fbpx

Het Ubica matras

In mijn komende blogs ga ik het vooral met jullie hebben over verschillende soorten matrassen. Herinneren jullie je de grote matrassentest nog? De komende blogs worden soortgelijk als de matrassentest, maar dan per matras een uitgebreide blog. Vandaag ga ik alles met jullie delen over het Ubica matras, klinkt niet erg bekend he? Vond ik ook, dus vandaar dat ik er even uitgebreid onderzoek naar heb gedaan. Ik vertel jullie wat over de fabrikant Ubica en over de matrassen. Ik noem een paar voorbeelden van de matrassen en ga dieper in op de Geltex formule.

Even voorstellen

Het allereerste wat me opvalt aan Ubica is het feit dat ik geen site kan vinden van de fabrikant zelf. Ze verkopen alleen via dealers en hebben dus ook geen eigen site, wat ik zelf een minpunt vind. Zeker als je het vergelijkt met het van Landschoot matras, die ook via dealers verkopen, maar op zijn minst wel een eigen site hebben. Als ik nog wat beter zoek, zie ik dat ze site er wel is, maar helemaal niet beschikbaar is. Hier krijg ik zelf een beetje een wantrouwend gevoel bij.

Het is natuurlijk wel prettig als je weet dat het achter de schermen allemaal goed loopt, en dat idee krijg ik hier niet helemaal bij. Alhoewel, Ubica bestaat al 85 jaar dus het lijkt me dat het dan nog steeds wel goed loopt bij deze fabrikant.

Algemene Informatie Ubica

Ubica komt wel van een Nederlandse producent. Ze verkopen latex, koudschuim en pocketmatrassen. De matrassen van unica zijn ontwikkeld op basis van de zogeheten slaapdriehoek: Drukverdeling, ondersteuning en ventilatie zijn de drie pilaren van deze driehoek. Ubica is deel van de Recticel Groep.

De Recticel groep heeft overigens wel een eigen site, maar deze is vrij onduidelijk. Ook wordt het merk Ubica amper tot niet op deze site genoemd. Je hebt geen proeftijd bij Ubica, ten opzichte van andere matrassen is dit niet voordelig voor Ubica, want bijna alle andere matrassenfabrikanten bieden wel een proeftijd aan. Vaak van 100 dagen.

De matrassen van Ubica – review

Ubica verkoopt wel erg veel matrassen. Voornamelijk Multi Pocket- veer matrassen, Bonnel veer matrassen, Latexmatrassen, Natuurlatex matrassen, Koudschuim en Traagschuim matrassen. Twee van deze matrassen zijn getest door de consumentenbond. Namelijk de Ubica, ComFeel + Spring en de Ubica Gi6 Geltex inside. Op deze twee matrassen ga ik wat verder in details. Ubica differentieert zichzelf van andere matrassen fabrikanten door hun Geltex formule die een goede ventilatie zou beloven, hier ga ik zo verder op in.

Verschillende matras soorten van Ubica

Ubica ComFeel + Spring

De Ubica ComFeel + Spring is gemaakt van pocketvering en koudschuim. Het matras heeft een kern van korte pocketveren met daarboven en onder blokken koudschuim van ongeveer 7 cm dik. Het bed heeft 7 comfortzones. Het matras is erg warm. Dit houdt in dat het matras de lichaamswarmte goed vasthoudt. Dit maakt het matras geschikt voor mensen die het snel koud hebben in bed, maar dus niet voor mensen die het juist heel snel warm hebben in bed. Je kunt het matras proberen bij een van de dealers waar Ubico mee samenwerkt.

Je kunt slapen op de beide zijden van het matras. Het matras is behoorlijk hard. Dus niet geschikt voor mensen die liever op een zachter matras slapen. De Tijk van het matras is afneembaar en kan je wassen op 40 graden. Je hebt 2 jaar volledige garantie op dit matras.

Ubica Gi6 Geltex inside

De Ubica Gi6 Geltex inside is gemaakt van pocktetvering en Geltex. Het matras is erg zacht en heeft een kern van pocketveren. Daarboven zit een dikke laag Geltex van 6cm. Geltex is koudschuim met daarin gelcomponenten verwerkt. Geltex zorgt voor een goede vocht afvoer en dus ventilatie. Ook zorgt Geltex voor een goeie gewicht verdeling. Het laat de zware delen makkelijk wegzakken terwijl andere delen meer ondersteuning krijgen. Het matras heeft 7 verschillende comfortzones.

Qua warmte level wordt dit matras gezien als neutraal, dit betekent dat het matras niet erg veel lichaamswarmte vasthoudt, maar ook niet heel veel lichaamswarmte makkelijk afgeeft. De gemeten hardheid van dit matras is echt behoorlijk zacht. Voor mensen die liever een harder matras hebben is het Ubica Comfeel + Springmatras dus beter geschikt. Waarschijnlijk kan je dit matras niet op beide zijden beslapen. Het matras is behandeld met een middel dat vorming van schimmels en bacteriën tegengaat. Dit zal vast goed zijn, maar in mijn opinie zijn die middelen altijd vrij chemisch. Je kunt dit matras proberen in de winkel. De Tijk van dit matras is afneembaar en kan je wassen op 40 graden. Je hebt 2 jaar volledige garantie op dit matras.

Prijs van het Ubica matras

De prijzen van Ubica liggen rond het middensegment. Helaas is er vrij weinig over de prijzen van Ubica te vinden online. De prijzen varieren ongeveer tussen de 500 en 1100 euro voor een tweepersoonsmatras.

Al met al begrijp ik persoonlijk niet zo goed wat Ubica nou zo bijzonder maakt. Ze adverteren hun competitive advantage als erg goede ventilatie door de Geltex, maar ze zijn zeker niet de enige beddenfabrikant die bedden met een goede ventilatie levert. Ook ben ik zelf meer van iets kleinschaligere fabrikanten en geen fabrikant die onderdeel is van een grotere onderneming die ook nog betrokken is bij andere zaken, aangezien kleinere meer persoonlijke ondernemingen de volledige focus leggen op de kwaliteit van hun matrassen.

Meer informatie over het kopen van matrassen? Bekijk de online koopgids.

Een Ubica matras kopen?
0 Points

Coco-Mat recensie
Previous Article