fbpx

Beste matras 2023

De beste prijs/kwaliteit matrassen van 2023 in één overzicht

Beste matras gezocht? We weten natuurlijk allemaal dat goed slapen super belangrijk is voor je gezondheid en welzijn. Maar goed, zonder het beste matras kan goed slapen een uitdaging worden. Maar wat is nou het beste matras? Hoe weet je wat het beste matras voor jou is? Moet je dan echt alle matrassen uitproberen of zelf online onderzoek gaan doen? Nee hoor! Geen zorgen, in deze blog gaan we alle matrassen erg uitgebreid vergelijken en doen wij dus in feite het werk voor jou! We kijken naar de voor en nadelen van zowel het matras zelf, als de service die de matras-fabrikanten bieden. Lees dus snel door voor meer informatie voor het beste matras 2023!

Op zoek naar de beste prijs kwaliteit verhouding voor het beste matras in 2023

Is het beste matras ook gelijk het duurste matras? Er wordt hier dieper in gegaan op de prijs-kwaliteitverhouding van matrassen. De matrassen die hier vergeleken worden zijn de beste matrassen van 2020, 2021, 2022 en 2023. 

Dus wanneer je dringend op zoek bent naar een nieuw matras voor de beste prijs-kwaliteit, maar je door de bomen het bos niet meer ziet, lees dan dit artikel voor tips voor het beste matras. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid op matrassen jacht gaat en de juiste keuze maakt voor jouw perfecte matras en dus ook je optimale nachtrust gaat behalen. Wij helpen je graag met de juiste keuze te maken voor het beste matras.

beste matras

Inhoudsopgave Beste Matras

De beste matrassen in 2023

Het Matt Matras: een bijzonder aanpasbaar matras (Winnaar beste matras consumentenbond 2023)

Volgens Matt Sleeps is het Matt matras de beste keuze voor iedereen. Het beste matras past zich aan je lichaam aan, onafhankelijk van je gewicht doordat je hem harder en zachter kunt maken. Het matras is ontworpen in samenwerking met studenten van de Technische Universiteit in Delft. Er lijkt dus goed over dit matras te zijn nagedacht. Ook is er een focus gelegd op het gebruik van duurzame materialen. Matt Sleeps biedt een hoes van tencel in plaats van polyester, iets wat we nog niet eerder zijn tegengekomen bij de andere matrassen. Het matras van Matt Sleeps is 25 centimeter hoog, net als Emma. Wat uniek is aan dit beste matras is dat je het matras harder of zachter kan maken door zelf de lagen te draaien in de hoes. Er zijn 6 verschillende comfortopties zoals ze dit noemen. Het matras is gemaakt van hypersupport (koudschuim), traagschuim en Tencel. Het matras begint vanaf €465 euro voor het formaat 80×200 incl.  Je krijgt gratis bezorging en kunt het Matt matras 120 dagen gratis uitproberen. Doordat het matras van Matt Sleeps aanpasbaar is en ook is gemaakt van alleen maar lokale producten is dit het beste matras volgens de consumentenbond.

Review Matt Sleeps Matras (Beste Matras Consumentenbond 2023)

Matt Sleeps staat met “Het Matras” op nummer 1 bij de matrastest en scoort een 7.7 bij de consumentenbond. En wordt hierdoor ook wel het beste matras van Nederland genoemd, volgens Matt Sleeps. Over het algemeen zijn ook de reviews van Matt Sleeps bijzonder positief. Matt Sleeps heeft een hoge trustpilot score, dit zegt wat over de klanttevredenheid. Als allergrootste voordeel wordt natuurlijk gezien dat het beste matras letterlijk aanpasbaar is aan verschillende slaapbehoeften. We lezen reviews als ‘slim concept’. In de Consumentenbond wordt het matras van Matt Sleeps aangeraden met veel sympathie. Gesproken wordt over de vriendelijke consumentenvoorwaarden en een ‘one size fits all’ matras. We lezen verder op het internet dat het soms wel even tijd kost om de juiste comfort modus te vinden. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat je het Matt Sleeps matras 120 dagen kunt proberen.

Op de website van Matt Sleeps kun je kijken welke ‘comfort optie’ van het matras het best bij je past. Over het algemeen is het sentiment van de reviews van het Matt matras op het internet positief. Wat nog meer opviel, is dat je via de site zelf het verzendmoment van het beste matras kan kiezen, waardoor je niet hoeft af te wachten wanneer het matras zal komen. Mocht je ervoor kiezen om het matras zo snel mogelijk te ontvangen, zal het matras binnen vier werkdagen bij je bezorgd worden. Het beste matras van Matt Sleeps wordt bezorgd via normale bezorgservices, zoals PostNL. Ookal zorgt het matras volgens Matt Sleeps voor een groot slaapcomfort, wordt hun beste matras bezorgd in een vrij schappelijke doos van 109cm x 45cm x 45cm.

Het Lidl matras: goedkoop is duurkoop?

