fbpx

Quiesco hoofdkussen review – 2023

Na opvolging van de review over het Quiesco matras, nemen we ook het hoofdkussen van Quiesco onder de loep. Veel nadelen die het matras heeft komen ook terug in het kussen. Maar het grootste nadeel is dat het kussen alleen is gemaakt voor zijslapers.

Het Quiesco hoofdkussen

Het grootste nadeel van het Quiesco hoofdkussen is dat het eigenlijk alleen een kussen is voor zijslapers. Onze ervaring en dat zul je zelf ook wel ervaren is dat de meeste slapers niet alleen zij, rug of buikslapers zijn maar vaak een combinatie van deze 3. Met name zie je dat mensen vaak tussen zij en rugslapers wisselen. Als je een kussen met een grote neksteun hebt zoals die van het Queisco hoofdkussen dan ligt die goed voor zijslapers maar op het moment dat je naar je rug draait komt je ruggenwervel helemaal verkeerd te liggen.

quiesco-hoofdkussen

Nadelen quiesco hoofdkussen

Net als het Quiesco matras is het kussen ook van latex. Een latex kussen heeft best nog wat nadelen. Het houdt warmte langer vast en het kan vocht minder snel afvoeren. Ook verpulvert latex na verloop van tijd, heeft het een sterke geur en is het niet geschikt voor mensen met een latex allergie. Ook is een latex matras lastiger te recyclen dan een schuim matras.

Nadeel latex kussen

Wat we erg opvallend vinden is dat Quiesco de klanten waarschuwd voor gaten en scheuren in hun latex kussen. Ze zeggen er zelf het volgende over:

Latex wordt gebakken in een mal. Zoals wafels in een wafelbakijzer. Hierdoor kan het zijn dat het kussen imperfecties heeft. Belangrijk is dat dit geen enkele impact heeft op de werking van het kussen. Net zoals bij wafels blijven er soms resten plakken aan het ijzer. Hierdoor krijg je kleine scheurtjes. 

De meeste van onze kussens hebben gaten en scheurtjes. Het komt veel voor bij latex kussens. Wens je liever een pracht exemplaar? Laat het ons weten. Wij zoeken voor jou een mooi exemplaar zodat je kan ruilen. 

Nadeel prijs Quiesco hoofdkussen

Nog een nadeel van een Quiesco hoofdkussen is de prijs. Het kussen kost maar liefst €129 incl verzendkosten. Geen enkel kussen zou meer dan €100 moeten kosten. Zelfs als het wordt verkocht in de retail.

Quiesco kussen wasbaar?

In tegenstelling tot het Quiesco matras is de kussenhoes gelukkig wel te wassen. Alleen helaas niet op 60 graden maar slechts 40 graden.

Conclusie Quiesco kussen

We zouden adviseren om voor een kussen te gaan die zowel goed ligt voor rug als zijslapers.
Er zijn maar weinig mensen die alleen op rug of zij slapen. Ben je echt alleen een zijslaper en heb je geen problemen met latex dan denken we dat er nog steeds goedkopere alternatieven zijn. Zie ook ons artikel: https://bedtwijfelaars.nl/hoofdkussen/online-hoofdkussen-test/

0 Points