fbpx

Auping Matras [Review 2023]

Auping matras review? Auping matrassen staan bekend als een echt kwaliteitsmatras, maar zoals alles van kwaliteit komt dit ook met een prijskaartje. In deze Auping matras review gaan we kijken naar onze top 3 van Auping matrassen. Bij alle 3 de matrassen die aan bod komen bespreken we beknopt wat hun grootste voor- en nadelen zijn en bieden we je inzicht over het matras zelf. Voordat we beginnen aan onze Auping matras review vertellen we eerst even kort wat over de geschiedenis van Auping. 

Inhoudsopgave

Geschiedenis van Auping

We beginnen bij het begin in deze Auping matras review. Auping is een familiebedrijf dat in 1888 is opgericht door Johannes Albertus Auping. Johannes, die destijds in een gasthuis in Deventer werkte, kreeg de opdracht hygiënische bedden te leveren. Hij ontwikkelde zelf een nieuw soort matras wat blijkbaar goed in de smaak viel aangezien hij enkele jaren later de eerste steen legde van zijn grote Auping fabriek. Nog steeds staat de Auping fabriek in Deventer en worden dus al hun matrassen hier in Nederland gemaakt. 

Auping matrassen

Auping Evolve

De eerste in de lijst van onze Auping matras review is de Auping Evolve. Dit Auping matras bestaat uit staal, polyester en pocketvering. Het polyester bevindt zich vooral in de bovenste laag. Deze bovenste laag wordt ook wel de comfortlaag genoemd en bestaat uit gebreide elastische polyester. De Auping Evolve heeft op zowel de schouder- als de heupzone een extra zachte laag. Hierdoor is het matras extra geschikt voor mensen met wat bredere schouders en/of heupen.

Schuimlagen

Verder zitten er geen vormen van schuim in het Auping Evolve matras wat ervoor zorgt dat het uitstekend ventileert. Het matras in deze Auping matras review is in verschillende hardheden verkrijgbaar; soft, medium en hard. Als je niet in je eentje slaapt maar met een partner is het ook mogelijk om jullie tweepersoons matras in verschillende hardheden te krijgen.

Als jij bijvoorbeeld liever wegzakt terwijl je partner het liefst op een plank ligt, kun je een Auping Evolve matras bestellen dat aan één kant zacht is en aan de andere kant hard. De Auping Evolve komt met een prijskaartje van 1.095 euro en wordt gratis bezorgd binnen 8 weken. Wat betreft de garantie geldt: 5 jaar productgarantie, 30 dagen niet goed geld terug en 90 dagen omruilgarantie op de matras hardheid.

Auping Evolve Review

Auping Inizio

De tweede op onze Auping matras review lijst is het Auping Inizio matras. Dit matras is iets goedkoper en dient als een van de instapmodellen bij Auping. Het matras ondersteunt iedere slaper door 3 comfortzones en zorgt voor een goede ventilatie.

Comfortzones en materialen

Dit matras met pocketveren heeft een comfortlaag gemaakt van uniek natuurlatex en Welcomepadd (ruitvormige kussentjes, verwerkt in de tijk). De Auping Inizio heeft maar liefst drie verschillende zones die elk speciaal gemaakt zijn om bepaalde lichaamsdelen optimaal te ondersteunen. Ook dit matras is wederom verkrijgbaar in verschillende hardheden, namelijk soft, medium en hard.

Vanwege de aanpasbare zones is het Auping Inizio matras uit deze Auping matras review geschikt voor bijna elke slaper. Wat dit matras dus vooral zo speciaal maakt zijn de verschillende zones en dat de comfortlaag bestaat uit natuurlatex, een duurzame stof. Het Auping Inizio matras wordt momenteel verkocht vanaf 595 euro en wordt gratis bezorgd binnen 3 weken. Wat betreft de garantie geldt ook hier: 5 jaar productgarantie, 30 dagen niet goed geld terug en 90 dagen omruilgarantie op de matras hardheid. 

auping matras review auping Inizio

Auping Elite

De laatste in onze Auping matras review is het Auping Elite matras. Dit matras is op maat gemaakt, afgestemd op je lichaam. Het Elite matras is hard, medium of soft. Wat dit matras bijzonder maakt? De dikke Vita Talalay® natuurlatexlaag, een duurzaam materiaal. Het matras bestaat uit 5 lagen en is gemaakt in Nederland.