LIDL verkoopt verschillende soorten matrassen in verschillende prijscategorieën. Maar over het algemeen zijn de matrassen van LIDL erg goedkoop vergeleken met andere matrassen. Volgens LIDL bieden zij verschillende matrassen aan, omdat mensen verschillende wensen hebben als het op slapen en comfort aankomt. Ze bieden comfortschuim matrassen, koudschuim matrassen, pocketvering matrassen en polyester matrassen. Dit is dan ook een andere insteek dan het Matt matras waarbij meerdere standen in één matras zitten. Volgens LIDL biedt het pocketvering matras goeie ventilatie en vochtafvoer, en wordt je gewicht goed over het matras verdeeld. Bijvoorbeeld bij je schouders of bekken veert het matras meer mee. Dit is dan ook het beste matras van de Lidl.

Opvallend is dat LIDL vrij weinig vermeld over de comfort schuim matrassen en de polyester matrassen. Over het beste koudschuim matras zegt LIDL dat het matras de drukverlaging op je lichaam verlaagd, zich compleet aan je lichaam aanpast en het een goede prijs kwaliteit heeft. Het koudschuim matras kost namelijk maar 100 euro. Ook komt het beste matras in verschillende hardheden (H1, H2, H3). Hoe hoger de H waarde van het schuim hoe steviger. De enige vraag bij dit soort matrassen is hoelang de levensduur is. Of waarop is bespaard hoe het beste matras van Lidl zo goedkoop kan zijn. Je wil natuurlijk voorkomen dat je bij de aankoop van jouw beste matras erachter komt dat je na anderhalf jaar al een nieuwe nodig hebt.

Lidl Livarno home/ Meradiso 7-zones koudschuim matras

Lidl heeft tientallen soorten matrassen, zoals Livarno. Voorheen heette dit beste matras de Meradiso. Dit is een stevig koudschuimmatras van 11.5 kg en 18 cm hoog met 4 handgrepen aan de zijkanten. De hoes is wasbaar op 60 graden. Volgens de Consumentenbond scoort het matras goed voor rugslapers en minder voor zijslapers. De drukverdeling is wel erg slecht met een 4.2 score door de stevigheid van het matras. 

Met een 3.8 (op een schaal van 10 zacht en 1 stevig) is het dan ook een zeer stevig matras. In de reviews van de klanten zien we dan ook terug dat het beste matras niet wordt ervaren als comfortabel. Maar als je van een stevig matras houdt, kan dit een prima optie zijn. Het beste matras is verkrijgbaar in 2 verschillende hardheden, maar volgens de Consumentenbond is dit verschil nauwelijks merkbaar. Verder zie je wel dat bij andere koudschuim matrassen het matras dikker is en ook uit meerdere lagen schuim bestaat. Hieruit is dus wel af te leiden waarom dit matras goedkoper is dan bijvoorbeeld het beste matras van Matt Sleeps.

Hn8 zones pocketvering matras

Dit beste LIDL-matras bestaat uit een toplaag van 4 cm koudschuim, 1.8cm polyetherschuim en 12.5cm pocketveren. De hoes is wasbaar op 40 graden met een richtprijs van €220. Het beste matras is aan de zware kant maar komt niet met handgrepen. De vocht doorlatendheid is over het algemeen slecht en dus niet geschikt voor mensen die veel transpireren. 

Het beste LIDL-matras bestaat uit een middenlaag pocketveren van 12,5 cm. Daarboven en -onder ligt een identieke polyetherschuim laag van 1,8 cm. Helemaal bovenop ligt een laag koudschuim van 4 cm. De bovenkant van de hoes is (volgens de fabrikant) gemaakt van 58% gerecycled polyester, waarvan 26% afkomstig is uit de oceaan. Je hebt 90 dagen de tijd om het matras terug te sturen. Op de hoes krijg je 2 jaar garantie en op de kern 5 jaar. De bezorgkosten zijn €4,99 en je betaalt daarbovenop nog een verzendkosten toeslag van €7,99. Verder vind je bij LIDL 3 verschillende soorten koudschuim matrassen van Hn8.

Lidl matras reviews

Over het koudschuim matras zijn mensen niet erg te spreken. “Het zou voor op de camping nog wel kunnen” zegt C. Nederhorst op matras.info. De reviews op de site van de Consumentenbond zijn verschillend, maar neigen meer naar negatieve comments. Er wordt ook gezegd dat de matrassen niet geschikt zijn voor wat zwaardere personen en dat er snel kuilen in komen. Waarschijnlijk omdat de schuimkwaliteit een stuk lager is. Ook blijkt dat je in de cover van het beste matras snel een scheur trekt. De vraag hoe het beste matras van de Lidl zo goedkoop kan zijn, wordt hiermee deels beantwoord. Er wordt waarschijnlijk bespaard op de densiteit van het schuim dat ervoor zorgt dat de levensduur een stuk korter is dan bij de concurrenten. Ook zijn de meeste matrassen van de Lidl dunner dan die van concurrenten. Uiteraard is dit ook een post waar ze op kunnen besparen.

