fbpx

Wat is een topmatras

Een topmatras/topper/bovenmatras is een extra laag die je op uw matras legt om deze te beschermen en te onderhouden. Hoewel een matras van hoge kwaliteit tot tien jaar meegaat, kan het na tienduizenden gebruiksuren natuurlijk wat slijtage vertonen.

Waarom een topper?

Toppers dienen als een zachte barrière tussen u en uw matras. Hoewel een hoogwaardige matras altijd de moeite waard is om in te investeren, is een bovenmatras/topmatras een geweldige optie voor degenen die hun bed comfortabeler willen maken .

Toppers beschermen uw matras tegen morsen, vlekken en te snel verslijten. Ze kunnen de levensduur van uw matras aanzienlijk verlengen en u op de lange termijn geld besparen.

Toppers  beschermen uw matras tegen morsen, vlekken en te snel verslijten. Ze kunnen de levensduur van uw matras aanzienlijk verlengen en u op de lange termijn geld besparen.

Afgezien van de beschermingsfactor, kan een topmatras een stevige matras zachter laten aanvoelen of een te zachte matras ondersteunen. Veel mensen kopen matrasbeschermers simpelweg omdat ze buitengewoon comfortabel zijn om op te slapen. Hoe zacht een matras ook is, iedereen kan profiteren van een extra laag ondersteuning en comfort.

Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en een topper?

Er is een belangrijk verschil tussen een topper en een matrasbeschermer. Een matrasbeschermer is een verzamelnaam voor een extra hoes voor uw matras, maar het voegt niet noodzakelijkerwijs een dikke laag toe die vaak wordt geassocieerd met een topper.

Soorten matrastoppers

Niet alle topmatrassen zijn hetzelfde. De meest populaire soorten topmatrassen zijn traagschuim en natuurlijke latex, en veel zijn doordrenkt met de beste koelgels voor topmatrassen.

Traagschuim toppers zijn gemaakt van polyurethaan en passen zich op natuurlijke wijze aan uw lichaam aan. Natuurlatex daarentegen wordt gemaakt van het sap van de rubberboom en geeft meer ondersteuning.

Je hebt ook verkoelende toppers met gel. Die reguleren je lichaamswarmte terwijl je slaapt, zodat je de hele nacht op een comfortabele temperatuur blijft. Koelgels bevorderen de luchtcirculatie, waardoor uw lichaamswarmte kan ontsnappen in plaats van deze in de matras vast te houden, wat handig is als u probeert te slapen bij warm weer .

De beste topper

Een topper die te klein of te groot is, zal er verkeerd uitzien en aanvoelen. Hoewel het u een paar extra euro’s kan besparen, is het de maanden of jaren van minder dan geweldige slaap niet waard. 

Zoek een toplaag die bij uw slaap voorkeuren past. Bepaal of je de voorkeur geeft aan zachter of steviger, verkoelende gels of geen verkoelende gels, traagschuim of latex.

Maak het helemaal af met een goed matras

Hoewel een goed topmatras uw slaap kan verbeteren en de levensduur van uw matras kan verlengen, kan niets de voordelen van een echt hoogwaardige matras vervangen.

0 Points

Wat is een boxspring?
Previous Article

traagschuim matras
Next Article