fbpx

Een abonnement op een matras?

Tegenwoordig kun je alles huren of leasen. Denk aan een leaseauto of een huurfiets. Ook kan je al meubels huren zoals een bank en een tafel set. Maar een vrij nieuwe bijzondere huur optie is dat je tegenwoordig ook matrassen kunt huren. En nou denk je misschien, waarom zou ik in vredesnaam een matras gaan huren? Dit vind ik een goede vraag en daarom ga ik in deze blog alle ins en outs over het huren van matrassen met jullie delen. En natuurlijk ook de voor en nadelen ervan.

Hoe werkt het matrassen abonnement?

Als je een matras wilt huren betekent dat dat voor een vast bedrag per maand je een matras thuis geleverd krijgt, wanneer je langer een matras huurt bij een bepaald bedrijf, wisselen ze vaak na ongeveer 5 jaar je matras om met een gloednieuw matras.

Is een matras huren wel zo voordelig?

Stel, je wilt een matras huren dat 10 euro per maand kost en je weet dat je over 5 jaar een nieuw matras krijgt aangeleverd. Dit betekent dat je voor 1 matras per 5 jaar ongeveer 600 euro betaald. Of te wel, je betaalt eigenlijk elke 5 jaar voor een nieuw matras 600 euro. Dit klinkt misschien voordelig, omdat je elke keer een nieuw matras krijgt, maar als je bedenkt dat een kwalitatief goed matras ongeveer 10 à 15 jaar meegaat is het eigenlijk een heel ander verhaal. Dit betekent in feite dat je 3 keer betaald voor 1 bed, terwijl dat niet nodig is. Maar waarom zouden mensen dan toch wel een bed huren?

Schimmel
Volgens verschillende fabrikanten hebben matrassen na 5 jaar al erg veel vocht moeten verwerken en hoe meer vocht een bed moet verwerken, hoe groter de kans op schimmels. Dit is natuurlijk erg onhygiënisch als je er over nadenkt. Ook verlies je huidschilfers in bed die dan weer onhygiënische bacteriën als gevolg hebben. Als je het ons vraagt is dit pure onzin. Een bed gaat veel langer mee dan 5 jaar, en als je gewoon als ieder normaal mens je bed 1 keer per week wast is er niks aan de hand. Toppers gaan natuurlijk wel iets minder lang mee, maar die zijn gelukkig ook wat minder aan de prijs. Lees hier onze matras schoonmaak tips!

Een matras huren is duurzaam

Wanneer je meubels huurt ben je duurzaam bezig! Waarom? Nou omdat er zo grondstoffen bespaard blijven. Bij gewone meubels is het zelfs zo dat ze opgeknapt en weer opnieuw verhuurd worden. Bij een matras kan dit natuurlijk niet, maar omdat je ze huurt wordt er niet over geproduceerd en blijft de producent verantwoordelijk. Je draagt bij aan een circulaire economie. In deze economie bezitten we geen producten meer die ‘op’ raken en vervolgens een tripje vuilnisbak maken, maar gebruiken we deze producten alleen. En als de fabrikant verantwoordelijk is, zal die ervoor zorgen dat het product (in dit geval een matras) langer mee gaat.

Handig voor studenten?

Studenten hoeven niet te bezitten. Fietsen, huizen, kamers, wasmachines. Alles wordt gewoon gehuurd. Ikea doet tegenwoordig zelfs proeven op het gebied van meubelverhuur. Hele inboedels kunnen worden gehuurd voor 20 euro per maand. Wanneer je je meubels maar een korte tijd gebruikt is dit misschien voordelig, maar wanneer je ze een lange tijd nodig hebt haal je dit voordeel er niet uit. Wel zit bij het huurcontract vaak reparatie inbegrepen. En nu is het dus ook de tijd dat je een matras leasen kan.

Huren van een matras is duur

Veel fabrikanten verhuren hun matrassen voor een wel erg hoge prijs in verhouding tot een koopprijs van een matras. Dit zal waarschijnlijk wel minder gaan voorkomen omdat er steeds meer aanbieders bij komen, maar 20 euro per week voor een matras betalen gaat wel heel erg ver. Voor een duidelijke financiële inschatting schreven wij reviews over het Club 9 lease matras en het Bedzzzy lease matras.

Matras huren is duur

Net campingbedjes
Na een tijdje onderzoek te hebben gedaan naar verschillende aanbieders die matrassen verhuren, kom ik erachter dat het eigenlijk vooral om hele primitieve bedden gaat, sommige lijken zelf net campingbedjes. Ook medische matrassen worden veel verhuurd, maar dit is natuurlijk een hele andere tak. Deze abonnement op een matras branche is nog erg nieuw, en dat blijkt nu ook maar weer.

Persoonlijk lijkt dit abonnementen plan voor matrassen nogal een ambitieus. Want hoe wil je een matras nou precies verduurzamen op het gebied van reparatie etc? Toch is merk Auping zelfs is al bezig met een leaseplan. Vanaf 2020 wil dit bedrijf alleen nog maar recyclebare producten maken. Het duurt nog wel even voordat dit abonnementen plan voor matrassen echt zijn vruchten af gaat werpen. De prijsverhouding tegenover het kopen van een bed blijft namelijk gewoon nadelig. Neem trouwens een kijkje in onze matrassen koopgids om de beste keus te maken!

1 Points

Ubica matras beoordeling
Previous Article