beste matras

Matrassen van Emma Sleep: 100 dagen thuis uitproberen

Het beste matras van Emma Sleep is in 2023 het Hybrid matras volgens de consumentenbond. Bij Emma Sleep heb je de keuze uit 3 matrassen: het Emma Hybrid Premium matras, het Emma Hybrid matras en het Emma 02 matras. Emma Sleep is een Duits bedrijf en een half jaar na Matt Sleeps op de Nederlandse markt gekomen is in december 2016. Ze begonnen met één beste matras: de Emma Original, die ze 4 jaar lang hebben verkocht. Het originele Emma matras bestond uit 4cm koudschuim, 4cm traagschuim en 16 cm koudschuim. Dit matras is niet meer verkrijgbaar en na de Emma Original kwam Emma 02. Het grootste verschil was dat de 2 toplagen die comfort geven aan het matras werd gereduceerd van 8 cm naar 4 cm. Als we online kijken naar de reviews dan zie je dat Emma Sleep over het algemeen zeer slecht scoort, voornamelijk op het gebied van klantenservice zijn er veel negatieve reviews te vinden. Zo krijgen klanten Emma Sleep totaal niet te pakken of hoorden ze niets meer na verloop van tijd. Het kan uiteraard belangrijk zijn om goed advies te krijgen bij het kiezen van je matras. Mocht je bijvoorbeeld besluiten dat het matras toch niet de beste keuze voor je zijn binnen de proefperiode en je wil deze retour sturen. Kan het heel vervelend zijn als je desbetreffende partij niet of nauwelijks kan bereiken.

Emma 02 matras

Het matras van Emma Sleep “de Emma O2” is 25 centimeter hoog en bestaat uit 3 lagen. Bij Emma kan je het matras 100 dagen uitproberen wat consumentvriendelijk is. De prijzen van Emma verschillen per matras en vallen hoger uit dan bijvoorbeeld het LIDL matras. Het Emma 02 matras begint bij €469 voor de kleinste maat. Het matras bestaat uit een combinatie van koudschuim en traagschuim en is beschikbaar in medium-stevig en stevig. De Emma 02 is het beste matras van 2022 volgens de Consumentenbond. Zo scoort dit matras bij de Consumentenbond goed op ondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid. Vooral de ligeigenschappen blinken uit. Zowel het Emma 02-matras als het Emma Hybrid-matras hebben een dikte van 25 centimeter. 

Als je dieper naar de reviews van consumenten kijkt op Trustpilot, Consumentenbond en Google Reviews, dan zie je dat het matras heel laag scoort, met een gemiddelde 2,8. De reviews zijn voornamelijk erg negatief over de klantenservice. Zo worden er beloftes niet nagekomen en lijken consumenten weg te zakken in het matras. Ook vind je diverse reviews waarbij men klaagt over de stank en hardheid van het matras. Qua comfort scoort het Emma 02 matras zeer laag. Als je kijkt naar wat je voor het Emma matras betaalt, is de kwaliteit en de service zeer ondermaats. Geen beste matras als je het ons vraagt.

Emma Hybrid matras

Het beste matras van Emma Sleep in 2023 is het Emma Hybrid matras. Het Emma Hybrid matras is gemaakt van pocketvering en matrasschuim, wat moet zorgen voor geweldig comfort en ondersteuning. Je hebt bij dit matras 5 ligzones voor lichaamsondersteuning en de materialen Airgocell® schuim, visco-elastisch traagschuim, pocketveren en koudschuim, wat het een ‘hybride’ matras maakt. Het matras is ook 25 cm dik. De kleinste maat matras begint bij €899 en de hoes is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan. 

Wanneer we kijken naar de online reviews valt het ons op dat ook deze reviews niet positief zijn met een gemiddelde score van 2,8 voor het Hybrid matras. Consumenten zijn niet blij met de service en vinden het beste matras te hard. Zo zegt J.P. van Herwijnen: “Eindeloze uitstel van levering, zonder opgaaf van duidelijke reden. Ik zit al 6+ maanden te wachten en heb geprobeerd de order te cancelen, maar men zegt dat ik de zending (als hij ooit komt) kan terugsturen en dat ik dan mijn geld pas terug krijg. Op internet zie ik dat dit een veel voorkomend probleem is bij Emma.” Keer op keer komt er naar vooren dat de klantenservice faalt. En zo zijn er heel veel van dit soort reviews. Geen goede prijs-kwaliteit als je het ons vraagt, en dus geen beste matras. 

Het Emma Hybrid Premium matras

Het nieuwste matras van Emma is de Hybrid Premium en is het een luxere uitvoering van het Hybrid matras. Door de enkele toevoegingen moet het matras comfortabeler zijn dan de gewone Hybrid. De kleinste maat begint bij €999, dus je betaalt honderd euro meer voor een aantal kleine aanpassingen. Zo bestaat het beste matras uit een Airgocell® schuim, micro-pocketveren HRX schuim en graphite infused schuim voor een betere temperatuurregulatie. Bij het Hybrid Premium matras zijn er twee lagen extra aangebracht in vergelijking tot de Hybrid. Er is een laag microveren voor een betere ventilatie en ondersteuning. 

