fbpx

Het van Landschoot Matras

In mijn blogs komen er vaak een aantal matrassen aanbod die ik voor jullie review. Het Emma matras heb ik al eens gereviewed en ook hebben jullie laatst de grote matrassentest online zien komen. Deze keer ga ik het hebben over het van Landschoot Matras. Ik zal jullie eerst wat meer vertellen over het bedrijf en vervolgens over de verschillende soorten matrassen en over de Hoog- laag pocketvering. Ook doe ik een onderzoekje naar de prijzen en stel ik mijn eigen conclusie.

Geschiedenis van Landschot matras

Van Landschoot is een Belgisch familiebedrijf dat is opgericht in 1925. Het bedrijf noemt zichzelf ook wel een luxebedding producent. De bedden zijn te koop in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De waarden van Van Landschoot zijn: 100% Belgisch, kwalitatief en innovatief.

Vijfsterren slaapcomfort op het Landschoot Matras? – Review

Wat ik persoonlijk goed vind aan deze matrasfabrikant is dat ze duidelijk maken dat er geen 1 allerbeste matras bestaat. Iedereen heeft eigen specifieke wensen en daar hoort een matras zich op aan te passen. Van Landschoot heeft verschillende matrascollecties ontwikkeld die allemaal een eigen focus hebben.

Op een van Landschoot matras slapen

Van Landschot matrassen collectie

De tradition collection

Op de eigen site van Van Landschoot is de informatie over de tradition collection erg onduidelijk. Op andere sites wordt de tradition collection omschreven als een luxe pocketvering matras.

De Ergo Sense

De Ergo Sense is een pocketveermatras. Het bestaat in drie uitvoeringen. Namelijk de Classic, de Duo Comfort en de Partner. Ze hebben alle drie het Aero Flow- systeem waardoor het goed geventileerd zou worden. De Duo Comfort of de Partner hebben een Cool-gel laag die zorgt voor verfrissing en is opgebouwd uit traag schuim. Niet heel uniek dus aangezien je traagschuim in de meeste matrassen terugvindt.

Dualfoam

Het Dualfoam matras bestaat uit drie lagen. De eerste laag zou comfortabel en zacht zijn en de hardere onderste laag zou comfort en ondersteuning bieden. Waar de tweede laag is gebleven blijft een mysterie. Het matras bestaat uit hydrofiel koudschuim, wat veel vocht op zou nemen.

Angelic

Dit is de duurdere variant van de matrassen. Dit matras heeft ook een twintopper die twee verschillende zijdes heeft. 1 voor in de zomer en 1 voor in de winter. Verder is het. Onduidelijk wat dit matras nou zo speciaal maakt.

Hoog-laag pocketvering

Volgens de Van Landschoot fabrikanten is het hoog-laag pocketveer binnenwerk een uniek Van Landschoot concept. Omdat de hoge en lage veren elkaar afwisselen zullen er bij lichte druk van het lichaam de hoge veren ondersteuning bieden, en bij zware e druk worden juist de lage veren geactiveerd. Het matras zou dus volledige ondersteuning bieden. Het ondersteuningsargument is voor trouwe lezers van deze blog niet nieuw meer, dit krijg je namelijk te horen van elke matrassenfabrikant, dus laten we nog wat meer details gaan bekijken.

De van Landschoot prijzen

Na een beetje onderzoek te hebben gedaan ben ik toch achter een aantal prijzen gekomen via verschillende dealers. Het matras is vrij prijzig over het algemeen. Een twee persoons Duo Comfort matras (180cm bij 200cm) uit de Ergo Sense collectie is ongeveer 1700 euro. Het Partner matras (180cm bij 200cm) uit de Ergo Sense collectie is ongeveer 1800 euro.

Al met al vind ik de site vrij onduidelijk en daarmee ook de uitleg over de verschillende soorten matrassen. De matrassen worden verkocht via dealers, wat het erg ingewikkeld maakt om te bekijken wat een matras ongeveer kost, ook lijkt het alsof er veel meer verschillende uitvoeringen van de matrassen zijn dan op hun eigen site staat aangegeven.

Wat ik met zekerheid kan zeggen is dat de Van Landschoot matrassen gezien worden als luxe matrassen. Zelf geloof ik niet dat Van Landschoot erg differentiërend is wanneer je de kwaliteit van het matras vergelijkt met andere matrassen zoals de Emma en de Matt sleeps. En daarom geloof ik ook dat de prijsverhouding niet helemaal kloppend is.

0 Points

Slaapwandelen
Previous Article