Natuurlatexlaag

Dit matras in de Auping matras review lijkt veel op de andere Auping matrassen, ook de Inizio en Evolve, maar is wel een stuk prijziger. Wat het matras, los van de natuurlatexlaag, nog meer zo anders maakt, dat is niet helemaal duidelijk. Het lijkt ook wel met marketing te maken hebben. Het Elite matras begint bij een prijs vanaf 1.795. Ook hier geldt 5 jaar productgarantie, 30 dagen niet goed geld terug en 90 dagen omruilgarantie op de matras hardheid. Wel biedt Auping geregeld diverse kortingen, zoals Black Friday kortingen (20%) of de Auping actie 2e matras gratis!

auping matras review auping elite
De Auping Elite.

Hoe lang gaat een Auping matras mee?

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf wat voor Auping matras je in huis hebt, maar over het algemeen raadt Auping hun klanten aan het matras na ongeveer 8 tot 10 jaar te vervangen voor een nieuwe, blijkt uit de Auping matras review. De reden hiervoor is omdat het matras op een gegeven moment zijn stevigheid verliest waardoor het minder lekker zal liggen. 

Wat kost een Auping matras?

Een Auping matras kost gemiddeld meer dan andere matrassen die je online kunt kopen of bij de Ikea. Daar tegenover staat wel dat de kwaliteit van een Auping matras vele malen hoger is dan dergelijke matrassen. Als we kijken naar onze top drie in onze Auping review ligt het gemiddelde rond de 1.200/1.250 euro. 

Wat is het beste Auping matras?

Het beste matras in de Auping collectie en in deze Auping matras review is wat ons betreft het Auping Evolve matras. Dit vanwege zijn unieke duurzame materialen, meerdere ondersteuningszones en nog de twee extra soepele zones voor de heupen en schouders. Echter komt het Auping Evolve matras wel met een redelijk prijskaartje, dus als we gaan kijken naar prijs-kwaliteitverhouding valt onze keuze eerder op het Auping Inizio matras. Dit vanwege zijn vergelijkbare ondersteuning zones en omdat zijn prijs dus flink scheelt vergeleken met het Auping Evolve of Elite matras. 

Wat is het beste matras volgens de Consumentenbond?

Los van de Auping matras review, wat is het beste matras in 2023 volgens de Consumentenbond? Het beste matras Consumentenbond 2023 is het Matt Sleeps matras. Dit matras is gekroond tot ‘beste uit de test’ en maakt het het beste matras op de markt. Het Matt Sleeps matras won eerder al de prijs “Groene Keuze” en mag nu ook “de beste uit de test” toevoegen aan de prijzenkast. Het Matt Sleeps matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Matt Sleeps matras gemiddeld een 7,6.

Dit is vergeleken met de vorige winnaar (Emma Sleep) een flinke verhoging. Emma Sleep had namelijk 6,2 gescoord op ondersteuning. Ook hebben ze een 7,7 voor comfort gekregen en een 7,6 op Levensduur en Duurzaamheid. Ook maakt het matras van Matt Sleeps gebruik van comfortzones. Dit zijn dalen in het matras die ervoor zorgen dat er druk wordt gegeven op de juiste plekken en druk weg wordt genomen van bijvoorbeeld de heupen of schouders. Een topper volgens het Beste Matras Consumentenbond 2023 test!

Winnaar consumentenbond 2023
Aanpasbare matras Matt Sleeps (beste matras 2023)

Het Matt Sleeps matras is testwinnaar van de consumentenbond. Het matras staat op de 1e plek met een 7.7. Op de website van het consumentenbond staan ruim 60 reviews over het aanpasbare Matt Sleeps matras en daarop scoort Matt 4,5 van de 5 punten. Eerder kreeg Matt ook door de Consumentenbond het predicaat 'duurzame keuze' en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk actie matt sleeps Koop direct!

Auping matras review: Evolve, Inizio en Elite matras

Overall zijn de Auping matrassen vaak aan de dure kant, en is het de vraag of de verschillen tussen de matrassen wel zo groot zijn of dat het meer met marketing te maken heeft. De Auping matrassen zijn van goede kwaliteit, maar een van de redenen voor de duurdere prijs is ook dat de Auping matrassen geproduceerd worden in Nederland in plaats van een derde wereld land. Dit garandeert echter wel degelijkheid en kwaliteit. Auping biedt geregeld ook kortingen, zoals de Auping actie 2e matras gratis!

0 Points

Bed Robuust Amsterdam
Previous Article