Zo vinden veel consumenten de Hybrid erg warm, waardoor dit is aangepast in de Hybrid Premium. Onder deze laag microveren zit nog een schuimlaag waarin grafietdeeltjes zijn verwerkt voor een betere warmteafvoer. Daarnaast heeft de Hybrid Premium 6-zones die gerichte ondersteuning geven en de Hybrid heeft er 5. Wederom is dit matras 25 cm en kun je het 100 dagen uitproberen. Een dikke laag gemaakt van Emma’s eigen HRX-schuim zorgt ervoor dat schokken geabsorbeerd worden door slaapbewegingen.

De Hybrid Premium voelt iets minder stevig aan als de Hybrid, maar voor velen kan dit matras nog steeds te hard aanvoelen. Daarnaast zijn de kosten vrij hoog voor een aantal aanpassingen, die niet enorm voelbaar zijn. Ook is de klantenservice van Emma Sleep ondermaats, waardoor veel consumenten lang moeten wachten op hun bestellingen van het matras of problemen ervaren met retourneren van het matras. Emma Hybrid Premium is een nieuwere versie van de Hybrid, waardoor er nog weinig ervaringen over te vinden zijn.  

Conclusie review Emma Matrassen

Bij de Consumentenbond is het Emma Matras al een aantal keer als beste matras uit de test gekomen, maar als je kijkt naar de reviews van consumenten komt dit totaal niet overeen. Emma Sleep scoort gemiddeld een 3,9 op Trustpilot. Klanten zijn voornamelijk niet tevreden over de klantenservice en het comfort dat de matrassen bieden. Heel veel klanten vinden de Emma matrassen of veel te zacht of te hard en niet ademend genoeg. 

Ook over de service zijn de recensies niet altijd lovend. Uit veel recensies blijkt dat de klantenservice van Emma niet goed verloopt. Ook schijnen de matrassen voor zwaardere mensen niet ideaal te zijn en hangt er een chemische geur aan het matras, hoewel dit meestal snel wegtrekt. De fabrikanten van Emma Sleep zeggen dat de matrashoezen gemaakt zijn van vochtregulerend materiaal, maar eigenlijk is het gewoon gemaakt van polyester, wat niet per definitie vochtregulerend is.

De matrassen zijn daarnaast ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld een LIDL-matras, dus je mag er meer kwaliteit van verwachten. De matrassen worden ook maar in één hardheid gemaakt. Waar je bij Emma Sleep rekening mee moet houden is dat het bedrijf erg slim gebruik maakt van marketing. Zo werken zij bijvoorbeeld samen met influencers, die gratis een matras krijgen als ze er reclame voor maken. Hou hier dus rekening mee wanneer je besluit dit beste matras aan te schaffen en bekijk de reviews online goed!

beste matras

M line matras review

Het matras merk M Line is een merk van DBC Nederland (Dutch Bedding Company), een dochteronderneming van Beter Bed Holding B.V.. Sinds september 2001 biedt M line slaapsystemen aan in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. M line zegt zelf gedreven te worden door innovatie, doordat alle 34 soorten matrassen uitvoerig getest worden en daarom beschikken we over de nieuwste wetenschappelijke inzichten en testresultaten. De M line matrassen worden door verschillende instituten getest, zoals TÜV, TNO, de Landes Gewerbe Anstalt en het Ergonomisch instituut in München. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op de producten en 100 dagen omruilgarantie. Kun je zeggen dat het matras van M Line het beste matras is? We zoeken het voor je uit.

Je hebt de keuze uit 8 verschillende Cool Motion-matrassen, 9 soorten Slow Motion-matrassen, 6 soorten Iconic-matrassen, 7 soorten Green Motion-matrassen en nog de keuze uit Medic Motion, Medic Motion + en Wave by M Line. De reviews op de M Line-matrassen zijn ietwat uiteenlopend: zo scoort M Line op Kiyoh gemiddeld een 7,9 en op Trustpilot 2,6 uit 5 sterren. Vooral op het gebied van de klantenservice scoort M Line zeer laag, vooral op het gebied van levertijd, retournering, productiefouten, maar ook de kwaliteit. Klanten schrijven dat er snel diepe kuilen ontstaan in de matrassen en dat ze te stevig zijn. 

Soorten M Line matrassen

Zoals eerder genoemd heeft M Line diverse lijnen, zoals de Cool Motion-lijn met focus op een goed slaapklimaat. Cool Motion 1 en 2 zijn de goedkoopste en beginnen bij €899 op de kleinste maat beste matras. De matrassen in deze lijn bevatten visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Hierdoor nemen ze de vorm aan van de contouren van jouw lichaam. Het verschil tussen deze twee matrassen is de toplaag. Bij het Cool motion 1 matras is de toplaag zacht en bij de Cool motion 2 matras is dit een firm toplaag.

Een keuze maken tussen de Mline Coolmotion 5 en 6 kan een moeilijke keuze zijn.Het is raadzaam om beide matrassen uit te proberen en te ervaren welke het meest comfortabel en geschikt aanvoelt voor jouw specifieke behoeften. Veel winkels bieden proefperiodes aan waarin je de matrassen kunt testen voordat je een definitieve beslissing neemt. Daarnaast kun je ook de specificaties en technische details van elk matras vergelijken om een weloverwogen keuze te maken.

