het lichaam en drukpunten verlicht. Het biedt ook een goede luchtstroom, wat bijdraagt aan een koelere slaapomgeving.

Polyurethaan schuim en hybride matras

Een polyurethaan schuim matras in formaat 200×200 biedt een hoge mate van stevigheid en stabiliteit. Het is duurzaam en kan lang meegaan, maar biedt mogelijk niet zoveel drukverlichting als traagschuim of pocketveer matrassen. Het kan ook warmer aanvoelen dan andere materialen vanwege de lagere ventilatie.

Een hybride matras in formaat 200×200 combineert meerdere materialen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van traagschuim en pocketveren. Zo’n type matras 200×200 biedt en goede ondersteuning tegelijkertijd. Het biedt ook goede ventilatie en duurzaamheid. Afgezien van het materiaal is de dikte van het matras ook belangrijk voor het comfort en de ondersteuning. Over het algemeen wordt een dikte van minimaal 25 cm aanbevolen voor een goede slaapervaring.

Bij het kiezen van een matras 200×200 is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften, zoals je slaappositie, gewicht en eventuele gezondheidsproblemen. Het is ook belangrijk om te investeren in een kwalitatief matras van een betrouwbare fabrikant.

Wat zijn de voordelen van een matras 200×200?

Een matras in formaat 200×200 biedt verschillende voordelen, waaronder:

 1. Voldoende ruimte: De grootte van dit matras biedt voldoende ruimte voor een comfortabele nachtrust. Het is ideaal voor stellen of singles die wat extra ruimte in bed willen.
 2. Comfortabel: Een goed matras in formaat 200×200 biedt veel comfort door het type materiaal en de dikte van het matras. Het biedt ondersteuning en verlichting van drukpunten, waardoor het lichaam in een natuurlijke positie kan rusten.
 3. Geschikt voor verschillende slaapposities: Dit formaat biedt voldoende ruimte voor verschillende slaapposities, zoals rug-, zij- en buikligging. Het biedt ook voldoende ondersteuning voor mensen met rug- of gewrichtspijn.
 4. Geschikt voor verschillende lichaamstypes: Dit formaat matras 200×200 is geschikt voor mensen met verschillende lichaamstypes en gewichten. Het biedt voldoende ondersteuning en comfort voor mensen met een hoger lichaamsgewicht, zonder dat het matras te zacht wordt.
 5. Verbeterde slaapkwaliteit: Het matras 200×200 draagt bij aan een betere slaapkwaliteit doordat het lichaam in een natuurlijke en comfortabele positie kan rusten. Dit kan leiden tot minder draaien en woelen, wat ook weer leidt tot een diepere slaap.
 6. Duurzaam: Een kwalitatief matras in formaat 200×200 gaat lang mee, waardoor het een waardevolle investering is. Het is ook een goede optie voor mensen die hun slaapkamer willen upgraden zonder al te grote veranderingen aan te brengen.

Kortom, een matras 200×200 biedt veel voordelen, waaronder voldoende ruimte, comfort, ondersteuning en duurzaamheid. Het kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en kan een waardevolle investering zijn voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardig matras.

Wat zijn de nadelen van een 200×200 matras?

Hoewel een matras in formaat 200×200 veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden, zoals:

 1. Hogere kosten: Een matras 200×200 kan duurder zijn dan kleinere maten vanwege de grotere hoeveelheid materiaal die nodig is om het te produceren.
 2. Niet geschikt voor kleinere slaapkamers: Een matras in formaat 200×200 kan te groot zijn voor kleinere slaapkamers, waardoor het moeilijker is om het matras goed te plaatsen en voldoende ruimte over te houden voor andere meubels en accessoires.
 3. Zwaar en lastig te verplaatsen: Een matras in dit formaat kan zwaar en lastig te verplaatsen zijn vanwege het grotere formaat. Dit kan problematisch zijn als je het matras 200×200 wilt verplaatsen voor het reinigen of als je de kamer wilt herinrichten.
 4. Minder keuze in beddengoed: Het vinden van geschikt beddengoed kan moeilijker zijn voor een matras 200×200, omdat niet alle beddengoed fabrikanten dit formaat aanbieden. Dit kan de keuze aan beschikbare kleuren en stijlen beperken.
 5. Minder geschikt voor singles: Een matras in formaat 200×200 kan te groot zijn voor singles die alleen slapen, waardoor het minder efficiënt kan zijn om te investeren in een matras van deze grootte.

Een matras 200×200 kent vele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden, zoals de hoge kosten, beperkte geschiktheid voor kleinere slaapkamers, de moeilijkheden bij het verplaatsen en het vinden van geschikt beddengoed.

Beste matrassen 200×200

Er zijn veel verschillende merken en modellen van matrassen in formaat 200×200 beschikbaar op de markt, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke de beste zijn. Hieronder vertellen we je wat de beste matrassen zijn in 200×200.

Winnaar consumentenbond 2023
Aanpasbare matras Matt Sleeps (beste matras 2023)

Het Matt Sleeps matras is testwinnaar van de consumentenbond. Het matras staat op de 1e plek met een 7.7. Op de website van het consumentenbond staan ruim 60 reviews over het aanpasbare Matt Sleeps matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Eerder kreeg Matt ook door de Consumentenbond het predicaat 'duurzame keuze' en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk actie matt sleeps Koop direct!

