fbpx

Het Svane matras

Zoals ik al eerder vertelde ga ik het in mijn komende blogs vooral met jullie hebben over verschillende soorten matrassen. Herinneren jullie je de grote matrassentest 2020 nog? De komende blogs worden soortgelijk als de matrassentest, maar dan per matras een uitgebreide blog. De matrassen waar ik het voornamelijk over ga hebben zijn in mijn ogen niet erg bekend. Maar om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je weet wat al je opties zijn, zonder dat je overweldigd raakt. Daarom highlight ik in elke blogpost een ander matras. Zo blijft het overzichtelijk en kunnen jullie allemaal de juiste keuze maken. Vandaag is het Svane matras het matras wat ik ga bespreken.

Geschiedenis Ekornes en het Svane matras voorstellen

Ekornes, de matrasfabrikant van Svane is van origine Noors. Het matras komt dus oorspronkelijk uit Noorwegen. Ze claimen innovatief te zijn en altijd een stapje voor te zijn. In deze blog gaan we erachter komen of dit echt waar is. Ze streven ernaar om de meest comfortabel bedden in de wereld aan te bieden. Hun slogan is “It’s the inside that counts”. Ze verkopen hun matrassen via geselecteerde dealers. Het bedrijf zegt ook de werken aan duurzaamheid, wat ik persoonlijk een erg belangrijk punt vind. Helaas kun je deze claim niet helemaal testen, dus of ze echt zo duurzaam zijn als ze zeggen is nog maar de vraag. Ze zeggen in ieder geval wel met duurzame producten te werken.

Het Svane matras review

Het Svane matras bestaat uit een modern ‘Intelligel’ materiaal wat druk zou moeten wegnemen. Voornamelijk voor de schouder en heup gebieden. Hoe lang of zwaar je ook bent, deze drukverlaging zal altijd zijn werk doen volgens de matrassenfabrikant. Het voorkomt dus harde druk op je lichaam, dit stimuleert een goeie bloedcirculatie. Het zorgt ervoor dat je ruggengraat recht blijft liggen. Ook zou je door de Intelligel beter in bed kunnen bewegen en makkelijk tussen verschillende slaapposities kunnen bewegen. Ik vind dit een opvallend kenmerk, vooral omdat de andere matrasfabrikanten die ik tot nu toe heb besproken niet adverteren op dit kenmerk, terwijl ik geloof dat dit voor veel mensen wel erg belangrijk is. Het matras zou een goede ventilatie moeten hebben. Dit zorgt voor een lichaamstemperatuur die stabiel blijft gedurende de hele nacht. Ook zitten er pocketveren in het matras. Het is een latexmatras dat je bijna het gevoel van gewichtsloosheid zou moeten geven.

Er zijn 3 verschillende uitgaven van het Svane matras. De Svane Zense, de Svane Silhouette en de Svane Zonic. Ik begrijp zelf niet waarom deze matrassen nou precies van elkaar verschillen. In mijn optiek zijn ze hetzelfde en focussen ze zich allemaal op het comfortabel zijn van de schouders, nek en heupen.

Liggen op een Svane matras - review

Het DuoSystem van Svane

Dit DuoSysteem heeft 2 levels. Een zachtere en een hardere. Deze 2 kan je dus aanpassen aan je lichaamsbehoefte op elk moment. Als je meer behoefte hebt aan een hard matras kan dat dus. Maar een zacht matras is ook een optie. Je kan het matras dus aanpassen aan je slaapbehoeften, maar wel gelimiteerd. Waar je bij het Matt Sleeps matras, waar ik al eerder over schreef, meerdere verschillende manieren hebt om je bed naar je slaapbehoefte aan te passen. Kan je dit bed alleen zachter of harder maken, wat dus niet zo innovatief is als ze het doen laten lijken. De twee kanten zijn medium en hard, een echt zachte kant is er dus al niet.

Het Smartzone systeem van Ekornes

De matrassenfabrikant heeft ook een nieuw systeem dat comfort biedt aan de schouders en nek, het SmartZone systeem. Dit lijkt mij een goed systeem, want veel klachten komen vanuit de schouders en nek. Innovatief is het zeker niet, want veel matrassenfabrikanten focussen zich op deze gebieden.

Prijsklasse van het Svane Matras

Over de prijsklasse van Svane is erg weinig bekend. Ik gok dat de prijs in de middenklasse zit. Wanneer je geïnteresseerd bent in dit matras raad ik je aan om gewoon naar een dealer te gaan en het matras daaruit te proberen en te prijs na te vragen. Over een uitprobeer termijn is ook niks bekend dus ik denk dat deze er helaas niet is.

Al met al lijkt dit matras me goed. Ik vind het matras persoonlijk niet erg innovatief. Het feit dat je het matras kan aanpassen naar je eigen slaapbehoeften is fijn, maar niet nieuw. Er zijn al matrassenfabrikanten die veel meer opties hebben op het gebied van ‘je matras personaliseren’, zoals bijvoorbeeld het Matt Sleeps matras wat ik al eerder noemde. Klik hier voor de resultaten van de Online Matrassentest 2020

Slaap lekker!

0 Points

Slaapmeditatie
Previous Article

Slaapwandelen
Next Article