De Slow Motion-matrassen zijn gericht op ondersteuning, ventilatie en drukverdeling. Het verschil tussen Cool Motion en Slow Motion vinden we zeer klein. Slow Motion 1 en 2 beginnen bij een prijs van €899 op de kleinste maat matras. 

Dan heb je nog de Iconic-lijn matrassen die zijn ontworpen met een Talalay latex laag. Dit is een natuurlijke grondstof die zorgt voor ondersteuning en comfort. De belangrijkste eigenschappen van Talalay matrassen zijn: optimale ventilatie, voorkomt transpiratie en vermindert huisstofmijt. De Iconic Star 3 en 4 beginnen bij een prijs van €749,25 op de kleinste maat. De opbouw is wat anders dan de Cool Motion en Slow Motion en er wordt gebruik gemaakt van een aantal andere lagen zoals Talalay, maar de verschillen zijn miniem en lijkt voornamelijk uit marketingoogpunt te zijn ontwikkeld. Of dit dus een verschil gaat maken bij het beste matras voor jezelf vinden, is de vraag.

De Green Motion matrassen zijn gerecyclede matrassen gemaakt van pocketveren, opgedeeld in 3 comfortzones. Deze matrassen zijn slechts 22 cm hoog wat niet voor iedereen comfortabel ligt. Het goedkoopste beste matras in deze lijn is de Green Motion Circular, die begint bij €649,50 op de kleinste maat. Uiteraard is het een mooi initiatief om geteste varianten van een matras niet bij het oudvuil neer te zetten maar voor een goedkopere prijs de matrassen weer te verkopen. Dit zie je echter ook bij het beste matras van Matt Sleeps. Verder heb je nog 2 Medic Motion matrassen, die speciaal ergonomisch ontwikkeld om drukpunten te ontlasten. De beginprijs bij deze matrassen is €1.099 op de kleinste maat. 

Als laatste heb je nog de Wave by M-Line, een goedkoper beste matras met eigen website voor €411,75. Het matras scoort slechts een 3,1 in de Consumentenbond-reviews door de slechte ventilatie, hardheid en service. Overall zijn de matrassen van M Line een flinke investering en wanneer we kijken naar de reviews en de samenstelling van de matrassen kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteit niet helemaal in verhouding is. Je betaalt veel maar krijgt niet het beste comfort dat er is in de markt en een slechte klantenservice. 

PerfectMatras koudschuim Matras

Geeft de naam van PerfectMatras de juiste belofte? Het voordelige koudschuim matras van PerfectMatras is speciaal ontwikkeld voor slapers met een lichaamsgewicht tussen de 100 en 150 kg. Het beste matras van PerfectMatras is gemaakt van koudschuim en is voorzien van 7 comfortzones, wat zorgt voor een goede drukverlichting en ondersteuning. De hoes van het beste matras is afritsbaar en daardoor gemakkelijk te wassen. Een voordeel van het matras is dat er veel afmetingen zijn, niet alleen in de breedte maar ook in de lengte. Daardoor kunnen ook lange gebruikers voor dit matras kiezen. Het matras wordt op Bol verkocht en is verkrijgbaar in maar liefst 41 maten. Dit kan dus voor vrij lange mensen misschien de beste matras optie zijn.

PerfectMatras Koudschuim Matras matras Review

Er zijn nog niet veel reviews over het beste matras van Perfect Matras te vinden, maar de 3 reviews op de Bol website geven het matras allemaal een 5 sterren recensie. Zo wordt het matras als stevig beschreven en een aanrader als beste matras voor slapers met een zwaarder gewicht. Kortom, zeker een matrassenmerk om in de gaten te houden.

Hypnia matras review

Het van origine Franse merk Hypnia biedt 9 soorten matrassen aan en een kindermatras. Het goedkoopste, beste matras in de kleinste maat begint bij €350. Je krijgt bij Hypnia 15 jaar garantie en 120 dagen proefslapen. Wanneer we kijken naar de materialen tegenover de prijs lijkt er weinig verschil te zitten tussen de verschillende matrassen wat een keuze maken voor het beste matras alleen maar ingewikkelder maken. Want, hoeveel ga je ervan merken en is het het extra geld waard? De kussens en dekbedden worden bij de handelspartners in Lille geproduceerd en de bedbodems in België en de lakens in Portugal. Dit matrassen merk houdt dus wel van lokaal produceren. Echter, waar de matrassen geproduceerd worden is niet helemaal duidelijk. Voor de prijs die je krijgt is het mogelijk dat deze in China gemaakt worden, waardoor je niet de Europese kwaliteitskeurmerken krijgt. Een Chinese productie hoeft niet altijd slecht te zijn, maar kan in veel gevallen wel wat zeggen over de levensduur en kwaliteit van het beste matras.