Het Matt matras

Matt Sleeps is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige, aanpasbare matrassen met uitstekende ondersteuning en comfort. Het Matt Sleeps matras 200×200 is beschikbaar in diverse formaten, zoals 200×200 en is gemaakt van meerdere lagen duurzaam en kwalitatief schuim en biedt een perfecte combinatie van ondersteuning en zachtheid. Matt Sleeps biedt een hoes van tencel in plaats van polyester, iets wat we nog niet eerder zijn tegengekomen bij de andere matrassen. 

Het matras is 25 centimeter hoog en je kunt het matras 200×200 zelf harder of zachter maken door de lagen te draaien in de hoes. Er zijn 6 verschillende comfortopties zoals ze dit noemen. Het matras is gemaakt van hypersupport (koudschuim), traagschuim en Tencel. Het Matt matras is ook erg duurzaam en gaat lang mee. Bovendien biedt Matt Sleeps een 120-nachten proefperiode (!) aan en een gratis bezorging en retournering als je niet tevreden bent.

Tempur matras

Het Tempur Cloud Cooltouch matras bestaat uit traagschuim met verkoelende gel voor comfort en ondersteuning. Het matras 200×200 bestaat uit een koudschuim laag met een verkoelend effect voor warme slapers, dus krijg je het nooit heel warm in bed! Tempur gebruikt hoogwaardige materialen in verschillende lagen om de kern van dit matras op te bouwen. De druk wordt gelijkmatig verdeeld terwijl je slaapt. Het vocht wordt uitstekend afgevoerd en je blijft koel en comfortabel in bed. Tempur biedt 90 dagen de tijd om het matras 200×200 uit te proberen en 10 jaar garantie.

Auping matras

Het Evolve matras van Auping is het beste Auping-matras en is verkrijgbaar in diverse maten en kan afgestemd worden op jouw lichaamstype. Afhankelijk van de variant die je kiest, krijg je verschillende ondersteunings graden voor jouw schouders of heupen bij dit matras 200×200. Auping gebruikt redelijk duurzame materialen. Je vindt een polyester viltbodem voor ondersteuning en ventilatie, een comfortlaag met drie ondersteunende zones en een zachte toplaag. Wel betaal je bij Auping wel de hoofdprijs voor de slaapartikelen! 

Emma matras 200×200

Emma Sleep is een populair matrasmerk dat wereldwijd bekend is. Het standaard Emma O2 matras 200×200 is 25 centimeter hoog en bestaat uit 3 lagen, maar is niet meer beschikbaar. Het matras bestaat uit een combinatie van koudschuim en traagschuim en is beschikbaar in medium-stevig en stevig. Emma Sleep biedt 100-nachten proefperiode en gratis retournering.

De Emma 02 is het beste matras van 2022 volgens de Consumentenbond. Zo scoort dit matras bij de Consumentenbond goed op ondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid. Als je dieper naar de reviews van consumenten kijkt op Trustpilot, Consumentenbond en Google Reviews, dan zie je dat het matras heel laag scoort, met een gemiddelde 2,8. De reviews zijn voornamelijk erg negatief over de klantenservice. Zo worden er beloftes niet nagekomen en lijken consumenten weg te zakken in het matras. 

Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardig matras 200×200, dan is Matt Sleeps de beste optie om te overwegen. Matt Sleeps biedt uitstekende ondersteuning, comfort en duurzaamheid, en heeft ook een lange proefperiode en gratis retournering, zodat je het matras kunt uitproberen en retourneren als je niet tevreden bent.

Matrastopper 200×200

Een matrastopper is een dunne laag van meestal 5 tot 10 centimeter dik, die je boven op je bestaande matras kunt leggen om het comfort en de ondersteuning te verbeteren. Een matras topper helpt om de levensduur van je matras te verlengen, het slaapcomfort te verbeteren en eventuele drukpunten op je lichaam te verminderen. Matt Sleeps biedt ook een matras topper in formaat 200×200, die perfect past op je matras 200×200. De Matt Sleeps matras topper is gemaakt van hoogwaardig traagschuim, dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam en zorgt voor extra comfort en ondersteuning tijdens het slapen.

Een matrastopper helpt om de temperatuur tijdens het slapen te reguleren, omdat traagschuim warmte absorbeert en vasthoudt. De matrastopper van Matt Sleeps is daarom voorzien van een ademende hoes die vocht afvoert en zorgt voor een koelere slaapomgeving. De topper is ook eenvoudig te reinigen, omdat de hoes afneembaar en wasbaar is op 60 graden Celsius. Bovendien biedt Matt Sleeps een 30-nachten proefperiode en gratis retournering.

Matras 200×200 kopen

Als je op zoek bent naar een matras 200×200, dan is Matt Sleeps een uitstekende keuze! Matt Sleeps biedt hoogwaardige matrassen van topkwaliteit, gemaakt van materialen van de beste kwaliteit om jou de best mogelijke slaapervaring te bieden. Eén van de grootste voordelen van Matt Sleeps is dat het merk een proefperiode van maar liefst 120 nachten biedt en gratis retournering, zodat je het matras 200×200 kunt uitproberen en retourneren als je niet tevreden bent. Dit geeft je gemoedsrust bij het kopen van een nieuwe matras, wetende dat je de tijd hebt om het matras uit te proberen en zeker te zijn dat het de juiste is voor jou.

Bovendien biedt Matt Sleeps ook een breed scala aan accessoires, zoals matras toppers, boxsprings en kussens, die kunnen helpen om je slaapervaring te verbeteren en de levensduur van je matras te verlengen. Kortom, als je op zoek bent naar een matras in formaat 200×200, dan is het Matt matras een uitstekende keuze!

0 Points