Hypnia Welness Matras

We nemen het Hypnia Welness matras onder de loep. Dit beste matras is speciaal ontworpen voor gebruikers die tijdens het slapen veel bewegen. Het matras heeft namelijk een onafhankelijke ligging, waardoor je het draaien van je partner veel minder doorkrijgt. Het beste matras is 30 cm dik, bestaat uit 7 comfortzones en heeft een matrashoes die gemaakt is van de CoolSoft-stof. Daarnaast is het matras OEKO-Tex Standard 100 gecertificeerd wat inhoudt dat het matras vrij is van schadelijke stoffen. 

Hypnia Welzijn Supreme Matras Review

Het merk Hypnia is nog niet zo lang op de Nederlandse markt, maar is op dit moment bezig om naamsbekendheid op te bouwen. Daarom zijn er nog niet veel Nederlandse reviews, maar wel veel Franse reviews. Hierin wordt vaak geschreven dat het beste matras van goede kwaliteit is gemaakt, dat het helpt tegen rugpijn en dat Hypnia een goede klantenservice heeft. Waar de matrassen geproduceerd worden is alleen niet helemaal duidelijk, wat twijfelachtig is en rekening mee gehouden moet worden bij je keuze voor het beste matras.

Waar moet je op letten? Focus op jouw eigen matras voorkeuren voor het beste matras

Waar je bij het kopen van een matras vooral op moet letten zijn je eigen persoonlijke voorkeuren. Hou je van een hard matras? Dan is het ene matras beter voor jou dan voor iemand die van een zacht matras houdt. Ook is het opvallend dat al deze matrasfabrikanten één ding met elkaar gemeen hebben. Ze zeggen allemaal: “Ons matras is het beste matras voor iedereen”. Dit is een vrij harde claim aangezien slaap voorkeuren toch echt voor iedereen persoonlijk verschillen. Het Matt matras gaat hier wel slim op in, doordat je de hardheid per kant nog kan aanpassen. Waardoor je dus een grotere kans hebt om het beste matras voor jou te vinden.

Ik raad dus vooral aan om alle matrassen zelf uit te testen. De online matrassen bieden hiervoor mooie uitprobeergaranties van 100 dagen of meer.

beste matras

Verschillende maten van een matras

90×200 cm matrasHet klassieke eenpersoons matras
140×200 cm matrasDe twijfelaar 
160×200 cm matrasHet klassieke tweepersoons matras
180×200 cm matrasEen ruim tweepersoons matras

Het beste matras voor de laagste prijs

Ook met een kleine portemonnee kun je een goed matras vinden. Het is hierbij vooral belangrijk om wat aspecten in je achterhoofd te houden. Het is ten eerste belangrijk om te weten naar welk type matras jouw voorkeur uitgaat. Het beste matras kan dus voor iedereen verschillend zijn. Naast de prijs is ook de matrasdikte relevant. Een matras dient namelijk een minimale dikte te hebben van 20 cm, en liever nog 25 cm, om genoeg ondersteuning te bieden aan de rug en schouders. Daarnaast zijn er ook manieren om een matras juist langer goed te houden als je jouw beste matras hebt gevonden. Denk hierbij aan een matrashoes die het matras beschermt tegen vuil. Ook is een topper een goed alternatief als je matras nog niet aan vervanging toe is, maar wel extra comfort kan gebruiken. Een topper is echter wel echt een toevoeging aan je matras en zal dus weinig tot geen effect hebben op de ondersteuning.

Waar op te letten bij de aankoop van een goed matras?

 • Warmte-isolatie
  Dit aspect is belangrijk in een matras zodat de lichaamswarmte tijdens de nacht stabiel wordt gehouden. Als je lichaam het te warm krijgt, gaat het transpireren. Als je lichaam te koud is, dan krijg je rillingen. Beiden reacties hebben een negatief effect op de diepe slaap. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de beste keuze voor jou een matras is met een goede warmte-isolatie.
 • Conformiteit
  Het is belangrijk dat het beste matras comfortabel is en goed aansluit op je lichaam. De elasticiteit en flexibiliteit van een matras zijn hierbij belangrijke factoren. Ben je een rug- buik of zijslaper? Ook de positie waarin je slaapt moet worden meegenomen bij het vinden van het perfecte matras.
 • Vochtregulatie
  Wist je dat je tijdens je slaap zo’n halve liter aan vocht verliest? Daarom is het essentieel dat een matras het vocht kan afvoeren. Niet alleen is dit belangrijk voor een fijne nachtrust, maar ook voor de hygiëne. Een ophoping van vocht kan namelijk leiden tot huisstofmijt en andere bacteriën. 
 • Hardheid
  Met de juiste hardheid van een matras voorkom je dat je last krijgt van nek- en rugklachten. Het kan lastig zijn om de juiste hardheid te kiezen. Er zijn ‘one size fits all’ matrassen, zoals het Matt matras dat met z’n 6 hardheden kan worden aangepast naar de gewenste comfort. 

Koop jij het beste matras? Investeer voor de lange termijn

Ook is het vinden van het beste matras een investering voor een langere tijd. Je slaapt er 1/3 van je leven op! En het is prettig dat je er de komende 10 jaar goed op ligt. Kijk daarom ook naar de garantietermijn. Hierdoor neig ik ertoe om te zeggen dat het beter is om een kwalitatief bewezen goed matras te kopen, dan een matras van de prijsvechters. Maar zoals ik zei, deze afweging is verschillend voor iedereen. Waar ga jij voor? Matt of Emma? Of de goedkopere matrassen? Laat het ons weten in de comments en deel eventueel jouw ervaring! Bekijk ook trouwens de onderstaande video van de jongens van Handig. Een goede video over het beste matras. Laatste tip is om onze matrassen koopgids door te nemen!

Veelgestelde vragen bij het zoeken naar het beste matras.

Wanneer moet ik mijn beste matras vervangen?

Is jouw beste matras na een aantal jaar niet zo best meer? Er zijn een aantal factoren, die mee kunnen spelen als het matras aan vervanging toe is. Dit leidt ertoe dat de levensduur van een matras kan verschillen van gemiddeld 5 tot 10 jaar is. De kwaliteit van het matras kan bijvoorbeeld afnemen door intensief gebruik, transpiratie, gewicht of postuur. Tekenen die aan kunnen tonen wanneer het matras vervangen dient te worden, zijn bijvoorbeeld een onaangename geur van het beste matras of de vorming van kuilen in het matras. Bovendien kunnen nek- en rugpijn na een nachtje slapen indicaties zijn voor vervanging. Deze nek en rugpijn kan afkomstig zijn van het verlies van ondersteuning dat je matras biedt. Bij zowel schuim als pocketveer matrassen kan het zo zijn dat het matras mee gaat meegeven op de plekken waar het meeste gewicht op komt. Dit kan in de loop van tijd ervoor zorgen je hier klachten van gaat ervaren.

Wat is het beste matras bij rugklachten?

Het beste matras voor mensen met rugklachten is een drukverlagend traagschuim matras. Dit matras zorgt ervoor dat de druk op je rug, schouders, nek en heupen vermindert wordt. Bovendien kan je in zo een matras lekker wegzakken en vormt het matras zich naar het lichaam en dus ook de rug. Een andere factor die goed kan helpen bij het verlagen van de druk op rug, schouders, nek en heupen zijn comfort zones. Dit zijn ruimtes in het matras waar inkepingen zijn gemaakt waardoor de boven staande plekken wat meer comfort krijgen.

Wat is het beste matras voor zware mensen?

Bij zware mensen is het van belang dat zij het beste matras hebben met voldoende veerkracht, dat ervoor zorgt dat de persoon niet te veel doorzakt in het matras en uiteindelijk zelf ook voldoende ondersteund wordt. Om deze reden is het handig om een stevig matras uit te kiezen. Er zijn verschillende matrassen die voldoen aan deze eisen. Een andere reden om voor een wat steviger matras te kiezen is dat zwaardere mensen vaker last hebben van kuilvorming. Een steviger matras kan meer tegendruk geven en zal daarom voor zwaardere mensen ook langer mee gaan.

Beste matras- Welke maat heb ik nodig?

De maat van jouw beste matras hangt af van je lengte of de lengte van de langste persoon met wie je jouw matras mogelijk deelt. Het is handig om 20 cm bij deze lengte op te tellen. Wanneer je 180 cm bent, is het verstandig om een matras van 2 meter aan te schaffen (voor mensen onder de 180 cm zijn deze matrassen ook uitstekende keuzes). Mocht je langer zijn dan 180 cm, dan is het een goed idee om een matras aan te schaffen van 210 of 220 cm, aangezien matrassen van 205 cm niet voorkomen. Ook voor de breedtemaat is het postuur van belang. Echter hangt het vooral ook af van je persoonlijke keuze. Mensen met brede schouders kiezen daarom bijvoorbeeld vaker voor een breder beste matras.

Beste_matras_maat

Kan ik het beste matras online bestellen?

Het online kopen van een matras biedt verschillende voordelen. Je kunt uitgebreid zoeken naar het juiste matras zonder dat je je hoeft te begeven naar een winkel. Bovendien zijn deze matrassen meestal goedkoper en komen ze het matras thuis bij je afleveren. Het risico is dat je wel slechts af kan gaan op de beloftes over het matras die online staan, maar het matras uiteindelijk niet echt kan uitproberen door er op te gaan liggen. De online verkopers van matrassen bieden daarom vaak een bepaalde proefperiode zonder extra betaling. Een nadeel is dat als het matras is uitgepakt deze niet met de reguliere post meegegeven kan worden. Hier zal dus een ophaalmoment voor ingepland moeten worden.

Een voordeel van het bestellen online is de proefslaap periode. Het uitproberen in een winkel heeft vrij weinig zin. In een winkel liggen de meeste mensen maximaal een kwartier op een matras. Dit is te kort om een keuze te maken en je weet dan uiteraard niet of je er voor 8 uur lang ook lekker opgaat liggen. Je komt er eigenlijk pas echt achter of je het beste matras hebt als je er een aantal nachten op hebt geslapen. Ook kan het beste matras voor jou aan het begin zorgen voor wat extra klachten door dat je lichaam hier aan moet wennen.

Beste matras voor rugslapers

Slapers die op zoek zijn naar het beste matras voor rugslapers, willen misschien een matras dat een combinatie van comfort en ondersteuning biedt. Terwijl rugslapers baat hebben bij comfortzones en drukverlichting (vooral in de onderrug), hebben ze misschien ook een matras nodig dat het goede evenwicht heeft tussen stevig en zacht heeft. Dit zal ervoor zorgen dat de rugslaper geen last krijgt in de onderrug en uitgerust wakker kan worden.

beste_matras_rugslaper

Beste matras voor zijslapers

Voor veel mensen is er geen fijnere slaaphouding dan wanneer ze op hun zij liggen met een deken of kussen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ongeveer 75% van de Nederlandse bevolking op hun zij slaapt. Het beste matras voor zijslapers moet hun lichaam helpen met een mix van drukverlichting en ondersteuning, zodat hun ruggengraat in een neutrale positie blijft. Dit zal ervoor zorgen dat het beste matras voor een zijslaper zorgt voor het beste slaap resultaat.

Helaas zijn veel matrassen niet gebouwd om te voldoen aan de specifieke behoeften van de zijslaper. Ze zijn ofwel te stevig (waardoor er druk ontstaat op de schouders en heupen) of te zacht (resulterend in een algeheel gebrek aan ondersteuning). Dus wat moeten deze zijslapers doen? Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws voor degenen die voornamelijk op hun zij slapen, want er zijn genoeg fantastische matrassen die zijn ontworpen voor hun slaapvoorkeuren.

beste_matras_ligging

Beste matras voor buikslapers

Sommige van ons slapen af en toe op onze buik, maar buikslapers die dit het grootste deel van de nacht doen, komt niet vrij weinig voor. Van alle slaaphoudingen komt buikslapen het minst vaak voor, en sommige onderzoeken suggereren dat slechts 16 procent van ons routinematig op de buik slaapt. Meerdere fysiotherapeuten vertellen ons dat de houding ook lastig kan zijn als het om je gezondheid gaat. Daarom is het zo belangrijk om jezelf te matchen met het juiste bed als je een buikslaper bent.

Wat is het beste matras voor mensen met een stofallergie?

De beste matrassen voor mensen met een stofallergie zijn speciale anti-allergie matrassen. Vaak is dit het koudschuimmatras met ademend materiaal en een open celstructuur. Zo blijft het matras goed geventileerd en blijven bacteriën zoals bijvoorbeeld de huisstofmijt niet op het matras zitten. Ook is het verstandig om een extra matrastijk aan te schaffen dat gewassen kan geworden op 60°C om mogelijke bacteriën te doden.

Wat is het beste matras bij artrose en reumatische klachten?

Een ideaal matras voor mensen met artrose of reuma is een drukverlagend matras, waarin iemand lekker kan wegzakken. De drukpunten worden zo namelijk verminderd en zorgen ervoor dat lichaamsdelen, zoals de heupen en schouders, verlicht worden van pijn. Bovendien zorgt een drukverlagend matras ervoor dat de bloedsomloop wordt ondersteund.

Wat is het beste matras voor koppels?

Het kopen van het beste matras voor koppels kan een hele uitdaging zijn. U bent niet alleen op zoek naar een matras die het beste bij uw slaaphouding en gewicht past, maar u wilt er ook een vinden die past bij de behoeften van uw partner. Voor de meeste koppels zijn de belangrijkste factoren bij het kopen van een matras voor twee het vermogen om vrij te bewegen zonder dat je de ander stoort, daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het verschil in gewicht. In sommige gevallen is het zelfs beter om twee eenpersoons matrassen te halen.

Bij het vinden van het beste matras voor jou en je partner speelt gewicht en gewenning een grote rol. Het kan natuurlijk zijn dat je partner van heel zacht slapen houdt en jij van heel hard. Dan wordt het moeilijk om een matras te vinden dat voor jullie beiden geschikt is. Het matras van Matt Sleeps biedt hier echter wel een oplossing voor. Bij dit matras is het namelijk mogelijk om de hardheid per kant aan te passen. Zo kan je jouw kant in een van de zes hardheden instellen en je partner ook en heb je nog steeds het genot van een tweepersoons matras.

Beste matras voor kinderen

Het kiezen van het beste matras voor kinderen lijkt misschien een eenvoudig proces, maar er is eigenlijk best veel waar je rekening mee moet houden. Slaapgewoontes kunnen variëren tussen kinderen van alle leeftijden. Mogelijk moet u er ook voor zorgen dat het bed groot en ondersteunend genoeg is om een gezonde groei te bevorderen.

Beste matras consumentenbond

Jaarlijks test de consumentenbond verschillende matrassen. De consumentenbond test onder andere op ondersteuning, comfort, levensduur en onderhoud. Op basis van deze criteria wordt het testoordeel bepaalt.

Sinds juni 2023 staat het matras van Matt Sleeps op nummer 1 als beste matras uit de test. Op de 2e plaats staat het M-line matras en de Ikea Akrehamn op nummer 3.

0 Points